ЛОГОТО НА WEESTA

120V~60Hz 1500W

WESTA KA23T Секојдневна печка за пржење на воздух-

KA23T СЕКОЈДНЕВЕН ВОЗДУШЕН ФРЈЕР РЕРНА
Упатство за употреба

Ве молиме внимателно прочитајте ги овие упатства пред да го користите овој апарат и зачувајте го за идна референца. Е-пошта за услуги на клиентите: [заштитена по е-пошта]

СЕКОЈДНЕВНА ПРЕРЧКА ВО ВОЗДУХОТ

ВАORTНИ БЕЗБЕРДИ

Кога користите електричен апарат, секогаш треба да се следат основните безбедносни мерки. вклучувајќи го следново:

 • Прочитајте ги сите упатства
 • Исклучете го штекерот од сирената кога не е во употреба и пред чистење.
 • Оставете целосно да се излади пред чистење или ракување.
 • Употребувајте го апаратот само на стабилна и сува површина.
 • Oo не го користи апаратот за ништо друго освен за наменетата употреба.
 • Оваа печка е само за домашна употреба.
 • Не користете апарати на отворено за комерцијални цели.
 • Проверете дали апаратот е темелно исчистен користење
 • Надзорот на мида е неопходен кога апаратот го тераат деца или во близина на него. Деца треба да се надгледуваат за да се осигури дека не можат со апаратот.
 • Никогаш не сеете го апаратот без надзор кога сме во нас
 • Отстранете ги кесите и пакување од апаратот пред нас
 • Не дозволувајте апаратот да биде покриен или да го допира запалив материјал како што е Cuilekt, драперии, или ѕидови кога во операција. Дали не MN; кој било вртежи во минута на врвот на апаратот кога е Влезен Ракување Не работете под ѕидни кабинети.
 • За да избегнете изгореници. користете крајна претпазливост при лемување на акусорке или фрлање жешки гуски
 • Овој апарат не е наменет за употреба од лица (кои обезбедуваат пилешко) со намалена физичка сензорни или ментални способности или момци со искуство и FaxWedge освен ако не се обезбедени со надзор и инструкции во врска со употребата на апаратот од одговорно лице за потоа безбедност.
 • Неправилната употреба на апаратот може да резултира со материјална штета или дури и лична повреда.
 • Не чувајте било метар:* освен што препорачува производителотdед Деметриос во ова
 • Не ракувајте со OM апарат со оштетен кабел. оштетен труп. по апаратот дефекти, паднал или оштетен било Вратете го апаратот до најблиското овластен сервис за преглед препакување или прилагодување
 • Секогаш биди сurlисклучете го апаратот од излезот пред чистењето на косичките. крај на складирањето кога не е M tee
 • Не обидувајте се да ја исфрлите храната Mien the апаратот е вклучен во штекер за eleco-Kal
 • Преголема храна. металните паднати пакувања и прибор не смеат да се вметнуваат во јајцето, бидејќи може вклучуваат ризик од пожар или електричен удар.
 • Направете ја патеката за пробивање на металот во мрежата.
 • УФА препорачани температурни поставки за сите вртења, варење и пржење на воздух.
 • Не го ставајте апаратот на или во близина на топол горилник, топол електричен котел или во загреана рерна.
 • Мора да се внимава при отстранување на Deplane. што содржи врело масло или друго врело течности
 • Tocfcconned сонце било кој конус о- исклучено“, потоа извадете го приклучокот од ѕидниот штекер. Не дозволувајте кабелот да виси многу топли канапчиња или да виси над рабовите на масите или шалтерите.
 • Не ставајте ниту еден од следниве материјали во рерната: картон од хартија, пластика и слични производи.
 • Апаратите не се наменети да работат со помош на надворешен тајмер или посебен систем за далечинско управување.
 • Воздржете се од користење додатоци кои не се препорачани од производителот на апаратот, бидејќи тоа може да резултира со електричен удар или лична повреда.
 • Овој апарат има поларизиран приклучок (едното сечило е пошироко од другото). За да се намали ризикот од електричен удар, овој приклучок ќе се вклопи во поларизиран штекер само на еден начин. Ако приклучокот не се вклопува целосно во штекерот, обратете го приклучокот. Ако сè уште не одговара, контактирајте со квалификуван електричар. Во секој случај, не обидувајте се да го измените приклучокот.
 • Не покривајте ниту еден дел од рерната со метална фолија. Ова ќе предизвика прегревање на рерната.
 • ИСКЛУЧЕТЕ го апаратот, потоа исклучете го од штекерот кога не го користите, пред да ги составите или расклопите деловите и пред да го исчистите. За да го исклучите, фатете го приклучокот и повлечете го од штекерот.
 • Никогаш не влечете од кабелот за напојување. Ако кабелот за напојување е оштетен, тој мора да биде заменет од производителот, неговиот сервисер или слично квалификувани лица за да се избегне опасност.
 • Weesta нема да прифати одговорност за штети предизвикани од неправилна употреба на апаратот.
 • Надворешните површини на апаратот може да бидат жешки за време и по работата на рерната. Оставете го апаратот целосно да се излади пред да ракувате.
 • WESTA KA23T Секојдневна фризер за печка-ICONпретпазливост, топла површина.
  Специјални упатства за поставување кабли:
 • Треба да се обезбеди краток кабел за напојување за да се намали ризикот како резултат на заплеткување или паднување на подолг кабел.
 • Може да се користи продолжен кабел доколку се внимава при неговото користење.
 • Ако се користи продолжен кабел, означениот електричен рејтинг на продолжниот кабел треба да биде барем толку голем како електричниот рејтинг на апаратот.
 • Продолжниот кабел треба да биде нареден така што нема да се обвива преку работната површина или
 • маса каде што децата може да го влечат или ненамерно да го сопнат. Ако апаратот е од заземјен тип, комплетот или продолжениот кабел треба да биде кабел со 3 жици од типот на заземјување.

ВАORTНИ ЗАШТИТА НА БЕЗБЕДНОСТ: Ве молиме, прочитајте го и зачувајте го ова упатство за употреба и нега.

ДЕЛИ И КАРАКТЕРИСТИКИ

ПАНЕЛ ЗА КОНТРОЛА

WESTA KA23T Секојдневна Воздушна Фријер Рерна-1

ЗАБЕЛЕШКА: Шкотски дијаграм во „Користење на вашата секојдневна печка Ar Pryor“ за понтонски облаци.

WESTA KA23T Секојдневна Воздушна Фријер Рерна-2

КОРИСТЕЊЕ НА ВАШАТА СЕКОЈДНЕВНА ПРЕРЧКА ВО ВОЗДУХОТ

ПРЕД ДА ЈА КОРИСТЕТЕ ВАШАТА СЕКОЈДНЕВНА ПРЕРЧКА НА ВОЗДУХОТ:
Отстранете ги сите материјали за пакување. Пред употреба, поместете ја рерната за секојдневен воздушен фриер на 2 до 4 инчи подалеку од ѕидот или од кој било предмет на масата. Не користете го на површини чувствителни на топлина. Проверете дали рерната со воздух за пржење нема видливи оштетувања и да не недостасуваат делови. Пред да ја користите рерната со воздух за прв пат или пред да ја користите по подолго складирање, измијте го и исушете го апаратот и сите придружни додатоци. Видете „Чистење и одржување“ за инструкции.
WESTA KA23T Секојдневна пржена печка-ICON1ЗАБЕЛЕШКА: Првиот пат кога ќе ја користите рерната со воздух може да забележите мирис или слаб лесен чад. Ова треба да трае само 15 минути. Важно е да го вклучите апаратот на Air Fry пред да го користите, без храна.
КОРИСТЕЊЕ НА ВАШАТА СЕКОЈДНЕВНА ПЕРНА ВО ВОЗДУШЕН ФРЈЕР:
Следниот дел ќе ви помогне да се запознаете со различните додатоци што доаѓаат со вашата секојдневна рерна со воздух и како да ги користите.

ПОЗИЦИИ НА РЕГЕЛАТА
ЗАБЕЛЕШКА: Пред употреба, поставете го садот за капка под грејниот елемент на дното на рерната со воздушно фризер. Не ставајте никакви додатоци директно на врвот на грејниот елемент.

WESTA KA23T Секојдневна Воздушна Фријер Рерна-3

Воздушно пржење

WESTA KA23T Секојдневна Воздушна Фријер Рерна-4

Ставете го садот за капење на дното на вашата рерна (под грејниот елемент.) Ставете ја корпата за воздушно пржење на решетката за рерна во позиција 2 за пржење/врење на воздух.
Забелешка: За мрсна храна како крилца, ставете ја тавата за печење под воздушната корпа за пржење фати капе.
WESTA KA23T Секојдневна Воздушна Фријер Рерна-5

 1. Затворете ја рерната и поставете го функциското копче на Air Fry.
 2. Поставете го копчето за воздушно пржење на правилната температура. Копчето Air Fry работи само со функцијата на воздушно пржење. Температурата прикажана на копчето за температура не влијае на комплетот на копчето Air Fry Knob.
 3. Потоа, свртете го копчето за вртење на саканото време за готвење за да ја вклучите рерната и да започнете со пржење на воздух.
 4. Светлото за напојување ќе светне. Копчето за тајмер ќе се појави кога ќе заврши циклусот.
 5. За да го запрете пржењето на воздух, свртете го копчето за тајмер во положба „исклучено“.

СКАРА/ОДМРЗНУВАЊЕ

WESTA KA23T Секојдневна Воздушна Фријер Рерна-7
Ставете го садот за капење на дното на вашата рерна (под грејниот елемент)
Ставете ја тавата за печење или решетката во рерната на позиција 2 за печење/одмрзнување

WESTA KA23T Секојдневна Воздушна Фријер Рерна-6
Одмрзнување:

За одмрзнување, поставете го копчето за функции на Одмрзнување, а потоа директно завртете го Turner копчето (бр треба за да го ротирате копчето за температура). Одмрзнувањето само ќе го активира вентилаторот за конвекција за да го подобри протокот на воздух во внатрешноста на шуплината на рерната за да помогне во одмрзнувањето на храната.

Скара:

 1. Затворете ја рерната и поставете го функциското копче на скара; Завртете го копчето за температура до саканата температура.
 2. Завртете го копчето за тајмер до саканото време за готвење за да ја вклучите рерната.
 3. Индикаторот за напојување ќе светне. Тајмерот ќе ѕвони кога ќе заврши готвењето
 4. За да престанете да печете на скара, завртете го копчето за тајмер во спротивна насока од стрелките на часовникот во положбата „Исклучено“.

ПЕЧЕЊЕ И ПЕЧЕЊЕWESTA KA23T Секојдневна Воздушна Фријер Рерна-8

Ставете ја тавата за капе на дното на рерната (под грејниот елемент) За печење, ставете ја решетката за рерната на позиција 1 или 2 во зависност од големината на храната.

WESTA KA23T Секојдневна Воздушна Фријер Рерна-9

 1. Затворете ја рерната и поставете го функциското копче на Печење и тост; Завртете го копчето за температура до саканата температура.
 2. За печење, завртете го копчето за вртење до саканото време за готвење за да ја вклучите рерната. За тост, поставете го тајмерот на приближно 3 минути ако е потребен лесен тост или поставете го тајмерот на приближно 7 минути ако е потребен темен тост.
 3. Индикаторот за напојување ќе светне. Тарнерот ќе ѕвони кога ќе заврши готвењето.
 4. За да го прекинете печењето или тостирањето, завртете го копчето за тајмер спротивно од стрелките на часовникот во положбата „Исклучено“.

КОРИСТЕЊЕ / КОНВЕКЦИСКИ БРОИЛ

WESTA KA23T Секојдневна Воздушна Фријер Рерна-10
Ставете ја тавата за капење на дното на рерната (под грејниот елемент.) Ставете ја корпата за печење или тавата за печење во рерната со воздушно пржење на позиција 2 за печење. Convection Broil е сличен на Broil, но ќе го активира вентилаторот за конвекција за да циркулира топол воздух околу храната, што ќе го направи готвењето побрзо.
WESTA KA23T Секојдневна пржена печка-ICON2ЗАБЕЛЕШКА: Погрижете се да ја ставите корпата со воздушно пржење на решетката за рерна.

WESTA KA23T Секојдневна Воздушна Фријер Рерна-11

 1. Затворете ја рерната и поставете го функциското копче на Бриљ или Конвекциона пржење; Завртете го копчето за температура до саканата температура.
 2. Завртете го копчето за тајмер до саканото време за готвење за да ја вклучите рерната.
 3. Индикаторот за напојување ќе светне. Тајмерот ќе ѕвони кога ќе заврши готвењето.
 4. За да престанете да вриете, завртете го копчето за тајмер спротивно од стрелките на часовникот во положба „Исклучено“.

ПОВРЗУВАЕ

WESTA KA23T Секојдневна Воздушна Фријер Рерна-12

Ставете го садот за капење на дното на вашата рерна (под грејниот елемент). Ставете ја тавата или решетката за рерната на позиција 1 или 2 за конвекција

WESTA KA23T Секојдневна Воздушна Фријер Рерна-13

 1. Затворете ја рерната и поставете го функциското копче на Конвекција; Завртете го копчето за температура до саканата температура.
 2. Завртете го копчето за тајмер до саканото време за готвење за да ја вклучите рерната.
 3. Индикаторот за напојување ќе светне. Тајмерот ќе ѕвони кога ќе заврши готвењето.
 4. За да ја запрете конвекцијата, завртете го копчето за тајмер спротивно од стрелките на часовникот во положбата „Исклучено“.

Препорачан водич за готвење

храна функција
Поставување на
Препорачана
износ
Време за готвење Препорачана
температура
Препорачана
додатоци
Позиција на решетката
СРЈ Воздух Фрај 400g 18-22 Записници 400°F Кошница за пржење на воздухот Средината
Пилешки грутки Воздух Фрај 450g 10 минути 400°F Кошница за пржење на воздухот Средината
Свежо крило Воздух Фрај 900g 13-16 Записници 450°F Решетка за рерна Средината
Замрзнато крило Воздух Фрај 650g 15-18 Записници 450°F Решетка за рерна Средината
Пилешко пуканки Воздух Фрај 600g 15 минути 450°F Кошница за пржење на воздухот Средината
Бифтек Воздух Фрај 650g 10 минути 400°F Решетка за рерна Средината
Леб тост Светлина: 4 парчиња
Средина: 4 парчиња
Темно: 4 парчиња
3.5-6 Записници 450°F Решетка за рерна Средината
Пица (8 инчи) Печете 400g 10 минути 400°F Решетка за рерна Средината

Совети за секојдневна употреба

 • Дистрибуцијата на масло на храната и состојките може да ја подобри надворешната крцкавост и кафеава боја.
 • Маслото, исто така, може да се испрска или со четка врз храната за пржење на воздух. Нелеплива конзерва за готвење
  исто така се користи за да се осигура дека пржената храна не се лепи на тавата за печење или на воздушната корпа за пржење
 • Користете алуминиумска фолија на тавата за печење за лесно чистење.
 • Распоредете ја храната во еден слој во корпата со воздушно пржење за да се избегне потребата од фрлање или превртување на храната за време на готвењето. Пренатрупаноста на корпата може негативно да влијае на текстурата на храната и да го продолжи циклусот на готвење.
 • Оваа рерна може да се користи и за подгревање на храната. За да ја подгреете храната, ротирајте го копчето за температура на 300°F до 10 минути.
 • Надворешните површини на рерната може да бидат жешки за време и по употреба. За да го олесните ладењето, поставете ја функцијата на Одмрзнување и завртете го копчето за тајмер на приближно 5 минути за да го активирате вентилаторот за конвекција.

Одржување и чистење

ЗАБЕЛЕШКА: Секогаш оставајте ја рерната со воздушно пржење целосно да се излади пред да се откине. Секогаш исклучете ја рерната за пржење со воздух од штекерот пред да ја откачите.

 • За да ги отстраните трошките, извадете го садот за трошки и фрлете ги трошките. За да ја отстраните тврдоглавата маснотија, потопете го садот за трошки во топла и заматена вода и избришете го со мек сунѓер.
 • Не користете абразивни средства за чистење, бидејќи финишот може да се оштети од тие средства за чистење.
 • За чистење на внатрешните wallsидови, користете рекламаamp крпа и благ раствор од течен сапун или раствор за прскање на сунѓер. Никогаш не користете груби абразивни или корозивни производи во внатрешноста на рерната.
 • Избришете ја надворешната страна на рерната со рекламаamp крпа или сунѓер и исушете темелно.
 • Не ставајте ја корпата за воздушно пржење, тавата за печење или решетката од рерната во машината за миење садови. Додатоци не се мијат во машина за садови. За да ги исчистите тие додатоци, можете да ги измиете во вода со сапуница и мек сунѓер.
 • Нема потреба од чистење на грејните елементи. Сите остатоци од храна или маснотии што се во контакт со грејните елементи ќе изгорат сами.
 • Уверете се дека апаратот е исклучен од струја и сите делови и додатоци се чисти и суви претходно
 • Никогаш не го завиткувајте кабелот околу надворешната страна на рерната.
 • Секое друго сервисирање треба да го изврши овластен претставник на услугата.
ПРОБЛЕМ МОOSНО РЕШЕНИЕ
Рерната не
 1. Проверете дали рерната е правилно вклучена во напојувањето.
 2. Тајмерот не е поставен, завртете го копчето за тајмер до саканото време.
Храната е недоволно зготвена по препорачаното време
 1. Премногу храна е додадена во рерната, варете помалку храна.
 2. Температурата беше поставена премногу ниска.
 3. Проверете дали се користи правилното копче за температура. Користете го копчето за пржење со воздух само кога ја користите функцијата за пржење со воздух. За сите други функции, користете го копчето Температура.
Храната не се готви рамномерно 1. Премногу храна во рерната. 2. Прехранбените артикли се ставаат премногу блиску еден до друг. 3. Некои видови храна бараат превртување на половина од времето на готвење за да се обезбеди рамномерно заруменување.
Грејачите се исклучуваат за време на готвењето Грејните елементи ќе се вклучуваат и исклучуваат за да се контролира температурата, ова не е дефект.
Од рерната излегува бел чад.
 1. Рерната може да произведе малку бел чад кога ја користите за прв пат. Ова е нормално.
 2. Вишокот масло или мрсна храна може да произведе бел чад. Осигурајте се дека внатрешноста на печката е исчистена правилно и не е мрсна.
Храната не е крцкава по користење на функцијата Air Fry Крцкавоста на храната зависи од количината на влага и масло во храната; за да ја зголемите крцкавоста, правилно да ја исушите храната или да ги повикате површините на храната.

ОГРАНИЧЕНА ГАРАНЦИЈА

WESTA LTD гарантира до оригиналниот потрошувач или купувач, оваа шалтерска печка со воздушно фризер нема дефекти во материјалот или изработката во период од една (1) година од датумот на купување. Доколку се открие таков ефект во гарантниот период, WESTA LTD по своја дискреција ќе го поправи или замени Производот без трошоци. Оваа ограничена гаранција е добра само за оригиналниот купувач на производот и е ефективна само кога се користи во Соединетите Американски Држави.
За гаранција или сервис за поправка, е-пошта: [заштитена по е-пошта]. Подгответе го бројот на моделот на вашиот производ, вашето име, адреса, град, држава, поштенски број и телефонски број.
НЕ СЕ ПРИМЕНИ ДРУГА ГАРАНЦИЈА ЗА ОВОЈ ПРОИЗВОД. ОВАА ГАРАНЦИЈА Е НАМЕСТА НА БИЛО ДРУГА ГАРАНЦИЈА, ИЗРАЗНА ИЛИ ИМПЛИЦИРАНА. ВКЛУЧУВАЈЌИ БЕЗ ОГРАНИЧУВАЊЕ, КОЈА ГАРАНЦИЈА ЗА КОРИСТЕНА ИЛИ СООДВЕТНОСТ ЗА ПОСЕБНА ЦЕЛИ. ДО СТЕПЕН КОЈА ИМПЛИЦИРАНА ГАРАНЦИЈА Е ПОТРЕБНА СО ЗАКОН. ТОЈ Е ОГРАНИЧЕН ВО ВРЕМЕТРАЕЊЕ НА ГОРЕНИОТ ЕКРИСЕН ГАРАНТЕН ПЕРИОД. НИТУ ПРОИЗВОДИТЕЛОТ НИТУ НЕГОВИОТ ДИСТРИБУТЕР НА САД НЕМА ДА СЕ ОДГОВАРА ЗА НИКАКВА СЛУЧАЈНА, ПОСЛЕДНА, ИНДИРЕКТНА СПЕЦИЈАЛНА ИЛИ КАЗНЕТНА ШТЕТА ОД КОЈА ПРИРОДА ВКЛУЧУВАЈТЕ БЕЗ ОГРАНИЧУВАЊЕ. ИЗГУБЕНИ ПРИХОДИ ИЛИ ДОБИВКИ ИЛИ КОЈА ДРУГА ШТЕТА БИЛО БИЛО ЗАСНОВАНА НА ДОГОВОР, ДЕЛИКТ 0 ИНАКУ, НЕКОИ ДРЖАВИ И/ИЛИ ТЕРИТОРИИ НЕ ДОЗВОЛУВААТ ИСКЛУЧУВАЊЕ ИЛИ ОГРАНИЧУВАЊЕ НА СЛУЧАЈНИОТ ИЛИ ОГРАНИЧУВАЊЕ НА СЛУЧАЈОТ ИЛИ ОГРАНИЧУВАЊЕТО НА СЛУЧАЈОТ ИЛИ НЕМАЛОГРАНИЧКИ ПРЕСУДА МОЖЕ ДА НЕ ВАЖИ ЗА ВАС. ОВАА ГАРАНЦИЈА ВИ ГО ДАВА ОРИГИНАЛНИОТ КУПУВАЧ, СПЕЦИФИКИ ЗАКОНСКИ ПРАВА А МОЖЕ ДА ИМАТЕ И ДРУГИ ПРАВА КОИ варираат од држава до држава или територија до територија.

ОВАА ОГРАНИЧЕНА Гаранција не се применува на

 1. Неуспехот на производот да работи при прекини и прекини на струја или несоодветна електрична услуга.
 2. Штета предизвикана од транспорт или ракување.
 3. Штета предизвикана на производот случајно, штетници, молња, ветрови, пожар, поплави или дела на Бога.
 4. Оштетување како резултат на несреќа, промена, злоупотреба, злоупотреба или неправилна инсталација, поправка или одржување. Неправилната употреба вклучува користење на надворешен уред кој ја менува или конвертира томtagд или фреквенција на електрична енергија.
 5. Секоја неовластена модификација на производот, поправка од неовластен центар за поправка или употреба на неодобрени делови за замена.
 6. Ненормално чистење и одржување како што е опишано во упатството за употреба.
 7. Користење додатоци или компоненти кои не се компатибилни со овој производ.
  Трошоците за поправка или замена под овие исклучени околности ги сноси потрошувачот.

Треба помош? Контактирајте ја поддршката за корисници
[заштитена по е-пошта] 

Документи / ресурси

WESTA KA23T Секојдневна печка за пржење со воздух [pdf] Упатство за употреба
KA23T, секојдневна фурна со воздух

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена