surat penting

Apple-II-LOGO

Apple II wDrive Disk Drive Émulator

Apple-II-wDrive-Disk-Drive-Émulator-PRODUCT

di luhurview

Kalolobaan diskettes Apple II komérsial aslina éta salinan-ditangtayungan. Éta hésé duplikat jeung ngawétkeun. Sanajan loba di antarana anu retak, aya loba salinan-ditangtayungan gambar disk dibagikeun dina internét. Urang percaya yén urang bisa ngarasakeun leuwih senang ti disk aslina lamun gambar salinan-ditangtayungan bisa dipaké ku Apple II. Kami ngarencanakeun ngembangkeun émulator ngagantung pikeun ngadukung gambar disk anu ditangtayungan salinan. Urang mimitian ku nib dina émulator floppy urang. Sanajan kitu, format ieu ngan preserves saeutik karakteristik diskettes, sanajan bait sinkronisasi anu dirobah. Loba disk ditangtayungan salinan teu bisa dimeunangkeun ku format nib. Teras kami ngembangkeun format edf anu dirobih tina edd sareng diwariskeun fitur-fiturna. Anggo format ieu, langkung seueur skéma panyalindungan salinan tiasa dirojong. Nepi ka Woz diwanohkeun, eta preserves leuwih ciri diskettes 'ti edd. Éta mangrupikeun format pangsaéna pikeun ngawétkeun disk anu dijagi salinan.

Naon wDrive

Éta émulator disk drive pikeun Apple ii. Éta ngagunakeun kartu SD salaku panyimpenan pikeun nyimpen gambar disk. wDrive mangrupikeun émulator floppy munggaran anu ngadukung Woz. Éta ngan ukur ngadukung 5.25 "gambar disk nalika diluncurkeun dina 2018. Éta ngadukung BACA sareng TULIS kana gambar supados ngaktifkeun COPY DISK kana gambar sareng FORMAT gambar. Éta ditingkatkeun pikeun ngadukung port pinter sareng nanganan gambar HDD dina Pebruari 2019. "softSP" diwanohkeun dina versi ieu supados Apple II tiasa nga-boot gambar HDD port pinter tanpa hardware port pinter. "Boot Menu" ogé ditambahkeun anu ngamungkinkeun pamaké pikeun milih gambar disk ngaliwatan layar Apple II. Dina vérsi 2.0, dirilis dina Nov 2021, éta ngadukung 3.5 "emulasi disk sareng tiasa ngadamel gambar 800K woz. Nanging, kusabab watesan hardware, ngan ukur versi PCB 1.4 atanapi saluhureuna anu tiasa ngalakukeun 3.5 "emulasi disk.

Fitur

  • Emulate Apple ii 5.25 "ngagantung tur port pinter alat.
  • Rojongan Apple ii 5.25 "format gambar disk ngagantung dina woz, nib, edf, dsk, do na po.
  • Ngarojong gambar HDD, 400K sareng 800K dina po, hdv sareng 2mg file formatna. Éta otomatis dipasang maksimal 4 partisi 2mg, hdv sareng po.
  • Rojongan softSP, éta supir software pikeun nerapkeun protokol port pinter ku kituna mesin Apple II tanpa panganteur port pinter bisa ngagunakeun alat port pinter ngaliwatan panganteur piringan II.
  • Ngadukung disk maca / nyerat pikeun nib, edf sareng woz file format (ngahemat kaulinan, salinan disk). Floppy disk tiasa ditransfer ka woz ngalangkungan salinan disk. Catet yén disk anu ditangtayungan salinan merlukeun program salinan husus pikeun nyalin.
  • Rojongan gambar disk 13-sektor, pencét tombol 'KIRI' sakali nalika booting gambar 13-sektor.
  • Rojongan lagu saparapat
  • Menu pilihan dina layar. Pilihan gambar ku kadali keyboard Apple II.
  • Diwangun-di Locksmith Salin Gancang jeung edfwrite (nulis gambar salinan-ditangtayungan kana floppy disk nyata).
  • Ngahijikeun Anti-m boot.
  • Emulate 3.5 "drive pikeun 800K woz gambar, BACA wungkul. Ieu kudu dicatet yén Apple IIgs ngadeteksi napel disk drive nalika boot jeung wDrive emulate tipe drive béda nurutkeun kana gambar dipilih. Gambar kedah dipasang heula upami wDrive henteu dianggo salaku alat booting. Upami teu kitu, OS teu tiasa ngenalkeun naon waé drive anu dipasang énggal saatos boot. Nalika nganggo ménu boot pikeun milih gambar, wDrive tiasa boot sanaos dipasung kana drive 3.5" anu sanés.
  • Ngarojong kartu mémori SD, SDHC sareng SDXC.
  • File format ngagunakeun Fat16 / Fat32.

watesan

  • maximum files dina unggal folder dugi ka 100.
  •  Tingkat maksimum subfolder dugi ka 10.
  • Nalika nyalin ka .nib a file ngagunakeun salinan disk, program salinan bakal nulis balik sakabéh lagu. Saatos salinan, bait singkronisasi ditangtayungan nu teu sarua jeung standar .nib file. Dina hal ieu émulator apal séjén atawa émulator ngagantung bisa jadi teu bisa mikawanoh ieu file.
  • Operasi nulis nyaéta timing kritis. Laju nulis kartu SD mangaruhan pisan kana kasuksésan nyerat kana disk. Éta langkung saé pikeun pariksa alat disk nganggo disk.

operasi

Apple-II-wDrive-Disk-Drive-Émulator-Gbr-1

  1. Sambungkeun wdrive sareng panganteur disk II.
  2. Selapkeun kartu SD disimpen woz files.
  3. Hurungkeun apel, gambar anu dirojong bakal daptar dina layar. Upami aya kasalahan, pencét tombol reset pikeun ningali naha éta tiasa dilereskeun. Upami teu tiasa, pariksa naha aya kontak goréng dina kartu SD. Upami teu kitu, wdrive moal tiasa ngadukung kartu SD ieu.
  4. Pilih gambar anu dipikahoyong nganggo tombol Kaluhur / Turun sareng konpirmasikeun pilihan ku pencét tombol Pilih. Nomer lagu bakal ditingalikeun di sisi katuhu jalur.
  5. Pikeun ngaluarkeun disk, kantun pencét tombol sakali sareng pilih gambar disk anu sanés sapertos dina léngkah 4.
  6. gancang file Napigasi dina urutan abjad nalika TURUN / PILIH dipencet babarengan
  7. Upami aya masalah, pencét tombol reset pikeun ngareset wdrive.

Tulis Nangtayungan

Apple-II-wDrive-Disk-Drive-Émulator-Gbr-2

wDrive emulate nulis ngajaga ku cara maké kartu SD nulis ngajaga switch. Nalika saklar diaktipkeun, drive dina mode panyalindungan nulis. Aya "konci" dipintonkeun dina conner katuhu luhur nunjukkeun yén drive aya dina mode panyalindungan nulis. Salaku aya tulisan ngajaga bendera di woz file, wDrive ogé ngarojong software ieu write protect. Nalika bandéra ieu disetel, drive ogé dina modeu panyalindungan nulis sanajan switch panyalindungan nulis kartu SD ditumpurkeun.

Operasi Menu

  1. Pastikeun teu aya gambar file dipilih nalika boot (saprak wDrive disimpen gambar dipilih panungtungan sarta nimba nalika boot). Lamun aya file dipilih, UNPILIH ku mencét kenop DOWN terus pencét RESET. Sanggeus éta, reboot komputer.
  2. Saatos menu ditémbongkeun, make tombol kénca / katuhu / luhur / handap pikeun mindahkeun pointer pilihan. Anggo konci hurup pikeun gancang napigasi ka file jeung filengaran dimimitian ku hurup éta. Paké konci numerik ka titik langsung ka file dilabélan ku nomer.
  3. Pencét RETURN pikeun ngamimitian boot gambar anu dipilih.
  4. Gantina ngamimitian Boot gambar, Pencét CTRL-C pikeun ngalamar Locksmith Fast Copy.
  5. Pencét CTRL-W pikeun nelepon edfwrite pikeun nyerat gambar edf kana floppy disk nyata.
  6. Pencét CTRL-A pikeun nelepon anti-m. Sateuacan nganggo fitur ieu, salin anti-m.dsk ka diréktori akar. Anti-m.dsk tiasa diunduh tina halaman 4am sareng ganti nami disk file ka anti-m.dsk

Catetan:
"Tulis" dipaké pikeun mindahkeun gambar disk ka ngagantung. "nulis" bisa ngakses ka files dina drive jeung nulis gambar disk ka ngagantung dina disk drive. Kusabab aya seueur skéma panyalindungan anu béda dina disk apel, nyerat henteu tiasa ngadamel sadayana. The quarter track, half-track, sareng time critical protections teu dirojong.

Perbarui firmware

Apple-II-wDrive-Disk-Drive-Émulator-Gbr-3

  1. Nyiapkeun kartu SD dieusian ku firmware nu file(wdrive.bin) dina diréktori akar.
  2. Pencét jeung tahan duanana kénca jeung pilih kenop, teras reset wDrive ku mencet tombol reset.
  3. Saatos reset, layar wDrive nunjukkeun "Konci Leupaskeun….". Teras leupaskeun konci sareng wDrive ngamimitian ngapdet firmware sareng reboot.

Dokumén / Sumberdaya

Apple II wDrive Disk Drive Émulator [pdf] Pituduh Pamaké
wDrive, Disk Drive Émulator, Drive Émulator, Émulator

Ninggalkeun comment hiji

Email alamat anjeun teu bakal dipedar.