Logoja e PALISADEPALISADE

Udhëzues për instalimin e pllakave

LEXONI këtë udhëzues të tërë të instalimit para se të filloni instalim. ACP nuk është përgjegjës dhe nuk do të mbahet përgjegjës për dështimet e projektit nëse nuk ndiqen udhëzimet e instalimit. ACP rekomandon që të instaloni këto pllaka mbi një substrat ekzistues për të siguruar integritetin e duhur strukturor. Pllakat me palisadë nuk synojnë të ngjiten në beton të papërpunuar, mure prej betoni të derdhur ose mure bodrumi të bllokut të betonit.
P FORR INSTALIM N IN MJEDISE T DR THATA
Nënshtresat e përshtatshme në një mjedis të thatë do të përfshijnë mure të përshtatura me pllaka ekzistuese, pllaka gipsi, pllaka çimentoje, OSB ose kompensatë. Pllaka palisade duhet të jetë e bashkangjitur në strukturat që janë në përputhje me kodet tuaja lokale të ndërtimit dhe kanë përfshirë masat e duhura të zvogëlimit të lagështisë.
P FORR MJEDISET E DUSHIT, VAJES APO DIREKT UJIT
Edhe pse pllakat Palisade janë 100% të papërshkueshme nga uji kur përdoren me ngjitës në qepje, ne ju rekomandojmë të ndiqni kodet lokale të ndërtimit për mjedise të lagështa si rrethimet e dushit dhe vaskës. Në zonën e vaskës ose dushit, muret ekzistuese të pllakave qeramike mund të mbulohen pa përgatitje shtesë. Përndryshe, kërkohet instalimi mbi një substrat të papërshkueshëm nga uji, të tilla si Cement Board ®, Schluter Kerdi Board®, GP Densheild®, Johns-Manville Go Board ®, Hardiebacker®, WPBK Triton®, Fiberock® dhe produkte ekuivalente. Ndiqni gjithmonë udhëzimet e instalimit të prodhuesit për të krijuar një rrethim të papërshkueshëm nga uji.
P FORR SHPEKTIMIN, DHOMAT E Lavanderisë apo TJERA DAMP mjediset
Ne rekomandojmë përdorimin e një ngjitës silikoni në gjuhën e pllakës dhe qepjet e brazdës për damp mjediset. Ndiqni udhëzimet e prodhuesit dhe kodet lokale të ndërtimit.
ACP, LLC nuk është përgjegjës ose përgjegjës për çdo kosto të punës ose produkte të dëmtuar të shkaktuara si rezultat i instalimit të pahijshëm.
Të gjitha defektet e produktit mbulohen nën garancinë tonë të kufizuar 10-vjeçare.
Për shkak të variacioneve të prodhimit, ne nuk mund të garantojmë një përputhje të saktë të ngjyrave nga shumë në pjesë. Para instalimit të pllakave dhe zbukurimeve Palisade në muret tuaja, ju lutemi shpaketoni dhe paraqitni të gjitha produktet e blera për të siguruar qëndrueshmërinë e ngjyrave. Nëse hasni ndryshime të paarsyeshme të ngjyrave, ju lutemi na telefononi në 1-800-434-3750 (7 e mëngjesit-4: 30 pasdite CST, MF) në mënyrë që të ju ndihmojmë në projektin tuaj.

Instalimi i Pllakave të Murit

Mjetet dhe furnizimet e nevojshme:

 • Syze mbrojtëse
 • Matja shirit
 •  Thikë të shërbimeve
 • nivel
 • Sharrë dore ose sharrë rrethore / sharrë tryeze
 • Grumbull stërvitjeje dhe sharrë (për prerjen e vrimave)
 • Armë mbyllëse për 10.3 oz. tuba ngjitës
 • Ngjitës për panele PVC
 •  Ngjitës me bazë silikoni për kuzhinë/banjë (për mjedise të lagështa)
 •  Opsionale: Përshtatje e zbukurimit
 • Opsionale: Dritat e drurit

Para se të filloni instalimin
Para fillimit, sigurohuni që të gjitha sipërfaqet të jenë të pastra, të thata, të lëmuara dhe pa pluhur, yndyrë, dyll, etj. Pastroni sipërfaqen e pasme të paneleve duke i fshirë ato me një leckë të pastër.
Rekomandohet që të kryeni një "shtrirje të thatë" para se të vendosni ndonjë ngjitës. Matni muret, kontrolloni për nivelin dhe katrorin. Në varësi të dimensioneve dhe ndërtimit të dhomës, mund t'ju duhet të shkurtoni disa panele në përputhje me rrethanat. Në varësi të projektit tuaj, kur përshtateni për një plan urbanistik të thatë, panelet mund të përqendrohen në një pikë fokale, të tilla si prapa një lavamani ose në qendër të një dhome. Vetëm për qëllimin e paraqitjes, ndërtoni nga të dy anët e pikës qendrore, për të siguruar se si pllakat futen në hapësirë.
Instalimi në ambiente të ekspozuara ndaj rrjedhës së drejtpërdrejtë të ujit (dush, dhomë baltë ose garazh) kërkon që një rruazë sealant 1/8-inç të përdoret në të gjitha lidhjet e gjuhës dhe brazdës (figura A). Shtoni një rruazë të sealantit përgjatë skajeve të prera kohët e fundit për t'u vendosur në qoshe. Përsëriteni këtë proces në pllakën pingule edhe në këndin e drejtuar (figura B).

PALISADE Pllaka muri të papërshkueshme nga uji pa grunjPALISADE Pllaka muri të papërshkueshëm nga uji pa grunj cdPritini pllakat Palisade duke shënuar dhe copëtuar me një thikë të dobishme. (figura C, D). Kjo metodë mund të kërkojë lëmimin e skajeve të këputura.
Ju gjithashtu mund të përdorni mjete standarde të përpunimit të drurit si një sharrë tavoline ose sharrë rrethore me një teh të dhëmbëve të imët për të siguruar një prerje të pastër dhe të lëmuar (imazhi E). Përdorni një teh me 60 dhëmbë ose më të lartë. Për të siguruar që baza e sharrës të mos gërvishtë sipërfaqen e panelit, ne rekomandojmë mbrojtjen e sipërfaqes me shiritin e piktorit blu.
Pllaka muri pa rezistencë ndaj grupeve PALISADE ePllaka muri pa lagështi PALISADE pa grumbullime FGPanele të prera për daljet dhe çelsat e dritës. Matni dhe shënoni kufijtë ku do të jetë hapja me një shënues. Stërvitni një vrimë 1/2-inç duke përdorur një stërvitje në një cep të seksionit të prerë (figura F). Përdorni një bashkim figurash për të prerë hapjen e mbetur, duke ndjekur gjurmimin tuaj (figura G). Mos i bashkangjitni direkt pllakave aksesorë si grepa pallto, pajisje të lehta, pasqyra, etj. Shponi vrimat nëpër pllaka dhe përdorni spiranca të përshtatshme për të bashkangjitur aksesorët në mënyrë të sigurt në kornizat prapa. Udhëzimet e vulosjes për ngjitës.

Instalimi në drywall, OSB, kompensatë ose nënshtresat ekzistuese të pllakave 
Nëse vendosni të përfundoni skajet, ne rekomandojmë zbukurimin tonë të përshtatshëm për të dy pjesët fundore dhe qoshet e brendshme. Ne rekomandojmë përdorimin e bazës ose formimit të limanit për të përfunduar rreshtin e poshtëm, pavarësisht nga materiali i dyshemesë. Për të dy pjesët e prerjeve fundore dhe ato të qosheve, instaloni vendndodhjen e prerjeve të papërshtatshme para vendosjes së pllakave në zbukurime (figura H).PALISADE Pllaka muri të papërshkueshme nga uji pa grupe

Skajet unike të ndërthurura të pllakave të palisadës kanë një gjuhë dhe një zakon (figura I). Gjuha e pllakës duhet të jetë e ngritur gjatë instalimit. Kjo do të parandalojë çdo grumbullim lagështie.

Pllaka muri të papërshkueshme nga uji pa grupe PALISADE I
Nëse projekti juaj kërkon pllaka Palisade duke filluar nga një derë, sigurohuni që rreshti i parë është i drejtë dhe i njëtrajtshëm. Përcaktoni lartësinë e dëshiruar të rreshtit tuaj të parë të pllakave dhe kapni ose vizatoni një vijë niveli në atë lartësi për një vijë referimi. Rreshto
majat e secilit panel në rreshtin e parë në vijën e këputur (figura J). Shtë e rëndësishme që kjo rresht fillestar të jetë në nivel dhe të drejtë.Pllaka muri të papërshkueshme nga uji pa grupe PALISADE J
Për të instaluar panelin tuaj të parë, filloni me rreshtin e poshtëm. Sigurohuni që paneli i parë që keni ndërmend të instaloni përshtatet siç duhet dhe është i nivelit. Ju mund të duhet të vendosni një shim të përkohshëm nën secilën pllakë të poshtme për t'i mbajtur ato në vend ndërsa ngjitësi vendoset (figura K).Pllaka muri të papërshkueshme nga uji pa grupe PALISADE K

Vendosni ngjitësin në pjesën e pasme të pllakës. Lexoni me kujdes dhe ndiqni udhëzimet e prodhuesit të ngjitësit. Vendosni një rruazë 1/4-inç në një model tipik "M" ose "W" dhe një rruazë rreth perimetrit të pllakës rreth 1 inç në (imazhi L).Pllaka muri të papërshkueshme nga uji PALISADE pa grupe. L

Aplikoni panelin në nënshtresë duke e shtypur në vend. Aplikoni presion të barabartë me duart tuaja në të gjithë panelin. Nëse është e nevojshme, përdorni rroba ose kunja për të mbajtur panelet në vend derisa ngjitësi të ngurtësohet.

Fshini ngjitësin e tepërt. Përdorni ujë dhe një leckë. Pastroni çdo mbetje ngjitëse që është e dukshme ndërsa është ende e lagur. Mos lejoni që kjo mbetje të thahet pasi do të jetë e vështirë të pastrohet kur të thahet dhe mund të dëmtojë përfundimin.
Lidhni pllakën tjetër duke futur plotësisht gjuhën në brazdë (figura M).Pllaka muri pa lagështirë PALISADE Muri

Përsëriteni derisa të përfundojë rreshti i poshtëm. Nëse instaloni në një cep, prisni fllanxhën që shikon nga këndi për të lejuar një sipërfaqe plumbash kundër nënshtresës. Përsëriteni këtë proces në pllakë që qëndron përpara asaj të mëparshme, gjithashtu e drejtuar nga këndi. Lëreni ngjitësin në rreshtin e poshtëm të vendoset në mënyrë që të gjitha rreshtat pasues të qëndrojnë në nivel.

Përcaktoni se çfarë modeli të pllakave dëshironi të përdorni para se të filloni rreshtin e dytë M (imazhi N, O). Opsionet e përdorura zakonisht janë lidhje lidhëse (nyjet vertikale janë stagtë lidhura) dhe lidhja e pirgut (nyjet vertikale rreshtohen). PALISADE Pllaka muri të papërshkueshme nga uji pa brenga NR

Pasi të jetë vendosur rreshti i parë, aplikoni pllakat e mbetura sipas modelit ose paraqitjes që dëshironi. Përdorni ngjitësin dhe metodat e përshkruara më sipër për rreshtat e mbetur.
Kur instaloni rreshtin e sipërm, instaloni siç keni qenë derisa të arrini në pllakën e fundit në qoshe. Nëse pllakat ngjiten në tavanin tuaj, kur instaloni pllakën e fundit, hiqni fllanxhat nga ana (imazhi P). Ose përdorni modelin tonë të përputhjes L. Vendoseni pllakën në vend. Bëni presion për të siguruar që pllaka të jetë e barabartë me të tjerat. Përdorni një vulë të rekomanduar silikoni-siç përshkruhet më parë-në nyje për të siguruar një instalim të papërshkueshëm nga uji, nëse është e aplikueshme. PALISADE Mur i papërshkueshëm nga uji pa Gruan P

Instalimi i pllakës së fundit në një rresht
Nëse jeni duke përdorur kënde dhe / ose L-zbukurime për një instalim të kompletit të dushit Palisade, informacioni i mëposhtëm do të tregojë se si të instaloni pllakën e fundit, të shkurtër në fund të një rreshti. Lexoni dhe ndiqni nëse projekti juaj duket kështu. Dorezat e gomës opsionale dhe uji në një shishe me shiringë mund ta bëjnë këtë detyrë më të lehtë. Sfida është të vendosni pjesën e mbetur të pllakave në skajin e skajit, ndërsa gjithashtu merrni skajet e pllakave të ndërthurura të kyçura së bashku (figura Q).
Së pari, instaloni zbukurimet e qosheve të brendshme në çdo cep duke përdorur ngjitës. Lëreni 24 orë që ngjitësi të shërohet. Sigurohuni që zbukurimet e qosheve të jenë të orientuara si në imazhin më poshtë. Çdo pjesë e zbukurimit të qosheve të brendshme ka një kanal të plotë dhe të pjesshëm. Kanali i plotë do të jetë kundër murit të pasmë.
Vizatimi më poshtë tregon një seksion kryq të sipërm view e ballafaqimit brenda qosheve.PALISADE Pllaka muri të papërshkueshme nga uji pa grunë QPllaka muri të papërshkueshme nga uji pa grupe PALISADE Drejtimi i instalimit

Tjetra, përcaktoni gjatësinë e seksionit të pllakave. Matni nga buza e brendshme e pllakës së instaluar më parë në skajin e brendshëm të zbukurimit të para-instaluar. Shikoni imazhin në të djathtë për detaje. Në këtë rast, gjatësia për të prerë pllakën përfundimtare në rresht është 4-3/4-inç (imazhi R).

Pllaka muri të papërshkueshme nga uji pa grupe PALISADE R

Pas prerjes së pllakës në gjatësi, vendosni ngjitësin në nënshtresë, siç tregohet (figura S). Spërkatni një shiringë ose dy ujë mbi substrat dhe ngjitësin, siç tregohet (figura T). Kjo do të lyejë substratin duke lejuar lëvizje më të lehtë.PALISADE Pllaka muri të papërshkueshme nga uji pa grumbull ST

Fusni skajin e pllakës së prerë në zbukurimin L ndërsa mbani skajin e bashkimit të ndërlidhur larg pllakës së tij të çiftëzimit. Futeni skajin e prerë në skajin e kanalit të zbukurimit ndërsa mbani skajin tjetër lart (imazhi U).
Shtyni pllakën në zbukurimin e skajit ndërsa vendosni pllakën poshtë nënshtresës. Kur shtyhen plotësisht në zbukurim, skajet e ndërthurura do të ekspozohen (figura V).

Pllaka muri të papërshkueshme nga uji PALISADE pa grupe

Vendosni ngjitësin në skajet e ndërthurjes nëse ky instalim është për një mjedis të lagësht.
Tjegulli tani mund të tërhiqet manualisht në vend. Tërhiqni pllakën drejt nyjës së ndërthurur (figura W). Nëse është e nevojshme, dorezat e gomës mund të përdoren për të rritur fërkimin e kapjes me sipërfaqen e pllakës. Vazhdoni të tërhiqeni derisa nyja e ndërlidhur të jetë e ngushtë dhe në vend (figura X).Pllaka muri të papërshkueshme nga uji PALISADE pa grupe

Përdorni reklamënamp leckë ose peshqir letre për të pastruar çdo ngjitës ose ngjitës që mund të jetë shtrydhur në sipërfaqen e pllakës.

Prerje Edge dhe Corner

Pllaka muri të papërshkueshme nga uji pa pllaka PALISADE në qoshe

J-Trim përdoret për të përfunduar fundin terminal të pllakave kur nuk janë ngjitur me asgjë. Për ta instaluar, mos e shpërndani ngjitësin disa inç nga buza e pllakës, aty ku keni ndërmend të përdorni J-Trim. Kjo do të lejojë që zbukurimi të rrëshqasë në vend. Shpërndani një rruazë ngjitesi në kanalin pranues të prerjes dhe më pas shtypni prerësin në vend.

Pllaka muri të papërshkueshme nga uji PALISADE Brenda këndit brenda pllaka

Brenda këndit të prerjes duhet të ngjitet me ngjitës në nënshtresë. Shpërndani një sferë të vogël ngjitëse drejtpërdrejt në cepin e substratit ose në vetë zbukurimin. Gjithashtu, shpërndani një rruazë ngjitës në secilën prej stolisjeve
kanale për të parandaluar arritjen e ujit në substrat.

Pllaka muri të papërshkueshme nga uji PALISADE pa grumbullime L-Trim

L-Trim përdoret për të mbuluar pllakat ekzistuese të ekspozuara për të siguruar një pamje të përfunduar. Instaloni duke shpërndarë një rruazë të hollë sealant në anën Palisade dhe një rruazë të hollë ngjitëse në anën e substratit. Shtypni zbukurimet në vend. Nëse zbukurimet nuk do të qëndrojnë në vend, përdorni disa shirita maskimi ose piktorësh për t'i mbajtur derisa të vendoset ngjitësi. PALISADE Pllaka muri të papërshkueshëm nga uji pa grunë Seksioni kryq View

Dokumentet / Burimet

PALISADE Pllaka muri të papërshkueshme nga uji pa grunj [pdf] Udhëzues instalimi
Pllaka muri të papërshkueshme nga uji Grount

Join Conversation

1 Comment

 1. a mund t'i vendos pllakat e pllakave të murit Palisade në mure rreth një fireplace me gaz?

Lini një koment

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.