vtech LF2911 Пан и навалена камера со висока дефиниција - логоПан и навалена камера со висока дефиниција
Упатство за корисникот

vtech LF2911 Пан и навалена камера со висока дефиниција -

LF2911 Пан и навалена камера со висока дефиниција

Водич за родители
Овој водич содржи важни информации. Ве молиме, чувајте го за во иднина.
Треба помош?
Посетете скок.com / поддршка
Посетете ја нашата webстраницата leapfrog.com leapfrog.com за повеќе информации за производи, преземања, ресурси и повеќе. Прочитајте ја нашата целосна гарантна политика онлајн на скок.com / гаранција.
Скенирајте го QR код за да го внесете нашиот онлајн прирачник:
Или оди скок.com / поддршка 

vtech LF2911 Пан и навалена камера со висока дефиниција - QR кодhttps://vttqr.tv/?q=1VP188

Важни упатства за безбедност

Примената табличка со име се наоѓа на дното на основата на фотоапаратот. Кога ја користите вашата опрема, секогаш треба да се следат основните безбедносни мерки за да се намали ризикот од пожар, електричен удар и повреда, вклучувајќи го следново:

 1. Следете ги сите предупредувања и упатства означени на производот.
 2. Потребно е поставување за возрасни
 3. ВНИМАНИЕ: Не инсталирајте ја камерата на височина над 2 метри.
 4. Овој производ не е замена за надзор над новороденчето кај возрасните. Надгледувањето на доенчето е одговорност на родителот или негувателот. Овој производ може да престане да работи, и затоа не треба да претпоставувате дека ќе продолжи да работи правилно за даден временски период. Понатаму, ова не е медицинско помагало и не треба да се користи како такво. Овој производ е наменет да ви помогне во надгледувањето на вашето бебе.
 5. Не користете го овој производ во близина на вода. За прampне користете го веднаш до када, сад за миење, мијалник во кујна, када за перење или базен, или во влажен подрум или туш.
 6. Користете само адаптери вклучени со овој производ. Погрешен поларитет на адаптерот или волtage може сериозно да го оштети производот.
  Микробранова печка MORA VMT125X - икона 1 Информации за адаптер за напојување: Излез на камера: 5V DC 1A; VTech Telecommunications Ltd.; Модел: VT05EUS05100
 7. Адаптерите за напојување се наменети да бидат правилно ориентирани во вертикална или положба за монтирање на подот. Врвовите не се дизајнирани да го држат приклучокот на место ако е приклучен во таванот, штекерот што е под таванот или на штекерот.
 8. За опрема што може да се приклучи, штекерот треба да се инсталира во близина на опремата и да биде лесно достапен.
 9. Исклучете го овој производ од штекерот пред чистење.
 10. Не користете течни или аеросолни средства за чистење. Користете рекламаamp крпа за чистење. Не прекинувајте ги адаптерите за напојување за да ги замените со други приклучоци, бидејќи тоа предизвикува опасна ситуација.
 11. Не дозволувајте ништо да се потпира на каблите за напојување. Не инсталирајте го овој производ таму каде што може да се шетаат или стегаат жиците.
 12. Со овој производ треба да се работи само од типот на изворот на енергија означен на ознаката за обележување. Ако не сте сигурни за видот на напојувањето во вашиот дом, консултирајте се со вашиот продавач или локална енергетска компанија.
 13. Не преоптоварувајте wallидни приклучоци или користете продолжен кабел.
 14. Не ставајте го овој производ на нестабилна маса, полица, држач или други нестабилни површини.
 15. Овој производ не треба да се става во која било област каде што не е обезбедена соодветна вентилација. Отвори и отвори во задниот или долниот дел на овој производ се обезбедени за вентилација. За да ги заштитите од прегревање, овие отвори не смеат да се блокираат со поставување на производот на мека површина како кревет, софа или килим. Овој производ никогаш не треба да се става во близина или над радијатор или регистар на топлина.
 16. Никогаш не туркајте предмети од каков било вид во овој производ преку процепите, бидејќи тие можат да допрат до опасен волуменtage покажува или создава краток спој. Никогаш не истурајте течност од каков било вид врз производот.
 17. За да го намалите ризикот од електричен удар, не расклопувајте го овој производ, туку однесете го во овластен сервис. Отворањето или отстранувањето на делови од производот, освен специфицираните пристапни врати, може да ве изложи на опасен волуменtages или други ризици. Неправилното монтажа може да предизвика електричен шок кога производот последователно се користи.
 18. Треба да го тестирате приемот на звук секогаш кога ќе ги вклучите единиците или поместувате една од компонентите.
 19. Периодично испитувајте ги сите компоненти за оштетување.
 20. Постои многу мал ризик од губење на приватноста кога користите одредени електронски уреди, како што се камери, безжични телефони, итн. За да ја заштитите вашата приватност, проверете дали производот никогаш не бил користен пред купувањето, периодично ресетирајте ја камерата со исклучување и потоа напојување на единиците и исклучете ја камерата ако не ја користите некое време.
 21. Децата треба да бидат надгледувани за да се осигура дека тие не си играат со производот.
 22. Производот не е наменет за употреба од лица (вклучително и деца) со намалени физички, сензорни или ментални способности или недостаток на искуство и знаење, освен ако не им е даден надзор или упатство за употреба на апаратот од лице одговорно за нивната безбедност.

Зачувајте ги овие упатства

Предупредува

 1. Користете го и чувајте го производот на температура помеѓу 32 o F (0 o C) и 104 o F (40 o C).
 2. Не изложувајте го производот на екстремен студ, топлина или директна сончева светлина. Не ставајте го производот близу до извор на греење.
 3. Предупредување - Опасност од гушење - Децата се задавиле во жици. Чувајте го овој кабел подалеку од дофат на деца (повеќе од 3 метри). Не го отстранувајте ова tagvtech LF2911 Пан и навалена камера со висока дефиниција - икона 12.
 4. Никогаш не ставајте ја камерата(ите) во креветчето или игралиштето на бебето. Никогаш не покривајте ги фотоапаратите со нешто како крпа или ќебе.
 5. Други електронски производи може да предизвикаат пречки со вашиот фотоапарат. Обидете се да го инсталирате вашиот фотоапарат што е можно подалеку од овие електронски уреди: безжични рутери, радија, мобилни телефони, домофони, монитори за соби, телевизори, персонални компјутери, кујнски апарати и безжични телефони.

Мерки на претпазливост за корисници на вградени срцеви пејсмејкери
Срцеви пејсмејкери (важи само за дигитални безжични уреди): Wireless Technology Research, LLC (WTR), независен субјект за истражување, водеше мултидисциплинарна проценка на пречки помеѓу преносни безжични уреди и вградени срцеви пејсмејкери. Поддржано од американската Администрација за храна и лекови, WTR им препорачува на лекарите:
Пациенти со пејсмејкер

 • Треба да чувате безжични уреди најмалку шест инчи од пејсмејкерот.
 • НЕ треба да поставувате безжични уреди директно над пејсмејкерот, како на пример во џебот на градите, кога тој е вклучен. Проценката на WTR не идентификуваше никаков ризик за случајните минувачи со пејсмејкери од други лица кои користат безжични уреди.

Електромагнетни полиња (ЕМП)
Овој производ на LeapFrog е во согласност со сите стандарди во врска со електромагнетните полиња (EMF). Доколку се ракува правилно и според упатствата во ова упатство за корисникот, производот е безбеден за употреба врз основа на научни докази достапни денес.

Што е вклучено

vtech LF2911 Камера за пан и навалување со висока дефиниција - Сл

Поврзете и вклучете ја камерата

 1. Поврзете ја камерата
  Забелешки:
  • Користете го само адаптерот за напојување испорачан со овој производ.
  • Ако фотоапаратот е поврзан на електричен штекер контролиран со прекинувач, проверете дали прекинувачот е вклучен.
  • Поврзете ги адаптерите за напојување само во вертикална или подна положба за монтирање. Врвовите на адаптерите не се дизајнирани да ја држат тежината на фотоапаратот, затоа не ги поврзувајте на таванот, под масата или штекерите во кабинетот. Во спротивно, адаптерите може да не се поврзат правилно со приклучоците.
  • Проверете дали камерата и каблите на адаптерот за напојување се подалеку од дофат на деца.
  • За да се одржи усогласеноста со упатствата на FCC за изложеност на RF, поставете ја камерата на најмалку 20 cm од блиските лица.
  vtech LF2911 Камера за пан и навалување со висока дефиниција - Сл1
 2. Вклучување или исклучување на камерата
  • Камерата автоматски се вклучува откако ќе се поврзе со штекерот.
  • Исклучете го од напојувањето за да го исклучите.
  Забелешка:
  • POWER LED светлото е стандардно ИСКЛУЧЕНО.

vtech LF2911 Пан и навалена камера со висока дефиниција - икона3 Преземете ја апликацијата LeapFrog Baby Care +
Започнете со следење од каде било.
Скенирајте го QR-кодот за да ја преземете бесплатната мобилна апликација LeapFrog Baby Care или побарајте „LeapFrog Baby Care+“ на Apple App Store или Google Play Store.

vtech LF2911 Камера за пан и навалување со висока дефиниција - Сл2https://vttqr.tv/?q=0VP09

По инсталирањето на апликацијата LeapFrog Baby Care+…

 • Пријавете се за сметка
 • Спарете ја камерата со вашиот мобилен уред
 • Следете го вашето бебе користејќи широк спектар на функции

vtech LF2911 Пан и навалена камера со висока дефиниција - икона Спарете ја камерата со вашиот мобилен уред
На апликацијата LeapFrog Baby Care+
Пред да започнете…

 • Поврзете го вашиот мобилен уред со Wi-Fi мрежа од 2.4 GHz за подобра конекција и полесен пренос на видео.
 • Овозможете ја Услугата за локација на вашиот мобилен уред заради поставување камера.

Со Wi-Fi мрежа и овозможена услуга за локација…
Може да почнете да ја спарувате камерата со вашиот сопствен мобилен уред следејќи ги упатствата во апликацијата. По успешното спарување, можете да го слушате и гледате вашето бебе преку вашиот мобилен уред.
совети:

 • Поместете ги камерата и рутерот за Wi-Fi поблиску еден до друг за да го зајакнете мрежниот сигнал.
 • Потребно е околу 1 минута за пребарување на камерата.

Поставете ја камерата

vtech LF2911 Камера за пан и навалување со висока дефиниција - Сл3
Совет: Можете да го најдете видеото за упатство за монтирање на ѕид
и чекор-по-чекор водич со посета на нашиот онлајн прирачник.
Прилагодете го аголот на единицата за бебиња за да го насочите вашето бебе.

Во текотview

Камера

vtech LF2911 Камера за пан и навалување со висока дефиниција - Сл4

 1. Инфрацрвени LED диоди
 2. Светлосен сензор
 3. Микрофон
 4. Камера
 5. Ноќно светло
 6. Копче за контрола на ноќно светло
  • Допрете за да го вклучите или исклучите ноќното светло
  • Допрете и задржете за да го прилагодите нивото на осветленоста на ноќната светлина. 6 Копче за контрола на ноќното светло
 7. Звучник
 8. Пропустливи отвори
 9. сензор за температура
 10. Прекинувач за приватност
 11. Моќ LED светло
 12. Отвор за монтирање на ѕид
 13. Приклучок за напојување
 14. Клучот PAIR
  • Притиснете и задржете за да ја спарите камерата со вашите мобилни уреди.

Режим на приватност
Дизајниран за дополнителен мир на умот, вклучете го режимот за приватност за момент на мир и тишина.
Лизгајте го прекинувачот Privacy за да го вклучите режимот на приватност. Кога е вклучен режимот за приватност, аудио преносот и следењето на видеото ќе се оневозможат, така што снимањето движење, откривањето движење и откривањето звук ќе бидат привремено недостапни.

vtech LF2911 Камера за пан и навалување со висока дефиниција - Сл5

Управување со кабел

vtech LF2911 Камера за пан и навалување со висока дефиниција - Сл6

Ноќно светло
Сакате помека нијанса од ноќното светло на камерата за да го опуштите вашето малечко? Можете да ја контролирате осветленоста на неговиот сјај од далечина од апликацијата LeapFrog Baby Care+ или директно на Baby Unit.
Прилагодете го ноќното светло на камерата

 • Допрете го копчето за контрола на ноќното светлоvtech LF2911 Пан и навалена камера со висока дефиниција - икона1 се наоѓа на горниот дел од камерата за вклучување/исклучување на ноќното светло.

vtech LF2911 Камера за пан и навалување со висока дефиниција - Сл7

Заштитете ја вашата приватност и онлајн безбедност

LeapFrog се грижи за вашата приватност и мир на умот. Затоа, составивме листа на најдобри практики препорачани од индустријата кои ќе ви помогнат да ја задржите вашата безжична врска приватно, а вашите уреди да бидат заштитени кога сте онлајн.
Проверете дали вашата безжична врска е безбедна

 • Пред да инсталирате уред, проверете дали е шифриран безжичниот сигнал на вашиот рутер со избирање на поставката „WPA2-PSK with AES“ во менито за безжична безбедност на вашиот рутер.

Променете ги стандардните поставки

 • Променете го стандардното име на безжичната мрежа на вашиот безжичен рутер (SSID) во нешто уникатно.
 • Променете ги стандардните лозинки во единствени, силни лозинки. Силна лозинка:
  - Долг е најмалку 10 карактери.
  - Не содржи речнички зборови или лични информации.
  - Содржи мешавина од големи букви, мали букви, специјални знаци и броеви.

Чувајте ги ажурираните уреди

 • Преземете безбедносни закрпи од производителите веднаш штом ќе станат достапни. Ова ќе обезбеди секогаш да ги имате најновите безбедносни ажурирања.
 • Ако одликата е достапна, овозможете автоматско ажурирање за идните изданија.

Оневозможете Universal Plug and Play (UPnP) на вашиот рутер

 • Овозможено UPnP на рутер може да ја ограничи ефективноста на вашиот заштитен allид дозволувајќи им на другите мрежни уреди да отвораат влезни порти без никаква интервенција или одобрување од вас. Вирус или друга програма за малициозен софтвер може да ја искористи оваа функција за да ја загрози безбедноста на целата мрежа.

За повеќе информации за безжичните конекции и заштита на вашите податоци, ве молиме повторноview следните ресурси од експерти во индустријата:

 1. Федерална комисија за комуникации: Безжични врски и совети за безбедност на Bluetooth -www.fcc.gov/consumers/guides/how- protect- yourself-online.
 2. Министерството за домашна безбедност на САД: Пред да поврзете нов компјутер на Интернет - www.us-cert.gov/ncas/tips/ST15-003.
 3. Федерална комисија за трговија: Безбедно користење IP камери - https://www.consumer.ftc.gov/articles/0382-using-ip-cameras-safely.
 4. Wi-Fi Alliance: Откријте Wi-Fi безбедност - http://www.wi-fi.org/discover-wi-fi/security.

Како функционира системот?

Вашата домашна Wi-Fi мрежа обезбедува интернет конекција со вашиот фотоапарат за да можете да ја следите и контролирате камерата секогаш кога сте преку апликацијата LeapFrog Baby Care+.
Вашиот Wi-Fi рутер (не е вклучен) обезбедува интернет конекција, која служи како канал за комуникација.

vtech LF2911 Камера за пан и навалување со висока дефиниција - Сл8

Тестирајте ја локацијата за камерата
Ако планирате да ја инсталирате камерата на одредена локација и ќе ја користите домашната Wi-Fi мрежа за да го поврзете вашиот мобилен уред, тестирајте дали избраните области за следење имаат добра јачина на сигналот Wi-Fi. Прилагодете ја насоката и растојанието помеѓу камерата, мобилниот уред и рутерот за Wi-Fi додека не идентификувате соодветна локација со добра врска.
Забелешка:

 • Во зависност од околината и факторите кои попречуваат, како што е ефектот на растојанието и внатрешните ѕидови врз јачината на сигналот, може да почувствувате намален сигнал за Wi-Fi.

vtech LF2911 Камера за пан и навалување со висока дефиниција - Сл9

Монтирајте ја камерата (опционално)

Забелешки:

 • Проверете ја јачината на приемот и камерата viewаголот на дупчење пред дупчење на дупките.
 • Видовите на завртки и сидра што ви се потребни зависат од составот на ѕидот. Можеби ќе треба да ги купите завртките и котвите одделно за да ја монтирате камерата.
 1. Поставете ја држачот за mountид на wallид и потоа користете молив за да ги обележите горните и долните дупки како што е прикажано. Извадете ја држачот за mountид и дупчете две дупки во theидот (дупчалка од 7/32 инчи).
  vtech LF2911 Камера за пан и навалување со висока дефиниција - Сл10
 2. Ако ги дупчите дупките во обетка, одете на чекор 3.
  vtech LF2911 Камера за пан и навалување со висока дефиниција - Сл11• Ако ги пробивате дупките во друг објект освен обетка, вметнете ги anидните сидра во дупките. Допрете нежно на краевите со чекан додека orsидните сидра не се израмнат со wallидот.
 3. Вметнете ги завртките во дупките и затегнете ги завртките додека не се изложат само 1/4 инчи од завртките.
  vtech LF2911 Камера за пан и навалување со висока дефиниција - Сл12
 4. Ставете ја камерата на држачот за монтирање на ѕид. Вметнете ги столпчињата за монтирање во дупките за монтирање на ѕид. Потоа, лизгајте ја камерата нанапред додека не се заклучи безбедно. Порамнете ги дупките на држачот за монтирање на ѕид со завртките на ѕидот и лизгајте го држачот за ѕиден носач надолу додека не се заклучи на своето место.
  vtech LF2911 Камера за пан и навалување со висока дефиниција - Сл13
 5. Можете да ја максимизирате вашата камера viewаглите со навалување на држачот за монтирање на ѕид. Држете ја камерата, а потоа завртете го копчето во насока спротивно од стрелките на часовникот. Ова ќе го олабави спојот на држачот за монтирање на ѕид. Навалете ја камерата нагоре или надолу за да се прилагодите на претпочитаниот агол. Потоа, завртете го копчето во насока на стрелките на часовникот за да го затегнете зглобот и да го зацврстите аголот.
  vtech LF2911 Камера за пан и навалување со висока дефиниција - Сл14

Одрекување и ограничување на одговорноста
LeapFrog и неговите добавувачи не преземаат никаква одговорност за каква било штета или загуба што произлегува од употребата на овој прирачник. LeapFrog и неговите добавувачи не преземаат никаква одговорност за каква било загуба или побарување од трети страни што може да се појават преку употребата на овој софтвер. „LeapFrog“ и неговите добавувачи не преземаат никаква одговорност за каква било штета или загуба предизвикана од бришење на податоците како резултат на дефект, испразнета батерија или поправки. Бидете сигурни да направите резервни копии на важни податоци на други медиуми за да се заштитите од загуба на податоци.
ОВОЈ УРЕД СОСТОЈУВА СО ДЕЛ 15 ОД ПРАВИЛАТА НА FCC. РАБОТАТА СЕ ПРЕДМЕТ НА СЛЕДНИТЕ ДВЕ УСЛОВИ: (1) ОВОЈ УРЕД МОAYЕ ДА НЕ ПРИЧИНУВА
ШТЕТНИ ПРЕКРУВАЊА И (2) ОВОЈ УРЕД МОРА ДА ГО ПРИФАТИ СЕКОЈА ПРЕКУВАЊЕ ПРИМЕНА, ВКЛУЧУВАЈЌИ МЕЧКИ КОИ МОЖЕ ДА ПРЕДИЗВИКААТ НЕСАКАНА РАБОТА.
МОANЕ ИЦЕС-3 (Б) / НМБ-3 (Б)
Внимание: Промените или модификациите кои не се изречно одобрени од страната одговорна за усогласеност, може да го поништат овластувањето на корисникот да работи со опремата.
Гаранција: Ве молиме посетете ја нашата webвеб -страница на leapfrog.com за целосни детали за гаранцијата дадена во вашата земја.

Прописи за FCC и IC

FCC Дел 15
Оваа опрема е тестирана и утврдено е дека е во согласност со барањата за дигитален уред од класа Б според Дел 15 од правилата на Федералната комисија за комуникации (FCC). Овие барања се наменети да обезбедат разумна заштита од штетни пречки во станбена инсталација. Оваа опрема генерира, користи и може да зрачи енергија на радио фреквенција и, доколку не се инсталира и користи во согласност со упатствата, може да предизвика штетни пречки на радио комуникациите. Сепак, не постои гаранција дека нема да има пречки во одредена инсталација. Доколку оваа опрема предизвика штетни пречки на радио или телевизиски прием, што може да се утврди со исклучување и вклучување на опремата, корисникот се охрабрува да се обиде да ги поправи пречките со една или повеќе од следниве мерки:

 • Преориентирајте ја или преместете ја антената за прием.
 • Зголемете ја поделбата помеѓу опремата и приемникот.
 • Поврзете ја опремата во штекер на коло различно од оној на кој е поврзан приемникот.
 • Консултирајте се со продавачот или искусен радио / ТВ техничар за помош.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Промените или модификациите на оваа опрема кои не се изрично одобрени од страната одговорна за усогласеноста може да го поништат овластувањето на корисникот да работи со опремата. Овој уред е во согласност со Дел 15 од правилата на FCC. Работењето подлежи на следните два услови: (1) овој уред не може да предизвика штетни пречки и (2) овој уред мора да прифати какви било пречки што се примени, вклучително и пречки што може да предизвикаат несакано работење.
За да се осигури безбедноста на корисниците, FCC има воспоставено критериуми за количината на радиофреквентна енергија што може безбедно да се апсорбира од корисник или случаен минувач во согласност со планираната употреба на производот. Овој производ е тестиран и утврдено е дека е во согласност со критериумите на FCC. Камерата треба да се инсталира и користи така што делови од телото на сите лица да се одржуваат на растојание од приближно 8 инчи (20 см) или повеќе.
Овој дигитален апарат од класа Б е во согласност со канадските барања: CAN ICES-3 (B)/ NMB-3(B)
Индустрија Канада
Овој уред содржи предавател (и) / приемник (и приемници) без лиценца кои се во согласност со RSS (и) ослободени од лиценца за иновации, наука и економски развој.
Работењето подлежи на следните два услови: (1) Овој уред може да не предизвикува пречки. (2) Овој уред мора да прифати какви било пречки, вклучително и пречки што може
предизвика непосакувана работа на уредот.
Терминот '' IC: '' пред бројот на сертификација / регистрација само означува дека се исполнети техничките спецификации на Industry Canada.
Овој производ ги исполнува применливите технички спецификации за иновации, наука и економски развој на Канада.
Изјава за изложеност на RF зрачење
Производот е во согласност со ограничувањата за изложеност на зрачење на FCC RF утврдени за неконтролирана средина. Камерата треба да се инсталира и да работи на минимално растојание од 8 инчи (20 cm) помеѓу камерата и телото на сите лица. Употребата на други додатоци може да не обезбеди усогласеност со упатствата за изложеност на RF на FCC. Оваа опрема е во согласност и со Industry Canada RSS-102 во однос на канадскиот здравствен код 6 за изложеност на луѓе на RF полиња.

Прирачник за Интернет

 vtech LF2911 Пан и навалена камера со висока дефиниција - QR Code1
https://vttqr.tv/?q=1VP188

Најдете го одговорот на вашето прашање на нашиот Интернет прирачник богат со знаење. Добијте помош со сопственото темпо и научете за што е способен вашиот монитор.
vtech LF2911 Пан и навалена камера со висока дефиниција - икона3Скенирајте го QR-кодот за да пристапите до онлајн прирачникот или посетете го скок.com / поддршка

vtech LF2911 Пан и навалена камера со висока дефиниција - икона4
Целосен прирачник
Сеопфатна помош
статии за поставените производи,
операции, Wi-Fi и поставки.
Видео Туторијали
Прошетка на карактеристики и
инсталација како монтажа
камерата на ѕидот.
Најчесто поставувани прашања и смена на проблеми
Одговори на најчесто
поставувани прашања, вклучително и
решенија за решавање проблеми.

поддршка на корисниците на

vtech LF2911 Пан и навалена камера со висока дефиниција - икона7 Посетете ја нашата поддршка за потрошувачи webсајт 24 часа на ден на:
САД: скок.com / поддршка
Канада: скок-жаба.ка / поддршка
vtech LF2911 Пан и навалена камера со висока дефиниција - икона8 Јавете се на нашиот број за услуги за корисници од понеделник до петок
9:6 - XNUMX:XNUMX Централно време:
САД и Канада:
1 (800) 717-6031

Ве молиме посетете ја нашата webстраница на скок.com за целосни детали за гаранцијата обезбедена во вашата земја.

Технички карактеристики

технологија Wi-Fi 2.4GHz 802.11 b / g / n
Канали 1-11 (2412 - 2462 MHz)
Интернет конекција Минимално барање: 1.5 Mbps @ 720p или 2.5 Mbps @ 1080p ширина на прикачување по камера
Номинална
ефективен опсег
Максимална моќност дозволена од FCC и IC. Вистинскиот работен опсег може да варира во зависност од условите на околината во моментот на употреба.
Моќ барања Адаптер за напојување на единицата за камера: Излез: 5V DC @ 1A

Кредити:
Звук во позадина со бучава file е создадена од Каролин Форд и се користи под лиценцата Creative Commons.
Звук на шум на струја file е создадена од Каролин Форд и се користи под лиценцата Creative Commons.
Звучи „Штурците навечер“ file е создаден од Мајк Коениг и се користи под лиценцата Creative Commons.
Звук на чукање на срцето file е создаден од Зарабадеу и се користи под лиценцата Creative Commons.

vtech LF2911 Пан и навалена камера со висока дефиниција - логоСпецификациите може да се променат без претходна најава.
© 2022 LeapFrog Enterprises, Inc.
подружница на VTech Holdings Limited.
Сите права се задржани. 09/22. LF2911_QSG_V2

Документи / ресурси

vtech LF2911 Пан и навалена камера со висока дефиниција [pdf] Упатство за употреба
80-2755-00, 80275500, EW780-2755-00, EW780275500, LF2911 Камера со пан и навалување со висока дефиниција, LF2911, Камера за пан и навалување со висока дефиниција, фотоапарат за пан и навалување, фотоапарат со навалување, фотоапарат за навалување

Референци

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *