Manual i Përdorimit të AirTies Air 4920 Smart Mesh

Manual i Përdorimit të AirTies Air 4920 Smart Mesh

Për më shumë informacion:
http://www.airties.com/products

Quick Instalimi Guide

1600 Mbps Pika e hyrjes në rrjetë inteligjente Ajri 4920
Rregullimi i lehtë: PIKA E HYRJES
1. Poziciononi një Air 4920 pranë routerit tuaj dhe lidhni të dy duke përdorur Ethernet-in e mbyllur
kabllo (priza e verdhë).
2. Lidhni pajisjen Air 4920 me rrjetin elektrik dhe shtypni ndërprerësin e energjisë.
3. Prisni derisa LED të 5 GHz dhe 2.4 GHz të jenë të gjelbërta të forta  Kjo mund të zgjasë deri në 3 minuta.

4. Tani, mund të lidhni pajisjet mobile me rrjetin tuaj të ri pa tel. Emri dhe fjalëkalimi i parazgjedhur i fabrikës së rrjetit janë etiketuar në pjesën e poshtme të pajisjes.
- Në secilin klient (p.sh. laptop, telefon ose tablet),
lidheni me rrjetin në etiketë.
- Vendosni fjalëkalimin e rrjetit kur të kërkohet.

5. (Opsionale) Mund të ndryshoni emrin e rrjetit (SSID) dhe fjalëkalimin e rrjetit tuaj.
Lidhuni me rrjetin tuaj, hapni web shfletuesin dhe shkruani “http: //air4920.local” në
shiriti i adresës. Identifikohu dhe drejtohu te SHTYPI I SHPEJT from nga paneli i majtë. (Fjalëkalimi i paracaktuar i hyrjes është bosh.)

ZGJAT Mbulimin tënd WiFi (MESH):
Përgatitja: Lidhja e re Air 4920
1. Në dhomën në të cilën ndodhet routeri, poziciononi Air 4920 të ri në një distancë prej rreth tre
metra nga pajisja ekzistuese Air 4920, lidheni atë në rrjetin elektrik dhe prisni derisa të dy LED 5 GHz dhe 2.4 GHz të ndezen të gjelbërta (4 sekonda ON, 4 sekonda OFF). Kjo mund të zgjasë deri në 3 minuta.

2. 2.a Shtypni butonin WPS në Air 4920 ekzistues (pranë routerit) për 2 sekonda dhe
pastaj në Air 4920 të ri për 2 sekonda (2.b).
LED-të 5 GHz dhe 2.4 GHz filloni të ndizni dhe pajisjet lidhen automatikisht. Ky proces mund të zgjasë deri në pesë minuta. Lidhja është vendosur një herë LED-et ndizen të gjelbërta (LED 5 GHz do të fiket shkurtimisht një herë në çdo 5 sekonda).
Urime, ju keni konfiguruar me sukses pajisjen tuaj të re. Kredencialet ekzistuese të rrjetit tuaj Air 4920 konfigurohen automatikisht në Air 4920 tuaj të ri.

Shënim: Nëse LED 5GHz në pajisjen e re nuk ndizet jeshile brenda pesë minutash,
ju lutemi përsëritni hapin 2.

Vendosja e Air 4920 në dhomën e zgjedhjes suaj
3. Air 4920 i ri tani mund të hiqet nga priza dhe të vendoset në dhomën që dëshironi.
Lidhja do të vendoset automatikisht. Ky proces do të zgjasë deri në tre minuta.
Shënim: Nëse LED 5 GHz nuk ndizet jeshil (LED 5 GHz do të fiket shkurtimisht çdo herë
5 sekonda) brenda tre minutave, ju lutemi konsultohuni në kapitullin «Zgjidhja e problemeve» (faqe 5).
4. (Opsionale) Tani, mund të lidhni pajisje me tela (në këtë ishample, Set-Top Box) në Air 4920 duke përdorur kabllon ethernet (prizë e verdhë).

5. (Opsionale) Mund të shtoni Air 4920 shtesë në rrjetin tuaj duke përsëritur hapat nga 1.
Përmirësimi i mbulimit pa tel
Nëse dëshironi të përmirësoni mbulimin pa tel në një dhomë tjetër, mund të vendosni një Air 4920 shtesë. Ju gjithashtu mund të lidhni pajisjet nëpërmjet Ethernet me këtë Air 4920 (për shembullample një STB, kompjuter ose tastierë lojërash).

 

Përmirësimi i gamës
Nëse vendndodhja që dëshironi të mbuloni është shumë larg nga Air 4920 ekzistues, mund të instaloni Air 4920 shtesë për të arritur atje.
 

 

KIPSSHILLA PERR PERFORMANCESTN MEST T MIR:
- Çaktivizoni shërbimin pa tel në modemin tuaj.
- Mbajini njësitë larg:
- Burimet e mundshme të ndërhyrjeve elektrike. Pajisjet që potencialisht shkaktojnë ndërhyrje përfshijnë tifozët e tavanit, sistemet e sigurisë në shtëpi, mikrovalët, PC-të dhe telefonat pa tela (aparati dhe baza).
- Sipërfaqe dhe objekte të mëdha metalike. Objekte të mëdha dhe sipërfaqe të gjera si xhami, mure të izoluar, rezervuarë peshku, pasqyra, tulla dhe mure betoni gjithashtu mund të dobësojnë sinjalet pa tela.
- Burimet dhe zonat e nxehtësisë siç janë furrat dhe dhomat e diellit, si dhe drita direkte e diellit edhe nëse ka kondicionim të mirë të ajrit.

-Gjithashtu, rekomandohet shumë që furnizimet me energji të pandërprerë (UPS) (ose, të paktën, mbrojtës nga rryma) të përdoren për të mbrojtur Air 4920 dhe pajisje të tjera elektrike (modemët VDSL, ruterët/portat, kutitë e vendosura, televizorët, etj.) ) nga rreziqet elektrike. Furtunat elektrike, vëlltagrritjet dhe rreziqet e tjera që lidhen me rrjetin elektrik mund të shkaktojnë dëme të konsiderueshme në pajisjet elektrike. Për më tepër, edhe një ndërprerje 1 sekondë në energjinë elektrike ka të ngjarë të bëjë që të gjithë modemët, klientët pa tel, televizorët, kutitë e vendosjes, etj të fiken ose të rifillohen. Edhe nëse pajisjet fillojnë automatikisht, do të kalojnë disa minuta para se të gjitha sistemet të kthehen në internet dhe t'ju lejojnë të shijoni shërbimet tuaja të bazuara në internet.

PROBLEMEVE:

 

SHËNIME:
- Kthimi në cilësimet e fabrikës:
Për ta kthyer njësinë në cilësimet e fabrikës, shtypni butonin e rivendosjes (në një hapje të vogël në pjesën e pasme) për 10 sekonda. Një kapëse letre prej metali (me një majë të zgjatur) ose një kruese dhëmbësh të fortë janë zakonisht zgjedhje të mira për këtë detyrë. Kur aktivizohet procesi i rivendosjes, LEDs përpara do të "shimmer" përkohësisht dhe njësia do të rindizet (në rreth 3 minuta) në cilësimet e fabrikës.

 

- Nëse personalizoni cilësimet e rrjetit, ju lutemi regjistroni ato këtu:
Emri i rrjetit:
Fjalëkalimi i rrjetit:
Fjalëkalimi i ndërfaqes së përdoruesit: ……………………………………………… ..

Ky produkt përdor softuerin e zhvilluar nga komuniteti me burim të hapur. Çdo softuer i tillë është i licencuar sipas kushteve specifike të licencës të zbatueshme për atë softuer të veçantë (si GPL, LGPL etj). Informacioni i detajuar mbi licencat dhe kushtet e licencës në fuqi mund të gjenden në ndërfaqen e përdoruesit të pajisjes. Duke përdorur këtë produkt, ju pranoni që keni riviewpërpiloni kushte të tilla licence dhe që jeni dakord të jeni të lidhur me to. Aty ku kushtet e tilla ju japin të drejtën për kodin burimor të softuerit në fjalë, ai kod burim do të vihet në dispozicion me kosto sipas kërkesës së AirTies. Për të marrë një kopje të kodit burimor në fjalë, ju lutemi dërgoni kërkesën tuaj me shkrim me email tek [email mbrojtur] ose përmes postës së kërmillit te: AirTies Wireless Communications Gulbahar Mah. Avni Dilligil Sok. Nr: 5 Celik Is Merkezi, Mecidiyeköy, 34394 STAMBOLL / Turkey AirTies do t'ju dërgojë një CD me kodin burimor të kërkuar për 9,99 $ plus koston e transportit. Për detaje ju lutemi kontaktoni [email mbrojtur]

https://fccid.io/Z3WAIR4920/User-Manual/User-Manual-2554906.pdf

Join Conversation

10 Comments

 1. Unë nuk mund të marr fjalëkalimin për t'u identifikuar në zgjatuesin, siç përmendet në manual, fjalëkalimi është batanije, e provoj këtë dhe nuk kam marrë qasje, dhe kërkova fjalëkalimin e paracaktuar të ndryshit dhe nuk munda ta gjej paketa e ose në vetë zgjatuesin.

 2. unë kurrë nuk do t'i blej këto përsëri! ata janë të mirë kur janë duke punuar si duhet, por kur atje poshtë nuk ka kush të thërrasë për ndihmë jam përpjekur të telefonoj çdo numër që mund të gjej

 3. A mund të punojë një zgjerues AirTies 4920 në një rrjet rrjetë me një zgjatues AirTies 4921?

 4. Unë kam një njësi 2 airties. Një lart shkallëve dhe njësia kryesore e lidhur me modemin poshtë shkallëve. Unë kam një në katin e sipërm pranë kubit tim të zjarrit, por kubi do të lidhet vetëm me atë poshtë shkallëve. Duket sikur disa artikuj sipas vendndodhjes po lidhen me shkallët në vend të një me shkallët. A ka ndonjë mënyrë për t’i detyruar këta artikuj të lidhen me njësinë e mbylljes?

  1. Unë nuk jam mbështetës, por kuptimi im është që njësia e lidhur me modemin krijon rrjetin dhe do të përdoret në të gjithë shtëpinë. Njësitë shtesë do të rrisin sinjalin dhe do të zgjasin rrjetin e krijuar nga njësia fillestare. Pra, ju lidheni me rrjetin e krijuar nga njësia fillestare dhe njësia shtesë rrit sinjalin për ju.

 5. Unë nuk jam administratori i këtij bordi. Kjo është ajo që mësova sot. Për dy vjet unë isha duke përdorur me sukses dy njësi AirTies 4920, që i kisha blerë si një paketë të dyfishtë (kështu që të dy kishin të njëjtin emër wifi të fabrikës dhe fjalëkalim). Instalimi origjinal ishte i lehtë.
  Sot shtova një njësi të tretë 4920. Para se të filloja, dy njësitë origjinale po punonin (butoni 5 GHz dridhej çdo 5 sekonda). Në laptopin tim, pashë një shembull të atij emri wifi të vendosur nga fabrika dhe mund të lidhesha me të pa tel duke përdorur fjalëkalimin e vendosur nga fabrika. Unë gjithashtu mund të lidhem me secilën njësi duke përdorur një kabllo ethernet.
  Në këtë pikë kompjuteri im gjithashtu mund të shihte njësinë e tretë të ndezur në listën e rrjetit wifi, por unë nuk mund të lidhesha me të duke përdorur emrin dhe fjalëkalimin e ndryshëm të wifi të fabrikës. BTW, në një moment, i rivendosa të tre njësitë në cilësimet e tyre të fabrikës duke përdorur një kapëse letre në vrimën Reset pranë kordonit të energjisë, por kjo ndoshta ishte e nevojshme vetëm për njësinë e tretë të cilën e bleva "e përdorur butësisht".
  Njësia 4920 që lidhet përmes kabllit ethernet me ruterin, është masteri. Për të shtuar njësinë e tretë, e fuqizova atë rreth 5 metra nga njësia kryesore. Asnjë kabllo ethernet nuk është bashkangjitur në njësinë e tretë. Kam shtypur për 2 sekonda butonin WPS në njësinë kryesore. Pastaj shtypa butonin WPS në njësinë e tretë për 2 sekonda. Kam pritur 3-5 minuta, dhe butoni 5 GHz i të dy njësive filloi të dridhej çdo 5 sekonda (njësia e tretë zgjati më shumë). Në atë pikë, tani me tre njësi të ndezura, kompjuteri im pa vetëm emrin wifi të njësisë kryesore (ai i lidhur me tela me ruterin).
  Duke përdorur administratorin e ruterit tim web faqe, unë mund të shoh se ruteri po shihte të tre njësitë (secila me një adresë IP të ndryshme). Duke përdorur adresën MAC të treguar në faqen e administratorit të ruterit dhe në fund të njësisë kryesore, identifikova adresën IP të njësisë kryesore. Pastaj në laptopin tim, e futa atë adresë IP në një skedë të re të shfletuesit dhe kjo më lejoi të ndryshoja emrin dhe fjalëkalimin wifi. Ju keni mbaruar (mos u përpiqni të ndryshoni emrin wifi dhe fjalëkalimin në dy njësitë e tjera).
  Tani, me të tre që punojnë, unë mund të eci me pajisjet e mia celular dhe ato lidhen automatikisht me njësinë me sinjalin më të fortë. Shumë e lezetshme dhe e dobishme. Do të doja ta kisha bërë këtë dy vjet më parë.
  Unë e mbaja wifi -n e ruterit të ndezur. Për mua nuk jam duke parë ndërhyrje nga ajo, kështu që unë jam duke e mbajtur atë si një mbrapa, vetëm në rast se duhet të kthehem përsëri në wifi -n e ruterit. BTW, në situatën time, sinjali wifi nga të tre njësitë është shumë më i fortë se ruteri, dhe shpejtësia pa tel është dy herë më e shpejtë, lart e poshtë.

 6. A është e mundur të përdoret ky zgjerues intervali me një ruter të palës së tretë? Më duhet të di se cili është kodi pin WPS a e di dikush?

Lini një koment

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.