TZS-лого

Слушалки со Bluetooth TZS TP-BF02

TZS-TP-BF02-Bluetooth-Headset-Product

Во кутија

TZS-TP-BF02-Bluetooth-Headset-Сл-1

 

Во текотview

TZS-TP-BF02-Bluetooth-Headset-Сл-2

Како да се носат

 1. Вметнете го одвојливиот Boom Microphone во садот од 2.5 mm што се наоѓа на слушалките.
  Забелешка: Пред употреба, целосно вметнете го микрофонот за бум.TZS-TP-BF02-Bluetooth-Headset-Сл-3
 2. Микрофонот со бум може да се движи за да одговара на претпочитањето на корисникот за носење на десната или левата страна.TZS-TP-BF02-Bluetooth-Headset-Сл-4
 3. Поставете го микрофонот по ваш избор.TZS-TP-BF02-Bluetooth-Headset-Сл-5

Операција

ВклученоTZS-TP-BF02-Bluetooth-Headset-Сл-6
ИсклучувањеTZS-TP-BF02-Bluetooth-Headset-Сл-7

Поврзување

Како да се поврзете со уредот со BluetoothTZS-TP-BF02-Bluetooth-Headset-Сл-8

Лизгајте го прекинувачот за напојување на „TZS-TP-BF02-Bluetooth-Headset-fig-18„ позиционирајте и држете додека не се слушне „спарување“ или додека не трепка сијаличката за спарување. Активирајте „Bluetooth“ во поставките на вашиот уред и изберете „TZS TP-BF02“.

ЛЕД-то ќе трепка сино за да покаже дека слушалките се поврзани и се слуша „поврзано“.TZS-TP-BF02-Bluetooth-Headset-Сл-9

Повици со паметен телефон

TZS-TP-BF02-Bluetooth-Headset-Сл-10

Siri/Cortana/AssistanceTZS-TP-BF02-Bluetooth-Headset-Сл-11

Полнење на слушалките

За време на полнењето, црвената ЛЕД ќе се појави. Кога е целосно наполнето, ЛЕР ќе се исклучи. Слушалките остануваат вклучени за време на полнењето. За да се исклучи, прекинувачот за напојување на слушалките мора да се стави во положбата за исклучување.TZS-TP-BF02-Bluetooth-Headset-Сл-12

Други операции

Исклучување на бум микрофонот: притиснете и задржете го копчето 2 секунди.TZS-TP-BF02-Bluetooth-Headset-Сл-13

Исклучување на внатрешниот микрофон: (Кога бум микрофонот не се користи) Притиснете и задржете ја јачината на звукот ' -' 2 секунди.TZS-TP-BF02-Bluetooth-Headset-Сл-14

Статус на батерија: Откако ќе се вклучи слушалката, притиснете и задржете го копчето за повик 2 секунди за да го слушнете моменталниот статус на батеријата 100% -75%-50%-25%.TZS-TP-BF02-Bluetooth-Headset-Сл-15

Расчистување на спарувањето: Додека слушалките се вклучени, притиснете и задржете ги копчињата за претходната и следната песна истовремено 10 секунди. Розовата LED диода ќе светне 2 секунди и слушалките потоа ќе влезат во режим на спарување.TZS-TP-BF02-Bluetooth-Headset-Сл-16

Спецификации на производи

 • Верзија за Bluetooth: Bluetooth V5.0
 • Bluetooth Profile: A2DPv1.3.1; AVRCPv1.6; HFPv1.7; HSPv1.2; SPP v1.2; DID v1.3; HID v1.1; PXP v1.0.1; FMP v1.0; BAS v1.0
 • Работна фреквенција: 2.402GHz-2.480GHz Фреквентен одговор: 99±3dB
 • Примање чувствителност: > -89 dBm
 • Тип на батерија: Литиум полимер
 • Тип и чувствителност на микрофон: Виртуелен микрофон -42±3dB Возач за слушалки Големина: 30mm
 • Капацитет на батеријата: 410mAh
 • Влезен напон: 5V_500MA
 • ID на FCC: 2AKI8-TP-BF01
 • Полнење voltage: 5V / 2A
 • Работен опсег на Bluetooth: До 10m
 • Време за разговор: До 40 часа
 • Време на полнење: Приближно 2 часа
 • Време на подготвеност: Приближно 273 часа Компатибилност: Windows 10, mac OS 10.14 или понова верзија, iOS и Android

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ

Слушалките можат да испорачуваат звуци со гласна јачина и високи тонови. Избегнувајте продолжена употреба на слушалките при високи нивоа на звучен притисок. Ве молиме прочитајте ги безбедносните упатства подолу пред да ги користите овие слушалки.

Безбедносни информации

Употребата на слушалки ќе ја наруши вашата способност да слушате други звуци. Бидете внимателни додека ги користите слушалките кога се занимавате со каква било активност што бара целосно внимание. Ова пакување содржи мали делови кои можат да бидат опасни за децата и треба да се чуваат подалеку од дофат на деца.
Не обидувај се: Да го демонтирате или сервисирате производот бидејќи тоа може да предизвика краток спој или друг дефект што може да резултира со пожар или електричен удар. Избегнувајте да го изложувате производот на дожд, влага или други течности за да избегнете оштетување на производот или повреда на вас. Чувајте ги сите производи, жици и кабли подалеку од машините кои работат. Избегнувајте употреба додека управувате со моторно возило.
Вградена грижа за батерии: Ве молиме внимавајте на следново ако производот содржи батерија. Вашиот производ се напојува со батерија што се полни. Целосните перформанси на новата батерија се постигнуваат само по два или три комплетни циклуси на полнење и празнење. Батеријата може да се полни и испразни стотици пати, но на крајот ќе се истроши. Секогаш обидувајте се да ја одржувате батеријата помеѓу 15°C и 25°C (59°F и 77°F). Производот со топла или ладна батерија може да не работи привремено, дури и кога батеријата е целосно наполнета. Перформансите на батеријата се особено ограничени на температури далеку под нулата.
Предупредување за батеријата!
ВНИМАНИЕ - Батеријата што се користи во овој производ може да претставува ризик од пожар или хемиски изгореници доколку се погрешно третирани. Не обидувајте се да го отворите производот или да ја замените батеријата. Ова ќе ја поништи гаранцијата.

Решавање проблеми и поддршка

Слушалките нема да се вклучат:

 • Проверете дали слушалките се целосно наполнети.

Мојот мобилен уред не може да ги најде слушалките со Bluetooth

 • Потврдете дека слушалките се во режим на спарување (сините/црвените индикаторски светла трепкаат).
 • Отстранете го „TZS TP-BF02“ од списокот на уреди со Bluetooth на телефонот и обидете се повторно.
 • Ако моделот сè уште не се појави, рестартирајте ги слушалките и телефонот, а потоа обидете се повторно.

По успешното спарување, слушалките се исклучуваат

 • Проверете дали батеријата има соодветна моќност и полнење.
 • Слушалките мора да бидат на оддалеченост од 10 метри од повеќето мобилни уреди.
 • Приклучоците може да бидат засегнати од пречки како што се ѕидови или други електронски уреди. Обидете се да се приближите до уредот на кој сте поврзани.

Кога одговарам на повик, не можам да слушнам ништо

 • Проверете дали мобилниот уред е поврзан со слушалките TZS TP-BF02, а не на звучникот на телефонот или друга аудио опција.
 • Зголемете ја јачината на звукот на вашиот мобилен уред.

Нема звук при слушање музика

 • Зголемете ја јачината на звукот на слушалките или на мобилниот уред.
 • Повторно воспоставете ја безжичната Bluetooth врска помеѓу слушалките и вашиот мобилен уред.
 • Проверете дали аудио апликацијата ја паузирала или прекинала репродукцијата.

Слушалките нема да се полнат

 • Потврдете дека кабелот за полнење работи или не е оштетен.
 • Уверете се дека USB-кабелот за полнење е целосно поставен во портите за слушалки и ѕиден полнач.
 • Потврдете дека USB-портата испушта енергија. Некои USB порти се исклучуваат кога компјутерот е исклучен.

Изјава на FCC

Какви било измени или модификации кои не се експресно одобрени од страната одговорна за усогласеност, може да го поништи овластувањето на корисникот да работи со опремата. Овој уред е во согласност со Дел 15 од Правилата на FCC. Операцијата е предмет на следниве два услови:

 1. овој уред може да не предизвика штетни пречки и
 2. овој уред мора да прифати какви било примени пречки, вклучително и мешање што може да предизвика несакана работа.

Забелешка: Оваа опрема е тестирана и откриено е дека е во согласност со ограничувањата за дигитален уред од класа Б, во согласност со Дел 15 од правилата на FCC. Овие граници се дизајнирани да обезбедат разумна заштита од штетно мешање во станбена инсталација. Оваа опрема генерира, користи и може да зрачи енергија со радиофреквенција, и доколку не е инсталирана и употребена во согласност со упатствата, може да предизвика штетни пречки во радио комуникациите. Сепак, нема гаранција дека нема да се појават пречки во одредена инсталација. Ако оваа опрема навистина предизвика штетно попречување на радио или телевизиски прием, што може да се утврди со исклучување и вклучување на опремата, корисникот се охрабрува да се обиде да го поправи мешањето со една или повеќе од следниве мерки:

 • Преориентирајте ја или преместете ја антената за прием.
 • Зголемете ја поделбата помеѓу опремата и приемникот.
 • Поврзете ја опремата во штекер на коло различно од оној на кој е поврзан приемникот.
 • Консултирајте се со продавачот или искусен радио / ТВ техничар за помош.

Документи / ресурси

Слушалки со Bluetooth TZS TP-BF02 [pdf] Упатство за употреба
TP-BF02, TPBF02, 2AKI8-TP-BF02, 2AKI8TPBF02, Bluetooth слушалки, TP-BF02 Bluetooth слушалки

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *