Верувајте во Упатството за корисник на Power Bank

Безбедносни упатства

 1. Не изложувајте се на прекумерна топлина, како што е сонце или оган, избегнувајте нагли промени во температурата.
 2. Не користете или чувајте во влажни или влажни услови.
 3. Не користете во близина на експлозивни гасови или запаливи материјали.
 4. Не замајувајте и не согорувајте.
 5. Избегнувајте контакт со хемикалии за батерии
 6. Не фрлајте, тресете, вибрирајте, испуштајте, не дробете, удирајте или механички злоупотребувајте.
 7. Не покривајте со предмети што можат да влијаат на дисипација на топлина.
 8. Користете ги само вклучените кабли или каблите вклучени со вашиот уред.
 9. Исклучете се кога не сте во употреба, не полнете или празнете без надзор.
 10. Се чува вон дофат на деца
 11. Овој производ може да го користат лица со намалени физички, сетилни или ментални способности или недостаток на искуство и знаење доколку им е даден надзор или инструкција за употреба на производот на безбеден начин и ги разбираат опасностите што се вклучени.

 

Прочитајте повеќе за овој прирачник и преземете PDF:

Документи / ресурси

Доверба на Power Bank [pdf] Упатство за употреба
Доверба, Power Bank, 22790

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена