Recon 50P слушалки

Слушалки TurtleBeach Recon 50P

Упатство за упатства

СОДРИНА ЗА ПАКЕТ

 1. Recon 50P слушалки (А)
 2. Отстранлив микрофонски бум (Б)

СОДРИНА ЗА ПАКЕТ

ИНЛАЈН КОНТРОЛИ

ИНЛАЈН КОНТРОЛИ

 1. Прекинувач за исклучување микрофон
  • Префрлете се на исклучување на микрофонот
 2. Главен волумен
  • Ја прилагодува главната јачина на звукот на дојдовните игри и разговорите

PS4 ПОСТАВУВАЕ

PS4 ПОСТАВУВАЕ

 

 1. Оди до Поставки >> Уреди >> Аудио уреди.
 2. изберете Слушалките се поврзани со контролорот за Внесете & Излезен уред.
  1. Намести Излез на слушалки до Сите аудио
  2. Намести Контрола на јачината на звукот (слушалки) ниво до максимум.
  3. изберете Прилагодете го нивото на микрофонот и следете ги упатствата на екранот за да го калибрирате микрофонот.

ПОСТАВУВАЊЕ НА PC/MAC и МОБИЛЕН

ПОСТАВУВАЊЕ НА PC/MAC и МОБИЛЕН

ЗАБЕЛЕШКА: Ако вашиот компјутер користи посебни зелени/розови конектори (прampе прикажано подолу) за аудио, ќе ви треба a Кабел за сплитер за компјутер.

СЕТУП 2

Подесување на XBOX ONE

Подесување на XBOX ONE

 1. Притиснете го копчето за Копче Xbox на вашиот контролер.
 2. Оди на Картичка Систем >> Аудио.
  • Намести Јачина на звук на слушалките до Максимум.
  • Намести Миксер за разговор со слушалки до средината амбиент.

Поставување сараунд звук (достапно само на Xbox)

 1. Притиснете го копчето за Копче Xbox на вашиот контролер.
 2. Оди на Системски таб.
 3. изберете Поставки >> Екран и звук >> Аудио излез.
  1. Намести Формат на слушалки до Windows Sonic за слушалки.

ЗАБЕЛЕШКА: На Recon 50P му е потребен НОВИОТ контролер на Xbox One (со приклучоци за слушалки од 3.5 мм). Ако имате оригинален/постар контролер на Xbox One, ќе ви треба адаптер (како што е Аудио контролорот за слушалки) за да ги користите слушалките со тој специфичен контролер.


Поставување на Playstation

Оваа статија дава детали за најдобриот начин да ги поставите слушалките Recon 50P за употреба со PS4  or  PS5  конзола.

PS4 ПОСТАВУВАЕ

За да ги поставите вашите слушалки за употреба со конзола PS4, сторете го следново.

PS4 ПОСТАВУВАЕ

 1. Оди до Поставки >> Уреди >> Аудио уреди.
 2. изберете Слушалките се поврзани со контролорот за Внесете & Излезен уред.
     • Намести Излез на слушалки до Сите аудио
     • Намести Контрола на јачината на звукот (слушалки) ниво до максимум.
     • изберете Прилагодете го нивото на микрофонот и следете ги упатствата на екранот за да го калибрирате микрофонот.
PS5 ПОСТАВУВАЕ

Ако наместо тоа имате конзола PS5, направете го следново.

 1. Приклучете го отстранливиот микрофон во слушалките, а потоа приклучете ги слушалките во приклучокот aux во контролерот DualSense. Откако ќе го направите ова, функцијата на микрофонот автоматски ќе се префрли од интегрираниот микрофон на контролорот на вашите слушалки.
 2. Оди до Поставки >> Звук >> Аудио излез >> Излезен уред
     • изберете Слушалките се поврзани со контролорот за Излезен уред
     • Поставете го излезот на слушалки на сите аудио
 3. Оди до Поставки >> Звук >> Јачина на звук >> Слушалки
     • Намести Контрола на јачината на звукот (слушалки) ниво до Максимална
 4. Прилагодете ги нивоата на микрофонот со одење до Поставки >> Звук >> Микрофон >> Прилагодете го нивото на микрофон >> Ниво на микрофон

*По желба, можете да ја овозможите функцијата 3D Audio за подобрување на звукот преку слушалките. Потоа, одете на Прилагодете го 3D Audio Profile да го изберете најдобриот професионалецfile опција за вашата игра.


Компатибилност со компјутер

Додека слушалките Recon 50P првично беа дизајнирани да се користат со конзола PS4, може да се користат и со компјутер, под правилни околности.

Ако вашиот компјутер има единечен приклучок и за аудио од слушалките и за аудио микрофонот, ќе можете да ги приклучите слушалките директно во тој единствен приклучок и да ги користите слушалките со вашиот компјутер.

ЖАК

Ако вашиот компјутер има посебни приклучоци, по еден за аудио од слушалките и аудио микрофонот, ќе ви треба PC сплитер кабел за целосна функционалност со тој конкретен компјутер. Обично овие посебни приклучоци се идентификуваат или по боја (зелена/розова), или по слики од микрофон/слушалки до поединечните приклучоци.

СЕТУП 2


Windows Sonic опкружувачки звук

Мајкрософт неодамна го претстави Windows Sonic опкружувачки звук за Xbox One, што значи дека слушалките за игри поврзани директно со контролорот или со USB/оптичките порти на конзолата сега можат да испорачаат извонреден виртуелен опкружувачки звук.

Дополнително, ќе можете да избирате помеѓу Windows Sonic за слушалки (што е бесплатно), или Долби Атмос за слушалки (одделно се продава). Што и да одлучите, опкружувачкиот звук обезбедува многу подлабоко искуство, па дури и нуди конкурентен адванtagд, затоа погрижете се да го пробате.

ПОСТАВУВАЊЕ НА WINDOWS SONIC

Еве како да го поставите вашиот Повторно 50P слушалки со новата функција за опкружувачки звук на Xbox One:

1. Притиснете го копчето Xbox на контролерот додека сте на почетниот екран на Xbox One.

2. Оди на Систем картичка (икона за менувачот) >> Поставки >> Општо >> Јачина и аудио излез

Поставки_страна лента

Аудио_Излез

3. Поставете формат на аудио слушалки за слушалки на Windows Sonic за слушалки.*

Windows_Sonic

*Во овој момент, можете да изберете и Dolby Atmos за слушалки, доколку е применливо. (одделно се продава).


Нема микрофон аудио на PlayStation

Ако другите играчи не можат да ве слушнат во разговор на вашата PlayStation конзола, проверете го следново:

1. Mic Boom не е лабав во Mic Boom Jack.

Прво, исклучете ги слушалките од контролерот. Потоа, откачете го звучникот за микрофон со извлекување директно од слушалките и повторно вклучете го бум за микрофон, проверувајќи дали ќе слушнете „клик“ што покажува дека звучникот за микрофон е безбедно поврзан. (Ова може да потрае неколку обиди; ако имате потешкотии да го вклучите повторно бумот на микрофонот, забележете го порамнувањето на металниот клуч.) Конечно, повторно приклучете ги слушалките во контролерот и обидете се да ги користите во разговор.

2. Слушалките работат со друг уред.

Ако микрофонот на слушалките сè уште не работи, приклучете ги слушалките во мобилен телефон и обидете се да остварите повик. Проверете дали самиот мобилен телефон е покриен, за подобро да се осигурате дека внатрешните микрофони на телефонот не го слушаат звукот наместо микрофонот на слушалките.

Ако другото лице не може да ве слушне во повикот, тогаш може да има проблем со бумот на микрофонот; продолжи да Чекор 3. Ако другото лице може да ве слушне во повикот, тогаш слушалките и микрофонот работат правилно; прескокнете до Чекор 4.

3. Mic Boom работи правилно.

За да потврдите дека самиот бум на микрофонот функционира, можете директно да го поврзете со приклучок за микрофон на компјутер и да извршите тест за снимање:

1) Исклучете го микрофонот од слушалките и приклучете го во приклучокот за микрофон / Line In Jack на вашиот компјутер.

2) Во Windows, кликнете со десното копче на иконата на звучникот во лентата со задачи и кликнете на „Уреди за снимање“.

Уреди за снимање

3) Кликнете со десното копче на влезот за микрофон / линија во кој е приклучен микрофонот. Ако не гледате зелена проверка до уредот, кликнете „Постави како стандардно“. Кога е стандардниот уред, кликнете на „Карактеристики“.

Својства

4) Кликнете на 'Нивоатабот. Поместете ги нивоата „Микрофон“ и „Засилување на микрофонот“ на половина пат (или блиску до тоа). Потоа кликнете 'OK'.

Нивоа

5) На екранот Поставки за звук, кликнете на „Репродукција“ табот и проверете дали се овозможени звучниците на вашиот компјутер за да можете да слушате репродукција на аудио.

репродукција

6) Отворете го звучниот рекордер на Windows со одење до Старт > Додатоци > Снимач на звук или побарајте „Звучен рекордер“

Звучен рекордер

7) Започнете со снимање, а потоа кажете нешто или чукајте ги прстите во близина на бумот на микрофонот. Кликнете „Стоп за снимање“, тогаш ќе ви биде побарано да го зачувате file.

Стоп за снимање

8) Зачувај го file на вашата работна површина или друга погодна папка.

папка

9) Кликнете двапати на file за да го отворите со вашиот медиа плеер, а потоа слушајте го звукот што сте го снимиле претходно.

слушам

Ако не можевте да слушнете никаков звук на снимањето, тогаш ќе треба да се замени бумот на микрофонот. Ако можевте да го слушнете звукот што го снимивте, но микрофонот не работеше за време на тестирањето на мобилниот телефон, тогаш може да има проблем со самите слушалки. Ве молам контактирајте го нашиот тим за поддршка за дополнителна помош.

4. Поставките на конзолата се правилно конфигурирани.

Review поставките на вашата конзола за да бидете сигурни дека тие се конфигурирани на следниов начин:

 1. Оди до Подесувања > Уреди > Аудио уреди
 2. Намести Влезен и излезен уред до Слушалките се поврзани со контролорот.
 3. Намести Излез на слушалки до Сите аудио.
 4. Намести Контрола на јачината на звукот (слушалки) ниво до максимум
 5. изберете Прилагодете го нивото на микрофонот и следете ги упатствата на екранот за да го калибрирате микрофонот.
 • Ако вашиот микрофон е откриен на Прилагодете го нивото на микрофонот екранот, тогаш слушалките и микрофонот работат со PS4 правилно. Ако другите играчи сè уште не можат да ве слушнат во разговорот, проверете ја вашата мрежна врска или поставките за разговор во играта.
 • Ако вашиот микрофон не е откриен на Прилагодете го нивото на микрофонот екран, контактирајте го нашиот тим за поддршка.

Проблеми со гласовниот разговор со Nintendo Switch

Ако ги искусувате следниве симптоми кога ги користите слушалките со Fortnite на Nintendo Switch, ве молиме обидете се со чекорите подолу:

 • Микрофонот не работи во разговор (не можете да се слушнете во чет)
 • Аудиото за разговор не работи (не можете да слушате други луѓе во разговорот)

Можеби ќе треба повторно да го овозможите разговорот во играта. Покрај тоа, можеби ќе треба да ја оневозможите функцијата Push-to-Talk.

Да го сториме тоа:

1. Проверете дали сте најавени на вашиот професионалецfile. Откако ќе се најавите, притиснете го + копче на прекинувачот за да се појави менито Social. Скролувајте надолу до и потоа изберете ја иконата за менувачот на дното на левата странична лента.

Gear_Icon

2. Страничната лента ќе се промени по изглед од списокот на вашите пријатели во список со неколку различни опции. Изберете ја опцијата „Поставки“, како што е прикажано подолу.

Gear_Icon

3. Ќе видите неколку јазичиња на горниот дел од екранот. Скролувајте до картичката Звучник - ова е табот Поставки за аудио. Потоа, скролувајте надолу до делот означен како „Гласовен разговор“.

Ќе има две поставки за префрлување: Говорен разговор   Метод на гласовен разговор.

 •  Говорен разговор is ON стандардно. За да може да слушате и да ве слушаат во разговорот, оваа поставка треба да биде ON. Ако оваа поставка е исклучена, нема да може да го слушнете звукот на разговорот и нема да може да ве слушаат во разговорот.
 • Метод на гласовен разговор е поставено на ПРИТИСНИ ЗА РАЗГОВОР стандардно. За да може да ве слушаат во разговор секогаш кога зборувате, оваа поставка треба да биде ОТВОРИ МИК. Ако оваа поставка е поставена на PUSH-TO-TALK, нема да ве слушаат во разговорот освен ако не притиснете одредено копче кога зборувате во микрофонот.

Chat_Settings

Бидете сигурни дека Говорен разговор is On и Метод на гласовен разговор е поставено на Отворете го микрофонот, а потоа повторно тестирајте ги слушалките. Треба да бидете во можност да слушнете и да бидете слушнати во разговорот.

Ако повторно го вклучивте разговорот за игри, но сè уште имате проблеми со слухот или ве слушаат во разговорот, ве молиме контактирајте го нашиот тим за поддршка за понатамошна помош.


превземи

Водич за брз почеток на слушалките TurtleBeach Recon 50P – [ Преземи PDF ]


 

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *