Deltran-logo

Bateri Deltran BTL09A120C Tender Litium Fosfat Hekuri 12 volt Bateri Lifepo4

Deltran-BTL09A120C-Battery-Tender-Lithium-Iron-Phosphate -Lifepo4-Battery-pro

UDHIONZIME T I RANTNDSISHME T SA SIGURIS

 • 1) RUAJNI KËTO UDHËZIME
 • 2) Mos e hidhni kutinë ose çdo paketim shkumë derisa të përfundojë instalimi.

paralajmëron

 • a) Mos e zhytni në ujë.
 • b) Mos i shkurtoni terminalet së bashku.
 • c) Mos e përdorni ose ruani baterinë pranë burimeve të zjarrit ose nxehtësisë.
 • d) Mos e ktheni mbrapsht terminalet pozitive (+) ose negative (-).
 • e) Mos e vendosni baterinë në zjarr dhe mos aplikoni nxehtësi të drejtpërdrejtë në të.
 • f) Mos e shponi kutinë e baterisë.
 • g) Mos e goditni, mos e hidhni ose mos e nënshtroni baterinë në goditje të rënda fizike.
 • h) Mos lidhni direkt në terminalet e baterisë.
 • i) Mos u përpiqni të modifikoni baterinë në asnjë mënyrë.
 • j) Mos e vendosni baterinë në furrë me mikrovalë ose në enë nën presion.
 • k) Mos e përdorni baterinë nëse lëshon erë ose gjeneron nxehtësi.
 • l) Mos lejoni ngarkimin voltage mbi 14.8 volt.
 • m) Gama optimale e funksionimit të baterive është 0ºC (32ºF) deri në 45ºC (113ºF). (Shihni seksionin e përdorimit, paragrafi (f) për përdorim në mot të ftohtë.
 • n) MOS përdorni karikues me acid plumbi që përdorin një vëllim të lartëtage rutinë "antisulfation".
 • o) Mbajini bateritë larg kafshëve shtëpiake dhe fëmijëve.
 • p) Shkarkoni plotësisht përpara asgjësimit.

KUJDES

 • a) Jini tepër të kujdesshëm për të reduktuar rrezikun e rënies së një vegle metalike në bateri. Mund të shkaktojë shkëndijë ose lidhje të shkurtër të baterisë ose pjesëve të tjera elektrike që mund të shkaktojnë shpërthim.
 • b) Hiqni sendet metalike personale si unazat, byzylykët, gjerdanët dhe orët kur punoni me ndonjë bateri. Një bateri mund të prodhojë një rrymë të qarkut të shkurtër mjaftueshëm të lartë për të bashkuar një unazë ose të ngjashme me metalin, duke shkaktuar një djegie të rëndë.
 • c) Për të zvogëluar rrezikun e shpërthimit të baterisë, ndiqni këto udhëzime dhe ato të publikuara nga prodhuesi i çdo pajisjeje që keni ndërmend të përdorni në afërsi të kësaj baterie. Review shenja paralajmëruese në këto produkte dhe në motor.

UDHEZIME INSTALIMI

KUJDES!
KARIKONI PLOTËSISHT PARA PËRDORIMIT
(Shihni faqen 5 për rekomandimet për karikimin e baterisë)

 • a) Kutia e shitjes me pakicë përmban një parzmore teli që do t'ju lejojë të karikoni baterinë tuaj kur nuk është në përdorim dhe gjithashtu të rivendosni baterinë nëse duhet të kalojë në një nga mënyrat e defektit të Sistemit të Menaxhimit të Baterisë (BMS).
 • b) Nëse nuk e instaloni këtë parzmore, nuk do të mund ta rivendosni baterinë.
 • c) Përdorni vidën 3 mm të dhënë për të lidhur unazën terminale të butonit të rivendosjes së baterisë në pjesën e sipërme të baterisë. Parzmore mund të dalë nga të dyja anët e baterisë. Zgjidhni anën që i përshtatet më së miri konfigurimit tuaj.Deltran-BTL09A120C-Battery-Tender-Lithium-Iron-phosphate -Lifepo4-Battery-1
 • d) Hiqni me kujdes baterinë ekzistuese me acid plumbi nga automjeti juaj duke ndjekur udhëzimet e prodhuesit.
 • e) Më pas vendosni baterinë origjinale pranë baterisë suaj Battery Tender® Litium për të krahasuar ndryshimin në madhësi. Bateria origjinale mund të ketë të njëjtën gjerësi, por është më e gjatë në gjatësi dhe më e lartë në lartësi. Për të bërë diferencën, aplikoni sasinë e duhur të shkumës ngjitëse ose në baterinë litium ose në kutinë e baterisë.Deltran-BTL09A120C-Battery-Tender-Lithium-Iron-phosphate -Lifepo4-Battery-2Deltran-BTL09A120C-Battery-Tender-Lithium-Iron-phosphate -Lifepo4-Battery-3
 • f) Sigurohuni që bateria tani të përshtatet mirë në kutinë e baterisë dhe të lejojë që kabllot e baterisë të arrijnë te terminalet e baterisë pa asnjë problem.
 • g) Bateria e litiumit Battery Tender® lejon lidhjen e prizave të kabllit të automjetit nga ana e sipërme ose e përparme e terminaleve. Zgjidhni anën që përputhet më mirë me konfigurimin tuaj.
 • h) Përdorni pajisjen e dhënë për të lidhur unazat e terminalit të automjetit në baterinë tuaj. Mos i shtrëngoni shumë vidhat. (Shih diagramin e mësipërm)
 • i) Pasi të jetë instaluar, aplikoni një spërkatës kundër korrozionit të cilësisë së mirë në terminalet.
 • j) Rivendosni kapakët mbrojtëse të baterive të automjeteve dhe mbuloni terminalet e papërdorura me kapakët e dhënë për të siguruar që bateria të mos shkurtohet në asnjë pjesë të automjetit.

Sistemi i Menaxhimit të Baterisë (BMS)

Të gjitha bateritë litium Battery Tender® përmbajnë një BMS. Një sistem i menaxhimit të baterisë (BMS) është çdo sistem elektronik brenda baterisë që menaxhon një bateri të rikarikueshme (qelizë ose paketë baterie), si për shembull duke mbrojtur baterinë nga funksionimi jashtë Zonës së Sigurt të Operacionit, duke monitoruar gjendjen e saj, duke llogaritur të dhënat dytësore, duke raportuar se të dhënat, duke kontrolluar mjedisin e tij, duke e vërtetuar dhe/ose duke e balancuar atë.
BMS do të monitorojë kushtet e mëposhtme:

 • Mbrojtje nga mbingarkesa.
 • Mbrojtje kundër shkarkimit.
 • Mbrojtja e temperaturës - e lartë dhe e ulët.
 • Modaliteti vetëshkarkues/jo aktiv.
  SHËNIM: Nëse ndodh ndonjë nga kushtet e mësipërme, BMS do ta mbyllë automatikisht baterinë për të parandaluar çdo dëmtim të baterisë.
 • Për të aktivizuar baterinë, thjesht shtypni BUTONIN E RIVESHTIMIT TË BATTERY që ndodhet në fund të parzmores së karikimit të Shkëputjes së Shpejtë (QDC) për NJË sekondë.

PËRDORIMI

 • a) Ekzistojnë disa kushte të dëmshme për çdo bateri starter litium; ato përfshijnë ruajtje të zgjatur në temperatura të larta dhe lejojnë që bateria të shkarkohet thellë.
 • b) Krahasuar me bateritë me acid plumbi, bateria e litiumit Battery Tender® ka më pak se 5% të shkallës mesatare të vetëshkarkimit dhe mund të ruhet për periudha shumë më të gjata pa mirëmbajtje.
 • c) Nëse nuk ka tërheqje të rrymës nga automjeti juaj kur ndezja juaj është e fikur, bateria Battery Tender® litium mund të ruhet për një vit pa dëmtuar.
 • d) Për ruajtje afatgjatë, temperatura ideale është 15ºC (59ºF) deri në 25ºC (77ºF).
 • e) Bateria duhet të ruhet në një gjendje ngarkimi minimale prej 70%. f) Performanca e fiksimit të një baterie litiumi zvogëlohet ndërsa temperatura e saj i afrohet ngrirjes. Shumica e automjeteve do të nisin normalisht në provën e parë në temperatura deri në 40°F. Bateria BMS do ta fikë baterinë kur temperaturat i afrohen ngrirjes për të mbrojtur baterinë nga dëmtimi. Për të aktivizuar baterinë thjesht shtypni butonin RESET që ndodhet në fund të parzmores së karikimit të Shkëputjes së Shpejtë (QDC) për NJË sekondë, më pas nëse motori nuk ndizet në provën e parë, mund të përdoret një ngarkesë si fenerët për të ngrohur bateri. Koha që duhet për të ngrohur baterinë varet nga temperatura e saj. Sa më i ftohtë të jetë moti, aq më shumë do të duhet për të ngrohur mjaftueshëm baterinë. Pesë minuta është një rregull i mirë i përgjithshëm kur temperatura është nën zero. Mbajtja e baterisë plotësisht të ngarkuar do të përmirësojë fillimin e motit të ftohtë.

tarifimit

 • a) Mos përdorni një karikues desulfimi ose pulsi, duke vepruar kështu do të dëmtoni baterinë dhe do të anuloni garancinë.
 • b) Mund të përdoren karikues standardë të acidit plumb, për sa kohë që nuk kalojnë 14.8 volt gjatë karikimit.
 • c) Rekomandohet fuqimisht përdorimi i një karikuesi specifik për litium, siç janë njësitë në serinë Battery Tender® Litium Charger
 • d) Mos e karikoni baterinë në temperatura nën -0ºC (32ºF).Deltran-BTL09A120C-Battery-Tender-Lithium-Iron-phosphate -Lifepo4-Battery-4

GARANCI (Amerika e Veriut)

 • a) Deltran Battery Tender® ofron një garanci të kufizuar tre-vjeçare për bateritë e saj të litiumit, për defekte në material dhe ose në punë.
 • b) MOS ktheni asnjë produkt pa një RMA# (Autorizimi për kthimin e mallit) ose përpara se të kontaktoni fillimisht Deltran Battery Tender® për të kryer disa diagnostikime të thjeshta. Në shumë raste, çështjet mund të zgjidhen përpara kthimit.
 • c) Kontrolloni tonë webfaqen www.batterytender.com për informacionin më të fundit të përditësuar të garancisë.
 • d) Garancia nuk është e transferueshme nga blerësi origjinal.

Periudhat e garancisë

 1.  0-12 muaj: Zëvendësoni pa pagesë me faturë origjinale ose regjistrimin e produktit në faqen tonë website.
 2.  13-24 muaj: 50% ulje MSRP me faturë origjinale ose të regjistruar më website.
 3.  25-36 muaj: 35% ulje MSRP me faturë origjinale ose të regjistruar më webfaqe. * Klientët janë përgjegjës për pagesën e tarifës fillestare të transportit për kthimin e baterive. Deltran do të paguajë transportin për bateritë zëvendësuese të kthyera te klientët, përveç atyre pa kopje të faturës dhe/ose RMA#

Kthimet DUHET të shoqërohen nga:

 • a) Një kopje e faturës origjinale, përveç nëse bateria është regjistruar në faqen tonë website.
 • b) Deltran Battery Tender® RMA#.

Kthehet pa faturë

 • a) Nëse nuk ka faturë, por ne mund të përcaktojmë nga kodi serial që bateria është ende në periudhën e garancisë, ose brenda tre viteve të para të shitjes së baterisë nga Deltran, atëherë klienti merr 35% ulje MSRP për atë lloj baterie.
 • b) Klienti është përgjegjës për të gjitha tarifat e transportit.

Nuk u gjet asnjë gabim

 • a) Çdo produkt i gjetur NUK i dëmtuar pas testimit në shtëpi në Deltran do t'u kthehet klientëve vetëm me shpenzimet e tyre për transport.

Kushtet nuk mbulohen

 • a) Çdo dëmtim fizik i baterisë që ndodh pas blerjes.
 • b) Çdo modifikim në bateri, duke përfshirë, por pa u kufizuar në terminalet.
 • c) Çdo korrozion duke përfshirë ujin e kripur.
 • d) Blerë nga një burim i paautorizuar.

Dëmtimi i Transportit

 • a) Çdo artikull i dëmtuar gjatë transportit duhet t'i raportohet dërguesit menjëherë pas hapjes së paketës.
 • b) Njoftoni gjithashtu Deltran për situatën.
 • c) Të gjitha paketimet origjinale duhet të ruhen deri në njoftimin e mëtejshëm.
 • d) Deltran do të përgjigjet me udhëzime të mëtejshme.

Dokumentet / Burimet

Bateri Deltran BTL09A120C Tender Litium Fosfat Hekuri 12 volt Bateri Lifepo4 [pdf] Manuali i udhëzimeve
Bateri btl09a120c, bateri litium fosfat hekuri litium 12volt lifepo4 bateri, bateri btl09a120c fosfat hekuri litium fosfat 12volt lifepo4 bateri, bateri fosfate litium, bateri fosfati të hekurit, bateria e hekurit, bateria e hekurit, bateria e hekurit LifePo12, bateria LIFEPO4, bateria LIFEPO12, bateria LifePo4, bateria LifePo12, bateria LifePo4, bateria LifePo12, bateria LIFEPO4 LIFOPOT , Bateri Lifepo12, Bateri

Referencat