10306 Konvertuesi i detektorit të transmetuesit me tela në pa tel

AJAX - Logo

Manuali i përdorimit të transmetuesit
Azhurnohet në Mars 22, 2021

AJAX 10306 Transmitter Wired to Wireless Detector Converter - cover

transmetues is a module for connecting third-party detectors to Ajax security system. It transmits alarms and warns about the activation of the external detector tamper and it is equipped with own accelerometer, which protects it from dismounting. It runs on batteries and can supply power to the connected detector.
Transmitter operates within the Ajax security system, by connecting via the protected Jeweller protocol to the hub. It is not intended to use the device in third-party systems.
Nuk është në përputhje me uartBridge ose ocBridge Plus
Gama e komunikimit mund të jetë deri në 1,600 metra me kusht që të mos ketë pengesa dhe të hiqet kasa.

Transmetuesi konfigurohet nëpërmjet një aplikacioni celular për telefonat inteligjentë me bazë iOS dhe Android.

Bleni Transmetuesin e modulit të integrimit

Elementet funksionale

AJAX 10306 Transmitter Wired to Wireless Detector Converter - Functional Elements

 1. QR code with the device registration key.
 2. Batteries contacts.
 3. Treguesi LED.
 4. Butoni ON / OFF.
 5. Terminals for detector power supply, alarm and tamper sinjale.

Procedura e operimit

Transmetuesi është krijuar për të lidhur sensorë dhe pajisje me tela të palëve të treta me sistemin e sigurisë Ajax. Moduli i integrimit merr informacion rreth alarmeve dhe tamper aktivizimin përmes telave të lidhur me clamps.
Transmitter can be used to connect panic and medical buttons, indoor and outdoor motion detectors, as well as opening, vibration, breaking, re, gas, leakage and others wired detectors.
Lloji i alarmit tregohet në cilësimet e Transmetuesit. Teksti i njoftimeve për alarmet dhe ngjarjet e pajisjes së lidhur, si dhe kodet e ngjarjeve të transmetuara në panelin qendror të monitorimit të kompanisë së sigurisë (CMS) varen nga lloji i zgjedhur.

Gjithsej 5 lloje pajisjesh janë në dispozicion:

Tipi Ikonë
Alarmi për ndërhyrje
Alarm zjarri
Alarm mjekësor
Butoni i panikut
Alarmi për përqendrimin e gazit

Transmetuesi ka 2 palë zona me tela: alarm dhe tamper.
A separate pair of terminals ensures power supply to the external detector from the module batteries with 3.3 V.

Lidhja me qendrën

Para fillimit të lidhjes:

 1. Following the hub instruction recommendations, install the Ajax application on your smartphone. Create an account, add the hub to the application, and create at least one room.
 2. Shkoni te aplikacioni Ajax.
 3. Aktivizoni qendrën dhe kontrolloni lidhjen e internetit (përmes kabllit Ethernet dhe / ose rrjetit GSM).
 4. Sigurohuni që qendra të jetë çarmatosur dhe të mos fillojë azhurnimet duke kontrolluar statusin e tij në aplikacionin celular.

Vetëm përdoruesit me privilegje administrative mund ta shtojnë pajisjen në qendër

Si të lidhni transmetuesin me shpërndarësin:

 1. Zgjidhni opsionin Shto pajisje në aplikacionin Ajax.
 2. Name the device, scan/write manually the QR Code (located on the body and packaging) and select the location room.
 3. Zgjidhni Shto - numërimi do të fillojë.
 4. Switch on the device (by pressing on/off button for 3 seconds).

AJAX 10306 Transmitter Wired to Wireless Detector Converter - How to connect the Transmitter to the hub

Që zbulimi dhe ndërfaqja të ndodhë, pajisja duhet të vendoset brenda zonës së mbulimit të rrjetit me valë të shpërndarësit (në një objekt të vetëm të mbrojtur).
Kërkesa për lidhje me shpërndarësin transmetohet për një kohë të shkurtër në kohën e ndezjes së pajisjes.
Nëse lidhja me shpërndarësin Ajax dështoi, transmetuesi do të fiket pas 6 sekondash. Ju mund të përsërisni përpjekjen e lidhjes atëherë.
Transmetuesi i lidhur me shpërndarësin do të shfaqet në listën e pajisjeve të shpërndarësit në aplikacion. Përditësimi i statuseve të pajisjes në listë varet nga koha e kërkimit të pajisjes, e vendosur në cilësimet e qendrës, me vlerën e paracaktuar 36 sekonda.

Shtetet

 1. Pajisje
 2. transmetues
Parametër vlerë
temperaturë Temperatura e pajisjes. Matet në procesor dhe ndryshon gradualisht
Forca e sinjalit të argjendarit Signal strength between the hub and the device
Karikimi i baterisë Niveli i baterisë së pajisjes. Shfaqet si percentage
Si shfaqet karikimi i baterisë në aplikacionet Ajax
Kapak Tampgjendja e terminalit
Vonesa gjatë hyrjes, sek Koha e vonesës kur hyni
Vonesa gjatë largimit, sek Koha e vonesës kur dilni
Lidhje Statusi i lidhjes ndërmjet shpërndarësit dhe transmetuesit
Gjithmonë aktive f active, the device is always in an armed mode
Alert nëse zhvendoset Ai ndez përshpejtuesin e transmetuesit, duke zbuluar lëvizjen e pajisjes
Çaktivizimi i përkohshëm Tregon statusin e funksionit të çaktivizimit të përkohshëm të pajisjes:
jo - pajisja funksionon normalisht dhe transmeton të gjitha ngjarjet.
Vetëm kapak — the hub administrator has disabled noti the device body.
tërësisht — the device is completely excludedfrom the system operation by the hub administrator. The device does not follow system commands and does not report alarms or other events.
Sipas numrit të alarmeve — the device is automatically disabled by the system when the number of alarms is exceeded (speci in the settings for Devices Auto Deactivation). The feature is coned in the Ajax PRO app.
Me kohëmatës — the device is automatically disabled by the system when the recovery timer expires (speci Devices Auto Deactivation). The feature is
coned in the Ajax PRO app.
Firmware Versioni i detektorit
Device ID Identi i pajisjes

Cilësimet

 1. Pajisje
 2. transmetues
 3. Cilësimet
Vendosja vlerë
i parë Emri i pajisjes, mund të redaktohet
dhomë Përzgjedhja e dhomës virtuale së cilës i është caktuar pajisja
Statusi i kontaktit të detektorit të jashtëm Selection of the external detector normal status:
• Normally closed (NC)
• Normally opened (NO)
Lloji i detektorit të jashtëm Selection of the external detector type:
• Pulsi
• Bistable
Tamper statusin Zgjedhja e t normalesamper mod për një detektor të jashtëm:
• Normally closed (NC)
• Normally opened (NO)
Lloji i alarmit Select alarm type of connected device:
• Intrusion
• Zjarri
• Medical help
• Panic button
• Gaz
The text of SMS and notivents feed, as well as the code transmitted to the security company’s console, depends on the selected type of alarms
Gjithmonë aktive Kur modaliteti është aktiv, Transmetuesi transmeton alarme edhe kur sistemi është i çaktivizuar
Vonesa gjatë hyrjes, sek Përzgjedhja e kohës së vonesës kur hyni
Vonesa gjatë largimit, sek Përzgjedhja e kohës së vonesës në dalje
Vonesat në modalitetin e natës Vonesa është aktivizuar kur përdorni modalitetin e natës
Alert nëse zhvendoset Akselerometri që ndez transmetuesin për të dhënë një alarm në rast lëvizjeje të pajisjes
Furnizimi me energji elektrike me detektor Ndezja e energjisë në detektorin e jashtëm 3.3 V:
• Disabled if disarmed
• Always disabled
• Always enabled
Krahu në modalitetin e natës Nëse është aktive, pajisja do të kalojë në modalitetin e armatosur kur përdorni modalitetin e natës
Alert with a siren if an alarm is detected If active, Sirens added to the system are sirens activated if an alarm is detected
Test i Forcës së Sinjalit të argjendarit Kalon pajisjen në modalitetin e provës së fuqisë së sinjalit
Testi i zbutjes Switches the device to the signal fade test mode (available in detectors with firmware version 3.50 and later)
User Guide Hap udhëzuesin e përdorimit të pajisjes
Çaktivizimi i përkohshëm Dy opsione janë në dispozicion:
tërësisht — the device will not execute system commands or run automation
scenarios. The system will ignore device alarms and not
Vetëm kapak — messages about triggering the tampbutoni er i pajisjes nuk merret parasysh
Mësoni më shumë rreth çaktivizimit të përkohshëm të pajisjes
Sistemi gjithashtu mund të çaktivizojë automatikisht pajisjet kur tejkalohet numri i caktuar i alarmeve ose kur skadon kohëmatësi i rikuperimit.
Mësoni më shumë rreth çaktivizimit automatik të pajisjeve 
Çaktivizo pajisjen Shkëput pajisjen nga qendra dhe fshin cilësimet e saj

Vendosni parametrat e mëposhtëm në cilësimet e Transmetuesit:

 • Gjendja e kontaktit të detektorit të jashtëm, i cili mund të jetë normalisht i mbyllur ose normalisht i hapur.
 • The type (mode) of the external detector that can be bistable or pulse.
 • Tampmodaliteti er, i cili mund të jetë normalisht i mbyllur ose normalisht i hapur.
 • The accelerometer-triggered alarm — you can turn this signal off or on.

Zgjidhni modalitetin e energjisë për detektorin e jashtëm:

 • Turned off when the hub is disarmed — the module stops powering the external detector upon disarming and does not process signals from the
  ALARM terminal. When arming the detector, the power supply resumes, but the alarm signals are ignored for the
 • Always disabled — the Transmitter saves energy by turning off the power of the external detector. The signals from the ALARM terminal are processed both in the pulse and bistable modes.
 • Always active — this mode should be used if there are any problems in the “Turned off when the hub is disarmed”. When the security system is armed, signals from the ALARM terminal are processed no more than once in three minutes in the pulse mode. If the bistable mode is selected, such signals are processed instantly.

Nëse për modulin zgjidhet modaliteti i funksionimit "Gjithmonë aktiv", detektori i jashtëm aktivizohet vetëm në modalitetin "Gjithmonë aktiv" ose "I fikur kur shpërndarësi është çarmatosur", pavarësisht nga statusi i sistemit të sigurisë.

shenjë

ngjarje shenjë
The Module is switched on and registered The LED lights up when the ON button is brie pressed.
Regjistrimi dështoi LED pulson për 4 sekonda me një interval prej 1 sekondë, më pas pulson 3 herë me shpejtësi (dhe fiket automatikisht).
The Module is deleted from the list of hub devices LED pulson për 1 minutë me një interval prej 1 sekondë, më pas pulson 3 herë me shpejtësi (dhe fiket automatikisht).
The Module has received alarm/tamper signal LED ndizet për 1 sekondë.
Bateritë janë të shkarkuara Ndizet pa probleme dhe fiket kur detektori ose tamper është aktivizuar.

Testimi i performancës

Sistemi i sigurisë Ajax lejon kryerjen e testeve për kontrollimin e funksionalitetit të pajisjeve të lidhura.
Testet nuk fillojnë menjëherë por brenda një periudhe prej 36 sekondash kur përdorni cilësimet standarde. Fillimi i kohës së provës varet nga cilësimet e periudhës së skanimit të detektorit (paragrafi në "Argjendari" settings in hub settings).

Test i Forcës së Sinjalit të argjendarit
Testi i zbutjes

Connection of the Module to the wired detectorа

Location of the Transmitter determines its remoteness from the hub and presence of any obstacles between the devices hindering the radio signal transmission: walls, inserted ge-size objects located within the room.

Kontrolloni nivelin e fuqisë së sinjalit në vendin e instalimit

If the signal level is one division, we cannot guarantee stable operation of the security system. Take possible measures to improve the quality of the signal! As a minimum, move the device — even 20 cm shift can signiove the quality of reception.
If, after moving, the device still has a low or unstable signal strength, use a . radio signal range extender ReX
The Transmitter should be encased inside the wired detector case. The Module requires a space with the following minimum dimensions: 110 × 41 × 24 mm. If the installation of the Transmitter within the detector case is impossible, then any available radiotransparent case could be used.

 1. Connect the Transmitter to the detector through the NC/NO contacts (choose the relevant setting in the application) and COM.

Gjatësia maksimale e kabllit për lidhjen e sensorit është 150 m (24 çifte të përdredhura AWG). Vlera mund të ndryshojë kur përdorni kabllo të llojeve të ndryshme.

Funksioni i terminaleve të transmetuesit

AJAX 10306 Transmitter Wired to Wireless Detector Converter - The function of the Transmitter’s terminals

+ — — power supply output (3.3 V)
ALARM — alarm terminals
TAMP - tamper terminale

IMPORTANT! Do not connect external power to the Transmitter’s power outputs.
This may damage the device
2. Sigurojeni transmetuesin në kasë. Shufrat plastike janë të përfshira në kompletin e instalimit. Rekomandohet të instaloni Transmetuesin në to.

Mos e instaloni transmetuesin:

 • Pranë objekteve metalike dhe pasqyrave (ato mund të mbrojnë sinjalin e radios dhe të çojnë në zbutjen e tij).
 • Closer than 1 meter to a hub.

Mirëmbajtja dhe ndërrimi i baterisë

Pajisja nuk kërkon mirëmbajtje kur montohet në strehën e një sensori me tela.

Sa kohë pajisjet Ajax funksionojnë me bateri dhe çfarë ndikon në këtë
Zëvendësimi i baterisë

Tech Specs

Connecting a detector ALARM dhe TAMPTerminalet ER (NO/NC).
Mode for processing alarm signals from the detector Pulsi ose Bistable
Fuqija 3 × CR123A, 3V batteries
Capability to power the connected detector Yes, 3.3V
Protection from dismounting Accelerometer
Band Frekuenca 868.0–868.6 MHz or 868.7 – 869.2 MHz,
depends on sales region
Pajtueshmëri Operates only with all Ajax , hubs and range extenders
Fuqia maksimale e daljes RF Deri në 20 mW
ulje GFSK
Diapazoni i komunikimit Deri në 1,600 m (çdo pengesë mungon)
Ping interval for the connection with the receiver 12–300 sek
Temperatura e punës Nga -25°С në +50°С
Lagështia operativ Deri në% 75
përmasat 100 39 × × 22 mm
peshë 74 g

Komplet i plotë

 1. transmetues
 2. Battery CR123A — 3 pcs
 3. Çantë instalimi
 4. Quick Start Guide

garanci

Garancia për produktet e kompanisë me përgjegjësi të kufizuar “AJAX SYSTEMS MANUFACTURING” është e vlefshme për 2 vjet pas blerjes dhe nuk vlen për baterinë e instaluar paraprakisht.
If the device does not work correctly, you should t service — in half of the cases, technical issues can be solved remotely!

Teksti i plotë i garancisë
Marrëveshja e Përdoruesit
Mbështetje teknike: [email mbrojtur]

Dokumentet / Burimet

Transmetuesi AJAX 10306 Konvertuesi i detektorit me tela në Wireless [pdf] Manuali i përdoruesit
10306, Konvertuesi i transmetuesit me tela në detektor pa tel

Lini një koment

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.