përmbajtje fsheh

Manuali i Udhëzimeve për orë inteligjente touchElex Venus Series

Faleminderit për patronazhin tuaj të vazhdueshëm ndaj produkteve tona. Ju lutemi lexoni me kujdes manualin e udhëzimeve përpara se të përdorni këtë produkt.
Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutemi mos ngurroni të na kontaktoni me email më poshtë. Adresa e emailit: [email mbrojtur]

1. Prezantimi i produktit

1.1.Përmbajtja e paketës

Orë inteligjente * 1; Kabllo karikimi *; Manuali i udhëzimeve * 1

1.2.Specification

Modeli: ora inteligjente Venus Mënyra e karikimit: Lloji magnetik
DIZAJNI Koha e karikimit: Përafërsisht 1.5 orë
Ngjyra: E zezë, Rozë Jetëgjatësia e baterisë: 7~10 ditë
Madhësia: 43.0 * 10.7mm SENSOR
Pesha (duke përjashtuar rripat): 23.3 g SoC: Apollo3.5
Materiali i trupit: Aliazh alumini MCU: Apollo3.5
Butoni: 2 Sensori i rrahjeve të zemrës: GH301X
Niveli i papërshkueshëm nga uji: 3ATM Sensori i lëvizjes: STK8321 / MC3632
Lidhja DISPALY: BLE5.0
Materiali: Rrip AMOLED
Madhësia: 1.19 inç Ngjyra: E zezë, Rozë
Rezolucioni: 390*390 Materiali: silic
PPI: 375 Gjerësia: 20 mm
BATERIA Madhësia minimale/maksimale e kyçit të dorës: 155 –218 m
Kapaciteti i baterisë: 200mAh

2. Vendosja fillestare

2.1. Shkarkimi i aplikacionit

 1. Skanoni kodin QR në smartphone tuaj për të shkarkuar aplikacionin TouchElex. Ose nëpërmjet Google Play/Apple App Store për të kërkuar dhe instaluar APP-në.
 2. Kjo pajisje nuk disponohet me iPad dhe PC.
 3. Përputhshmëria e sistemit: iOS 9.0 ose më vonë; Android 6.0 ose më vonë; Bluetooth 4.2 ose më vonë.
2.2.Regjistrimi dhe identifikimi
2.2.1. regjistrim

Për të regjistruar një llogari të re, ju lutemi ndiqni këto hapa: Kliko Regjistrohu i Shpejtë ➞ regjistrohu përmes një adrese emaili. Nëse nuk e merrni kodin e verifikimit, ju lutemi

 1. Sigurohuni që drejtshkrimi i adresës tuaj të emailit të jetë i saktë dhe të mos ketë hapësirë
 2. Kontrolloni dosjen tuaj të postës elektronike të padëshiruar
 3. Ju lutemi kontaktoni me ne nëse ende nuk është arritur të marrë kodin. Këtu është adresa e ekipit tonë mbështetës:[email mbrojtur]
 4. Përdorni modalitetin e vizitorit për t'u identifikuar.
2.2.2. hyrje

Filloni të identifikoheni pasi të keni përfunduar regjistrimin. Fillimisht duhet të përfundojë regjistrimin përmes një adrese emaili dhe më pas është i disponueshëm për një Facebook
ose një linjë për të lidhur llogarinë tuaj dhe për t'u identifikuar nëse është e nevojshme

2.3. Çiftimi

2.3.1. Si të çiftoheni për herë të parë

Janë dy mënyra për të çiftuar orën:
(1) “TouchElex APP➞ Devices ➞ Shto pajisje ➞ Zgjidh Venus ➞ Zgjidh “√” në orë.

“TouchElex APP➞ Devices ➞ Shto pajisje ➞ Venus ➞ Prekni ➞ Skanoni kodin QR në orën tuaj inteligjente ➞ Zgjidhni”√” në orë.

2.3.2. Rreth prerjes
 1. Ju lutemi, prekni "Lejo", "Pajtohem" dhe "U krye" kur të identifikoheni.
 2. Ju lutemi, sigurohuni që ora që dëshironi të çiftoni të mos jetë e lidhur me një telefon/pajisje tjetër. Një orë mund të çiftohet dhe lidhet vetëm nga një telefon.
 3. Ju lutemi sigurohuni që Bluetooth-i i telefonit tuaj të jetë i aktivizuar.
 4. Ju lutemi, MOS e çiftoni orën nëpërmjet Bluetooth-it të sistemit, ajo duhet të çiftojë orën nëpërmjet
  APLIKACIONI TouchELex. (Nëse e çiftoni orën nëpërmjet Bluetooth-it të sistemit, me sukses. Duhet ta shpërfillni këtë pajisje nga lista Bluetooth e sistemit dhe më pas çiftoni orën nëpërmjet
  TouchElex APP përsëri)
 5. Ju lutemi aktivizoni "Vendndodhja" në cilësimet e telefonit tuaj.
 6. Lëreni telefonin të çiftohet me orën brenda 0.5 metrave herën e parë.
 7. Të dhënat në orën tuaj do të pastrohen kur përdorni lidhjen me orën.
2.3.3. Çlidh pajisjen

Çlidhe orën nëse dëshiron të përdorësh një telefon tjetër për ta çiftuar me orën.
Këtu janë hapat:

 1. Aplikacioni TouchElex ➞ Pajisja ➞ Më shumë cilësime të pajisjes ➞ Zhlidh
 2. Bluetooth në sistem ➞Venus_XXXX➞prekni ikonën Setting

2.4.Mbrojtja e sfondit

Për të marrë njoftimet ose për të përdorur funksione të tjera më të qëndrueshme, është e nevojshme të konfiguroni mbrojtjen e sfondit. Sepse për ta bërë të gjithë funksionin të funksionojë normalisht, ai ka nevojë për TouchElex
APP vazhdon të funksionojë në sfond. Por sistemi i orës inteligjente do të ndalojë funksionimin e APP-së joaktive në sfond. Pra, është e nevojshme ta vendosni atë.
Këtu janë hapat: Hapni TouchElex APP➞Me➞Zgjidhja e problemeve➞Ndiq këto hapa

2.5. Karikimi dhe veshja
2.5.1. Karikimi
 1. Ju lutemi, karikoni plotësisht orën kur e përdorni për herë të parë.
 2. Ju lutemi, ngarkoni me durim për më shumë se 10 minuta kur ora të jetë shteruar.
 3. Ndonjëherë, ekrani i orës nuk ndizet menjëherë kur të fillojë të karikohet pasi të mbarojë energjia.
 4.  Ju lutemi përdorni një përshtatës 5V-200mA. Karikimi i shpejtë nuk ofrohet në të gjitha rajonet.
 5. Jetëgjatësia e baterisë mund të ndryshojë në varësi të cilësimeve, kushteve të funksionimit dhe faktorëve të tjerë. Pra, rezultati aktual mund të ndryshojë nga të dhënat laboratorike.

Skenari tipik i përdorimit:

 1. Përdorni faqet e integruara të orës dhe cilësimin e paracaktuar.
 2. Aktivizohet monitorimi i rrahjeve të zemrës 24 orë;
 3. monitorimi i gjumit është aktivizuar;
 4. 50 mesazhe të shtyra në ditë;
 5. ngrini kyçin për të parë kohën e shikimit 100 herë;
 6. testimi i oksigjenit në gjak 2 herë në ditë;
 7. stërvitje 2 herë në javë për 30 minuta në të njëjtën kohë.
2.5.2. Veshja

(1) Si të vishni

 1. Vendoseni orën në krah me ekranin të kthyer lart.
 2.  Kaloni shiritin përmes shtrëngimit.
 3. Fusni shkopin në vrimën e vogël të shiritit me një pozicion të rehatshëm në kyçin tuaj dhe rregulloni atë.

(2) Si të ngrihet

 1. Tërhiqeni shiritin nga shtrëngimi.
 2. Nxirreni shkopin nga vrima e vogël.

TIPS:
Ju lutemi hiqeni orën në tavolinë ose në një vend të butë në rast se bini ose dëmtoni

(3) Si të shkëmbeni

 1. Për të hequr rripat e dorës, kthejeni orën dhe gjeni levën e lëshimit të shpejtë.
 2. Ndërsa shtypni levën e lëshimit të shpejtë përbrenda, tërhiqeni butësisht rripin e dorës nga ora për ta lëshuar atë.
 3. Përsëriteni në anën tjetër.

(4) Si të montoni

 1. Për të bashkuar rripat e kyçit të dorës, rrëshqisni kunjin (anën përballë levës së lëshimit të shpejtë) në prerjen e orës. Bashkangjitni rripin e dorës me kapëse në pjesën e sipërme të orës.
 2. Ndërsa shtypni levën e lëshimit të shpejtë nga brenda, rrëshqisni skajin tjetër të rripit të dorës
vend.

Shënime:

Për t'u veshur gjatë gjithë ditës kur nuk jeni duke ushtruar, mbajeni pajisjen në kyçin e dorës në mënyrë horizontale, gjerësinë e një gishti nën kockën e kyçit të dorës dhe shtrirë, në të njëjtën mënyrë që do ta vendosnit një orë.

Për gjurmim të optimizuar të rrahjeve të zemrës, mbani në mend këto këshilla:

1) Eksperimentoni me vendosjen e orës më lart në kyçin e dorës gjatë stërvitjes. Për shkak se fluksi i gjakut në krahun tuaj rritet sa më shumë që shkoni, lëvizja e orës disa inç lart mund të përmirësojë sinjalin e rrahjeve të zemrës. Gjithashtu, shumë ushtrime si ngasja me biçikletë ose ngritja e peshave kërkojnë që të përkulni shpesh kyçin e dorës, gjë që ka më shumë gjasa të ndërhyjë në sinjalin e rrahjeve të zemrës nëse ora është më e ulët në dore.
2) Mos e vishni orën tuaj shumë të ngushtë. Një brez i ngushtë kufizon rrjedhjen e gjakut, duke ndikuar potencialisht në sinjalin e rrahjeve të zemrës. Thënë kështu, ora duhet të jetë gjithashtu pak më e ngushtë (e rehatshme, por jo shtrënguese) gjatë stërvitjes sesa gjatë veshjes gjatë gjithë ditës.

 1. Mos e mbani orën shumë të ngushtë. Një brez i ngushtë kufizon rrjedhjen e gjakut, duke ndikuar potencialisht në zemër
 2. sinjali i normës. Thënë kështu, ora duhet të jetë gjithashtu pak më e ngushtë (e rehatshme, por jo shtrënguese) gjatë stërvitjes sesa gjatë veshjes gjatë gjithë ditës.

3. Paraqitja e funksionit

3.1.buton

Shtypni dhe mbani shtypur për 3 sekonda: Rivendos / Rinis / Fik
Shtypja e shkurtër: lista e funksioneve të orës/kthimi në ndërfaqen e mëparshme
Shtypni gjatë butonin e sipërm për 10 sekonda: rindizni orën
Shtypja e shkurtër: mënyra sportive

3.2.ndërfaqja

Ora është një ekran me prekje. Rrëshqitni majtas/djathtas ekranin për të shkuar në ndërfaqe të ndryshme, prekni për të hyrë në funksion dhe shtypni butonin e sipërm për t'u kthyer në ndërfaqen e mëparshme.
Ekrani bazë është faqja e orës/orës. Në orën/faqen e orës:

 1. Rrëshqitni lart për të kontrolluar njoftimet.
 2. Rrëshqitni poshtë për të kontrolluar Qendrën e Kontrollit
 3. Rrëshqitni majtas për të kontrolluar regjistrimin e aktivitetit, rrahjet e zemrës, muzikën, gjumin dhe motin.

3.3.Qendra e kontrollit

Rrëshqitni poshtë në ekranin bazë për të kontrolluar qendrën e kontrollit. Ka funksione të tilla si Ngritja në zgjim, cilësimet, rregullimi i ndriçimit, modaliteti DND, elektrik dore dhe alarme. Prekja e tyre mund të hyjë shpejt në ndërfaqet.

3.3.1. Ikona Bluetooth

Ikona e Bluetooth-it është e bardhë do të thotë se ora është e lidhur me telefonin tuaj.
Ikona e Bluetooth-it është gri do të thotë se ora është shkëputur nga telefoni juaj.

3.3.2. Ngrini për t'u zgjuar
 1. Fytyra e orës do të zgjohet/ndizet automatikisht pasi të aktivizohet "Raise to wake".
 2. Ekrani i orës nuk do të ndizet nëse çaktivizohet "Raise to wake".
 3. Mbulimi i ekranit me pëllëmbën tuaj mund ta fikni shpejt ekranin.
3.3.3. Modaliteti DND
 1. Kjo ikonë kontrollon çelësin "gjithë ditën" në modalitetin DND në cilësimet. Njoftimet e mesazheve dhe telefonatat hyrëse nuk do të shfaqen në orë kur aktivizoni ikonën DND.
 2. Mund të caktoni një periudhë kohore përmes "Timing" kur nuk dëshironi të merrni njoftime.
 3. Dallimi midis modalitetit DND dhe modalitetit të natës: modaliteti DND përdoret për ndalimin e njoftimeve. Modaliteti i natës përdoret për të rregulluar ndriçimin e ekranit.
3.4.Lista e veçorive
3.4.1. Modaliteti i stërvitjes

Pajisja mund të gjurmojë 14 sporte të ndryshme. Në modalitetin e stërvitjes, të dhënat si koha, rrahjet e zemrës, kaloritë, hapat, distanca, rrahjet e zemrës, etj. regjistrohen automatikisht. (1) Filloni të bëni një sport
Shtypni butonin e poshtëm ➞ Stërvitje ➞ Zgjidhni një sport ➞ kliko për të filluar
(2) Gjatë stërvitjes
Klikoni në butonin e sipërm mund të ndaloni sportin, klikoni përsëri butonin e sipërm ose trokitni lehtë mbi ikonën për të vazhduar regjistrimin. Prekni ikonën dhe zgjidhni "√" në orë, mund të përfundoni sportin.
Rrëshqitni majtas për të hyrë në ekranin "kontrolli i muzikës".
Shënime: Kur përdorni "kontrollin e muzikës" gjatë stërvitjes: Ju lutemi sigurohuni që ora të jetë e lidhur me telefonin tuaj

– Ju lutemi, sigurohuni që “kontrolli i muzikës” të jetë i aktivizuar në aplikacionin TouchElex.
– Ju lutemi, filloni të luani muzikën në telefonin tuaj përpara se të përdorni "kontrollin e muzikës". (3) Përfundoni një sport
Ora inteligjente kursen deri në 7 ditë të të dhënave të stërvitjes. Të dhënat e ushtrimit mund të sinkronizohen automatikisht me aplikacionin kur ora lidhet me telefonin tuaj

3.4.2. Monitorues i rrahjeve të zemrës

 • Ora inteligjente mund të monitorojë rrahjet e zemrës suaj 24 orë.
  (1) Si të konfiguroni monitorin 24 orësh: Aplikacioni TouchElex ➞ Faqja "Pajisja" ➞Trokitni lehtë mbi "Monitorimi i rrahjeve të zemrës" ➞Aktivizo monitorimin e HR 24 orë.
  (2) Koha e intervalit të monitorimit të rrahjeve të zemrës mund të vendoset në aplikacion me 5 minuta, 10 minuta, 20 minuta ose 30 minuta.
  (3) Aktivizoni "Përkujtuesin e rrahjeve të zemrës" dhe konfiguroni rrahjet maksimale dhe minimale të zemrës që dëshironi, të cilat mund t'ju paralajmërojnë kur rrahjet e zemrës suaj janë më të larta ose më të ulëta nga numrat që konfiguroni.
 •  Si të matni manualisht rrahjet e zemrës në orën inteligjente: Filloni të kontrolloni listën e menysë➞ trokitni lehtë mbi ikonën "zemër" ➞ Frekuenca e zemrës po matet

Këshillë:

Ju lutemi vishni orën me një distancë prej një ose dy gishtash nga kyçi juaj për të siguruar matjen ose monitorimin më të saktë të rrahjeve të zemrës.

3.4.3. SP02

 • Si të matni oksigjenin në gjak në orën inteligjente: Lista e menyve ➞ trokitni lehtë mbi "SpO2" ➞ SP02 po matet
 • Rezultatet e matura janë vetëm për referencë. Nuk është një bazë mjekësore.
3.4.4. Monitor i gjumit

Ora inteligjente mund të monitorojë cilësinë tuaj të gjumit dhe ju mund të kontrolloni të dhënat si në orë ashtu edhe në aplikacionin TouchElex kur zgjoheni.
Ka më shumë detaje rreth gjumit që mund të kontrollohen në aplikacion.
Ora do të fillojë të monitorojë/regjistrojë gjumin dhe koha e fillimit të saj është nga ora 6:6 deri në XNUMX të mëngjesit. Koha e fundit është kur zgjoheni. Për shembullample, nëse bie në gjumë në orën 9:8 dhe zgjohesh në XNUMX të mëngjesit,
kohëzgjatja e gjumit tuaj është 11 orë. Pushimi i mesditës nuk mund të regjistrohet.

3.4.5. Trajnimi i frymëmarrjes

Mund të vendosë një kohëzgjatje (1, 2, 3, 4 ose 5 minuta) dhe një ritëm (të shpejtë, të moderuar ose të ngadaltë) për të kryer stërvitjen e frymëmarrjes.
Dhe ka një grafik dinamik që mund të ndiqet për të thithur dhe nxjerrë për të bërë ushtrimin e frymëmarrjes.

3.4.6. Kontrolli i muzikës

Funksioni "kontrolli i muzikës" duhet të aktivizohet manualisht në aplikacionin TouchElex. Pastaj ora mund të kontrollojë këngën dhe volumin. Këshilla të ngrohta për të kontrolluar muzikën:

 1. Ju lutemi sigurohuni që ora të jetë e lidhur me telefonin tuaj.
 2. Ju lutemi, sigurohuni që "kontrolli i muzikës" të aktivizohet në aplikacionin TouchElex.
 3. Ju lutemi, filloni të luani muzikën në telefonin tuaj përpara se të përdorni "kontrollin e muzikës".
 4. Ora është e përputhshme vetëm me luajtës muzikor. Nuk mund të kontrollojë videot. (për shembull, nuk mund të kontrollojë YOUTUBE.)
3.4.7. Njoftimi i thirrjes

Ora do të dridhet dhe do të shfaqë thirrjen hyrëse për ju kur ka një telefonatë hyrëse ose njoftime.
Prekni për të refuzuar thirrjen. Trokit për të heshtur. Prekni për t'iu përgjigjur shpejt thirrjeve ose mesazheve nga shablloni i cilësimeve.

TIPS:

Ju lutemi, sigurohuni që "Njoftimi i thirrjes hyrëse" të jetë i aktivizuar në aplikacionin TouchElex

dhe aktivizoni "njoftimin e mesazhit" në aplikacion. Ju lutemi, sigurohuni që ora të jetë e lidhur me telefonin tuaj nëse keni nevojë që ora të marrë njoftime. Në këto raste, ora nuk mund të shfaqë mesazhet.
Ora nuk do të shfaqë mesazhet dhe thirrjet hyrëse në modalitetin "DND".
Ora nuk mund të shfaqë njoftimet e aplikacionit që nuk janë në listën e "njoftimit të mesazheve".
Ora do të shfaqë vetëm njoftime, por nuk mund të tregojë përmbajtjen e detajuar të mesazhit nëse çaktivizohet "paraview shfaqni cilësimet e "background" të telefonit tuaj dhe cilësimet e aplikacionit social.

3.4.8. Cilësimi i përgjigjes së shpejtë

Ekziston funksioni i përgjigjes së shpejtë për telefonat Android. Nuk është i pajtueshëm me telefonat iOS.
(1) Këtu është mënyra për ta aktivizuar këtë funksion: TouchElex APP ➞ Device ➞ Përgjigjet e shpejta➞ aktivizoni këtë funksion
(2) Këtu është mënyra për të ndryshuar shabllonin e përgjigjes së shpejtë: TouchElex APP ➞ Pajisje ➞Përgjigje të shpejta➞ Zgjidhni një fjali➞Futni fjalinë tuaj.

(3) Kur mund ta përdorni këtë funksion për herë të parë, ju lutemi pranoni dritaren e lejes në telefonin tuaj. Ose mund ta gjeni për ta konfiguruar në telefonin tuaj inteligjent: Cilësimet ➞Aplikacionet ➞
Lejet➞Lejet ➞TouchElex ➞Aktivizo "Dërgo mesazhe SMS"

3.4.9. mot

Si të vendosni parashikimin e motit në aplikacion:
(1) Si të vendosni parashikimin e motit në aplikacion:
TouchElex APP➞ Pajisja ➞Më shumë cilësime të pajisjes➞Parashikimi i motit ➞aktivizo "sinkronizimin e motit"

(2) Këshillë:

-Ju lutemi aktivizoni çelësin "moti" në aplikacionin TouchElex nëse keni nevojë për të kontrolluar parashikimin e motit.
-Për të ndryshuar njësinë e temperaturës: aplikacioni TouchElex ➞ Unë ➞ Cilësimet ➞ Cilësimi i njësisë ➞
Sistemi i motit ➞ Zgjidhni Fahrenheit ose Centigrad

3.5 Karakteristika të tjera
3.5.1. Kronometri
3.5.2. kohëmatës
3.5.3. Alarmi
3.5.4. dritë sinjalizimi
3.5.5. Gjeni telefonin
(1) Ora duhet të lidhet me telefonin tuaj nëse dëshironi të përdorni funksionin "Gjeni telefonin" për të kërkuar telefonin tuaj.
(2) Ora mund të bëjë që telefoni juaj të bjerë brenda 5 metrash në një vend bosh nëse shtypni "Gjej telefonin" në orë.

3.5.6. Kamera (Fotografi me telekomandë)

Për të përdorur këtë funksion:
(1) Aktivizo funksionin e kamerës në TouchElex APP: Hap aplikacionin TouchElex➞Device➞Fotografinë me telekomandë➞Aktivizo
(2) Hapni kamerën tuaj në smartphone
(3) Prekni orën për të kontrolluar: Shtypni butonin lart në orën inteligjente ➞ Kamera ➞ Prekni për të fotografuar

3.5.7. Përkujtues uji
3.5.8. Përkujtues aktiviteti

4. Cilësimet

4.1. Ndërrimi i numrit

(1) Metoda 1: Shtypni butonin e mësipërm për të hyrë në ekranin e majit ➞ Shtypni dhe mbani ekranin për 3 sekonda ose më shumë (këtu mund të zgjidhen 3 numra)
(2) Metoda 2: Klikoni dy herë butonin e mësipërm ➞ Cilësimet ➞ Cilësimet e ekranit ➞ Ndryshoni të dhënat
(3) Metoda 3: TouchElex ➞ Diamanti i rekomanduar ➞ Orë të tjera Fay Smart Watch / My Watch Face (bëje foton tënde një numërues)

4.2.Afishimi i ekranit
 1. Raise to wake: Klikoni dy herë mbi butonin e mësipërm ➞ Settings ➞ Raise to wake Në modalitetin DND, "Raise to wake does" do të bëhet i padisponueshëm.
 2. Ndriçimi Klikoni dy herë në butonin e mësipërm ➞ Cilësimet ➞ Ndriçimi
 3. Koha e fikjes së ekranit Klikoni dy herë në butonin e mësipërm ➞ Cilësimet ➞ Cilësimet e ekranit ➞ Koha e fikur ekranin
 4. Mënyrat e fikjes së ekranit:

1) mbuloni të gjithë ekranin
2) ul kyçin e dorës
4.3. Qëllimi i ushtrimit
Aplikacioni TouchElex ➞ Unë ➞ Vendos objektiva
Pasi të keni arritur qëllimin tuaj, urimi do të shfaqet në orën tuaj inteligjente.

4.4. Njësia e temperaturës (konvertimi F/C)

Aplikacioni TouchElex ➞ Unë ➞ Cilësimet ➞ Cilësimet e njësisë ➞ Sistemi i motit ➞ Zgjidhni Centigrad ose Fahrenheit

4.5.Përmirësimi OTA

Hapat: Aplikacioni TouchElex ➞ Pajisja ➞ Më shumë cilësime të pajisjes ➞ Përmirësimi OTA Nëse përmirësimi OTA dështon, mos ngurroni të përsërisni hapat përsëri.

4.6. Ekrani gjithmonë aktiv

Shtypni butonin lart të orës inteligjente ➞ Cilësimet ➞ Cilësimet e ekranit ➞ AOD Dial ➞ Aktivizoni "AOD Dial" dhe zgjidhni numrin që dëshironi
Kujdes: Modaliteti AOD funksionon vetëm nëse ora është mbi 20% e karikuar dhe e mbajtur në dorë.

5. Pyetjet e shpeshta

5.1.Nuk mund ta çiftoj orën me telefonin tim.
 1. Ju lutemi konfirmoni nëse e keni çiftuar orën nëpërmjet Bluetooth-it të sistemit, jo nëpërmjet APP-së tonë? (Në këtë rast, ora nuk mund të çiftohet me sukses. Duhet ta shpërfillni këtë pajisje nga lista Bluetooth e sistemit )
 2. Ju lutemi, kontrolloni nëse familja juaj është çiftuar me këtë orë? (Nëse Bluetooth-i është i zënë, nuk mund të lidhet siç duhet. Duhet të shkëputeni dhe të rilidheni. ) Nëse dy kushtet e mësipërme përjashtohen, ndiqni këto hapa për t'u lidhur:
  (1) Rinisni telefonin dhe orën inteligjente.
  (2) Sigurohuni që aplikacionit TouchElex i është lejuar qasja në vendndodhje.
  (3) Ka dy mënyra për të çiftuar orën:
  – “TouchElex APP➞ Devices ➞ Shto pajisje ➞ Zgjidh Venus ➞ Zgjidh “√” në orë.
  -“TouchElex APP➞ Devices ➞ Shto pajisje ➞ Venus ➞ Prekni në këndin e sipërm djathtas [-] ➞ Skanoni kodin QR në Venus Watch ➞ Zgjidhni”√” në orë.
5.2. Ora inteligjente nuk mund të qëndrojë e lidhur.

(1) Ju lutemi sigurohuni që Bluetooth në telefonin tuaj të jetë i aktivizuar.
(2) Ju lutemi sigurohuni që aplikacioni të hapet dhe të funksionojë. Për të ruajtur funksionimin e aplikacionit, duhet të konfiguroni mbrojtjen e sfondit për t'u siguruar që APP po funksionon në sfond. Ju lutemi ndiqni këto hapa për ta gjetur atë: hapni aplikacionin – Unë – Zgjidhja e problemeve dhe më pas ndiqni hapat për konfigurim.
(3) Çlidhe orën dhe çiftoje sërish orën nëse nuk arrin të lidhet.

5.3.Nuk mund të marr njoftime për thirrjet hyrëse dhe njoftime mesazhesh. Përgjigje për Android:
 1. Ju lutemi konfirmoni nëse ora mund të vazhdojë të lidhet me telefonin tuaj inteligjent.
 2. kur dëshironi të merrni njoftime. Të duhet të konfigurosh mbrojtjen e sfondit për ta mbajtur APP-në të funksionojë në sfond. Këtu janë hapat: Hapni TouchElex APP➞Me ➞ Zgjidhja e problemeve ➞ Ndiqni hapat. Dikur APP duket se po funksionon në sfond, por ai është vrarë nga sistemi. Për ta mbajtur APP-në të funksionojë në sfond për më shumë kohë në mënyrë që të mund të marrë njoftimet, është e nevojshme ta konfiguroni atë.
 3. (Ju lutemi aktivizoni këtë funksion në TouchElex APP: Hapni TouchElex APP ➞ Pajisja ➞ Njoftimi për thirrjet hyrëse ➞ Aktivizo këtë funksion ➞ Njoftimin e mesazheve ➞ Aktivizo këtë funksion
 4. Kontrolloni njoftimin që do të merrni nëse është në listën e njoftimeve. Mund ta kontrolloni: Hapni TouchElex APP➞Device➞Njoftimin e mesazheve➞Kontrollo listën
 5. Ju lutemi kontrolloni nëse modaliteti DND në orën tuaj është "ON"? Në kohën e cilësimit, ora nuk do të marrë njoftime. Këtu janë hapat: Shtypni butonin lart në orën inteligjente➞Cilësimi➞Modaliteti DND➞Çaktivizoni këtë funksion
 6. Ju lutemi kontrolloni shiritin e njoftimeve të telefonit tuaj, a mund ta marrë mesazhin me tekst apo jo? Ora inteligjente do të shfaqë atë që shfaqet në shiritin e njoftimeve të telefonit tuaj. Nëse shiriti i njoftimeve të telefonit nuk është në gjendje të marrë mesazhe me tekst, ora e bën këtë. Ju lutemi, shkoni te cilësimet e telefonit tuaj për të kontrolluar dhe aktivizoni njoftimin "mesazh me tekst".
 7. Ju lutemi "lejoni TouchElex të dërgojë dhe view SMS/Mesazh me tekst” të lejes në aplikacion kur hyni dhe përdorni për herë të parë,
 8. sigurohuni që "SMS" të jetë aktivizuar në aplikacionin TouchElex ➞ shkoni te "faqja e pajisjes" ➞ trokitni lehtë mbi "Njoftimet e mesazheve" ➞ aktivizoni "njoftimet" dhe "SMS" ,
 9. Aktivizo aksesin "TouchElex" dhe "mesazh me tekst" në sfondin/cilësimet e telefonit (Njoftimet e aplikacionit).

Përgjigje për iOS:

 1. Ju lutemi kontrolloni nëse ora inteligjente po lidhet me APP-në.
 2. Ju lutemi aktivizoni këtë funksion në TouchElex APP: Hapni TouchElex APP ➞ Pajisja ➞ Njoftimi për thirrjet hyrëse ➞ Aktivizo këtë funksion ➞ Njoftimin e mesazheve ➞ Aktivizo këtë funksion
 3. Ju lutemi aktivizoni “Shfaq paraview” në ekranin e kyçjes, qendrën e njoftimeve dhe banderolat. Si shfaqet njoftimi në orën inteligjente: Smartphone merr njoftime➞Paraview shfaqet në ekranin e kyçjes, qendrën e njoftimeve dhe banderolat. ➞ APP TouchElex mbledh dhe filtron njoftimet nga ekrani i kyçjes, qendra e njoftimeve dhe banderolat.➞
  Shfaq njoftimet që plotësojnë kushtet. Ju lutemi ndiqni këto hapa për të konfiguruar: _Aktivizo TouchElex APP për të shfaqur paraview: iPHONE ➞ Cilësimi ➞ Njoftimet ➞ Gjeni
  APP TouchElex ➞ Aktivizo Lejo njoftimet dhe aktivizo "Ekrani i kyçjes""Qendra e njoftimeve""Banner"Alerts.
  _Aktivizoni APP-në që dëshironi të shfaqni njoftimin e tij për të shfaqur paraview: iPHONE ➞ Cilësimet ➞Njoftimet (4) Ju lutemi kontrolloni nëse modaliteti DND në orën tuaj është "ON"? Në kohën e cilësimit, ora nuk do të marrë njoftime. Këtu janë hapat: Shtypni butonin lart në orën inteligjente➞Cilësimi➞Modaliteti DND➞Çaktivizoni këtë funksion
 4. Ju lutemi kontrolloni nëse aktivizoni "Njoftimin e sistemit ndaj sistemit" në Bluetooth të sistemit. Hap Bluetooth➞Zgjidh Venus_XXXX➞i➞Aktivizo "Share Njoftimet e Sistemit"
5.4.Njoftimi i mesazhit shfaqet, por përmbajtja nuk shfaqet.

Kjo orë inteligjente tregon atë që shfaqet në shiritin e njoftimeve të smartfonit tuaj. Nëse telefoni juaj nuk tregon një paraview, ora nuk do të tregojë një paraview qoftë. Në këtë rast, ju lutem
ju lutemi zbuloni dhe aktivizoni cilësimet për të shfaqur paraview mesazh në sistemin e telefonit tuaj.

5.5 Koha është e pasaktë

Ora do të ishte e gabuar nëse ora nuk do të lidhej me telefonin tuaj për një kohë të gjatë. Dhe koha do të sinkronizohet automatikisht kur ora të lidhet sërish me telefonin tuaj.
Ju lutemi hapni aplikacionin TouchElex dhe lidhni orën me telefonin tuaj për të sinkronizuar kohën.

5.6. Nuk mund të marrë kodin e verifikimit

Ndonjëherë serveri i postës elektronike do të gabojë e-mailin tonë të kodit të verifikimit si një mesazh të padëshiruar. Në këtë rast:

 1. Ju lutemi na kontaktoni drejtpërdrejt për të krijuar manualisht llogarinë në sistem. Thjesht duhet të na kontaktoni dhe të na tregoni fjalëkalimin që ju nevojitet. E-mail:[email mbrojtur]
 2. Ju gjithashtu mund të përdorni "Modalitetin Vizitor". Nuk ka nevojë të krijoni një llogari për t'u identifikuar.
5.7.Regjistrim i pasaktë i gjumit

Për shkak të gjithë orës inteligjente që thjesht mund të përdorte PPG për të regjistruar gjumin, do të jetë pak devijim nga realiteti. Ora inteligjente do të gjykohet për gjumin nga statusi juaj i lëvizjes dhe rrahjet e zemrës.
Nëse zgjoheni dhe nuk lëvizni në shtrat, konsideroheni gjithashtu të fjetur.

5.8.Hapat e pasaktë

Ne përdorim lëkundjen e dorës për të llogaritur numrin e hapave, për të zvogëluar gabimin, vendosim pragun e numrit të hapave. Aktualisht, vetëm deri në 15 hapa të njëpasnjëshëm numërohen si hapa. Nëse hapat janë më shumë se dy sekonda larg njëri-tjetrit, numërimi i hapave rifillon. Për shembull, nëse bëni 14 hapa me radhë, ndaloni për tre sekonda dhe më pas bëni 14 hapa me radhë, ora jonë do të llogaritet si hapa zero.
Nëse ecni 15 hapa me radhë, ndaloni për dy sekonda dhe bëni 15 hapa me radhë, ora jonë do të llogaritet si 30 hapa.

5.9.Rrahjet e pasakta të zemrës.

(1) Parimi:
Gjaku do të ketë një thithje të fortë të dritës jeshile, kur ndodh rrahja e zemrës, gjaku do të rrjedhë nëpër pjesën ku është drita jeshile, gjaku do të thithë dritën jeshile, duke rezultuar në reflektimin e dritës jeshile, në mënyrë që intensiteti i drita jeshile e matur nga drita do të dobësohet dhe mund të zbulohet një rrahje zemre.

(2) Shkaqet e mundshme:

lëkurë e thatë, lëkurë e errët, shumë e hollë ose shumë e trashë (duke ndikuar në densitetin e kapilarëve), qime të tepërta, lëvizje relative midis orës dhe dorës, shumë e ngushtë (kapilarët e shtypur), shumë e lirshme (drita e gjelbër e reflektuar do të ndërhyhet nga drita e ambientit).

(3) Rezoluta

Mos vishni shumë të ngushta gjithashtu mos vishni shumë të lirshme. Njerëzit e dobët e mbajnë orën me gjerësi dy deri në tre gishta nga kyçi juaj.

5.10. Oksigjeni i gabuar i gjakut.

(1) Parimi:
Meqenëse hemoglobina e oksigjenuar dhe hemoglobina e deoksigjenuar kanë absorbueshmëri të ndryshme ndaj dritës së kuqe dhe infra të kuqe (të padukshme), oksigjeni i gjakderdhjes mund të llogaritet duke zbuluar intensitetin e reflektimit të dritës së kuqe dhe infra të kuqe.
(2) Shkaqet e mundshme: lëkura e thatë, lëkura e errët, shumë e hollë ose shumë e dhjamosur (duke ndikuar në densitetin e kapilarëve), qime të tepërta, lëvizje relative ndërmjet orës dhe dorës, shumë e ngushtë (shtypja e kapilarëve), shumë e lirshme (drita jeshile e reflektuar do të jetë ndërhyhet nga drita e ambientit).
(3) Rezoluta:
Mos vishni shumë të ngushta gjithashtu mos vishni shumë të lirshme. Njerëzit e dobët e mbajnë orën me gjerësi dy deri në tre gishta nga kyçi juaj.

5.11. Nuk do të numërohen hapat.

(1) Së pari, ju lutemi sigurohuni që të dhënat tuaja personale të jenë të sakta, sepse kanë të bëjnë me regjistrimin e hapave nga afër. Mund ta gjeni me këto hapa: hapni aplikacionin – Unë – klikoni “Emri juaj”.
(2) Së dyti, nëse keni vendosur të dhëna të sakta kur keni përfunduar hapin e parë, ju lutemi OTA përmirësoni pajisjen tuaj. Këtu janë hapat për përmirësimin OTA: Hapni TouchElex APP➞Pajisja ➞Më shumë cilësime të pajisjes➞ Përmirësimi OTA.
(3) Më në fund, dilni nga llogaria dhe identifikohuni përsëri. Këtu janë hapat:Hap TouchElex APP➞ Me➞Cetting➞Logout➞identifikim

5.12. Bateria lodhet shumë shpejt.

Jetëgjatësinë e baterisë e kemi testuar shumë herë në laboratorin tonë. Mund të zgjasë 7 ditë me kusht:

 • Përdorni faqen e integruar të orës.shkëlqimi 60%
 • Aktivizohet monitorimi i rrahjeve të zemrës 24 orë;
 • Monitorimi i gjumit është aktivizuar;
 • 50 mesazhe të shtyra në ditë;
 • Ngrini kyçin e dorës për të kontrolluar kohën e shikimit 100 herë;
 • Matni oksigjenin në gjak dy herë në ditë;
 • Ushtroni për 30 minuta dy herë në javë. Në fakt, jetëgjatësia e baterisë mund të ndryshojë sipas cilësimeve, kushteve të funksionimit dhe faktorëve të tjerë. Nëse nuk e keni përdorur shumë orën, por bateria zbrazet shumë shpejt, ka të ngjarë të jetë me defekt. Në këtë rast, mos ngurroni të na kontaktoni për zëvendësim.

6. 12 muaj garanci

Ne përpiqemi të ndërtojmë produktet tona me vëmendjen më të madhe në detaje dhe mjeshtëri.
Megjithatë, ndonjëherë ka dukuri defektesh, kështu që ne jemi të lumtur të ofrojmë një garanci njëvjeçare pa probleme për të gjitha pajisjet tona ndërsa vazhdojmë të prodhojmë produkte të mahnitshme. Ju lutemi na kontaktoni nëse keni ndonjë pyetje në lidhje me pajisjet tona.

7. Udhëzime të rëndësishme sigurie

 1.  Pajisja përmban pajisje elektrike që mund të shkaktojnë lëndime nëse nuk përdoren siç duhet. Për ishampkontakti i zgjatur mund të kontribuojë në alergji të lëkurës për disa përdorues. Për të zvogëluar acarimin, ju lutemi lexoni udhëzimet e sigurisë në faqet në vijim për të siguruar përdorimin dhe kujdesin e duhur.
 2. Mos e ekspozoni pajisjen tuaj ndaj lëngjeve, lagështisë, lagështisë ose shiut gjatë karikimit; mos e karikoni pajisjen tuaj kur është e lagur, pasi kjo mund të rezultojë në goditje elektrike dhe dëmtime.
 3. Mbajeni pajisjen tuaj të pastër dhe të thatë. Mos përdorni pastrues gërryes për të pastruar pajisjen tuaj.
 4. Konsultohuni me mjekun tuaj përpara se të përdorni nëse keni ndonjë kusht paraprak që mund të ndikohet nga përdorimi i kësaj pajisjeje.
 5. Mos e vish shumë ngushtë. Nëse pajisja juaj ndihet e nxehtë ose e ngrohtë, ose nëse shkakton ndonjë acarim të lëkurës ose shqetësime të tjera, ju lutemi ndërpreni përdorimin e pajisjes tuaj dhe konsultohuni me mjekun tuaj.
 6. Mos e ekspozoni orën tuaj në temperatura jashtëzakonisht të larta ose të ulëta.
 7.  Mos e lini orën tuaj pranë flakëve të hapura, të tilla si soba gatimi, qirinj ose zjarrit.
 8. Ky produkt NUK është një lodër - mos lejoni kurrë fëmijët ose kafshët shtëpiake të luajnë me këtë produkt.
 9.  Gjithmonë ruajeni produktin jashtë mundësive të fëmijëve. Vetë pajisjet ose pjesët e shumta të vogla që ato përmbajnë mund të shkaktojnë mbytje nëse gëlltitet.
 10.  Asnjëherë mos u përpiqni ta abuzoni, thërrmoni, hapni, riparoni ose çmontoni këtë pajisje. Bërja e kësaj do të anulojë garancinë dhe mund të rezultojë në një rrezik sigurie.
 11. Nëse ndonjë pjesë e produktit tuaj kërkon zëvendësim për ndonjë arsye, duke përfshirë konsumimin normal ose thyerjen, ju lutemi na kontaktoni.
 12. Mos e përdorni pajisjen tuaj në një sauna ose dhomë me avull.
 13. Hidhni këtë pajisje, baterinë e pajisjes dhe paketën e saj në përputhje me rregulloret lokale.
 14. Mos kontrolloni asnjë njoftim, GPS ose ndonjë informacion në ekranin e pajisjes tuaj gjatë drejtimit të automjetit ose në situata të tjera ku shpërqendrimet mund të shkaktojnë lëndime ose rrezik.

8. Paralajmërim për baterinë

Në këtë pajisje përdoret një bateri litium-jon. Mosrespektimi i këtyre udhëzimeve mund të shkurtojë jetëgjatësinë e baterisë dhe të shkaktojë zjarr, djegie kimike, rrjedhje elektrolite dhe/ose lëndim.

 1. Mos e çmontoni, modifikoni, riprodhoni, shponi ose dëmtoni pajisjen ose baterinë.
 2. Mos e hiqni ose mos u përpiqni të hiqni një bateri që nuk mund të zëvendësohet nga përdoruesi.
 3.  Mos e ekspozoni pajisjen ose baterinë tuaj ndaj zjarrit, shpërthimit ose ndonjë rreziku tjetër.

 

 

Lexoni më shumë rreth këtij manuali & Shkarkoni PDF:

Dokumentet / Burimet

Orë inteligjente touchElex Series Venus [pdf] Manuali i udhëzimeve
Seria Venus, Orë inteligjente, Orë inteligjente e Serisë Venus

Join Conversation

1 Comment

Lini një koment

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.