Logoja e ZERFUN

Sistemi i mikrofonit me valë ZERFUN G8 Pro

ZERFUN G8
Pro Wireless
Sistemi i mikrofonit

Ju lutemi lexoni të gjitha udhëzimet përpara përdorimit për performancën më të mirë të këtij produkti. Ruani këto udhëzime për referencë në të ardhmen.

MIRESEVINI

I nderuar klient i ZERFUN G8,
Urime për blerjen e sistemit të mikrofonit me valë ZERFUN G8. Për të garantuar sigurinë tuaj dhe për shumë vite funksionim pa probleme, ju lutemi lexoni me kujdes këtë manual përpara se të përdorni këtë pajisje dhe mbajeni në një vend të sigurt për referencë në të ardhmen. Shpresojmë t'ju pëlqejë sistemi juaj i ri i mikrofonit me valë ZERFUN G8.

 PJESË DHE KONTROLLET E MARRËSIT

Sistemi i mikrofonit me valë ZERFUN G8 Pro - Kontrolli i volumit

 1. Kontrolli i volumit të mikrofonit A: Rregullon volumin e daljes së mikrofonit A; rrotulloni çelësin në drejtim të akrepave të orës për të rritur volumin, dhe në drejtim të kundërt për ta ulur atë.
 2. Kontrolli i volumit të mikrofonit B Rregullon volumin e daljes së mikrofonit A; Rrotullon çelësin në drejtim të akrepave të orës për të rritur volumin, dhe në drejtim të kundërt për ta ulur atë.
 3. Kontrolli i volumit të mikrofonit C Rregullon volumin e daljes së mikrofonit A; Rrotullon çelësin në drejtim të akrepave të orës për të rritur volumin, dhe në drejtim të kundërt për ta ulur atë.
 4. Kontrolli i volumit të mikrofonit D: Rregullon volumin e daljes së mikrofonit A; Rrotullon çelësin në drejtim të akrepave të orës për të rritur volumin, dhe në drejtim të kundërt për ta ulur atë.
 5. Butoni i Energjisë së Marrësit: Shtypja e këtij butoni do të ndezë sistemin; Ekrani LED do të ndizet; Kur sistemi është i ndezur, duke mbajtur të shtypur butonin për 2 deri në 3 sekonda, do të fiket energjia.

PJESË DHE KONTROLLET E MARRËSIT

Paneli i pasmë

Sistemi i mikrofonit me valë ZERFUN G8 Pro - Paneli i pasmë

1. Hyrja e energjisë DC
2. Lidhësi i antenës
3. Lidhës i balancuar 1
4. Lidhës i balancuar 2
5. Lidhës i balancuar 3
6. Lidhës i balancuar 4
7. 3.5 Priza e daljes audio të përzier
8. 6.3 Priza e daljes audio të përzier
9. Lidhësi i antenës

 PORTET DHE KONTROLLET E MARRËSIT

Diagrami i Lidhjes

Sistemi i mikrofonit me valë ZERFUN G8 Pro - Lidhja

SHËNIM: Të dyja antenat funksionojnë në portat Antena 1 dhe Antena 2. Nuk ka asnjë dallim midis porteve dhe të dyja punojnë së bashku.

PJESË DHE KONTROLLET E MIKROFONIT

Sistemi i mikrofonit me valë ZERFUN G8 Pro - Mikrofoni

 1. Koka e mikrofonit: Përfshin kapakun e mikrofonit dhe fishekun.
 2. LED Display Screen: Tregon kanalin, nivelin e baterisë, diapazonin e lidhjes dhe frekuencën.
 3. Butoni i ndezjes së mikrofonit: Shtypja e këtij butoni do të aktivizojë mikrofonin. Kur mikrofoni është i ndezur, duke mbajtur të shtypur butonin për 2 deri në 3 sekonda do të fiket energjia.
 4. Butoni i rregullimit të frekuencës: Ky buton, i shënuar "HI-LO", është i aksesueshëm duke hequr kapakun e bazës së mikrofonit/bateri. Shtypja e butonit ndryshon kanalin/frekuencën.

PJESË DHE KONTROLLET E MIKROFONIT

Ekran LED i transmetuesit të mikrofonit

Sistemi i mikrofonit me valë ZERFUN G8 Pro - LED

 1. Ekrani i nivelit të baterisë: Kjo ikonë tregon fuqinë e mbetur të baterisë. Kur niveli i baterisë është i ulët, ikona do të pulsojë, duke treguar se duhet të zëvendësohet.
 2. Shfaqja e kanalit: Ky ekran alfanumerik tregon kanalin aktual.
 3. Shfaqja e frekuencës në MHz: Ky ekran numerik tregon frekuencën aktuale.

UDHËZIMET E PËRDORIMIT

 1. Ndizni marrësin duke përdorur butonin e energjisë së marrësit. Ekrani LED do të tregojë kanalin dhe frekuencën e marrësit.
 2. Rrotulloni pullat e volumit të mikrofonit deri në fund dhe më pas shtypni butonat e ndezjes së mikrofonit për të ndezur çdo mikrofon. (Duhen 2 x bateri AA secila për të ndezur mikrofonat.) Ekranet LED do të tregojnë kanalin, nivelet e RF dhe AF, statusin e baterisë dhe diapazonin e transmetimit të secilit mikrofon.
 3. Për të rregulluar frekuencën, përdorni butonin e rregullimit të frekuencës. Për të hyrë në këtë buton, zhvidhosni bazën e mikrofonit/kapakun e baterisë duke e rrotulluar gjysmën e poshtme të dorezës në drejtim të kundërt të akrepave të orës derisa të hiqet plotësisht. Shtypni butonin e shënuar "HI La" për të ndryshuar kanalin/frekuencën. Marrësi do të përputhet automatikisht me frekuencën e transmetuesit*. Vidhosni sërish pjesën pasi të keni zgjedhur kanalin. Kanalet mund të zgjidhen midis 1 dhe 50.
  *Mikrofoni A dhe Mikrofoni B nuk do të ndërhyjnë me njëri-tjetrin, por nëse përdorni shumë grupe mikrofonash njëkohësisht, duhet t'i vendosni të gjithë mikrofonat në frekuenca të ndryshme.
 4. Për të fikur mikrofonin ose marrësin, shtypni butonin përkatës të energjisë për 2 deri në 3 sekonda.
 5. Metoda e çiftimit Ndizni marrësin dhe fikni mikrofonin fillimisht. Sigurohuni që mikrofoni dhe marrësi të jenë brenda distancës 20″. Mbani të shtypur fillimisht butonin e rregullimit të kanalit të mikrofonit dhe më pas shtypni butonin e ndezjes së mikrofonit. Kur ekrani tregon "Sistemi i mikrofonit me valë ZERFUN G8 Pro - ikona1 “, lëshoni të dy butonat dhe prisni disa sekonda. nëse "Sistemi i mikrofonit me valë ZERFUN G8 Pro - ikona1 ” zhduket, do të thotë se çiftimi është i suksesshëm.

Shënim: Kur punoni me 2 grupe ose më shumë njëkohësisht, sigurohuni që mikrofonët të jenë të vendosur me kanale të ndryshme.

SPECIFIKIMET TEKNIKE

i përgjithshëm

 • Frekuenca e bartësit: 500 – 599 MHz
 • Modaliteti i modulimit: FM
 • Devijimi i pikut: ±45 kHz
 • Përgjigja audio: 50 Hz – 15 kHz
 • SNR gjithëpërfshirëse: >105 dB(A)
 • THD në 1 kHz: <0.3°70 • Temperatura e funksionimit: 14 – 131 °F
 • Gama e funksionimit: 164′ – 262.5′
  Marrës
 • Modaliteti i lëkundjes: PLL (Sintetizuesi i Frekuencave Dixhitale)
 • Refuzimi i humbur: 180 dB
 • Refuzimi i imazhit: 580 dB
 • Ndjeshmëria: 5 dBu
 • Niveli i daljes audio
  o Dalja e daljes XLR: 800 mV
  o Dalja e daljes 1/4″: 800 mV
 • Vëllimi operativtage: DC 12 V
 • Rryma e funksionimit: 5300 mA
  Transmetues dore
 • Prodhimi i energjisë RF: 510 mW
 • Modaliteti i lëkundjes: PLL (Sintetizuesi i Frekuencave Dixhitale)
 • Stabiliteti i frekuencës: <30 ppm
 • Gama dinamike: 1_100 dB(A)
 • Përgjigja e frekuencës: 50 Hz - 15 kHz
 • Presioni maksimal i hyrjes: 130 dB SPL
 • Marrja e mikrofonit: spirale lëvizëse
 • Furnizimi me energji elektrike: 2 x 1.5 V bateri

Troubleshooting

PROBLEM MARRËS OSE MIKROFON
STATUSI I TRANSMETUESIT
 ZGJIDHJE T P MUNDSHME
JO tingull ose të fikët  Ekrani LED i marrësit është i fikur 1. Sigurohuni që njëra skaj i përshtatësit AC të jetë futur në prizë dhe skaji tjetër të jetë futur në folenë e hyrjes DC në panelin e pasmë të marrësit.
2. Konfirmoni që priza e rrymës AC funksionon dhe është vëllimi i duhurtage.
Treguesi i fuqisë së mikrofonit është i fikur 1. Ndizni energjinë.
2. Sigurohuni që bateritë të jenë në drejtimin e duhur (shenjat +/- duhet të rreshtohen).
3. Provoni një bateri(a) të ndryshme.
Ekrani i nivelit RF të marrësit është i ndezur 1. Rritni volumin e marrësit.
2. Kontrolloni lidhjen kabllore midis marrësit dhe ampmë i gjallë ose mikser.
Ekrani i nivelit RF të marrësit është i fikur; drita e ndezjes së mikrofonit është e ndezur 1. Zgjateni plotësisht antenën.
2. Sigurohuni që marrësi të jetë larg objekteve metalike.
3. Kontrolloni për pengesa të tjera ndërmjet transmetuesit dhe marrësit.
4. Kontrolloni që marrësi dhe transmetuesi përdorin të njëjtën frekuencë.
Treguesi i fuqisë së mikrofonit pulson Zëvendësoni bateritë.
PROBLEM MARRËS OSE MIKROFON 
STATUSI I TRANSMETUESIT
ZGJIDHJE T P MUNDSHME
Deformim ose zhurmë e padëshiruar e shpërthimit Ekrani i nivelit RF të marrësit është i ndezur 1. Hiqni burimet e mundshme të afërta të ndërhyrjeve RF, të tilla si luajtësit e CD-ve, pajisjet dixhitale kompjuterike, sistemet e monitorimit të kufjeve, etj.
2. Vendosni marrësin dhe transmetuesin në frekuenca të ndryshme.
3. Zëvendësoni bateritë e mikrofonit.
4. Nëse përdoren shumë sisteme, rrisni ndarjen e frekuencës ndërmjet sistemeve.
Niveli i shtrembërimit rritet gradualisht Treguesi i fuqisë së mikrofonit pulson Zëvendësoni bateritë.

Dokumentet / Burimet

Sistemi i mikrofonit me valë ZERFUN G8 Pro [pdf] Manuali i përdoruesit
G8 Pro, sistemi i mikrofonit me valë

Join Conversation

1 Comment

 1. Unë kam 2 sisteme të përdorura në një kishë dhe dua të përdor të 8 mikrofonat në të njëjtën kohë si mund ta bëj këtë të funksionojë në mënyrë që ata të mos anulojnë njëri-tjetrin.

Lini një koment

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.