Dokument

Manuali i përdorimit të ngarkuesit inteligjent të baterisë MEAN WELL NPB-450 Series 450W

MEAN MIR Logo

Seria NPB-450

karakteristika

 • Gama e patentuar automatike me karikim ultra të gjerë voltage (10.5~21V,21~42V,42~80V, 54~100V; Ju lutemi referojuni faqes 8 për konfigurimin)
 • Protokolli i integruar CANBus për kontrollin, vendosjen dhe monitorimin
 • I programueshëm 2/3 stage dhe kurba e karikimit nëpërmjet SBP-001
 • Vendosja manuale për 2/3 stage dhe 4 kthesa të integruara të karikimit nëpërmjet DIP SW
 • Mbrojtje të shumta:
  Qark i shkurtër / Mbi vëllimtage / Mbi temperaturën / Bateria nën voltage/ Polariteti i kundërt i baterisë (Pa dëmtime)
 • Karikuesi është në rregull dhe sinjali i baterisë është i plotë
 • Funksioni i kompensimit të temperaturës për të zgjatur jetëgjatësinë e baterisë (vetëm me acid plumb)
 • Temperatura e gjerë e funksionimit -30°C~+70°C
 • Ventilator DC i kontrolluar termik për reduktimin e zhurmës
 • Remote ON / OFF kontrollit
 • Ofrohet programues inteligjent (Nr. i porosisë: SBP-001, shitet veçmas)
 • Ofrohet aksesori i dorezës së transportit (Nr. i porosisë: Doreza DS-Carry, shitet veçmas)
 • Pajtohuni me certifikimin e dyfishtë 62368-1 + 60335-1/-2-29
 • I përshtatshëm për bateritë plumb-acid (Pb) dhe li-jon
 • 3 vjet garanci

Aplikime

 • AGV
 • E-Biçikletë, E-Skuter, Campmakinë ing, Autobus, Automjete speciale
 • Kositës robotik për lëndinë
 • Robot larës
 • Artizanale rekreative, jaht personal ose varkë pune
 • Sistemi i mbikqyrjes
 • Stacioni bazë i telekomunikacionit
 • Zgjidhja rezervë e sistemit të radios
 • Pajisjet ose instrumentet me bateri rezervë

Përshkrim

NPB-450 është një vëllim i miniaturës, i gjithanshëm dhe ultra i gjerëtage karikues inteligjent. Ai përdor një dizajn kontrolli plotësisht dixhital me bateri automatike të patentuar voltagTeknologjia e zbulimit, me pesë veçori kryesore, duke përfshirë inteligjencën, të gjithanshme, miqësore për përdoruesit, të sigurt dhe kompakte. Seritë kanë katër modele me voltage varion përkatësisht 10.5~21V, 21~42V, 42~80V dhe 54~100V. Vëllimi i tarifimittagGama e secilit model është mjaft e gjerë për të mbuluar një shumëllojshmëri të vëllimeve të ndryshme të baterivetages dhe kimisë së baterive, dhe ka një vëllim inteligjent të integruartagModaliteti i karikimit të zbulimit (Vini re se ky modalitet është vendosur në OFF sipas parazgjedhjes së fabrikës dhe është i përshtatshëm vetëm për bateritë e litiumit me BMS). NPB-450 mund të çiftohet me programuesin SBP-001 të MEAN WELL për konfigurim dixhital, si p.sh. zgjidhni 2/3 stage karikimit, rregulloni voltage/rrymë dhe caktoni kohën e ciklit të karikimit për të mbrojtur jetëgjatësinë e baterisë. Nëpërmjet DIP SW miqësore për përdoruesit në panelin e përparmë, përdoruesi mund të rregullojë gjithashtu drejtpërdrejt 2/3 stage karikimit, aktual (50~100%) dhe zgjidhni midis 4 llojeve të kurbave të paracaktuara të karikimit. Përveç kësaj, është ndërtuar një protokoll komunikimi CANBus për të përmbushur aplikacionet profesionale, i cili lejon kontrollin dhe monitorimin në distancë për statusin e karikuesit. Për sa i përket sigurisë, ai ka zbulim inteligjent për vëllimin e duhur të baterisëtage dhe lidhja si dhe mbrojtja nga polariteti i kundërt. Ai kalon ITE IC/EN/UL62368-1 dhe pajisje shtëpiake EN60335-1/-2-29 siguri të dyfishtë dhe garanci 3-vjeçare për të garantuar funksionim të besueshëm. NPB-450 është vërtet një karikues universal inteligjent, i sigurt dhe i besueshëm me performancë të jashtëzakonshme me kosto.

Kodimi i modelit

Specifikim

Specifikim

Specifikimi vazhdon

Diagrami i Bllokut

Fosc PFC: 80 KHz
Fosc PWM: 60 KHz

Diagrami i Bllokut

Lakorja Derating

Lakorja DeratingKurba e degradimit vazhdoi

Karakteristikat statike

Karakteristikat statike

Manuali i Funksionit

1 Cilësimi manual

Vendosja manuale

1.1 2 ose 3-stage zgjidhshme nëpërmjet DIP SW në panel

2 ose 3-stage zgjidhshme nëpërmjet DIP SW në panel

1.2 Kurba e karikimit mund të rregullohet nëpërmjet DIP SW në panel

Kurba e karikimit mund të rregullohet nëpërmjet DIP SW në panel

 • Kurba e paracaktuar është e programueshme, ndërsa kurbat e tjera të paracaktuara mund të aktivizohen me anë të DIP SW; Kjo seri ofron 2 ose 3 stagKurba e karikimit ju lutemi referojuni tabelës më poshtë dhe Specifikimit Mekanik.

Kurba e karikimit mund të rregullohet nëpërmjet DIP SW në panelin e vazhduar

2. Kurba e karikimit e programueshme

Kurba e karikimit mund të vendoset nëpërmjet SBP-001 me kompjuter

Hapi 1

Konfigurimi i harduerit

Konfigurimi i harduerit

Hapi 2

Lidhu me softuerin për konfigurim

Lidhu me softuerin për konfigurim

Lidhu me softuerin për vazhdimin e cilësimit

Përshkrimi i funksionit:

SBP-001 është një programues, veçanërisht për modelet e ndryshme të karikuesit të programueshëm të baterive MEAN WELL për të programuar parametrat e kthesave të karikimit, të tilla si 2 ose 3 stage zgjedhshme, Rryma konstante (CC), rryma konstante (TC), Vëllimi konstanttage (CV), float voltage (FV), Koha e karikimit dhe kështu me radhë, për të akomoduar specifikimet e larmishme të baterive në industri. Duke marrë parasysh thjeshtësinë dhe komoditetin e dizajnit, përdoruesit mund të konfigurojnë lehtësisht karikuesit e programueshëm të baterive të MEAN WELL me programuesin SBP-001 dhe kompjuterin; të gjitha konfigurimet janë në gjendje të përfundojnë lehtësisht me anë të softuerit specifik.
Shënim: (1) Parazgjedhja e Tapper aktuale (TC) është 10%, mund të sintonizohet mirë nga 2% në 30% nga SBP-001 me kompjuterin ose ndërfaqen CANBus.
(2) Ju lutemi kontaktoni MEAN WELL për më shumë detaje.

※ Ndërfaqja e softuerit:

Ndërfaqja e softuerit

3. Rangimi automatik për karikim (vargimi i parazgjedhur jo automatik)

※ Përshkrimi i funksionit:

a. NPB-450 ka të integruar modalitetin e rangut automatik.
(Vini re se ky modalitet është vendosur në OFF sipas parazgjedhjes së fabrikës dhe është i përshtatshëm vetëm për bateritë e litiumit me BMS)

b. Kur vepron në modalitetin e rangut automatik, NPB-450 do të zbulojë automatikisht vëllimintage të baterisë që është lidhur dhe rregulloni volumin e karikimittage në përputhje me rrethanat. Nuk do të fillojë të ngarkojë njësinë e duhur të baterisë voltage është zbuluar.

c. Ndërsa është nën modalitetin e rangut automatik, MCU-ja e integruar e NPB-450 do të rregullojë volumin e karikimittage. Nuk ka potenciometër për voltagRregullimi në panelin e përparmë.

d. Ndërsa në modalitetin e rangut automatik, rryma e karikimit mund të rregullohet midis 50-100%. (Rryma e karikimit nuk mund të rregullohet përmes potenciometrit ndërsa nuk funksionon në modalitetin e diapazonit automatik)

※ Kur përdorni funksionin e kurbës së karikimit të rangut automatik, kushtojini vëmendje sa vijon:

Ana hyrëse-dalëse

 1. Cilësimi i parazgjedhur i fabrikës është FAKTUAR përmes anës së daljes DC DIP SW. Ndiqni hapat A1~A6 më poshtë për të aktivizuar cilësimin.
 2. Funksioni i rangut automatik duhet të përdoret së bashku me bateritë litium dhe BMS (Sistemi i Menaxhimit të Baterisë).
 3. Mos e tejkaloni vëllimin e daljestage dhe diapazoni i rrymës siç specifikohet në specifikimet NPB-450 (ju lutemi referojuni faqes 2).

※ Funksioni i rangut automatik me vendosjen e DIP SW

Funksioni i diapazonit automatik sipas cilësimit DIP SW

※ Kthehu te rangimi jo automatik si vijon:

Rangimi jo automatik

4. Funksioni Auto Derating

※ I mbuluar nga mbrojtja mbi temperaturën, funksioni i çvlerësimit automatik funksionon në funksion ose në kurbën e karikimit (2 ose 3 stage) ose nën kontroll nga protokolli i komunikimit (CANBus).

T1 (Tip.): Temperatura maksimale e ambientit prej 100% rrymë dalëse.
T2 (Tip.): T1+5℃.

Funksioni i zbërthimit automatik

5. Ndërfaqja e komunikimit CANBus

Versioni CANBus 2.0B, mund të kontrollojë, vendosë dhe monitorojë atë duke përfshirë vëllimin e ngarkimit të daljestage, rryma e karikimit në dalje, temperatura e brendshme dhe dalja DC ON/OFF… dhe kështu me radhë, ju lutemi referojuni Manuali i perdoruesit për më shumë detaje.

Ndërfaqja e komunikimit CANBus

Ndërfaqja e komunikimit CANBus vazhdoi

6. Sinjali i ngarkuesit OK

Sinjali i ngarkuesit OK është një sinjal i nivelit TTL.
Rryma maksimale e burimit është 10 mA.

Sinjali i ngarkuesit OK

7. Sinjali i plotë i baterisë

Sinjali i plotë i baterisë është një sinjal i nivelit TTL.
Rryma maksimale e burimit është 10 mA.

Sinjali i plotë i baterisë

8. Telekomanda ON-OFF

NPB-450 mund të ndizet/fiket duke përdorur funksionin "Remote Control".

Kontrolli ON-OFF i largët

※ Ngarkuesi dërgohet, si parazgjedhje nga fabrika, me telekomandë ON-OFF (pin 7) dhe +12 Vaux (pin 8) të shkurtuar nga lidhësi.

Kontrolli i telekomandës ON-OFF vazhdoi

9. Kompensimi i temperaturës (3 stage vetëm)

Funksioni i kompensimit të temperaturës për të zgjatur jetën e baterisë për bateritë me acid plumbi. Gama e kompensimit të temperaturës është 0 ~ 40 ℃.
Sensori i temperaturës së baterisë së bashku me karikuesin mund të lidhet me njësinë për të lejuar kompensimin e temperaturës së vëllimit të karikimittage.
Nëse sensori nuk përdoret, karikuesi funksionon normalisht.

Kompensimi i temperaturës

10. Treguesit LED anësor të daljes DC dhe sinjali përkatës në kunjat e funksionit

Treguesit LED anësor të daljes DC

Specifikimi Mekanike

※ Modeli inteligjent i ngarkuesit të baterisë

Modeli i karikuesit inteligjent të baterisë

※ DIP SW

DIP SW

※ Numri i pinit të kontrollit. Caktimi: HRS DF11-14DS ose ekuivalenti

Pini i kontrollit Nuk ka detyrë

※ Tabela e statusit LED

Tabela e Statusit LED

※ Numri i pinit të lidhësit. Caktimi: HRS DF11-14DS ose ekuivalenti

Pini lidhës nuk ka caktim

Funksioni i kunjit

Shënim 1: Sinjali jo i izoluar, i referuar në [GND(sinjal)].
Shënim2: Sinjali i izoluar, referuar GND-AUX

Lista e aksesorëve

※ Sensori NTC dhe telekomanda bashkohen së bashku me NPB-450 (aksesor standard)

Lista e aksesorëve

※ Doreza e mbajtjes (Aksesi opsional, karikuesi i baterisë dhe doreza tërheqëse duhet të porositen veçmas)

Lista e aksesorëve në vazhdim 1

Lista e aksesorëve në vazhdim 2

Manual i instalimit

Ju lutem referojuni : http://www.meanwell.com/manual.html

Dokumentet / Burimet

MEAN WELL NPB-450 Seria 450W Karikues inteligjent i baterisë me një gamë të gjerë prodhimi ultra të besueshëm [pdf] Manuali i udhëzimeve
Karikues inteligjent i baterisë i serisë NPB-450, Karikues inteligjent i baterisë me gamë ultra të gjerë me besueshmëri të lartë 450 W, Karikues inteligjent i baterisë me diapazon ultra të gjerë të besueshëm të Serisë NPB-450

Referencat

Lini një koment

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.