Лого на ZERFUN

Систем за безжичен микрофон ZERFUN G8 Pro

ZERFUN G8
Pro Wireless
Микрофон систем

Ве молиме прочитајте ги сите упатства пред употреба за најдобри перформанси на овој производ. Зачувајте ги овие упатства за идна референца.

ДОБРЕДОЈДОВТЕ

Почитуван клиент на ZERFUN G8,
Честитки за купувањето на безжичниот микрофонски систем ZERFUN G8. За да ја осигурате вашата безбедност и долготрајното работење без проблеми, прочитајте го внимателно ова упатство пред да го користите овој уред и чувајте го на безбедно место за понатамошна употреба. Се надеваме дека ќе уживате во вашиот нов систем за безжичен микрофон ZERFUN G8.

 ДЕЛОВИ И КОНТРОЛИ ЗА РЕСИВЕР

Систем за безжичен микрофон ZERFUN G8 Pro - Контрола на јачината на звукот

 1. Контрола на јачината на звукот на микрофонот А: ја прилагодува излезната јачина на микрофонот А, завртете го копчето во насока на стрелките на часовникот за да ја зголемите јачината на звукот, а спротивно од стрелките на часовникот за да ја намалите.
 2. Контрола на јачината на звукот на микрофонот Б Ја прилагодува излезната јачина на микрофонот А, го врти копчето во насока на стрелките на часовникот за да ја зголеми јачината на звукот, а спротивно од стрелките на часовникот за да ја намали.
 3. Микрофон C Контрола на јачината на звукот Ја прилагодува излезната јачина на микрофонот A, го врти копчето во насока на стрелките на часовникот за да ја зголеми јачината на звукот, а спротивно од стрелките на часовникот за да ја намали.
 4. Контрола на јачината на звукот на микрофонот D: ја прилагодува излезната јачина на микрофонот A, го врти копчето во насока на стрелките на часовникот за да ја зголеми јачината на звукот, а спротивно од стрелките на часовникот за да ја намали.
 5. Копче за напојување на ресиверот: Со притискање на ова копче ќе се вклучи системот, ќе се запали LED дисплејот, кога системот е вклучен, со држење на копчето 2 до 3 секунди ќе се исклучи напојувањето.

ДЕЛОВИ И КОНТРОЛИ ЗА РЕСИВЕР

Заден панел

Систем за безжичен микрофон ZERFUN G8 Pro - Заден панел

1. Влез на еднонасочна струја
2. Конектор за антена
3. Балансиран конектор 1
4. Балансиран конектор 2
5. Балансиран конектор 3
6. Балансиран конектор 4
7. 3.5 Приклучок за мешан аудио излез
8. 6.3 Приклучок за мешан аудио излез
9. Конектор за антена

 ПРИСТАНИ И КОНТРОЛИ ЗА РЕСИВЕР

Дијаграм за поврзување

Систем за безжичен микрофон ZERFUN G8 Pro - Поврзување

ЗАБЕЛЕШКА: Двете антени работат во портите Антена 1 и Антена 2. Не постои разлика помеѓу пристаништата, и двете работат заедно.

ДЕЛОВИ И КОНТРОЛИ ЗА МИКРОФОН

Систем за безжичен микрофон ZERFUN G8 Pro - Микрофон

 1. Глава на микрофон: Вклучува капак за микрофон и кертриџ.
 2. LED приказ на екран: Ги прикажува каналот, нивото на батеријата, опсегот на поврзување и фреквенцијата.
 3. Копче за вклучување на микрофонот: Со притискање на ова копче ќе се вклучи микрофонот. Кога микрофонот е вклучен, со држење на копчето 2 до 3 секунди ќе се исклучи напојувањето.
 4. Копче за прилагодување на фреквенцијата: Ова копче, означено со „HI-LO“, е достапно со одвртување на основата на микрофонот/капакот на батеријата. Со притискање на копчето се менува каналот/фреквенцијата.

ДЕЛОВИ И КОНТРОЛИ ЗА МИКРОФОН

Микрофон предавател LED дисплеј

Систем за безжичен микрофон ZERFUN G8 Pro - LED

 1. Екран за нивото на батеријата: Оваа икона ја прикажува преостанатата енергија од батеријата. Кога нивото на батеријата е ниско, иконата ќе трепка, што покажува дека треба да се замени.
 2. Приказ на канал: Овој алфанумерички приказ го прикажува тековниот канал.
 3. Приказ на фреквенција во MHz: Овој нумерички екран ја прикажува моменталната фреквенција.

УПАТСТВО ЗА КОРИСТЕЊЕ

 1. Вклучете го ресиверот користејќи го копчето за напојување на ресиверот. LED дисплејот ќе ги прикаже каналот и фреквенцијата на ресиверот.
 2. Свртете ги копчињата за јачина на звукот на микрофонот до крај, а потоа притиснете ги копчињата за напојување на микрофонот за да го вклучите секој микрофон. (Потребни се 2 x AA батерии за да се вклучат микрофоните.) LED дисплеите ќе ги прикажуваат нивоата на каналот, RF и AF, статусот на батеријата и опсегот на пренос на секој микрофон.
 3. За да ја прилагодите фреквенцијата, користете го копчето за прилагодување на фреквенцијата. За да пристапите до ова копче, одвртете ја основата на микрофонот/капакот на батеријата со извртување на долната половина од рачката спротивно од стрелките на часовникот додека не се отстрани целосно. Притиснете го копчето означено со „HI La“ за да го промените каналот/фреквенцијата. Приемникот автоматски ќе одговара на фреквенцијата на предавателот*. Повторно зашрафете го парчето откако ќе го изберете каналот. Каналите се избираат помеѓу 1 и 50.
  *Микрофонот А и Микрофонот Б нема да се мешаат еден со друг, но ако користите повеќе комплети микрофони истовремено, треба да ги поставите сите микрофони на различни фреквенции.
 4. За да го исклучите микрофонот или ресиверот, притиснете го соодветното копче за напојување 2 до 3 секунди.
 5. Начин на спарување Вклучете го ресиверот и прво исклучете го микрофонот. Проверете дали микрофонот и ресиверот се на растојание од 20 инчи. Прво држете го копчето за прилагодување канал на микрофонот, а потоа притиснете го копчето за вклучување на микрофонот. Кога на екранот се прикажува „Систем за безжичен микрофон ZERFUN G8 Pro - икона1 “, отпуштете ги двете копчиња и почекајте секунди. ако „Систем за безжичен микрофон ZERFUN G8 Pro - икона1 “ исчезнува, тоа значи дека спарувањето е успешно.

Забелешка: Кога работите со 2 или повеќе комплети истовремено, проверете дали микрофоните се поставени со различни канали.

ТЕХНИЧКИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Генерално

 • Фреквенција на носител: 500 – 599 MHz
 • Режим на модулација: FM
 • Врвна девијација: ±45 kHz
 • Аудио одговор: 50 Hz – 15 kHz
 • Сеопфатен SNR: >105 dB(A)
 • THD на 1 kHz: <0.3°70 • Работна температура: 14 – 131 °F
 • Опсег на работа: 164′ – 262.5′
  Приемник
 • Режим на осцилација: PLL (дигитален фреквентен синтисајзер)
 • Залутано отфрлање: 180 dB
 • Одбивање слика: 580 dB
 • Чувствителност: 5 dBu
 • Ниво на аудио излез
  o Излезен приклучок XLR: 800 mV
  o 1/4″ Излезен приклучок: 800 mV
 • Оперативен волtagд: DC 12 V
 • Работна струја: 5300 mA
  Рачен предавател
 • Излез на RF моќност: 510 mW
 • Режим на осцилација: PLL (дигитален фреквентен синтисајзер)
 • Стабилност на фреквенција: <30 ppm
 • Динамички опсег: 1_100 dB(A)
 • Одговор на фреквенција: 50 Hz - 15 kHz
 • Максимален влезен притисок: 130 dB SPL
 • Подигнување на микрофон: Подвижна калем
 • Напојување: 2 x 1.5 V батерии

ПРОБЛЕМИ

ПРОБЛЕМ РЕСИВЕР ИЛИ МИКРОФОН
СТАТУС НА ТРЕНСМИТЕР
 МОSНИ РЕШЕНИЈА
БЕЗ звук или слабо  LED екранот на приемникот е исклучен 1. Проверете дали едниот крај на адаптерот за наизменична струја е вклучен во штекер, а другиот крај е вклучен во влезниот DC приклучок на задната плоча на ресиверот.
2. Потврдете дека штекерот за наизменична струја работи и е точната јачинаtage.
Индикаторот за напојување на микрофонот е исклучен 1. Вклучете го напојувањето.
2. Проверете дали батериите се свртени во вистинската насока (ознаките +/- треба да се наредени).
3. Обидете се со друга батерија(и).
Приказот на ниво на RF на приемникот е вклучен 1. Зголемете ја јачината на звукот на ресиверот.
2. Проверете ја врската со кабелот помеѓу ресиверот и ampпоживо или мешалка.
Приказот на нивото на RF на приемникот е исклучен; Светлото за напојување на микрофонот е вклучено 1. Целосно издолжете ја антената.
2. Проверете дали ресиверот е подалеку од метални предмети.
3. Проверете дали има други пречки помеѓу предавателот и приемникот.
4. Проверете дали приемникот и предавателот користат иста фреквенција.
Трепка индикаторот за напојување на микрофонот Заменете ги батериите.
ПРОБЛЕМ РЕСИВЕР ИЛИ МИКРОФОН 
СТАТУС НА ТРЕНСМИТЕР
МОSНИ РЕШЕНИЈА
Искривување или несакана рафална бучава Приказот на ниво на RF на приемникот е вклучен 1. Отстранете ги потенцијалните блиски извори на RF пречки, како што се ЦД-плеери, компјутерски дигитални уреди, системи за следење слушалки итн.
2. Поставете ги приемникот и предавателот на различни фреквенции.
3.Заменете ги батериите на микрофонот.
4. Ако се користат повеќе системи, зголемете го одвојувањето на фреквенцијата помеѓу системите.
Нивото на изобличување постепено се зголемува Трепка индикаторот за напојување на микрофонот Заменете ги батериите.

Документи / ресурси

Систем за безжичен микрофон ZERFUN G8 Pro [pdf] Упатство за употреба
G8 Pro, систем за безжичен микрофон

Приклучи се на разговор

1 коментар

 1. Имам 2 системи што се користат во црква, сакам да ги користам сите 8 микрофони одеднаш како да го направам ова да функционира за да не се откажуваат еден со друг.

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена