Водич за инсталација на соларни жици со V-TAC
V-TAC соларни жици за светло

ВОВЕД

Ви благодариме што избравте и купивте V-TAC производ. V-TAC ќе ви служи најдобро. Ве молиме внимателно прочитајте ги овие упатства пред да започнете со инсталирање и чувајте го овој прирачник при рака за идна референца. Доколку имате некое друго барање, ве молиме контактирајте го нашиот дилер или локален продавач од кого сте го купиле производот. Тие се обучени и подготвени да ви служат најдобро.

Спакувани содржини

  1. Соларен панел со LED светилка
  2. Заземјен влог
ИНСТРУКЦИИ
  1. Поставете го соларниот панел на локација каде што може да добие максимална изложеност на сончевото зрачење во текот на денот.
  2. Чувајте го соларниот панел чист со редовно бришење на површината со дamp крпа. Валканиот панел ќе ја намали количината на сончево зрачење што е потребно за полнење на батеријата.
  3. Обидете се да не го поставите соларниот панел на локација каде што ќе се намали сончевото зрачење, на пр. Под дрвјата или грмушките.

инструкции

РАБОТЕЊЕ

  1. Тум на лamp со притискање на прекинувачот и ставете според горенаведените упатства.
  2. Соларниот панел треба да се остави на директна сончева светлина 6-8 часа за да се овозможи целосно полнење/полнење на батеријата.
  3. Л.amp автоматски ќе се вклучи во самрак и ќе се исклучи во зори.

ГАРАНЦИЈА

Гаранцијата важи 1 година од датумот на купување. Гаранцијата не важи за штета предизвикана од неправилна инсталација или абнормално абење. Компанијата не дава гаранција за оштетување на било која површина поради неправилно отстранување и инсталирање на производот. Овој производ е гарантиран само за дефекти во производството.

 

Документи / ресурси

V-TAC соларни жици за светло [pdf] Водич за инсталација
V-TAC, соларни жици

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена