CAT Profesional Luncat-Starter - logo

PROFESIONAL JUMP-Starter
INSTRUKTIF MANUAL
PROFESIONAL BATTERIE D'APPOINT
MODE D'EMPLOI
PUENTE AUXILIAR DE ARRANQUE PROFESIONAL
MANUAL DE PITUDUH

CAT Professional Jump-Starter - Luncat

SIMPULASI MANUAL INI pikeun RÉFÉSÉN hareup.

Alat ieu sasuai sareng bagian 15 tina aturan FCC. Operasi tunduk kana dua kaayaan ieu: (1) alat ieu moal nyababkeun gangguan ngabahayakeun, sareng (2) alat ieu kedah nampi gangguan anu ditampi, kalebet gangguan anu tiasa nyababkeun operasi anu teu dipikahayang.

Alat-alat ieu parantos diuji sareng kapendak pikeun cocog sareng alat digital Kelas B, numutkeun bagian 15 tina Aturan FCC. Watesan ieu didesain kanggo nyayogikeun panyalindungan anu lumayan ngalawan gangguan anu ngabahayakeun dina pamasangan perumahan. Alat-alat ieu ngahasilkeun, ngagunakeun sareng tiasa memancar énergi frékuénsi radio sareng, upami henteu dipasang sareng dianggo saluyu sareng pitunjukna, tiasa nyababkeun gangguan komunikasi komunikasi radio. Nanging, teu aya jaminan yén gangguan moal kajantenan dina pamasangan tinangtu. Upami alat-alat nyababkeun gangguan anu ngabahayakeun kana panarimaan radio atanapi televisi, anu tiasa ditangtoskeun ku mareuman alat-alat na, pangguna didorong pikeun nyobaan ngalereskeun gangguan ku salah sahiji atanapi langkung tina langkah-langkah ieu:

  • Nganyahokeun atanapi mindahkeun anteneu anu nampi.
  • Ningkatkeun pamisahan antara alat sareng panarima.
  • Sambungkeun alatna kana outlet dina sirkuit anu bénten-bénten ti anu mana panarima nyambung.
  • Taroskeun ka dealer atanapi téknisi radio / TV anu ngalaman pikeun pitulung.

Parobihan atanapi modifikasi anu henteu disatujuan ku pihak anu tanggung jawab pikeun matuh tiasa ngabatalkeun wewenang pangguna pikeun ngoperasikeun pakakasna.
Aparat digital Kelas B ieu sasuai sareng Kanada ICES-003.

PERHATOSAN KESELAMATAN Umum sareng Pitunjuk
BACA SADAYANA PETUNJUK
PERHATOSAN: Maca sadaya pitunjuk sateuacan ngajalankeun jumpstarter. Gagal nuturkeun sadaya pitunjuk anu dibéréndélkeun di handap tiasa nyababkeun kejutan listrik, seuneu sareng / atanapi cilaka serius.
Pitunjuk Kaamanan / Definisi
tanda peringatanbahya: Nunjukkeun kaayaan bahaya anu caket pisan, upami teu dicegah, bakal ngakibatkeun maot atanapi cilaka serius.
tanda peringatanPERHATOSAN: Nunjukkeun kaayaan anu berpotensi bahaya anu, upami henteu dicegah, tiasa ngakibatkeun maot atanapi cilaka serius.
tanda peringatanPERHATIAN: Nunjukkeun kaayaan anu berpotensi bahaya anu, upami henteu dicegah, tiasa ngahasilkeun cilaka minor atanapi sedeng.
tanda peringatanPERHATIAN: Dipaké tanpa lambang peringatan kaamanan nunjukkeun kaayaan berpotensi bahaya anu, upami henteu dicegah, tiasa ngahasilkeun karusakan harta benda.
RISIKO OPERASI UNSAFE. Nalika ngagunakeun alat atanapi alat, pancegahan kaamanan dasar kedah teras-teras dituturkeun pikeun ngirangan résiko cilaka pribadi. Operasi anu teu leres, pangropéa atanapi modifikasi pakakas atanapi alat tiasa nyababkeun cilaka serius sareng karusakan harta benda. Aya aplikasi anu tangtu anu mana alat sareng alat-alat na didesain. Pabrikan nyarankeun pisan yén produk ieu TEU dirobih sareng / atanapi dianggo pikeun aplikasi anu sanés dibandingkeun anu dirancang. Maca sareng ngartos sadayana peringatan sareng pitunjuk operasi sateuacan nganggo alat atanapi alat naon waé.

Pitunjuk Kaamanan PENTING

tanda peringatanPERHATOSAN: Produk ieu atanapi kabel kakuatan na ngandung timbel, bahan kimia anu dipikaterang ku Nagara California anu nyababkeun kanker sareng cacat lahir atanapi cilaka réproduktif sanés. Ngumbah leungeun saatos nanganan.

  • Unit ieu dirancang pikeun panggunaan rumah tangga hungkul.
    PITUDUH UMUM NGUNJUKKEUN RISIKO SENI, JEUNG Éléktrik, BURST BAHAYA, ATAWA KAHIRUPAN KA ORANG ATAWA HARTA
  • Nyingkahan lingkungan bahaya. Entong nganggo alat dina damp atanapi lokasi baseuh. Entong nganggo peralatan nalika hujan.
  • Jauhkeun barudak. Sadayana pangunjung kedah dijaga jarakna ti daérah padamelan.
  • Pakéan leres. Entong nganggo pakean leupas atanapi perhiasan. Éta tiasa dicekel dina bagian anu ngalir. Sarung tangan karét sareng footwear non-skid anu penting disarankeun nalika damel di luar ruangan. Anggo panutup rambut pelindung pikeun ngandung rambut panjang.
  • Anggo kacamata kaamanan sareng alat kaamanan anu sanés. Anggo kacamata kaamanan atanapi kacamata kaamanan nganggo pelindung sisi, sasuai sareng standar kaamanan anu lumaku. Kacamata kaamanan atanapi anu sanésna sayogi ku biaya tambahan di dealer lokal anjeun.
  • Simpen alat dianggurkeun di jero rohangan. Nalika henteu dianggo, alat-alat kedah disimpen di jero rohangan di tempat garing, sareng tempat anu luhur atanapi kakonci - teu kahontal ku barudak.
  • Entong nyiksa ari. Entong pernah mawa alat ku kabel atanapi nyabak éta pikeun nyambung tina wadah. Jaga kabel tina panas, minyak, sareng sisina seukeut.
  • Pegatkeun sambungan alat. Pegatkeun sambungan alat tina catu daya nalika henteu dianggo, sateuacan ngalayanan, sareng nalika ngagentos aksésoris.
  • Perlindungan Ground Fault Circuit Interrupter (GFCI) kedah disayogikeun dina sirkuit atanapi outlet anu badé dianggo. Receptacles sayogi parantos diwangun dina panangtayungan GFCI sareng tiasa dianggo pikeun ukuran kaamanan ieu.
  • Pamakéan asesoris sareng kantétan. Pamakéan aksésori atanapi kantétan naon waé anu henteu disarankeun pikeun dianggo ku alat ieu tiasa bahaya. Tingali ka bagian aksésori tina manual ieu pikeun langkung jelasna.
  • Tetep waspada. Lalajo naon anu anjeun lakukeun. Anggo akal. Entong ngoperkeun alat nalika anjeun capé.
  • Pariksa bagian rusak. Sagala bagian anu rusak kedah diganti ku pabrik sateuacan dianggo salajengna. Hubungi pabrik di 855-806-9228 (855-806-9CAT) pikeun langkung seueur inpormasi.
  • Entong beroperasi alat ieu caket cairan kaduruk atanapi dina atmosfir gas atanapi ngabeledug. Motor dina alat ieu biasana hurung, sareng percikanana tiasa hurungkeun haseup.
  • Entong beuleum unit ieu kana cai; entong dialaan hujan, salju atanapi anggo nalika baseuh.
  • Pikeun ngirangan résiko kejutan listrik, pegatkeun sambungan unit tina sumber listrik naon waé sateuacan nyobian pangropéa atanapi beberesih. Pareuman kadali tanpa pegatkeun sambungan moal ngirangan résiko ieu.
  • Alat-alat ieu ngagunakeun bagian (saklar, relay, sareng sajabana) anu ngahasilkeun busur atanapi percikan. Kusabab kitu, upami dianggo di garasi atanapi area anu tertutup, unit WAJIB ditempatkeun henteu kirang ti 18 inci di luhur lantai.
  • Entong nganggo unit ieu pikeun ngoperasikeun pakakas anu peryogi langkung ti 5 amps pikeun beroperasi ti stop kontak aksésoris 12 volt DC.
  • Entong ngalebetkeun objék asing kana outlet USB, outlet aksés 12 volt DC atanapi outlet 120 volt AC.

Pitunjuk Kaamanan KHUSUS Pikeun NGASUHKEUN UNIT Ieu

  • penting: Unit ieu dikirimkeun dina kaayaan muatan sawaréh. Bisi ngeusi batre pinuh ku kabel perpanjangan rumah tangga (henteu dieusian) salami 40 jam sateuacan dianggo pikeun kahiji kalina. Anjeun moal tiasa ngagaleuh teuing unit nganggo metode ngecas AC.
  • Pikeun ngeusian ulang unit ieu, nganggo ukur Charger AC internal.
  • Sadaya saklar ON / OFF kedah dina posisi OFF nalika unit dieusi atanapi henteu dianggo. Pastikeun sadaya saklar aya dina posisi OFF sateuacan sambungan kana sumber listrik atanapi beban.
    tanda peringatanPERHATOSAN: NGARANGKAT BAHAN
  • Pita penyambung panggunaan luar. Nalika alat dianggo di luar ruangan, gunakeun ngan ukur kabel panyambung anu dimaksad kanggo dianggo di luar sareng anu ditandaan.
  • Pita éksténsi. Pastikeun kabel sambungan anjeun dina kaayaan anu saé. Nalika nganggo kabel panyambung, pastikeun nganggo anu cukup beurat pikeun nyandak arus produk anjeun bakal ditarik. Ari kabel anu handapna bakal ngabalukarkeun turunna garis voltage hasilna kaleungitan kakuatan sareng panas teuing. Tabel ieu nunjukkeun ukuran anu leres pikeun digunakeun gumantung kana panjang kabel sareng papan nama ampsateuacan dipeunteun. Upami ragu, anggo gage langkung beurat salajengna. Jumlah gage beuki leutik, ari beuki beurat.

CAT Professional Jump-Starter - méja

Nalika kabel panyambungna dianggo, pastikeun yén:
• a) pin tina kabel penyambung sami jumlah, ukuran sareng bentuk anu sami sareng anu aya dina carjer,
• b) ari sambunganna leres kabel na dina kaayaan listrik anu saé,
• c) ukuran kawat cukup ageung pikeun peringkat AC tina carjer.
tanda peringatanPERHATIAN: Pikeun NGURANGKEUN RISIKO TUHAN ATAWA Rusak Properti: Tarik ku colokan tibatan kabel nalika ngaleupaskeun sambungan kabel sambungan tina adaptor muatan internal atanapi tina outlet AC.
Pitunjuk Kaamanan Khusus Pikeun Komprésor
tanda peringatanPERHATOSAN: BURST BAHAYA:

  • Entong ngantep kompresor teu diurus nalika dianggo.
  • Ati-ati turutan pitunjuk ngeunaan artikel anu badé diembungkeun.
  • Entong ngalangkungan tekanan anu disarankeun didaptarkeun dina petunjuk ngeunaan artikel anu kedah diembung. Upami teu aya tekanan anu dipasihkeun, produsen artikel kontak sateuacan ngagelebug. Tulisan anu ngabebela tiasa nyababkeun cilaka serius.
  • Salawasna parios tekanan ku tolok tekanan.

tanda peringatanPERHATIAN: Pikeun Ngurangan résiko karusakan harta:
Entong beroperasi kompresor teras-terasan langkung lami sakitar 10 menit, gumantung kana suhu lingkunganana, sabab panginten tiasa panas teuing. Dina acara sapertos kitu, kompresor tiasa otomatis dipareuman. Pareuman saklar kakuatan kompresor langsung sareng restart saatos waktos pendinginan sakitar 30 menit.

Pitunjuk Kasalametan Husus Pikeun Anu ngamimitian
tanda peringatanPERHATOSAN: BURUK BAHAYA
Entong nganggo unit pikeun ngeusi batre sél garing anu biasa dianggo sareng alat bumi. Batré ieu tiasa peupeus sareng nyababkeun cilaka pikeun jalma sareng ngarusak properti. Anggo unit pikeun ngeusi batre / naekeun batre asam-timbel hungkul. Éta henteu dimaksadkeun pikeun nyayogikeun listrik pikeun low-voltage sistem listrik sanés dina aplikasi motor-starter.
• Pamakéan kantétan anu teu dieusian, disarankeun atanapi dijual ku pabrik khususna pikeun dianggo sareng unit ieu tiasa ngahasilkeun résiko kejutan listrik sareng cilaka pikeun jalma.
tanda peringatanPERHATOSAN: RISIKO GAS ÉPÉLOSIF

  • Gawe di caket batré asam timah bahaya. Batré ngahasilkeun gas ngabeledug nalika operasi batré normal. Kusabab kitu, penting pisan unggal waktos sateuacan nganggo jump-starter anjeun maca manual ieu sareng nuturkeun instruksi anu persis.
  • Pikeun ngirangan résiko ledakan batré, turutan pitunjuk ieu sareng anu diterbitkeun ku pabrikan batre sareng pabrik alat naon waé anu anjeun badé anggo di caket batré.
    Review tanda ati-ati dina produk ieu sareng dina mesin.
    tanda peringatanPERHATIAN: Pikeun Ngurangan résiko kacilakaan ATAWA karusakan harta:
  • Entong usaha pikeun ngepak-ngawitan Atanapi nambihan Batre FROZEN.
  • Kandaraan anu ngagaduhan sistem komputerisasi dina pesawat tiasa rusak upami batré kendaraanna diluncurkeun. Sateuacan ngaluncatan, baca manual pamilik kendaraan pikeun mastikeun yén bantosan éksternal dimimitian.
  • Nalika damel sareng batré asam timah, sok pastikeun bantosan langsung aya upami kacilakaan atanapi darurat.
  • Salawasna gaduh eyewear pelindung nalika nganggo produk ieu: kontak sareng asam batré tiasa nyababkeun ambing sareng / atanapi kaduruk parna. Waspada prosedur pertolongan cemas upami teu dihaja kontak sareng asam batré.
  • Kagungan seueur cai tawar sareng sabun caket dieu upami kontak asam batré dina kulit.
  • Entong ngaroko atanapi ngantepkeun percikan atanapi seuneu di caket batré kendaraan, mesin atanapi stasiun listrik
  • Cabut barang-barang logam pribadi sapertos cincin, gelang, kalung sareng jam tangan nalika damel sareng bénsin asam timah. Batré asam timah tiasa ngahasilkeun arus sirkuit pondok anu cukup tinggi pikeun ngelas cincin, atanapi objék logam anu sami, kana kulit, ngabalukarkeun ngabeuleum parna.
  • Entong nganggo pakean vinil nalika luncat-ngamimitian kandaraan nalika luncat-ngamimitian kandaraan, gesekan tiasa nyababkeun percikan listrik statik-bahaya.
  • Prosedur luncat-ngan kedah dilakukeun di tempat anu aman, garing, sareng ventilasi anu saé.
  • Salawasna nyimpen batré clamps nalika henteu dianggo. Entong nyabak batré clamps babarengan. Ieu tiasa nyababkeun percikan bahaya, panahan listrik sareng / atanapi ledakan.
  • Nalika ngagunakeun unit ieu caket kana batré sareng mesin kendaraan, nangtungkeun unit dina permukaan anu rata, stabil, sareng pastikeun tetep sadayana tetepamps, tali, pakean sareng bagian awak jauh tina bagian kendaraan anu ngalir.
  • Entong ngantep cl beureum sareng hideungamps pikeun silih toél atanapi konduktor logam umum anu sanés - ieu tiasa nyababkeun karuksakan unit sareng / atanapi nyiptakeun bahaya / ngabeledug.
    a) Kanggo sistem anu didasarkeun négatip, sambungkeun POSITIF (RED) clamp ka pos batré anu teu diwariskeun POSITIF sareng NEGATIF ​​(HITAM) clamp  kana chassis kendaraan atanapi blok mesin jauh tina batréna. Entong sambung clamp kana karburator, jalur bahan bakar atanapi bagian awak lambar-logam. Sambungkeun ka bagian logam pangukur beurat tina pigura atanapi blok mesin.
    b) Kanggo sistem anu positip, sambungkeun NEGATIVE (BLACK) clamp ka pos batre unground NEGATIF ​​sareng cl POSITIVE (RED)amp kana chassis kendaraan atanapi blok mesin jauh tina batréna. Entong sambung clamp kana karburator, jalur bahan bakar atanapi bagian awak lambar-logam. Sambungkeun ka bagian logam pangukur beurat tina pigura atanapi blok mesin.
  • Upami sambungan kana terminal POSITIF sareng NEGATIF ​​batréna henteu leres, Reverse Polarity Indikator bakal hurung (beureum) sareng unitna bakal disada alarm anu teras-terasan dugi ka clamps dipegatkeun. Pegatkeun sambungan clamps sareng sambungkeun deui ka batré kalayan polaritasna anu leres.
  • Salawaskeun pegatkeun sambungan kabel jumper négatip (Hideung) heula, dituturkeun ku kabel jumper positip (Beureum), kecuali sistem anu positif.
  • Entong ngalaan batré kana seuneu atanapi panas anu kuat kusabab éta tiasa ngabeledug. Sateuacan miceun batréna, lindungan terminal anu kakeunaan ku pita listrik tugas beurat pikeun nyegah pondok (pendekan tiasa nyababkeun cilaka atanapi kahuruan).
  • Tempatkeun unit ieu jauh tina batréna salaku idin kabel.
  • Entong ngantep asam batréna tiasa kontak sareng unit ieu.
  • Entong beroperasi unit ieu di daérah anu katutup atanapi ngawatesan ventilasi ku cara naon waé.
  • Sistem ieu dirancang pikeun dianggo ngan ukur dina kendaraan anu nganggo sistem batré 12 volt DC. Entong sambung kana sistem batré 6 volt atanapi 24 volt.
  • Sistem ieu henteu dirancang pikeun dianggo salaku gaganti batré kendaraan. Entong nyobian ngajalankeun kendaraan anu teu acan dipasang batréna.
  • Mesin mesin engkol tiasa ngarusak motor starter kendaraan. Upami mesinna gagal pikeun ngamimitian saatos usaha anu disarankeun, lirénkeun prosedur luncat-mimitian sareng milari masalah-masalah sanés anu panginten kedah dibenerkeun.
  • Entong nganggo luncat-starter ieu dina kapal cai. Éta henteu mumpuni pikeun aplikasi laut.
  • Sanaos unit ieu ngandung batré anu henteu tiasa di-tumpahkeun, disarankeun unitna dijaga nangtung nalika disimpen, dianggo sareng di-recharging. Pikeun ngahindarkeun kamungkinan karuksakan anu tiasa ngirangan umur padamel unit, ngajagi tina sinar panonpoé langsung, panas langsung sareng / atanapi beueus.

Pitunjuk Kaamanan Khusus Pikeun INVERTERS
tanda peringatanPERHATOSAN: Pikeun NGURANGKEUN RISIKO SHOCK LISTRIK:

  • Entong sambung kana kabel distribusi AC.
  • Entong ngadamel sambungan listrik atanapi sambungan di daérah anu ditunjuk salaku IGNITIONEMBER. Inverter ieu HENTE disatujuan pikeun area anu dilindung ku kontak.
  • Tong pernah neuleumkeun unit dina cai atanapi cairan sanés, atanapi anggo nalika baseuh.
    tanda peringatanPERHATOSAN: Pikeun Ngurangan résiko seuneu:
  • Entong dioperasikeun caket bahan mudah terbakar, haseup atanapi gas.
  • Entong kakeunaan panas teuing atanapi seuneu.
    tanda peringatanPERHATIAN: Pikeun Ngurangan résiko kacilakaan ATAWA karusakan harta:
  • Pegatkeun sambungan alat tina stop kontak inverter sateuacan nyobian ngalereskeun alat.
  • Entong nyobian nyambungkeun inverter nalika ngajalankeun kendaraan anjeun. Henteu merhatoskeun jalan tiasa nyababkeun kacilakaan serius.
  • Salawasna nganggo inverter dimana aya ventilasi anu cekap.
  • Salawasna mareuman inverter nalika henteu dianggo.
  • Émut yén inverter ieu moal tiasa nganggo wat luhurtagalat-alat atanapi alat anu ngahasilkeun panas, sapertos pengering rambut, oven gelombang mikro sareng alat-alat bakar.
  • Entong nganggo inverter ieu sareng alat médis. Éta henteu diuji pikeun aplikasi médis.
  • Operator inverter ngan sakumaha anu ditétélakeun dina Buku Pitunjuk ieu.

PITULUNG MIMITI
• KULIT: Upami asam batré ngahubungi kulit atanapi pakéan, cuci langsung ku sabun sareng cai sahenteuna 10 menit. Upami kabeureum-beureuman, nyeri, atanapi iritasi lumangsung, milari perawatan médis langsung.
• MATA: Upami asam batré keuna ku panon, siram langsung panon, salami minimal 15 menit sareng milari perawatan médis langsung.
Ngalamar INSTRUKSIK INI

BUBUKA

Wilujeng mésér Cat® Professional Jump Starter anyar anjeun. Baca Pitunjuk Pitunjuk ieu sareng turutan pitunjukna kalayan taliti sateuacan nganggo unit ieu.

CAT Professional Jump-Starter - BUBUKA

NGASAR / NGASAR

Batré asam-timah peryogi pangropéa rutin pikeun mastikeun muatanana sareng umur batre panjang. Sadaya batréna kaleungitan énérgi tina nyalurkeun diri ku waktos sareng langkung gancang dina suhu anu langkung luhur. Ku alatan éta, batréna kedah ngecas périodik pikeun ngagentos énergi anu leungit ngalangkungan mandiri. Nalika unit henteu sering dianggo, pabrikan nyarankeun batréna kedah diisi ulang sahenteuna unggal 30 dinten.
Catetan: Unit ieu dikirimkeun dina kaayaan sawaréh muatan - anjeun kedah ngeusi batre pinuh saatos dipésér sareng sateuacan dianggo pikeun anu munggaran salami 40 jam atanapi dugi ka lampu Indikator Status Batré LED héjo padet. Ngecas deui batré saatos unggal panggunaan bakal manjangkeun umur batre; sering ngaleupaskeun beurat antara ngeusi ulang sareng / atanapi ngecas teuing bakal ngirangan umur batre. Pastikeun sadaya fungsi unit sanés dipareuman nalika ngecas deui, sabab ieu tiasa ngalambatkeun prosés ngecas. Dina sababaraha kasus anu jarang, upami batréna teuing dipiceun sareng lampu LED héjo langsung nalika carjer dipasang, ieu nunjukkeun batré na di impedansi tinggi stage. Upami ieu kajantenan, ngecas deui unit salami 24-48 jam sateuacan dianggo.

tanda peringatanPERHATIAN: Résiko karusakan harta: Gagal ngajaga batréna bakal nyababkeun karuksakan permanén sareng ngakibatkeun kinerja luncat anu goréng.
Ngecas / Ngecas Nganggo Charger 120 Volt AC sareng kabel Extension Rumah Tangga Standar (henteu kalebet)
1. Buka tutup adaptor AC anu aya di tukangeun unit sareng sambungkeun kabel sambungan kana unit. Pasang ujung kabel anu sanés kana stop kontak témbok AC 120-volt standar.
2. Ngecas dugi lampu LED Status Batre LED héjo padet.
3. Saatos dieusi pinuh, pegatkeun sambungan kabel extension.
Catetan: Unit henteu tiasa ditagih teuing nganggo metode ieu. Unit moal ngeusi batre upami saklar kakuatan compressor dihurungkeun.

JUMP-Mimitian

Jump-Starter ieu dilengkepan saklar daya Hurung / Pareum. Sakali konéksi leres dilakukeun, hurungkeun saklar pikeun ngaluncatan-ngamimitian kendaraan.

  1. Pareuman ignition kendaraan sareng sadaya aksesoris (radio, A / C, lampu, carjer telepon sélulér sambung, sareng sajabana). Tempatkeun kendaraan dina "taman" sareng atur rem darurat.
  2. Pastikeun saklar daya Luncat-Starter dipareuman.
  3. Cabut jumper clamps ti clamp tab. Sambungkeun cl beureumamp kahiji, teras cl hideungamp.
  4. Prosedur pikeun luncat-ngamimitian SISTEM DASAR NEGATIF ​​(terminal batré négatip dihubungkeun sareng chassis) (PALING umum)
    4a. Sambungkeun positip (+) cl beureumamp ka terminal positip aki aki.
    4b. Nyambungkeun négatip (-) hideung clamp pikeun chassis atanapi padet, henteu obah, komponén wahana logam atanapi bagian awak. Entong clamp langsung ka terminal batré négatip atanapi bagian anu mindahkeun. Tingali ka manual pamilik mobil.
  5. Prosedur pikeun luncat-ngamimitian SISTEM POSITIF GROUND
    Catetan: Upami jarang kendaraan anu badé dimimitian ngagaduhan Sistem Positip Positip (terminal batré positip dihubungkeun sareng chassis), ngaganti léngkah 4a sareng 4b di luhur ku léngkah 5a sareng 5b, teras teraskeun ka léngkah 6.
    5a. Nyambungkeun négatip (-) hideung clamp ka terminal négatip batré kendaraan urang.
    5b. Sambungkeun positip (+) cl beureumamp kana kandaraan chassis atanapi padet, henteu obah, komponén wahana logam atanapi bagian awak. Entong clamp langsung ka terminal batré positip atanapi bagéan anu ngalih. Tingali ka manual pamilik mobil.
  6. Nalika clamps disambungkeun leres, giliran saklar kakuatan Luncat-Starter janten HIRUP.
  7. Hurungkeun ignition na engkol mesin dina 5-6 detik burst dugi mesin mimiti.
  8. Hurungkeun saklar daya Luncat-Starter deui ka posisi OFF.
  9. Putuskeun sambungan mesin négatip (-) atanapi chassis clamp kahiji, teras pegatkeun sambungan positif (+) batre clamp.

tanda peringatanPERHATOSAN: Pikeun Ngurangan résiko kacilakaan ATAWA karusakan harta:

  • Nuturkeun Sadaya instruksi kaamanan anu kapendak dina "Pitunjuk Kaamanan Spésifik Pikeun Jump Starters" Bagéan Ieu Pitunjuk Manual.
  • Sistem kakuatan ieu ngan ukur tiasa dianggo dina kendaraan anu ngagaduhan sistem batré 12 volt DC.
  • Entong némpél cl beureum sareng hideungamps babarengan - ieu tiasa nyababkeun percikan bahaya, panahan listrik, sareng / atanapi ledakan.
  • Saatos dianggo, mareuman tombol Power Jump-Starter pareum.
    tanda peringatanPERHATIAN: Pikeun Ngurangan résiko karusakan harta:
  • Kandaraan anu ngagaduhan sistem komputerisasi dina pesawat tiasa rusak upami batré kendaraanna diluncurkeun.
    Sateuacan luncat-mimitian jinis kendaraan ieu, baca manual wahana pikeun mastikeun yén bantosan éksternal parantos disarankan.
  • Mesin mesin engkol tiasa ngarusak motor starter kendaraan. Upami mesinna gagal pikeun ngamimitian saatos usaha anu disarankeun, lirénkeun prosedur jump-start sareng milarian masalah anu sanés anu kedah dilereskeun.
  • Upami sambungan kana terminal positip sareng négatip batréna henteu leres, Indikator Reverse Polarity bakal hurung sareng unit bakal disada alarm anu teras-terasan dugi ka clamps dipegatkeun. Pegatkeun sambungan clamps sareng sambungkeun deui ka batré kalayan polaritasna anu leres.
  • Upami kandaraan gagal ngamimitian, pareuman ignition, pareuman saklar daya Jump-Starter, pegatkeun sambungan sistem jump-start sareng hubungkeun teknisi anu mumpuni pikeun nalungtik naha mesinna henteu hurung.
  • Ngecas deui unit ieu saatos unggal panggunaan.

120 VOLT AC POWERABLE SUPPLY DAYA

Unit ieu ngagaduhan Inverter Daya internal anu nyayogikeun kakuatan 200 watt AC. Inverter ieu mangrupikeun alat éléktronik anu ngarobih vol rendahtage DC (arus langsung) listrik tina batréna janten 120 volt AC (arus bolak balik) kakuatan rumah tangga. Éta ngarobah kakuatan dina dua stagés Anu mimiti stage nyaéta prosés konvérsi DC-to-DC anu naékkeun vol anu handaptage DC dina input inverter ka 145 volt DC. Anu kadua stage nyaéta sasak MOSFET stage anu ngarobah vol tinggitage DC kana 120 volt, 60 Hz AC.
Kaluaran Inverter Kaluaran Waveform
Bentuk gelombang kaluaran AC tina inverter ieu dipikaterang salaku gelombang sinus anu dirobih. Éta mangrupikeun gelombang anu diléngkah anu ngagaduhan ciri anu sami sareng bentuk gelombang sinus tina kakuatan utilitas. Jenis gelombang ieu cocog pikeun kaseueuran beban AC, kalebet linier sareng saklar listrik anu dianggo dina alat éléktronik, trafo, sareng motor alit.
Dipeunteun Sabalikna Gambar Parangkat Asli Ayeuna
Kaseueuran alat listrik, alat, alat éléktronik sareng alat audio / visual ngagaduhan labél anu nunjukkeun konsumsi listrik di amps atanapi watt. Pastikeun yén konsumsi kakuatan barang anu bakal dioperasikeun sahandapeun 200 watt. Upami konsumsi listrik dipeunteun di amps AC, kantun dikali ku volt AC (120) pikeun nangtoskeun wattnatage. Beban résistif nyaéta anu paling gampang pikeun inverter pikeun ngajalankeun; Nanging, éta moal ngajalankeun beban résistansi anu langkung ageung (sapertos kompor listrik sareng pamanas), anu peryogi langkung seueur wattage tibatan inverter tiasa nganteurkeun. Beban induktif (sapertos TV sareng stéréo) meryogikeun langkung seueur operasional tibatan beban résistif anu sami wattage peunteun.
tanda peringatanPERHATIAN: Alat anu tiasa Diisi ulang

  • Alat-alat anu tiasa diisi ulang dirancang pikeun ditagihkeun ku cara dicolokkeun langsung kana wadah AC. Alat-alat ieu tiasa ngarusak inverter atanapi sirkuit pengisian.
  • Nalika ngagunakeun alat anu tiasa diisi ulang, awas suhu na salami sapuluh menit awal panggunaan pikeun nangtoskeun naha ngahasilkeun panas anu seueur.
  • Upami panas anu seueur dihasilkeun, ieu nunjukkeun alatna henteu kedah dianggo ku inverter ieu.
  • Masalah ieu henteu lumangsung sareng seuseueurna alat-alat anu dioperasikeun ku batré. Kaseueuran alat ieu nganggo pangecas atanapi trafo misah anu dipasang kana wadah AC.
  • Inverter sanggup ngajalankeun paling carjer sareng trafo.
    Fitur pelindung
    Inverter monitor kaayaan ieu:
Batré internal low voltage Inverter bakal otomatis mareuman nalika volt batrénatage turun teuing, sabab ieu tiasa ngarugikeun batréna.
Batré internal internal voltage Inverter bakal otomatis mareuman nalika volt batrénatage teuing luhur, sabab ieu tiasa ngarugikeun unit.
Perlindungan mareuman termal Inverter sacara otomatis bakal peureum nalika unit janten panas teuing.
Overload / panyalindungan circuit pondok Inverter bakal otomatis mareuman nalika overload atanapi circuit pondok lumangsung.

CATETAN MPORTANT: Indikator Daya / Kesalahan Inverter aya dina jero Tombol Daya Inverter / USB. Bakal terang biru padet nalika unit fungsina leres sareng flash biru kanggo nunjukkeun yén salah sahiji kaayaan sesar di luhur aya sateuacan shutdown otomatis lumangsung. Upami ieu kajantenan, léngkah ieu:

  1. Pegatkeun sambungan sadaya alat tina unitna.
  2. Pencét Tombol Inverter Tembus / Kakuatan USB pikeun mareuman inverter.
  3. Ngawenangkeun unit pikeun niiskeun pikeun sababaraha menit.
  4. Pastikeun peunteun gabungan pikeun sadaya alat anu dipasang dina unitna nyaéta 200 watt atanapi langkung handap sareng kabel na colokan alat henteu rusak.
  5. Pastikeun aya ventilasi anu nyukupan di sakitar unit sateuacan dilanjutkeun.

Ngagunakeun 120 Volt AC Outlet
Outlet outlet 120 volt AC ngadukung daya tarik maksimum 200 watt.

  1. Pencét Tembus Inverter / Tombol Daya USB pikeun ngahurungkeun inverter. Indikator Daya / Kesalahan Inverter bakal biru lampu pikeun nunjukkeun outlet 120 volt AC sareng Port Daya USB siap dianggo.
  2. Lebetkeun colokan AC 120 volt tina alat kana outlet 120 volt AC.
  3. Ngahurungkeun alat sareng beroperasi sapertos biasana.
  4. Pencét tombol tekanan tingkat daya batre périodik pikeun mariksa status batréna. (Nalika sadayana terang status batre LEDs, éta nunjukkeun batréna pinuh. Ngan hiji lampu indikator status batre beureum nunjukkeun yén unit kedah dieusi deui.)

Catetan: Inverter moal ngoperasikeun alat-alat sareng alat-alat anu ngahasilkeun panas, sapertos pengering rambut, simbut listrik, oven microwave sareng alat toasters. Sababaraha komputer laptop panginten henteu tiasa dianggo sareng inverter ieu. Pastikeun Tombol Daya Inverter / USB Power diteken pikeun mareuman inverter (Indikator Daya / Kesalahan Inverter henteu hurung) nalika unit henteu dianggo, diisi ulang atanapi disimpen. Ngecas deui unit ieu saatos unggal panggunaan.

Palabuhan POWER USB

1. Pencét Tombol Inverter Tembus / Kakuatan USB pikeun ngahurungkeun Port Daya USB. Indikator Daya / Kesalahan Inverter bakal biru lampu pikeun nunjukkeun outlet 120 volt AC sareng Port Daya USB siap dianggo.
2. Colokkeun alat anu Powered USB kana USB Charging Port teras beroperasi normal.
3. Pencét tombol tekanan tingkat daya batre sacara périodik pikeun mariksa status batréna. (Nalika sadayana terang status batre LEDs, éta nunjukkeun batréna pinuh. Ngan hiji lampu indikator status batre beureum nunjukkeun yén unit kedah dieusi deui.)
Catetan: Port Daya USB unit ieu henteu ngadukung komunikasi data. Éta ngan ukur nyayogikeun kakuatan 5 volt / 2,000mA DC ka alat USB-Powered éksternal.
Sababaraha éléktronika rumah tangga anu dijalankeun ku USB moal tiasa dianggo sareng port USB ieu. Pariksa manual alat éléktronik anu saluyu pikeun mastikeun yén éta tiasa dianggo nganggo jinis port USB ieu. Henteu sadaya telepon sélulér disayogikeun ku kabel anu ngecas, éta biasana kabel data anu henteu didukung ku alat ieu - mangga parios ka pabrik telepon sélulér anjeun pikeun kabel muatan anu leres.
penting: Upami Port Daya USB henteu nga-powerkeun alatna, mareuman Port Daya USB dipareuman teras hurungkeun deui nganggo Tombol Inverter Tembus / USB Daya pikeun ngareset port USB. Pastikeun alat anu didayagikeun henteu ngagambar langkung ti 2,000mA. Pastikeun Tombol Daya Inverter / USB Power diteken pikeun mareuman Port Daya USB (Indikator Daya / Kesalahan Inverter henteu hurung) nalika unit henteu dianggo, diisi ulang atanapi disimpen.

12 VOLT DC POWERABLE POWER SUPPLY

Sumber listrik portabel ieu kanggo dianggo sareng sadaya aksésoris 12 volt DC dilengkepan colokan aksésori jalu sareng dipeunteun dugi ka 5 amps.
1. Angkat panutup stop kontak unit 12 volt DC.
2. Lebetkeun colokan 12 volt DC tina alat kana stop kontak aksés 12 volt dina unit. TEU KALUARNA 5 AMP Beban.
3. Ngahurungkeun alat sareng beroperasi sapertos biasana.
4. Pencét tombol tekanan tingkat daya batre sacara périodik pikeun mariksa status batréna. (Nalika sadayana terang status batre LEDs, éta nunjukkeun batréna pinuh. Ngan hiji lampu indikator status batre beureum nunjukkeun yén unit kedah dieusi deui.)

Komprésor portopolio

Kompresor DC volt 12 volt anu diwangun dina mangrupikeun kompresor pamungkas pikeun sadaya ban wahana, ban trailer sareng inflatables rekreasi. Selang kompresor kalayan pas ban disimpen dina saluran panahan dina tonggong unit. Saklar Hurung / Pareum perenahna di bagian tukang unit handapeun tolok tekanan udara. Kompresor tiasa beroperasi cukup lami pikeun ngeusian nepi ka 3 ban ukuran rata-rata sateuacan batréna kedah diisi ulang.
Kompresor tiasa dianggo ku nyoplokkeun selang hawa tina kompor gudang sareng upami diperyogikeun, pas kana nozél anu pas kana selang hawa. Balik selang ka kompartemen gudang saatos dianggo.

Ban Inflating atanapi Produk Kalayan Batang Valve

  1. Screw konektor nozel SureFit ™ kana batang klep. Entong overtighten.
  2. Hurungkeun Saklar Daya Compressor.
  3. Pariksa tekanan ku tolok tekanan.
  4. Nalika tekanan anu dipikahoyong dicandak, pareuman Kompresor Daya Saklar.
  5. Buka konci sareng cabut konektor nozel SureFit ™ tina batang klep.
  6. Ngawenangkeun unit pikeun niiskeun sateuacan nyimpen jauh.
  7. Simpen selang kompresor sareng nozel dina kompartemen gudang.

Ngembungkeun Inflatable Sejen Tanpa Batang Valve
Inflasi barang-barang anu sanés peryogi dianggo salah sahiji adaptor nozel.

  1. Pilih adaptor nozél anu cocog (nyaéta jarum).
  2. Screw adaptor kana konektor nozel SureFit ™. Entong overtighten.
  3. Lebetkeun adaptor kana barang anu badé kembung.
  4. Hurungkeun Kompresor Daya Saklar - kembung kana tekanan anu dipikahoyong atanapi kapenuhan.
    CATETAN PENTING: Barang leutik sapertos voli, sepak bola, sareng sajabana ngembung gancang pisan. Entong teuing teuing.
  5.  Nalika tekanan anu dipikahoyong dicandak, pareuman Kompresor Daya Saklar.
  6.  Pegatkeun sambungan adaptor tina barang anu diembung.
  7. Buka konci sareng cabut adaptor tina konektor noe SureFit ™.
  8. Ngawenangkeun unit pikeun niiskeun sateuacan nyimpen jauh.
  9. Simpen selang kompresor, nozel sareng adaptor dina kompartemen gudang.
    PERHATOSAN: Pikeun Ngurangan résiko kacilakaan ATAWA karusakan harta:
    • Turutan sadaya pitunjuk kaamanan anu aya dina bagian "Parentah Kaamanan Khusus Pikeun Kompresor" bagian tina buku petunjuk ieu.
    • Ngisi ulang unit sapinuhna saatos unggal panggunaan.

CAHAYAAN LED LED

Lampu aréa LED dikawasa ku saklar kakuatan Cahaya Area dina luhureun lampu. Pastikeun lampu daérah pareum nalika unit nuju dieusian atanapi disimpen. Pencét tombol tekanan tingkat daya batre périodik pikeun mariksa status batréna. (Nalika sadayana terang status batre LEDs, éta nunjukkeun batréna pinuh. Ngan hiji lampu indikator status batre beureum nunjukkeun yén unit kedah dieusi deui.)

PAMÉRÉSAN MASALAH

masalah

leyuran

Unit moal ngeusi batre
  • Pastikeun saklar kakuatan kompresor aya dina posisi pareum.
  • Pastikeun kabel panyambung gage anu cocog nyambung leres kana unitna sareng outlet AC anu fungsina.
Unit gagal pikeun ngaluncatan-ngamimitian
  • Pastikeun saklar kakuatan luncat-starter aya dina posisi.
  • Pastikeun sambungan kabel polaritasna anu leres parantos didamel.
  • Pariksa yén unit gaduh muatan lengkep. Unit ngeusian ulang upami diperlukeun.
120 volt AC outlet moal nguatkeun alat
  • Pastikeun alat anu didayagikeun henteu ngagambar langkung ti 200 watt.
  • Pastikeun Tombol Daya Tukar Inverter / USB aya dina posisi.
  • Pastikeun anjeun parantos nuturkeun sadaya léngkah dina 120 catu catu daya portabel AC sacara ati-ati.
  • Tingali kana catetan penting anu kalebet dina bagian anu ngajelaskeun masalah sareng solusi umum.
  • Pariksa yén unit gaduh muatan lengkep. Unit ngeusian ulang upami diperlukeun.
Daya listrik portabel 12 volt DC moal nganggo listrik
  • Pastikeun alatna henteu ngagambar langkung ti 5 amps.
  • Pariksa yén unit gaduh muatan pinuh. Unit ngeusian ulang upami diperlukeun.
Port Daya USB moal nganggo alat
  • Pastikeun alat anu didayagikeun henteu ngagambar langkung ti 2,000mA.
  • Sababaraha éléktronika rumah tangga anu dijalankeun ku USB moal tiasa nganggo USB Power Port ieu. Pariksa manual alat éléktronik anu saluyu pikeun mastikeun yén éta tiasa dianggo nganggo jinis port kakuatan USB ieu.
  • Pastikeun Tombol Daya Tukar Inverter / USB aya dina posisi.
  • Palabuhan Daya USB panginten kedah ngareset. Pareuman Port Daya USB dipareuman teras hurungkeun deui nganggo Tombol Inverter Tembus / USB Daya pikeun ngareset Port Daya USB.
  • Pariksa yén unit gaduh muatan lengkep. Unit ngeusian ulang upami diperlukeun.
Kompresor Portabel moal ngabahekeun
  • Pastikeun saklar kakuatan Compressor aya dina posisi anu aktip.
  • Pastikeun konektor nozel SureFit ™ aman ngaco kana batang klep nalika nyobian ngabahekeun ban; atanapi adaptor nozel kasebut aman diaco kana konektor nozel SureFit ™ sareng dilebetkeun leres kana barang kanggo diembang dina sadaya inflatables anu sanés.
  • Kompresorna tiasa janten panas teuing. Pencét saklar kakuatan kompresor pikeun mareuman kompresor. Pareuman hurungkeun deui saatos période tiis tina 30 menit.
  • Pariksa yén unit gaduh muatan lengkep. Unit ngeusian ulang upami diperlukeun.
Lampu Area LED henteu hurung
  • Pastikeun saklar kakuatan lampu daerah aya dina posisi anu aktip
  • Pariksa yén unit gaduh muatan lengkep. Unit ngeusian ulang upami diperlukeun.

KAWAL DAN PANGKAL

Sadaya batréna kaleungitan énérgi tina nyalurkeun diri ku waktos sareng langkung gancang dina suhu anu langkung luhur. Nalika unit henteu dianggo, kami nyarankeun yén batréna dieusi sahenteuna unggal 30 dinten. Entong beuleum unit ieu kana cai. Upami unit janten kotor, bersihkeun permukaan luar unit kalayan kaén anu lembut dibaseuhan ku leyuran cai sareng detérjen anu hampang. Teu aya bagian anu tiasa diganti ku pangguna. Périodik mariksa kaayaan adaptor, konektor sareng kabel. Hubungi pabrikan pikeun ngaganti komponén naon waé anu parantos rusak atanapi rusak.

Ngagantian batré / pembuangan
GANTI BATERI
Batréna kedah lami hirupna unitna. Hayat jasa gumantung kana sababaraha faktor kalebet tapi henteu diwatesan ku jumlah siklus ngeusian ulang, sareng perawatan sareng perawatan batréna anu saé ku pamake akhir. Hubungi pabrikan pikeun inpormasi anu anjeun peryogikeun.
PELUPUSAN BATERI SAFE
Ngandung bébas perawatan, disegel, non-tumpahan, batré asam timah, anu kedah dipiceun kalayan leres. Daur ulang diperyogikeun. Gagalna sasuai sareng peraturan lokal, nagara bagian sareng féderal tiasa nyababkeun denda, atanapi panjara. Punten daur ulang.

PERHATOSAN:
• Entong buang batréna dina seuneu sabab ieu tiasa ngabeledug.
• Sateuacan miceun batréna, lindungan terminal anu kakeunaan ku kabel listrik anu beurat pikeun nyegah panyandéan (pendekan tiasa nyababkeun cilaka atanapi kahuruan).
• Entong ngalaan batre kana seuneu atanapi panas sengit sabab tiasa ngabeledug.

barang-barang tambahan

Asesoris anu disarankeun pikeun dianggo ku unit ieu sayogi ti pabrikna. Upami anjeun peryogi bantosan ngeunaan aksésoris, mangga ngahubungi pabrik di 855-806-9228 (855-806-9CAT).
tanda peringatanPERHATOSAN: Pamakéan aksésoris naon waé anu henteu disarankeun pikeun dianggo sareng alat ieu tiasa bahaya.

INFORMASI LAYANAN

Naha anjeun peryogi naséhat téknis, ngalereskeun, atanapi bagian ngagantian pabrik asli, kontak pabrikna di 855-806-9228 (855-806-9CAT).

JAMINAN TERBATAS sataun

Pabrikan ngajamin produk ieu ngalawan cacat bahan sareng padamelan salami SALAH (1) TAUN ti tanggal pameseran ritel ku anu mésér pangguna akhir asli ("Periode Jaminan"). Upami aya cacad sareng klaim anu sah ditampi dina Jaman Garansi, produk anu rusak tiasa diganti atanapi didereskeun ku cara-cara ieu: (1) Balikkeun produk ka pabrikan pikeun diperbaiki atanapi diganti ku pilihan pabrik. Bukti pameseran tiasa diperyogikeun ku pabrik. (2) Balikkeun produk ka pangecér dimana produk anu dipésér pikeun ditukeurkeun (upami toko éta pangecér anu berpartisipasi). Balik ka pangecér kedah dilakukeun dina jangka waktu kawijakan pangecér pangecér pikeun bursa hungkul (biasana 30 dugi 90 dinten saatos dijual). Bukti pameseran tiasa diperyogikeun. Punten parios ka pangecér pikeun kabijakan pamulangan khususna ngeunaan pamulangan anu saluareun waktos anu parantos ditangtoskeun pikeun tukeur.
Garansi ieu henteu dilarapkeun pikeun asesoris, bohlam, sekering sareng aki-aki; cacad hasilna tina maké jeung cimata normal, kacilakaan; karusakan anu ditanggung nalika ngirim; robahan; panggunaan atanapi perbaikan anu teu sah; ngalalaworakeun, nyalahgunakeun, nyiksa; sareng gagal nuturkeun paréntah pikeun perawatan sareng perawatan pikeun produk. Garansi ieu masihan anjeun, anu mésér ritel aslina, hak hukum anu khusus sareng anjeun panginten ngagaduhan hak-hak sanés anu bénten-bénten ti nagara bagian ka propinsi atanapi propinsi. Punten lengkepan Kartu Pendaptaran Produk sareng balik dina waktos 30 dinten ti saprak mésér produk ka: Baccus Global LLC, nomer bebas tol: 855-806-9228 (855-806-9CAT).

spésifikasi

naekeun Ampere: 12Vdc, 500A sakedapan
Tipe Batré: Bebas-perawatan, asam kalungguhan disegel, 12 volt DC, 19Ah
Asupan AC: 120Vac, 60Hz, 12W
Outlet 120V AC: 120Vac, 60Hz, 200W teras-terasan
Palabuhan USB: 5Vdc, 2A
DC aksésori outlet: 12Vdc, 5A
Tekanan Maksimum Compressor: 120 PSI
Lampu Area LED: 3 LED bodas

Diimpor ku Baccus Global, LLC ,, 595 S. Jalan Raya Federal, Suite 210, Boca Raton, FL 33432 www.Baccusglobal.com • Bebas bébas tol: 855-806-9228 (855-806-9CAT) atanapi Internasional: 561-826-3677 RD030315

logo

© 2014 Hileud. CAT, CATERPILLAR, logo masing-masing, "Caterpillar Yellow," "Caterpillar Corporate Yellow," pakéan dagang "Power Edge" ogé idéntitas perusahaan sareng produk anu dianggo di dieu, mangrupikeun mérék dagang Caterpillar sareng henteu tiasa dianggo tanpa ijin. Baccus Global, anu ngagaduhan lisénsi Caterpillar, Inc.

Baccus Global, LLC, 595 S. Jalan Raya Federal, Suite 210, Boca Raton, FL 33432 www.Baccusglobal.com

Manual Parentah Luncat-Starter CAT Professional - Unduh [dioptimalkeun]
Manual Parentah Luncat-Starter CAT Professional - download

Gabung paguneman

2 Komentar

  1. Kompresor moal kembung sanaos disada sapertos kitu. Sakur usulan pikeun nyobaan sareng ngalereskeun unit umurna sakitar 2/3 taun tapi henteu seueur dianggo.
    hatur nuhun

Ninggalkeun comment hiji

Email alamat anjeun teu bakal dipedar.