Manuali i përdorimit të CRUX ACPGM-80N Smart-Play Integrimi me shumë kamera
CRUX ACPGM-80N Integrim inteligjent me shumë kamera

Veçoritë e produktit

 • Sistemi i Integrimit Smart-Play lejon lidhjen e Android dhe telefonave të tjerë me sistemin infotainment GM.
 • Krijuar për Android Auto dhe CarPlay.
 • Shton hyrjet e kamerës së përparme dhe të pasme në treg.
 • Ruan funksionalitetin e kamerës rezervë OEM nëse është e pranishme.
 • Kamera e përparme shfaqet automatikisht në ekran pas ndryshimit të marshit nga mbrapa në drejtim.
 • I detyruar view funksion për kamerën e përparme dhe të pasme pas tregut.

PJEST E PRFSHIRA

 • Moduli ACPGM-80N
  Moduli ACPGM-80N
 • Pajimet e fuqisë
  Pajimet e fuqisë
 • Moduli i ndërfaqes së telefonit inteligjent
  Moduli i ndërfaqes së telefonit inteligjent
 • Kabëll shtesë USB
  Kabëll shtesë USB
 • Kabllo HDMI 4K
  Kabllo HDMI 4K
 • mikrofon
  mikrofon
 • Kabllo video LVDS
  Kabllo video LVDS
 • Kabllo Aux 3.5 mm
  Kabllo Aux 3.5 mm
 • Mbajtësja e fuqisë së modulit "Smart-Play".
  Mbajtësja e fuqisë së modulit "Smart-Play".
 • Kontrolluesi OSD
  Kontrolluesi OSD

Diagrami i instalimeve elektrike

Diagrami i instalimeve elektrike

RREGULLIMET E ÇELWSS DIP

RREGULLIMET E ÇELWSS DIP

DIP VENDOSJA MJETI
1 8 për GJITHA LARTË Malibu dhe Volt
1 DOWN Corvette C7
2 DOWN Escalade, CTS-V
3 UP Asnjë funksion
4 DOWN Cruze (me ekran 8 inç)
5 DOWN Cadillac XT5
6 DOWN Impala, Suburban, Tahoe, Yukon, Sierra, Acadia, Silverado, Yukon (me RSE)
7 DOWN Suburban (me RSE), Tahoe (me RSE)
1 & 5 DOWN Kolorado
2 & 5 DOWN Escalade, CTS, CTS-V, SRX (pa kamerë të përparme OEM)

RSE = Argëtim i sediljeve të pasme

UDHEZIME INSTALIMI

 • Modelet periferike, Tahoe, Yukon me sisteme argëtimi të sediljeve të pasme kanë 2 kabllo LVDS në pjesën e pasme të radios.
  UDHEZIME INSTALIMI
 • Lidhni dhe luani lidhjet pas pjesës së sipërme të radios.
  UDHEZIME INSTALIMI
 • Në modelet RE, parzmoreja e rrymës lidhet pas njësisë kryesore, por kablloja LVDS është e lidhur në modulin HMI (zakonisht gjendet prapa kutisë së dorezës).
  UDHEZIME INSTALIMI
 • Lidhja bëhet në lidhësin blu LVDS në modulin HMI.
  UDHEZIME INSTALIMI

SHENIM SPECIAL:

Në modelet Impala dhe Suburban, Tahoe, Yukon me sisteme argëtimi të sediljeve të pasme, lidhja me kabllo LVDS në tabelën e përshtatësit ACPGM-80N LVDS është e kundërta e lidhjes standarde. Ju lutemi, kini parasysh këtë kur lidhni lidhësit LVDS. Shihni imazhin më poshtë.

Lidhja me kabllo LVDS

Cadillac dhe Corvette C7 me lidhës 10 pin në njësinë kryesore

Për instalimet e Cadillac dhe Corvette C7, duhet të prisni lidhësit ACPGM-80N me 10 pin dhe t'i lidhni ato me telat e lidhësit OEM.

Telat lidhës OEM

ACPGM-80N MBAJTJA E FUQISË
e bardhë Autobus LIN
Blue / White MMI
Brown / Bardh MUND
e kuqe +12 V konstante
e zezë Terren

Lidhja Cadillac dhe Corvette C7 me lidhës 10 pin:

Lidhja me lidhës 10 pin

 • PIN 1 = B+ lidhet me telin e kuq të KQV-së
 • PIN 3 = MUND të lidhet me telin CAN Lartë (Bardh/Kafe).
 • PIN 8 = LIN (shih diagramin e lidhjes më lart)
 • PIN 10 = Lidhuni në tokë me telin e zi

Prisni telin jeshil në pinin #8 në lidhësin e fabrikës me 10 pin dhe lidhni LIN (tel blu) dhe MMI (tel i bardhë) të parzmores ACPGM-80N duke ndjekur diagramin e mësipërm.

Lidhja Cadillac me lidhës 16 pin:

Lidhës 16 pin

 • PIN 6 = LIN (shih diagramin e lidhjes më lart)
 • PIN 9 = B+ lidhet me telin e kuq të KQV-së
 • PIN 12 = MUND të lidhet me telin CAN Lartë (Bardh/Kafe).
 • PIN 16 = Lidhuni në tokë me telin e zi

Dalja e modulit kryesor me 30 pin ACPGM-80N.

gjilpëra e modulit kryesor
(Shënim: Ngjyrat e telave mund të jenë të ndryshme, por vendet e kunjave do të mbeten të njëjta.

Automjetet GM pa lidhje me kabllot Rear Seat Entertainment (RSE):

 • Plug dhe luaj priza parzmore pas radios
  Lidhjet e instalimeve elektrike të sediljeve të pasme Entertainment (RSE).
 • Kabllo video ACPGM-80N LVDS lidhet pas radios
  Lidhjet e instalimeve elektrike të sediljeve të pasme Entertainment (RSE).
 • Lidhja me video LVDS
  Lidhjet e instalimeve elektrike të sediljeve të pasme Entertainment (RSE).
 • Lidhe kabllon HDMI 4K
  Lidhjet e instalimeve elektrike të sediljeve të pasme Entertainment (RSE).
 • Lidheni kabllon Aux 3.5 mm në hyrjen Aux të fabrikës
  Lidhjet e instalimeve elektrike të sediljeve të pasme Entertainment (RSE).
 • Lidhe kabllon origjinale të smartfonit në USB Ext. kabllor
  Lidhjet e instalimeve elektrike të sediljeve të pasme Entertainment (RSE).

CILËSIMET E EKRANIT (OSD).

Ekrani i cilësimeve OSD shfaqet automatikisht kur lidhet paneli i kontrollit OSD.

CILËSIMET E EKRANIT (OSD).

Përdorni menynë OSD për të bërë cilësimet e nevojshme. Mos harroni të ekzekutoni Save&Reboot pasi të bëhen cilësimet. Hiqeni nga priza OSD Control Pad pasi të keni vendosur kamerat dhe mbajeni në një vend të sigurt në rast se është e nevojshme për të ndryshuar cilësimet.

CILËSIMI I LUAJT SMART

 • Pasi të lidhni kontrolluesin OSD, lundroni poshtë te Hyrja LVDS dhe vendoseni në ON. Shtypni butonin Djathtas për të shkuar në menunë tjetër.
  CILËSIMI I LUAJT SMART
 • Cakto markën Navi në NV17
  CILËSIMI I LUAJT SMART
 • Navigoni OSD-në përsëri në menunë kryesore dhe shkoni te Ruaj&Rindizni më pas te Run.
  CILËSIMI I LUAJT SMART

VENDOSJA E KAMERAVE TË PASME DHE PARA

VENDOSJA E KAMERAVE TË PASME DHE PARA

Linjat e udhëzuesit dinamik të parkimit

Linjat e udhëzuesit dinamik të parkimit

Për të aktivizuar Linjat e Udhëzuesit Dinamik të Parkimit, shkoni te Hyrja e pasme > Seti i pasmë dhe aktivizoni LANG paralajmëruese. Kthehuni në menunë rrënjësore dhe ekzekutoni Save&Reboot. Mos harroni të hiqni nga priza OSD Control Pad përndryshe njësia nuk do të funksionojë siç duhet. Ndezni frenin e parkimit, ndizni makinën, vendosni marshin në mbrapa, kthejeni timonin deri në të majtë dhe deri në të djathtë dhe më pas vendoseni në qendër. ACPGM-80N do të kalibrohet automatikisht.

VENDOSJA E KAMERËS SË PARË

VENDOSJA E KAMERËS SË PARË

Kamera e përparme do të shfaqet automatikisht në ekran kur marshi vendoset në "Drive nga ana e pasme". Vendosni kohën e vonesës në menynë OSD. Koha e vonesës mund të caktohet nga 1 deri në 60 sekonda pas vendosjes së makinës në lëvizje nga ana e pasme.

OPERATION

 • Për të hyrë në modalitetin Smart-Play, shtypni këndin e sipërm të majtë të ekranit ose klikoni dy herë butonin HOME.
  Operacioni Induksioni
 • Ekrani bazë i Smart-Play. Përdorni ekranin me prekje të fabrikës për kontrollet Smart-Play.
  Operacioni Induksioni
 • Aplikacionet mund të hapen me anë të ekranit me prekje ose me anë të kontrollit Siri.
  Operacioni Induksioni

FORCE VIEWNË KAMERA PARAME

Për radiot MyLink IO5/IO6:

Ikona e shtëpisë Shtypni për 2 sekonda = Forco view kamera e përparme Shtypni një herë = Kthehu te ekrani OEM
Ikona e prapme Shtypni për 2 sekonda = Forco view Kamera e pasme (vetëm nëse përdoret kamera pas tregut) Shtypni një herë = Kthehu te ekrani OEM

APLIKACIONET PËR MJETET

E përputhshme me sistemet CUE 8” ose MyLink IO5/IO6.

Buick
2014-2018Cadillac
2013-2018
2014-2018
2014-2018
2014-2018
2015-2018
2013-2018
2013-2018
2016-2018
LaCrosse
ATS
CTS Coupe CTS
CTS-V
Escalade SRX
XTS XT5
Chevrolet
2014-2018
2017-2018
2015-2018
2015-2018
2014-2018
2015-2018
2014-2018
2015-2018
2015-2018
Orteku Colorado Corvette Cruze Impala Malibu Silverado Suburban Tahoe GMC 2017-2018 2015-2018 2014-2018 2014-2018 Acadia Canyon Sierra Pickup Yukon

 

Dokumentet / Burimet

CRUX ACPGM-80N Integrim inteligjent me shumë kamera [pdf] Manuali i përdoruesit
ACPGM-80N, Integrim Smart-Play, me MultiCamera, Integrim

Referencat

Lini një koment

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *