прирачници.плус

manuals.plus е збирка на кориснички прирачници, упатства за инструкции, листови со податоци и спецификации за електронски производи. Секојдневно додаваме нови прирачници во нашата колекција, правејќи база на податоци за електронски ресурси што лесно може да се пребарува.

Вообичаено, референтните листови за уреди содржат спецификации, упатства за ресетирање и основна помош за користење. Некои инструкции се прошируваат на ова дополнително за да дадат совети за поправка и одржување, други може да се намален сет на „совети за брз почеток“ - суштински работи што треба да ги знаете за да се вклучите и работите со уредот.

Упатствата за корисници традиционално се обезбедуваат во формат PDF, но овој формат може да биде тежок за користење на мобилен уред или со поврзување со низок опсег. Manuals.plus досадно препишува многу од овие PDF документи во редовни web-страници за да можат корисниците подобро да ги читаат на уред по желба. Ова ги прави многу документи попристапни и попребарливи за читач на екран наспроти традиционалниот формат. Покрај препишаниот пост, ќе најдете и линк до оригиналот file на дното на секоја објава под „референци“ – овие може да се преземат подоцна и да се отворат со вашите омилени web-прелистувач или PDF viewкако што е Adobe Acrobat.

Некои од нашите најголеми збирки документи/инструкции вклучуваат:

Ако имате прирачник за корисник, кој сакате да го додадете на страницата, ве молиме, коментирајте врска!

Користете го пребарувањето на дното на страницата за да го побарате вашиот уред. Можете исто така да најдете дополнителни ресурси на Пребарувач UserManual.wiki.