AJAX - Logo

Manual Pamaké Transmitter
Diropéa Maret 22, 2021

AJAX 10306 pamancar kabel mun Wireless Detektor Parabot Parobah - panutup

pamancar nyaéta modul pikeun nyambungkeun detéktor pihak katilu ka sistem kaamanan Ajax. Ieu transmits alarm tur warns ngeunaan aktivasina tina detektor t éksternalamper sarta dilengkepan accelerometer sorangan, nu ngajaga tina dismounting. Ieu dijalankeun dina accu sarta bisa nyadiakeun kakuatan ka detektor disambungkeun.
Pamancar beroperasi dina sistem kaamanan Ajax, ku cara ngahubungkeun via protokol Jeweller ditangtayungan ka hub. Henteu dimaksudkeun pikeun ngagunakeun alat dina sistem pihak katilu.
Henteu cocog sareng uartBridge atanapi ocBridge Plus
Jangkauan komunikasi tiasa dugi ka 1,600 méter upami teu aya halangan sareng kasusna dipiceun.

Pamancar diatur via aplikasi mobile pikeun ios sarta smartphone dumasar Android.

Mésér integrasi modul pamancar

Unsur fungsional

AJAX 10306 pamancar kabel ka Wireless Detektor Parabot Parobah - Unsur Fungsional

  1. Kode QR sareng konci pendaptaran alat.
  2. Kontak batré.
  3. Indikator LED.
  4. Tombol HIRUP / OFF.
  5. Terminal pikeun catu daya detektor, alarem sarta tampsinyal er.

Prosedur operasi

Pamancar dirancang pikeun nyambungkeun sénsor kabel pihak katilu sareng alat ka sistem kaamanan Ajax. modul integrasi narima informasi ngeunaan alarm jeung tampaktivasina er ngaliwatan kabel disambungkeun ka clamps.
Pamancar bisa dipaké pikeun nyambungkeun panik sarta tombol médis, detéktor gerak indoor na outdoor, kitu ogé lawang, Geter, megatkeun, ulang, gas, leakage jeung nu lianna kabel detéktor.
Jinis alarem dituduhkeun dina setélan Transmitter. Téks béwara ngeunaan alarem sareng kajadian alat anu disambungkeun, ogé kodeu acara anu dikirimkeun ka panel ngawaskeun pusat perusahaan kaamanan (CMS) gumantung kana jinis anu dipilih.

Jumlahna aya 5 jinis alat anu sayogi:

ngetik ikon
Alarm intrusi
Alarm seuneu
Alarm médis
Kancing panik
Alarm konsentrasi gas

Pamancar gaduh 2 pasang zona kabel: alarem sareng tamper.
Sapasang terminal anu misah mastikeun catu daya ka detektor éksternal tina batré modul kalayan 3.3 V.

Nyambung kana hub

Sateuacan ngamimitian sambungan:

  1. Nuturkeun rekomendasi instruksi hub, install aplikasi Ajax on smartphone Anjeun. Jieun akun, tambahkeun hub ka aplikasi, sarta nyieun sahanteuna hiji kamar.
  2. Buka aplikasi Ajax.
  3. Hurungkeun hub sareng parios konéksi internét (ngalangkungan kabel Ethernet sareng / atanapi jaringan GSM).
  4. Pastikeun yén hub éta dilucuti senjata sareng henteu ngamimitian apdet ku mariksa statusna dina aplikasi mobile.

Ngan ukur pangguna anu ngagaduhan kaistiméwaan administrasi anu tiasa nambihan alat kana hub

Kumaha nyambungkeun pamancar ka hub:

  1. Pilih pilihan Tambihan Alat dina aplikasi Ajax.
  2. Ngaran alat, scan / nulis sacara manual QR Code (aya dina awak jeung bungkusan) tur pilih kamar lokasi.
  3. Pilih Tambihkeun - undur mundur bakal dimimitian.
  4. Hurungkeun alat (ku mencét on / off tombol pikeun 3 detik).

AJAX 10306 Transmitter Wired to Wireless Detector Converter - Kumaha nyambungkeun Transmitter ka hub

Pikeun deteksi jeung interfacing lumangsung, alat kudu lokasina di wewengkon jangkauan sahiji jaringan nirkabel hub (dina hiji obyek nu ditangtayungan).
Nyuhungkeun konéksi kana hub dikirimkeun sakedap waktos nalika ngaganti alat.
Lamun sambungan ka hub AJAX gagal, pamancar bakal pindah kaluar sanggeus 6 detik. Anjeun tiasa ngulang deui usaha sambungan.
Pamancar disambungkeun ka hub bakal muncul dina daptar alat hub dina aplikasi. Apdet statuses alat dina daptar gumantung kana waktu panalungtikan alat diatur dina setélan hub, kalawan nilai standar 36 detik.

Amérika

  1. alat
  2. pamancar
parameter ajen
suhu Suhu alatna. Diukur dina prosésor sareng robih laun
Kakuatan Signal Jeweler Kakuatan sinyal antara hub jeung alat
Ngeusi batre Tingkat batré alat. Ditémbongkeun salaku persentage
Kumaha muatan batré ditampilkeun dina aplikasi Ajax
tutup Anu tamper kaayaan terminal
Reureuh Nalika Lebetkeun, detik Reureuh waktos nalika lebet
Reureuh Nalika Miang, detik Reureuh waktos nalika kaluar
hubungan Status sambungan antara hub jeung pamancar
Sok aktip f aktip, alat nu salawasna dina mode pakarang
Siaga upami Dipindahkeun Ngahurungkeun accelerometer Transmitter, ngadeteksi gerakan alat
Pareuman samentawis Nuduhkeun status fungsi nganonaktifkeun samentawis alat:
teu - alatna ngajalankeun normal sareng ngirimkeun sadaya kajadian.
Tutup waé - administrator hub geus ditumpurkeun noti awak alat.
Sadayana - alat sagemblengna kaasup ti operasi sistem ku administrator hub. Alatna henteu nuturkeun paréntah sistem sareng henteu ngalaporkeun alarm atanapi kajadian anu sanés.
Ku jumlah alarm - alat sacara otomatis ditumpurkeun ku sistem nalika jumlah alarem ngaleuwihan (spésialisasi dina setélan kanggo Deactivation Otomatis Alat). Fiturna dikonci dina aplikasi Ajax PRO.
Ku pangatur waktu — alat sacara otomatis ditumpurkeun ku sistem nalika waktos pamulihan béak (spésifik Alat Otomatis Nonaktipkeun). Fiturna nyaéta
coned dina aplikasi Ajax PRO.
firmware Detéktor é vérsi
KTP Alat identi

setélan

  1. alat
  2. pamancar
  3. setélan
setelan ajen
kahiji Nami paranti, tiasa diédit
kamar Milih rohangan virtual anu ditugaskeun ku alat
Status Kontak Detektor éksternal Pamilihan detektor éksternal status normal:
• Biasana ditutup (NC)
• Biasana dibuka (NO)
Tipe Detektor éksternal Pamilihan jinis detektor éksternal:
• Pulsa
• Bistable
Tampstatus er Pilihan tina t normalamper mod pikeun detektor éksternal:
• Biasana ditutup (NC)
• Biasana dibuka (NO)
Jenis Alarm Pilih jinis alarem alat anu disambungkeun:
• Intrusion
• Seuneu
• pitulung médis
• tombol panik
• Gas
Teks SMS sareng pakan bewara, ogé kodeu anu dikirimkeun ka konsol perusahaan kaamanan, gumantung kana jinis alarm anu dipilih.
Sok aktip Nalika modeu aktip, Transmitter ngirimkeun alarm sanajan sistemna disarmed
Reureuh Nalika Lebetkeun, detik Milih waktos reureuh nalika lebet
Reureuh Nalika Miang, detik Milih waktos reureuh nalika kaluar
Reureuh dina Modeu Peuting Reureuh dihurungkeun nalika nganggo modeu wengi
Siaga upami Dipindahkeun Akselerometer ngaktipkeun Transmitter pikeun nyayogikeun alarm upami aya gerakan alat
Detektor Power Supply Ngahurungkeun kakuatan dina detektor éksternal 3.3 V:
• ditumpurkeun lamun disarmed
• Salawasna ditumpurkeun
• Salawasna diaktipkeun
Panangan dina Modeu Peuting Upami aktip, alat bakal ngalih ka mode bersenjata nalika nganggo mode wengi
Waspada nganggo sirineu upami alarm dideteksi Mun aktip, Sirens ditambahkeun kana sistem nu sirines diaktipkeun lamun alarm dideteksi
Tés Kakuatan Sinyal Jeweler Mindahkeun alat kana modeu uji kakuatan sinyal
Tés aténuasi Ngalihkeun alat ka modeu uji luntur sinyal (sadia dina detektor sareng versi firmware 3.50 sareng engké)
Guide pamaké Muka Buku Pituduh alat
Pareuman samentawis Dua pilihan sayogi:
Sadayana - alat moal ngajalankeun paréntah sistem atawa ngajalankeun automation
skenario. Sistem bakal malire alarm alat sareng henteu
Tutup waé - pesen ngeunaan pemicu tamptombol er alat teu dipaliré
Diajar langkung seueur ngeunaan nganonaktifkeun samentawis alat
Sistem ogé tiasa sacara otomatis nganonaktifkeun alat nalika jumlah set alarm ngaleuwihan atanapi nalika waktos pamulihan kadaluarsana.
Diajar langkung seueur ngeunaan nganonaktifkeun otomatis alat 
Ngaleungitkeun Alat Megatkeun alat tina hub sareng ngahapus setélanana

Setel parameter di handap ieu dina setélan Transmitter:

  • Kaayaan kontak detektor éksternal, nu bisa normal ditutup atawa normal muka.
  • Jinis (mode) tina detektor éksternal anu tiasa bistable atanapi pulsa.
  • Anu tampmodeu er, nu bisa normal ditutup atawa normal muka.
  • Alarm anu dipicu accelerometer - anjeun tiasa mareuman atanapi ngaktipkeun sinyal ieu.

Pilih modeu kakuatan pikeun detektor éksternal:

  • Dipareuman nalika hub dilucuti pakarang - modul eureun powering nu detektor éksternal kana disarming sarta henteu ngolah sinyal ti
    terminal ALARM. Nalika arming detektor, catu daya neruskeun, tapi sinyal alarem teu dipaliré pikeun
  • Salawasna ditumpurkeun - Pamancar ngahemat énergi ku cara mareuman kakuatan detektor éksternal. Sinyal tina terminal ALARM diolah boh dina modeu pulsa sareng bistable.
  • Salawasna aktip - mode ieu kudu dipake lamun aya wae masalah dina "Pareuman nalika hub ieu disarmed". Nalika sistem kaamanan bersenjata, sinyal ti terminal ALARM diolah henteu langkung ti sakali dina tilu menit dina mode pulsa. Upami mode bistable dipilih, sinyal sapertos kitu diolah langsung.

Lamun mode operasi "Salawasna aktip" dipilih pikeun modul nu, detektor éksternal Powered ngan dina mode "Salawasna aktip" atawa "Dipareuman nalika hub disarmed", paduli status sistem kaamanan.

tandana

kajadian tandana
Modul dihurungkeun sareng didaptarkeun LED hurung nalika tombol ON dipencet.
Pendaptaran gagal LED kedip-kedip salami 4 detik kalayan interval 1 detik, teras kedip-kedip 3 kali gancang (sareng otomatis pareum).
Modul ieu dihapus tina daptar alat hub LED kedip-kedip salami 1 menit kalayan interval 1 detik, teras kedip-kedip 3 kali gancang (sareng otomatis pareum).
Modul geus narima alarm / tampsinyal euy LED hurung pikeun 1 detik.
Batréna dikaluarkeun Lancar hurung jeung mana kaluar nalika detektor atawa tamper diaktipkeun.

Uji Performance

Sistem kaamanan Ajax ngamungkinkeun ngalaksanakeun tés pikeun mariksa fungsionalitas alat anu nyambung.
Tésna henteu ngamimitian langsung tapi dina jangka waktu 36 detik nalika nganggo setélan standar. Waktos uji coba gumantung kana setélan jaman scanner detéktor (alinea dina "Jeweler" setélan dina setélan hub).

Tés Kakuatan Sinyal Jeweler
Tés aténuasi

Sambungan Modul ka detektor kabel

Lokasi pamancar nangtukeun remoteness na ti hub jeung ayana sagala halangan antara alat hindering transmisi sinyal radio: tembok, diselapkeun objék ge-ukuran lokasina di jero rohangan.

Pariksa tingkat kakuatan sinyal di lokasi instalasi

Lamun tingkat sinyal hiji division, urang teu bisa ngajamin operasi stabil tina sistem kaamanan. Candak ukuran anu mungkin pikeun ningkatkeun kualitas sinyal! Salaku minimum, mindahkeun alat - malah 20 shift cm bisa signiove kualitas panarimaan.
Lamun, sanggeus pindah, alat masih boga kakuatan sinyal low atawa teu stabil, make a. sinyal radio extender rentang ReX
Pemancar kedah dilebetkeun di jero wadah detektor kabel. Modul butuh rohangan kalayan ukuran minimum: 110 × 41 × 24 mm. Upami pamasangan Pamancar dina kotak detektor teu mungkin, maka kotak radiotransparan anu sayogi tiasa dianggo.

  1. Sambungkeun pamancar ka detektor ngaliwatan NC / NO kontak (milih setelan relevan dina aplikasi) jeung COM.

Panjang kabel maksimum pikeun nyambungkeun sénsor nyaéta 150 m (24 AWG twisted pair). Nilaina tiasa bénten-béda upami nganggo jinis kabel anu béda.

Fungsi tina terminal Transmitter urang

AJAX 10306 Transmitter Wired to Wireless Detector Converter - Fungsi tina terminal Transmitter

+ — — kaluaran catu daya (3.3 V)
ALARM - terminal alarem
TAMP - tamper terminal

PENTING! Entong nyambungkeun kakuatan éksternal kana kaluaran kakuatan Transmitter.
Ieu bisa ngaruksak alat
2. Amankeun pamancar dina kasus. Bar plastik kaasup kana kit pamasangan. Disarankeun masang Transmitter dina aranjeunna.

Ulah masang pamancar:

  • Deukeut objék logam sareng kaca spion (aranjeunna tiasa ngalindungan sinyal radio sareng nyababkeun atenuasi).
  • Deukeut ti 1 méter ka hub.

Pangropéa sareng Panggantian Batré

Alat henteu ngabutuhkeun pangropéa nalika dipasang dina perumahan sénsor kabel.

Sabaraha lami alat Ajax beroperasi dina batréna, sareng naon anu mangaruhan ieu
Ngagantian Batré

tech Specs

Nyambungkeun detektor ALARM sareng TAMPER (NO / NC) terminal
Mode pikeun ngolah sinyal alarem ti detektor Pulsa atanapi Bistable
kakuatan 3 × CR123A, batré 3V
Kamampuhan pikeun kakuatan detektor disambungkeun Leres, 3.3V
Perlindungan tina dismounting Accelerometer
Pita frékuénsi 868.0–868.6 MHz atawa 868.7 – 869.2 MHz,
gumantung kana wewengkon jualan
kasaluyuan Beroperasi ngan sareng sadaya Ajax, hub sareng extender rentang
Daya kaluaran RF maksimum Dugi ka 20 mW
modulasi GFSK
Rentang komunikasi Hingga 1,600 m (aya halangan anu teu aya)
Interval ping pikeun sambungan jeung panarima 12-300 detik
suhu operasi Ti -25°C nepi ka +50°C
kalembaban operasi Nepi ka 75%
dimensi × × 100 39 22 mm
beurat 74 g

Set Lengkep

  1. pamancar
  2. Batré CR123A - 3 PCS
  3. Kit pamasangan
  4. Gancang Mimitian Guide

garansi

Garansi pikeun "AJAX SYSTEMS MANUFACTURING" produk Perusahaan LIABILITY TERBATAS sah pikeun 2 taun saatos pameseran sareng henteu dilarapkeun ka batré anu tos dipasang.
Upami alatna henteu jalan leres, anjeun kedah ngalayanan — dina satengah kasus, masalah téknis tiasa direngsekeun jarak jauh!

Téks lengkep garansi
pasatujuan pamaké
Bantosan Téknis: [email dijaga]

Dokumén / Sumberdaya

AJAX 10306 Pamancar kabel ka Wireless Detektor Parabot Parobah [pdf] Buku Panduan
10306, Pamancar Kabel ka Parabot Parobah Detektor Nirkabel

Ninggalkeun comment hiji

Email alamat anjeun teu bakal dipedar.