Manuali i përdorimit të MARTINDALE ELECTRIC TB118KIT1 Kompleti i plotë i sigurisë elektrike për inxhinierët e gazit

Manuali i përdorimit të MARTINDALE ELECTRIC TB118KIT1 Kompleti i plotë i sigurisë elektrike për inxhinierët e gazit

Karakteristikat kryesore

 • Komplete komplete sigurie elektrike për inxhinierët e instalimit dhe shërbimit të gazit
 • Të gjitha në një zgjidhje për verifikimin e tokës, mbylljen dhe vërtetimin e vdekur
 • Përfshin vëlltagTreguesi, njësia provuese, pajisjet mbyllëse dhe kontrolluesi i tokëzimit
 • Daljet e kyçjes MCB me pin shtytëse të hollë dhe miniaturë dhe pajisja mbyllëse e shkrirëve
 • Thelbësore për pajtueshmërinë me Rregulloret e Energjisë Elektrike në Punë për punë të sigurt dhe TB118

Buletini Teknik OInv2e0rv1i8ewGagsoeSsahfeerReegister 118 u ndryshua. Ndryshimet kërkojnë procedura të reja testimi për t'i mbajtur inxhinierët e shërbimit të sigurt nga rreziqet elektrike. Duke filluar nga korriku 2020, regjistrimi i Gas Safe do të kërkojë njohuri dhe kompetencë për mënyrën e izolimit të sigurt të furnizimit me energji elektrike të pajisjeve.

Martindale TB118KIT1 përfshin të gjitha mjetet thelbësore të testimit për inxhinierët e sigurisë së gazit për të arritur pajtueshmërinë. Kompleti i ri kombinon mjete të lehta për t'u përdorur për vëllimin livetagTreguesi dhe verifikimi i lakut të tokëzimit së bashku me pajisjet e shkrirjes së shkrirjes dhe mbylljes MCB në një kuti të butë mbajtëse me cilësi të lartë.
Kompleti i plotë komprometon:

LOKKITGAS1

 • Katër pajisje kyçe thelbësore, LOK10, LOK11, LOK7 për MCB dhe LOKFS1 për shtyllat e shkrirë
 • dry, stilolaps tag dhe kuti mbajtese

VIPD138-S

 • voltagtregues dhe njësi provuese përputhëse për vëllim të sigurt dhe të thjeshtëtage tregues
 • Këllëf transporti i kombinuar

EZ650

 • Rezistenca e lakut të tokës dhe kontrolluesi i polaritetit për testimin e prizës dhe shtytësit

TC88

 •  Këllëf mbajtëse e butë me rrip supe

specifikimet

elektrik
Volumi nominaltagGama e: 50 – 600V DC/AC rms
Volumi nominaltagindikacionet e pragut:
50, 100, 200, 400 V DC/AC rms
voltage toleranca e pragut:
Përputhet me BS EN 61243-3
Impedanca e brendshme në ELV ac: 214kΩ
Polariteti dhe vëllimitagtregues: ≥ 12V DC/AC rms
AC/DC voltage zbulimi: automatik
Zbulimi i diapazonit: automatik
Koha e përgjigjes: <0.1s
Gama e frekuencës: DC, 1 – 400 Hz
Rryma e provës: < 3.5 mA në 600V DC/AC rms
Raporti i detyrës: 30s ON (operuar) / 240s OFF (rikuperim)

Environmental
Temperatura dhe Lagështia (Operimi dhe ruajtja): -10°C deri në 55°C ≤
85% RH
Lartësia: deri në 2000 m

i përgjithshëm
Fuqia: Nga qarku në provë
Përmasat: 205(L) x 67(P) x 27(D) mm
Pesha: përafërsisht 130 g.

Siguri
Përputhet me BS EN 61243-3 CAT IV 600 V
Klasa II, izolim i dyfishtë
Shkalla e Ndotjes 2
Vlerësimi IP: IP54

EMC
Përputhet me BS EN 61326-1

Njësia e provës PD440S
Prodhimi voltage: 440V nominale
Frekuenca e daljes: nominale 50 Hz

Environmental
Temperatura e funksionimit: -10°C deri në 40°C në maksimum. 70% RH
Lartësia: deri në 2000 m
Shkalla e ndotjes: 2

i përgjithshëm
Fuqia: bateri të brendshme
Bateritë e brendshme: 6 x 1.5V, bateri alkaline AA (IEC LR6, NEDA 15A)
Përmasat: 143 x 84 x 50 mm.
Pesha e paketimit: përafërsisht 400 g. me bateri
Përfshin: 6 bateri alkaline AA 1.5V, udhëzime

Tester i avancuar i prizës dhe shtytjes EZ650
EZ650 E-Ze Check Xtra Pro furnizohet me një prizë IEC me një përshtatës të këmbyeshëm me 3 pin dhe një plumb fluturues në 3 drejtime me kapëse croc që lejojnë testimin në priza, shtylla të shkrirë, pajisje ndriçimi, kuti kryqëzimi dhe terminale.

Veprimi nominal voltage: 230 V
Frekuenca: 50Hz
Gama e rezistencës së rezistencës së lakut të tokës pa udhëtim: 0-1.7-5-10-100-200-500Ω
Saktësia e pragut të lakut të tokës: ±(10% + 0.3Ω)*
voltage tregues i ulët: <195V ± 5%
voltage tregues i lartë: >270V ± 5%
Toka neutrale vëlltage tregues i lartë: >30V ± 5%
Treguesi i tokëzimit të hapur: >500Ω
Gama e temperaturës: -10 deri në 40°C, jo kondensuese
Dimensionet: 315mm x 260mm x 85mm
Pesha: Përafër. 250g
Furnizimi me energji elektrike: Nga rrjeti
Konsumi i energjisë: <2.5W
Mbivolumitage kategoria: Cat II / 300V
Shkalla e ndotjes: 2
Siguria: Përputhet me BS EN 61010-1

* Shënim: Saktësia e matjes mund të ndikohet nga shumë induktive
ose ngarkesa kondensative të shpërndara në furnizim

LOKKITGAS1 Kompleti i mbylljes së inxhinierit të gazit
Kompleti i mbylljes me 8 pjesë përmban artikujt e mëposhtëm:

 • 1 x dry me çelës unik (PAD11RD)
 • 1 x kapës sigurie çeliku (LOKHASP25)
 • 1 x Bllokim izolimi gri i hollë (LOK7)
 • 1 x Bllokues MCB me kunj miniaturë të kuqe (LOK11)
 • 1 x Bllokues MCB me shtyllë të verdhë (LOK10)
 • 1 x "Pajisjet e bllokuara" tag të cilat mund të mbishkruhen
 • 1 x stilolaps i zi (LOKMP)
 • 1 x këllëf mbajtëse e butë (TC55)

përfshirë
EZ650 rezistenca e rezistencës dhe testuesi i unazës së tokës, LOKKITGAS1 Kompleti i mbylljes së inxhinierit të gazit, VIPD138-S VoltagKompleti i treguesit dhe i njësisë provuese, TC88 kuti mbajtëse e butë

Accessories Fakultativ
TAG4 Pako me 10 çantë mbyllëse tags

Martindale Electric Co. Ltd.
Metrohm House, 12 Imperial Park,
Imperial Way, Watford WD24 4PP.
T: 01923 441717 F: 01923 446900
www.martindale-electric.co.uk
sales@martindale-electric.co.uk

Ver. C1.0
Për shkak të politikës së zhvillimit të vazhdueshëm, Martindale Electric rezervon të drejtën të ndryshojë specifikimet dhe përshkrimin e pajisjeve të përshkruara në këtë dokument pa njoftim paraprak. Asnjë pjesë e këtij dokumenti nuk do të konsiderohet të jetë pjesë e ndonjë kontrate për pajisjen, përveç nëse përmendet në mënyrë specifike si një përfshirje në një kontratë të tillë. © 2022 Martindale Electric Co. Ltd.

Dokumentet / Burimet

MARTINDALE ELECTRIC TB118KIT1 Komplet i plotë i sigurisë elektrike për inxhinierët e gazit [pdf] Manuali i përdoruesit
Kompleti i plotë i sigurisë elektrike TB118KIT1 për inxhinierët e gazit, TB118KIT1, Kompleti i plotë i sigurisë elektrike për inxhinierët e gazit

Lini një koment

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *