Приватност

Приватност

Датум на влегување во сила: 17 декември 2019 година

MY SEO LLC („ние“, „ние“ или „наш“) работи на https://manuals.plus webвеб -страница (во натамошниот текст „Услуга“).

на webсајт, manuals.plus обезбедува услуги за viewупатства и упатства за корисници во формат читлив за екран и преведен на повеќе јазици.

Оваа страница ве информира за нашите политики во врска со собирањето, користењето и објавувањето на личните податоци кога користите нашата услуга и изборите кои сте ги поврзале со тие податоци.

Ние ги користиме вашите податоци за да ја обезбедиме и подобриме услугата. Со користење на Услугата, вие се согласувате со собирање и употреба на информации во согласност со оваа политика. Освен ако не е поинаку дефинирано во оваа Политика за приватност, термините што се користат во оваа Политика за приватност ги имаат истите значења како и во нашите Услови и услови, достапни од https://manuals.plus

Дефиниции

 • Сервис

  Услугата е https://manuals.plus webвеб -страница управувана од Мојата оптимизација ДОО

 • На личните податоци

  Лични податоци подразбираат податоци за жива личност која може да се идентификува од тие податоци (или од тие и други информации или во наша сопственост или најверојатно да дојде во сопственост).

 • Податоци за користење

  Податоците за употреба се податоци собрани автоматски или генерирани со употреба на Услугата или од самата Услужна инфраструктура (на прampле, времетраењето на посетата на страницата).

 • Колачињата

  Колачињата се мали fileсе зачувани на вашиот уред (компјутер или мобилен уред).

Собирање и употреба на информации

Ние собираме неколку различни видови на информации за различни цели за да ви обезбедиме и подобриме нашата Услуга.

Видови на податоци собрани

На личните податоци

Додека ја користиме нашата услуга, можеме да побараме од вас да ни дадете одредени лични информации кои може да се користат за контакт или идентификација на вас ("Лични податоци"). Лични информации може да вклучуваат, но не се ограничени на:

 • E-mail адреса
 • Име и презиме
 • Колачиња и податоци за употреба

Ние може да ги користиме вашите лични податоци за да ве контактираме со билтени, маркетинг или промотивни материјали и други информации што може да ве интересираат. Може да се откажете од примање на сите, или на сите, од овие комуникации од нас следејќи ја врската за откажување претплата или упатствата дадени на која било е-пошта што ви испраќаме.

Податоци за користење

Ние исто така можеме да собираме информации за тоа како се пристапува и користи услугата ("Податоци за користење"). Овие податоци за користење може да вклучуваат информации како што се адреса на Интернет протокол на вашиот компјутер (на пр. IP адреса), тип на прелистувач, верзија на пребарувачот, страниците на нашата служба што ја посетувате, времето и датумот на вашата посета, времето поминато на овие страници, уникатно идентификатори на уредот и други дијагностички податоци.

Следење и податоци за колачиња

Ние ги користиме колачињата и сличните технологии за следење за да ја следиме активноста на нашата служба и да чуваме одредени информации.

Колачињата се files со мала количина на податоци кои може да вклучуваат анонимен единствен идентификатор. Колачињата се испраќаат до вашиот прелистувач од webсајт и складирани на вашиот уред. Се користат и други технологии за следење, како што се светилници, tags и скрипти за собирање и следење на информации и за подобрување и анализирање на нашата услуга.

Можете да го нарачате вашиот прелистувач да ги одбие сите колачиња или да индицира кога се испраќа колачиња. Меѓутоа, ако не прифаќате колачиња, можеби нема да можете да користите некои делови од нашата услуга.

Exampнеколку колачиња што ги користиме:

 • Колачиња за сесија. Ние користиме колачиња за сесии за да работиме со нашата услуга.
 • Преферирани колачиња. Ние ги користиме Колачињата со преференции за да ги запомните вашите параметри и разни поставувања.
 • Безбедносни колачиња. Ние ги користиме безбедносните колачиња за безбедносни цели.
 • Рекламни колачиња. Колачињата за рекламирање се користат за да ви служат со реклами кои можат да бидат релевантни за вас и за вашите интереси.

Употреба на податоци

прирачници.plus ги користи собраните податоци за разни намени:

 • Да се ​​обезбеди и одржи нашата служба
 • За да ве известиме за промени во нашата Услуга
 • За да ви овозможи да учествувате во интерактивни функции на нашата служба, кога ќе одберете да го направите тоа
 • Да се ​​обезбеди поддршка на корисниците
 • Да се ​​соберат анализи или вредни информации за да можеме да ја подобриме нашата служба
 • Да го следиме користењето на нашата услуга
 • За откривање, спречување и решавање на технички проблеми
 • Да ви дадат вести, специјални понуди и општи информации за други стоки, услуги и настани што ги нудиме, се слични на оние за кои сте веќе купени или побарале, освен ако не одлучија да не добиваат такви информации

Пренос на податоци

Вашите информации, вклучително и лични податоци, може да се пренесат на - и да се одржуваат на - компјутери лоцирани надвор од вашата држава, провинција, земја или друга државна јурисдикција, каде законите за заштита на податоците може да се разликуваат од оние во ваша надлежност.

Ако се наоѓате надвор од САД и изберете да ни дадете информации, ве молиме означете дека ги пренесуваме податоците, вклучувајќи ги и личните податоци, во САД и обработиме таму.

Вашата согласност за оваа Политика за приватност, по што следи Вашето доставување на вакви информации, претставува ваш договор за тој трансфер.

прирачници.plus ќе ги преземе сите чекори разумно неопходни за да се осигура дека вашите податоци се третираат безбедно и во согласност со оваа Политика на приватност и нема да се изврши пренесување на вашите лични податоци до организација или земја, освен ако има соодветни контроли вклучително безбедност на вашите податоци и други лични информации.

Обелоденување на податоци

Обелоденување за спроведување на законот

Под одредени околности, од прирачниците.плус може да се бара да ги обелоденат вашите лични податоци доколку тоа го бара со закон или како одговор на валидни барања од јавни органи (на пр. Суд или владина агенција).

Законските барања

прирачници.плус може да ги обелодени вашите лични податоци со добра верба дека е потребно такво дејствие за:

 • Да се ​​усогласат со законска обврска
 • Да се ​​заштитат и бранат правата или имотот на прирачниците.plus
 • За да спречите или да ги истражите можните прекршоци во врска со Услугата
 • Да се ​​заштити личната безбедност на корисниците на Услугата или јавноста
 • Заштита од правна одговорност

Безбедност на податоците

Безбедноста на вашите податоци е важна за нас, но запомнете дека нема метод за пренос преку Интернет или метод на електронско складирање е 100% безбеден. Додека ние се стремиме да користиме комерцијално прифатливи средства за заштита на вашите лични податоци, не можеме да ја гарантираме нејзината апсолутна сигурност.

Даватели на услуги

Може да вработиме компании и лица од трета страна за да ја олеснат нашата услуга („Даватели на услуги“), да ја обезбедиме услугата во наше име, да извршиме услуги поврзани со услугите или да ни помогнеме во анализата на начинот на користење на нашата услуга.

Овие трети лица имаат пристап до вашите лични податоци само за да ги извршуваат овие задачи во наше име и се должни да не ги откриваат или да ги користат за која било друга цел.

анализатор

Ние можеме да ги користиме трети лица Даватели на услуги за следење и анализирање на употребата на нашата Услуга.

 • Google Analytics

  Google Analytics е а web аналитичка услуга понудена од Google која следи и известува webсообраќај на страницата. Google ги користи податоците собрани за следење и следење на користењето на нашата услуга. Овие податоци се споделуваат со други услуги на Google. Google може да ги користи собраните податоци за контекстуализација и персонализација на рекламите на сопствената рекламна мрежа.

  Можете да се откажете од тоа да ја направите вашата активност на услугата достапна за Google Analytics со инсталирање на додаток за одбивање на прелистувачот Google Analytics. Додатокот го спречува JavaScript на Google Analytics (ga.js, analytics.js и dc.js) да споделуваат информации со Google Analytics за активностите за посети.

  За повеќе информации за практиките за приватност на Google, посетете ги приватноста и условите на Google web страница: https://policies.google.com/privacy?hl=en

Рекламирање

Ние можеме да ги користиме трети лица Даватели на услуги за да ви покажеме реклами за да помогнеме во поддршката и одржувањето на нашата Услуга.

 • Колаче на Google AdSense и DoubleClick

  Google, како продавач на трета страна, користи колачиња за да прикажува реклами на нашата услуга. Користењето на колачето DoubleClick од Google им овозможува на него и на неговите партнери да им прикажуваат реклами на нашите корисници врз основа на нивната посета на нашата услуга или други webсајтови на Интернет.

  • Добавувачи од трети страни, вклучително и Google, користат колачиња за да прикажуваат реклами врз основа на претходните посети на корисникот кај вас webсајт или друго webсајтови.
  • Користењето на Google за колачиња за рекламирање им овозможува на неговите партнери да им служат реклами на вашите корисници врз основа на нивната посета на вашите страници и / или други страници на Интернет.
  • Корисниците може да се откажат од персонализирано рекламирање базирано на интерес од DoubleClick со посета на Поставките за реклами на Google web страница: Подесувања на реклами. Алтернативно, можете да се откажете од употреба на колачиња од трети продавачи за персонализирано рекламирање со посета www.aboutads.info.

Линкови до останати веб страни

Нашата услуга може да содржи линкови до други страници што не се управувани од нас. Ако кликнете на врска на трета страна, ќе бидете насочени кон страницата на таа трета страна. Силно ве советуваме повторноview Политиката за приватност на секоја страница што ја посетувате.

Ние немаме никаква контрола и не преземаме никаква одговорност за содржината, политиките за приватност или практиките на кои било трети страни или услуги.

Приватноста на децата

Нашата служба не обраќа лица на возраст под 18 ("Деца").

Ние не свесно собираме лични податоци за идентификација од никого на возраст под 18. Ако сте родител или старател и сте свесни дека вашето дете ни даде лични податоци, ве молиме контактирајте не. Доколку дознаеме дека собравме лични податоци од деца без проверка на родителска согласност, преземаме чекори за отстранување на тие информации од нашите сервери.

Промени во Политиката за приватност

Ние можеме да ја ажурираме нашата политика за приватност од време на време. Ние ќе ве известиме за какви било промени со објавување на новата Политика за приватност на оваа страница.

Ние ќе ве известиме преку електронска пошта и / или истакнато известување на нашата служба, пред промената да стапи на сила и да го ажурира "ефективниот датум" на врвот на оваа Политика за приватност.

Ви се советува повторноview оваа Политика на приватност периодично за какви било промени. Промените во оваа Политика за приватност се ефективни кога се објавени на оваа страница.

Контактирајте нѐ

Ако имате какви било прашања во врска со оваа Политика за приватност, молам контактирајте не тука.