Испратено известување! – Вајз

Wyze CAM 24/7 Снимање DIY домашен безбедносен систем

Wyze 24-7 Снимање DIY домашен безбедносен систем-ПРОДУКТ

ВО КУТИЈА

 • Wyze Cam x 1
 • USB кабел x 1
 • Ѕидна плоча x 1
 • Внатрешен адаптер за напојување x1
 • Лента за монтирање x1
 • Завртка за монтирање x 1
 • Водич за брз почеток x 1

Wyze 24-7 Снимање DIY домашен безбедносен систем-1Wyze 24-7 Снимање DIY домашен безбедносен систем-2

 1. Светло за статус
 2. Леќа
 3. Микрофон
 4. Звучник
 5. Кабел за напојување
 6. Слот за MicroSD картичка 6 (картичката не е вклучена)
 7. Копче за поставување
 8. Монтирање 1/4" (одвртете за пристап)
 9. Монтажна дупка

ПОСТАВУВАЕ

 1. Преземете ја апликацијата Wyze и најавете се или креирајте сметка.Wyze 24-7 Снимање DIY домашен безбедносен систем-3
 2. Поврзете ја камерата во штекер и почекајте 20 секунди или додека статусното светло не трепка црвено.
 3. Притиснете го копчето SETUP 3 секунди или додека не се појави гласовно известување.Wyze 24-7 Снимање DIY домашен безбедносен систем-4
 4. Следете ги упатствата во апликацијата Wyze за да го завршите поставувањето.

СВЕТЛИНИ ИНДИКАТОРИ ЗА ВРЕМЕ НА ИНСТАЛАЦИЈАТА

 • Цврсто црвено светло Уредот е вклучен и иницијализиран
 • Трепка црвено светло Уредот е подготвен за поврзување
 • Трепкаат црвени и сини светла Поврзувањето е во тек
 • Трепка сино светло Уредот е поврзан и го завршува поставувањето
 • Цврсто сино светло Уредот работи правилно

СВЕТЛИНИ ИНДИКАТОРИ ПО ПОСТАВУВАЊЕТО

 • Цврсто црвено светло
  Преносот во живо е во тек viewед или снимање е во тек
 • Брзо трепка црвено светло
  Сирената е во употреба
 • Цврсто сино светло
  Уредот работи правилно и не се извршуваат никакви операции

FCC ПРЕДУПРЕДУВАЕ

Какви било измени или модификации кои не се експресно одобрени од страната одговорна за усогласеност, може да го поништи овластувањето на корисникот да работи со опремата. Овој уред е во согласност со делот 15 од Правилата на FCC. Операцијата е предмет на следниве два услови:

 1. Овој уред може да не предизвика штетни пречки и
 2. овој уред мора да прифати какви било примени пречки, вклучително и мешање што може да предизвика несакана работа.

Изјава за изложеност на радијација на FCC:

Оваа опрема е во согласност со ограничувањата на изложеност на зрачење на FCC утврдени за неконтролирана околина. Оваа опрема треба да биде инсталирана и управувана со минимално растојание од 20 см помеѓу радијаторот и вашето тело. Овој предавател не смее да биде ко-лоциран или да работи заедно со која било друга антена или предавател.
ISEDC RSS ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ:
Овој уред е во согласност со ISEDC RSS стандардот (и) ослободени од лиценца. Работењето подлежи на следните два услови: (1) овој уред не може да предизвика пречки и (2) овој уред мора да прифати какви било пречки, вклучително и пречки што може да предизвикаат несакано работење на уредот.
ISEDC ИЗЛОЖЕНОСТ НА ЗРАЧЕЊЕ ИЗЈАВА:
Оваа опрема е во согласност со ISEDC RF ограничувањата за изложеност на радијација, утврдени за неконтролирана средина. Овој предавател не смее да биде поставен или да работи заедно со која било друга антена или предавател. Оваа опрема треба да се инсталира и работи на минимално растојание од 20 cm помеѓу радијаторот и вашето тело.

Најчесто поставувани прашања

Дали „жичен“ значи приклучок или дека треба да го инсталирам со електрични жици?

Само треба да ја приклучите камерата во штекер за да работи.

Дали е вклучен комплет за монтирање на ѕид?

Да, тоа е вклучено во кутијата.

Дали оваа камера се поврзува и со основната единица?

Не, Wyze Cam v3 не бара базна станица.

Барате wyze камера на батерии?

Може да ја проверите Wyze Cam Outdoor. Безжичен е и батеријата може да издржи до 3 до 6 месеци.

Дали ова ќе работи со мојот пожар таблет

Апликацијата не е компатибилна со апликацијата Wyze, но ако сакате да ја интегрирате во Alexa. треба да користите Fire Tablets Gen 7 и погоре.

Дали температурите надвор од опсегот на работа трајно ќе му наштетат на камерата или едноставно ќе престане да работи? бр
погоди, те молам!

Тоа главно може да влијае на некои карактеристики на камерата, како што е квалитетот на сликата.

Колку часа видео се снимаат во режим на континуирано снимање? (Сакате да го користите во режим без облак)

Камерата поддржува microSD картичка до 32 GB, која задржува приближно 2-3 дена снимање со репродукција. Како што се максимизира
во вселената, ќе го презапише footagе од најстариот ден на file.

Колку часа видео се снимаат во режим на континуирано снимање? (Сакате да го користите во режим без облак)

Камерата поддржува microSD картичка до 32 GB, која задржува приближно 2-3 дена снимање со репродукција. Како што се максимизира во вселената, ќе го презапише footagе од најстариот ден на file.

Дали ова е рекорд и во текот на денот? Што ако нема WiFi конекција? Дали се наплаќа месечно за услугите на камерата?

Да, може да детектира движење и да снима и во текот на денот. Ако сакате камерата да снима офлајн, треба да користите a
microSD картичка и поставете ја на континуирано снимање. Во меѓувреме, имаме претплата на Cam Plus која е целосно
изборен.

Кога е поставено на континуирано снимање, колку часа можете да снимате? Кога SD-картичката е полна, дали ќе застане
снимање или ќе презапише?

Може да снима до 7 дена во зависност од големината на вашата microSD картичка и квалитетот на видеото (360p, SD или HD). Кога картичката е полна, таа ќе почне да го препишува најстариот footage и се тркалаат напред.

Ве молам, слики со ноќно гледање?

Може да се зачува на SD-картичката што не е вклучена, но се препишува преку податоците кога ќе снема простор. Не е потребен облак

Дали ова бара претплата за складирање облак или може да се складира на SD-картичката?

Адаптерот за напојување Wyze Cam поддржува 110-240V (AC/DC).

Колку е долга жицата

Доаѓа со USB кабел од 6 стапки.

Дали оваа камера е неподвижна или може да се движите со неа користејќи ја апликацијата на телефонот?

Може да ја користите апликацијата на телефонот за да се движите. Можете да одите колку што е камерата viewинг. Има можност и за зумирање

Ако користам микро SD картичка од друг производител, дали камерата ќе ја форматира картичката?

Да, сепак ќе ја форматира и препознава microSD картичката на друг бренд.

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *