MI-logo.pngМој паметен бенд 6
Упатство за користење

Прочитајте го упатството внимателно пред употреба и чувајте го за во иднина.

Производот завршиview

Паметен бенд Xiaomi

инсталација

 1. Вметнете еден крај на фитнес тракерот во процепот од предната страна на нараквицата.
 2. Притиснете го на другиот крај со палецот за да го турнете фитнес тракерот целосно во процепот.

Инсталација на паметниот опсег XiaomiНосење

 1.  Удобно затегнете ја лентата околу вашиот зглоб, околу 1 прст ширина од коската на вашиот зглоб. Носење паметни ленти на Xiaomi
 2. За да постигнете оптимални перформанси на сензорот за отчукување на срцето, проверете дали е во контакт со вашата кожа. Кога ја носите вашата нараквица, не чувајте ја ниту премногу тесна, ниту премногу лабава, но оставете малку простор на кожата за да може да дише. Затегнете ја нараквицата пред да започнете да вежбате и правилно олабавете ја потоа.

Xiaomi Smart Band е премногу лабавАко лентата може лесно да се движи нагоре и надолу по рачниот зглоб, или сензорот за отчукување на срцето не може да ги собере податоците, обидете се да ја затегнете нараквицата.

Xiaomi Smart Band Само во правоЛентот може удобно да се вклопи околу зглобот.

Поврзување со АПЛ

 1. Скенирајте го QR-кодот за да ја преземете и инсталирате апликацијата. Прво додајте го Mi Smart Band 6 во апликацијата пред да започнете да го користите. Паметна лента Xiaomi се поврзува со АПП(Android 5.0 и iOS 10.0 или погоре)
 2. Влезете во вашата сметка Mi во апликацијата и следете ги упатствата за да ја поврзете и спарите лентата со вашиот телефон. Откако бендот ќе вибрира и на нејзиниот екран се прикаже барање за спарување, допрете за да го завршите спарувањето со вашиот телефон.
  Белешка: Проверете дали е вклучен Bluetooth на вашиот телефон. За време на спарувањето, држете ги телефонот и лентата блиску еден до друг. Bluetooth Bluetooth со паметен опсег на Xiaomi

користење

По успешното спарување со вашиот уред, бендот ќе започне да ги следи и анализира вашите секојдневни активности и навики за спиење. Допрете го екранот за да го осветлите. Повлечете нагоре или надолу до view разни функции како што се PAI (интелигенција за лична активност), податоци за вежбање и мерење на отчукувањата на срцето. Повлечете надесно за да се вратите на претходната страница.

Употреба на паметен бенд XiaomiРасклопување

Извадете ја лентата од вашиот зглоб, држете се на секој крај и повлечете ја нараквицата додека не видите мал јаз помеѓу фитнес тракерот и нараквицата. Користете го прстот за да го извлечете фитнес тракерот од неговиот отвор од предната страна на нараквицата.Расклопување на паметниот опсег Xiaomi

Полнење

Полнете ја вашата лента веднаш кога нивото на батеријата е слабо.Полнење на паметниот опсег Xiaomi

Мерки на претпазливост

 • Кога користите лента за мерење на отчукувањата на срцето, ве молиме држете го зглобот мирен.
 • Mi Smart Band 6 има рејтинг на водоотпорност од 5 банкомати. Може да се носи за време на миење на рацете, во базен или при пливање во близина на брегот. Сепак, не може да се користи во топли тушеви, сауни или нуркање.
 • Екранот на допир на опсегот не поддржува операции под вода. Кога лентата ќе дојде во контакт со вода, користете мека крпа за да го избришете вишокот вода од неговата површина пред употреба.
 • За време на секојдневна употреба, избегнувајте премногу цврсто носење на лентата и обидете се да ја одржите неговата површина за контакт суво. Ве молиме редовно чистете ја нараквицата со вода.
 • Ве молиме, престанете да го користите производот веднаш и побарајте медицинска помош ако контактната површина на вашата кожа покажува знаци на црвенило или оток.
 • Овој часовник не е медицинско помагало, сите податоци или информации дадени од часовникот не треба да се користат како основа за дијагностицирање, лекување и спречување на болести.

спецификации

Производ: Паметен бенд
Име: Mi Smart Band 6
Модел: XMSH15HM
Нето тежина на трагачот на фитнес: 12.8 гр
Димензии на трагач за фитнес: 47.4 x 18.6 x 12.7 mm
Материјал за нараквици: Термопластичен еластомер
Материјал на затворач: Легура на алуминиум
Прилагодлива должина: 155-219 mm
Компатибилен со: Android 5.0 и iOS 10.0 или понов
Капацитет на батеријата: 125 mAh
Тип на батерија: Литиум полимер батерија
Влез волуменtagд: DC 5.0 V
Влезна струја: 250 mA Макс.
Отпорност на вода: 5 банкомат
Работна температура: 0 ° C до 45 ° C
Макс. Излез: ≤13 dBm
Фреквенција на Bluetooth: 2400–2483.5 MHz
Безжична поврзаност: Bluetooth® ниска енергија 5.0

Xiaomi Smart Band Bluetooth®

Зборот и логоата Bluetooth® се регистрирани трговски марки во сопственост на Bluetooth SIG, Inc. и секоја употреба на такви ознаки од Xiaomi Inc. е под лиценца. Другите трговски марки и трговски имиња се оние на нивните сопственици.

Информации за фрлање и рециклирање на WEEE

предупредување2Сите производи што го носат овој симбол се отпадна електрична и електронска опрема (WEEE како во директивата 2012/19 / ЕУ) кои не треба да се мешаат со несортиран отпад од домаќинството. Наместо тоа, треба да го заштитите човековото здравје и животната средина со предавање на вашата опрема за отпад на одредено место за собирање за рециклирање на отпад од електрична и електронска опрема, назначено од владата или локалните власти. Правилното отстранување и рециклирање ќе помогне да се спречат потенцијалните негативни последици врз животната средина и здравјето на луѓето. Ве молиме контактирајте го инсталатерот или локалните власти за повеќе информации во врска со локацијата, како и условите за таквите места за собирање.

Декларација за сообразност на ЕУ
Со ова, Анхуи Хуами информатичка технологија копродукции, Ltd, изјавува дека радио-опремата тип XMSH15HM е во согласност со Директивата 2014/53 / ЕУ. Целосниот текст на декларацијата за сообразност на ЕУ е достапен на следната интернет-адреса:http://www.mi.com/global/service/support/declaration.html

Произведено за: Xiaomi Communications Co., Ltd.
Произведено од: Анхуи Хуами Информатичка технологија копродукции, ООД (компанија од Ми екосистем)
Адреса: 7 / Ф, зграда Б2, глобален центар за иновации Хуами, број 900,
Wangjiang West Road, зона со висока технологија, град Хефеи, Кина (Анхуи)
Пилотска зона за слободна трговија
За повеќе информации, одете на www.mi.com
За регулаторни информации, сертификација на производи и усогласеност
логоа поврзани со Mi Smart Band 6, одете во Поставки> Регулаторна.
Безбедност на батеријата

 • Овој уред е опремен со вградена батерија што не може да се отстрани или замени. Не расклопувајте ја или менувајте ја батеријата сами.
 • Фрлање на батеријата во оган или топла рерна или механичко кршење или сечење на батеријата, што може да резултира во експлозија.
 • Оставањето батерија во екстремно висока температура околу околината може да резултира во експлозија или истекување на запалива течност или гас. Батеријата подложена на екстремно низок притисок на воздухот може да резултира со експлозија или истекување на запалива течност или гас.

Увозник:
Берико сро
Na Roudné 1162/76, 301 00 Плжеж
www.beryko.cz

Известување за гаранција

Како потрошувач на Xiaomi, имате дополнителни гаранции под одредени услови. Xiaomi нуди специфични придобивки од гаранцијата за потрошувачите, кои се дополнителни, а не наместо, какви било законски гаранции обезбедени од вашето национално законодавство за потрошувачи. Времетраењето и условите поврзани со законските гаранции се обезбедени со соодветните локални закони. За повеќе информации за придобивките од гаранцијата за потрошувачите, погледнете го официјалниот претставник на Xiaomi webсајт https://www.mi.com/en/service/warranty/. Освен што не е забрането со закони или е поинаку ветено од Xiaomi, услугите по продажбата ќе бидат ограничени на земјата или регионот на оригиналната набавка. Според гаранцијата на потрошувачот, во најголема мера дозволена со закон, Xiaomi, по своја дискреција, ќе го поправи, замени или враќа вашиот производ. Нормалното абење, виша сила, злоупотреба или штета предизвикана од небрежност или грешка на корисникот не се оправдани. Лице за контакт за услугата по продажбата може да биде секое лице во овластената сервисна мрежа на Xiaomi, овластените дистрибутери на Xiaomi или крајниот продавач што ви ги продал производите. Ако се двоумите, ве молиме контактирајте го соодветното лице бидејќи Xiaomi може да се идентификува.

Сегашните гаранции не важат во Хонг Конг и Тајван. Производите што не биле уредно увезени и / или не биле соодветно произведени од Xiaomi и / или не биле соодветно купени од Xiaomi или официјалниот продавач на Xiaomi не се опфатени со сегашните гаранции. Како важечки закон, може да имате корист од гаранции од неофицијалниот трговец кој го продал производот. Затоа, Xiaomi ве поканува да контактирате со продавачот од кој сте го купиле производот.

Приклучи се на разговор

13 Коментари

 1. Но, каде можам да најдам прирачник на италијански како да го користам xiaomi band 6?
  Ma un manuale на италијански sulle modalita 'd'uso dello xiaomi band 6 dove posso trovarlo?

 2. Здраво, има ли некој руски опис за том 6? За прampда преземете…
  Hallo, hat jemand eine russische Beschreibung für das Band 6? Зум Бејспиел за преземање….

 3. линковите за админ за постови не работат
  како дојде?

  администратор објави врска што не функционира
  дојди мај?

 4. Здраво, би сакал да знам како да го програмирам часовникот за базенот.
  Bonjour, je voudrais savoir коментар програмер la montre pour la piscine.

 5. Како да го ресетирам фабрички уредот? Не може да се спари
  デ バ イ ス を フ ァ ク ト リ ー リ セ ッ ト す る 方法 を 教 え て く だ さ い. ペ ア リ ン グ で き ま せ ん

 6. Може ли паметна лента да користат двајца професионалциfiles, двајца корисници со посебни сметки за е -пошта, на нивните мобилни уреди?
  Дали сте паметни, можете да ги искористите вашите услуги, дали сакате да користите е -пошта за да ги испратите, дали ги имате потребните пратки?

 7. Го користев денес за прв пат во базенот .. екранот е замрзнат Не можам да ја завршам тренинг сесијата
  Ho usato oggi per la prima volta in piscina .. lo schermo è bloccato nn riesco a terminare la sessione di allenamento

 8. Како можам да ги снимам моите активности додека пливам?
  Како може да ги активирате пополнувањата за да ги регистрирате?

 9. Го ставив мојот бенд на полнење. Кога повторно го подигнав екранот и сè беше помало? Како да ја вратам нормалната големина повторно?

 10. Може ли некој да ми каже каков е екранот со зелената стрелка на кој има точки што одат до нешто што личи на брава. Не можам да најдам ништо на него или како да го работам.

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена