Водич за инсталирање на табла на допир на Zykronix Symphony XL 11.6 инчи

Логото на Zykronix

Симфонија XL

Вклучено во полето

 • 1ea Уред
 • 1ea Држач за монтирање
 • 4ea Завртки за монтирање

Вовед

За да го инсталирате уредот, ќе ви треба и една од следните електрични разводни кутии или нисковолноtagе загради.

Електрични разводни кутии

Важни безбедносни упатства

Прочитајте, разберете и следете ги СИТЕ безбедносни и инструкции за инсталација вклучени во ова упатство. Неуспехот да се следи вклучената документација може да го оштети производот и да ја поништи гаранцијата на производителот. Следете ги СИТЕ упатства за инсталација вклучени со производот. Инсталирањето на производот во средини со висока влажност, во непосредна близина на извори на топлина и/или непрепорачани локации ЌЕ ја попречи, пречи и/или оштетува планираната работа на производот. Користете само додатоци и додатоци кои се наведени за употреба од производителот. Употребата на абразивни, течни или течности за чистење на база на растворувачи ЌЕ го оштети производот. Сервисирањето на производот може да биде завршено САМО од овластени или сертифицирани сервисни центри и персонал. За целосна листа на опции за сервисирање на производот, следете ги упатствата вклучени во документацијата за производот и/или контактирајте со оригиналниот производител за детали.

Оваа опрема е тестирана и утврдено е дека е во согласност со ограничувањата за дигитален уред од класа Б, согласно дел 15 од правилата на FCC.

Овие граници се дизајнирани да обезбедат разумна заштита од штетно мешање во станбена инсталација. Оваа опрема генерира, користи и може да зрачи енергија со радиофреквенција и, доколку не е инсталирана и употребена во согласност со упатствата, може да предизвика штетни пречки во радио комуникациите. Сепак, нема гаранција дека нема да се појават пречки во одредена инсталација. Ако оваа опрема навистина предизвика штетни пречки во радио или телевизиски прием, што може да се утврди со исклучување и вклучување на опремата, корисникот се охрабрува да се обиде да го поправи мешањето со една или повеќе од следниве мерки:

 • Преориентирајте ја или преместете ја антената за прием.
 • Зголемете ја поделбата помеѓу опремата и приемникот.
 • Поврзете ја опремата во штекер на коло различно од оној на кој е поврзан приемникот.
 • Консултирајте се со продавачот или искусен радио / ТВ техничар за помош.

Уред - завршиview

Во текотview

Забелешка: Само Symphony XL е опремена со светла во нијанси.

Планирање на инсталацијата

Уредот е дизајниран да биде монтиран на ѕид или во ориентација на портрет или пејзаж, или на маса со држач.

Планирање на инсталацијата

Инсталирање на уредот

Инсталирање на уредот

A. Висина на монтирање

Препорачаната висина за монтирање за уредот е 57”- 65” (145 cm -165 cm) од готовиот под до центарот на единицата.

Б. Монтирање на пејзаж/портрет

Уредот може да се монтира и ориентира во портрет или пејзаж.

В. Инсталирање на држачот за монтирање на уредот

Пакетот на уредот вклучува држач за монтирање од не'рѓосувачки челик кој МОРА да се користи за монтирање. Ве молиме имајте предвид дека држачот за монтирање во кутијата е дизајниран за американскиот стандарден 2-банда и испорачаниот прстен за монтирање Arlington испорачан во кутијата. Можете да нарачате дополнителни држачи за монтирање од не'рѓосувачки челик за електрични кутии од Велика Британија или Европа. Проверете дали држачот е на ниво пред да ги затегнете завртките на уредот. (Американски држач за монтирање вклучен во кутијата)

Инсталирање на држачот за монтирање на уредот

D. Поврзување на уредот на напојување

Уредот е дизајниран да се напојува преку етернет конекција (PoE) или со поврзување на напојување од 24 Vdc (не е вклучено), но не и двете. Ако се поврзани и PoE и напојувањето од 24 Vdc, уредот ќе црпи струја од изворот од 24 V DC.

Пое врска

Поврзувањето PoE бара стандард IEEE 802.3af. Користете мрежен прекинувач или PoE инјектор што го исполнува овој стандард. Поврзете го уредот користејќи стандарден етернет кабел T568A или T568B од мрежниот прекинувач до приклучокот LAN/PoE на задниот дел од уредот.

Пое врска

24V DC напојување

Можете да обезбедите напојување локално или од далечина на уредот со користење на напојување од 24V DC (не е вклучено). Ве молиме имајте предвид дека поминување на жицата низ ѕидот во согласност со локалните кодови при локално напојување. Ако се напојува од далечина, ве молиме погрижете се да користите жица со соодветен мерач за должината на траењето. Ве молиме користете одобрено напојување од 24V DC.

Проверете го поларитетот на конекторот за буре на вашето напојување пред да го поврзете со уредот. Централниот пин на приклучокот за напојување на уредот е позитивен, а надворешниот прстен е негативен. Ако жицата е продолжена, проверете дали насочувањето е во согласност со локалните кодови.

Приклучете го конекторот во DC приклучокот на уредот на задниот дел од уредот.

Приклучете го конекторот во уредот

Напојување на уредот

Напојување на уредот

Уредот автоматски ќе се вклучи кога ќе се вклучи напојувањето. Почекајте уредот да се подигне. Кога е поврзан со мрежен прекинувач преку етернет кабел, уредот ќе добие мрежна адреса преку DHCP и автоматски ќе се поврзе со системот.

Температурни опсези/влажност

температура

E. Монтирање на уредот

 1. Прво олабавете ги завртките на уредот. Завртките не треба да се поместуваат одвоено од уредот. Ве молиме исполнувајте ја наведената линија.
 2. Порамнете ги куките на рамката за монтирање со отворите за монтирање и нежно повлечете го уредот надолу по држачот за монтирање. Проверете дали куките за монтирање се правилно заглавени.
 3. За да ја завршите инсталацијата, затегнете ги завртките со 2 заглавени на долниот дел од единицата, за да го прицврстите уредот на држачот за монтирање.
 4. За ориентација на портрет, ротирајте го држачот за монтирање и 90 степени во спротивна насока од стрелките на часовникот пред инсталацијата.

Монтирање на уредот

Отстранување на уредот

Користејќи прецизен шрафцигер на Philips за да ги олабавите 2-затворените завртки на уредот, а потоа малку повлечете директно нагоре од рамката за монтирање за да го исклучите уредот.

Отстранување на уредот

Поставување ориентација на екранот

На екранот за поставување на панелот на допир, изберете режими за прикажување Пејсаж или Портрет. Притиснете Старт уред за да го стартувате корисничкиот интерфејс.

За промена на ориентацијата:

Поставување ориентација на екранот

 • Исклучете го напојувањето од уредот.
 • Повторно напојување на уредот.
 • Изберете ориентација на пејзаж или портрет.

Ви благодариме што го вклучивте уредот како дел од стратегијата за кориснички интерфејс за вашиот клиент. Уредот е дизајниран да обезбеди долгогодишна работа без проблеми кога е правилно поврзан и инсталиран. Уредот е дизајниран за инсталација во внатрешни средини со мала влажност и никогаш не треба да се инсталира на отворено или во области со висока влажност.

Какви било измени или модификации кои не се експресно одобрени од грантистот на овој уред, може да го поништи овластувањето на корисникот да работи со опремата.
Овој уред е во согласност со Дел 15 од Правилата на FCC. Работата е предмет на следниве два услови: (1) овој уред може да не предизвика штетни пречки и (2) овој уред мора да прифати какво било примено мешање, вклучително и мешање што може да предизвика непосакувана работа.

Предупредување за изложеност на RF
Оваа опрема мора да биде инсталирана и управувана во согласност со дадени упатства и антената (ите) што се користат за овој предавател мора да бидат инсталирани за да обезбедат растојание на одвојување од најмалку 20 см од сите лица и не смее да се ко-лоцира или да работи заедно со која било друга антена или предавател. Крајните корисници и инсталаторите мора да имаат упатства за инсталација на антената и услови за работа на предавателот за задоволување на усогласеноста со изложеноста на RF.

Известувања за Канада, индустрија Канада (ИЦ)
Овој уред е во согласност со канадските RSS стандарди, ослободени од лиценца.
Работата е предмет на следниве два услови: (1) овој уред може да не предизвика пречки и (2) овој уред мора да прифати какво било мешање, вклучително и пречки што можат да предизвикаат несакано работење на уредот.

Консултирајте се со продавачот или контактирајте [заштитена по е-пошта] за помош 

Англиски јазик V1.1

Документи / ресурси

Zykronix Symphony XL 11.6 инчен панел на допир [pdf] Водич за инсталација
LBEE5ZZ1PJ, 2AGRR-LBEE5ZZ1PJ, 2AGRLBEE5ZZ1PJ, Symphony XL 11.6 инчен панел на допир, Symphony XL, 11.6 инчен панел на допир

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена