TRIPP-LITE-DMPDS4970-Portable-Digital-SignageStand-for-49-Inch-to-70-Inch-Screens-LOGO

TRIPP-LITE DMPDS4970 пренослив држач за дигитални знаци за екрани од 49 инчи до 70 инчи

TRIPP-LITE-DMPDS4970-Portable-Digital-SignageStand-for-49-Inch-to-70-Inch-Screens-PRODUCT

Безбедносни упатства

  • Не започнувајте со инсталацијата додека не ги прочитате и разберете упатствата и предупредувањата содржани во ова упатство. Ако имате какви било прашања во врска со некое од упатствата или предупредувањата, посетете ја tripplite.com/support.
  • Овој држач е дизајниран да се инсталира и користи САМО како што е наведено во ова упатство. Неправилната инсталација на овој производ може да предизвика оштетување или сериозни повреди.
  • Овој производ треба да го инсталира само некој со добра механичка способност, со основно градежно искуство и целосно разбирање на овој прирачник за упатства.
  • Осигурајте се дека површината за монтирање може безбедно да го издржи комбинираното оптоварување на опремата и целиот прицврстен хардвер и компоненти.
  • Секогаш користете асистент или опрема за механичко подигнување за безбедно подигнување и позиционирање на опремата.
  • Цврсто затегнете ги завртките, но не затегнувајте ги прекумерно. Претерано затегнување на завртките може да ги оштети предметите, во голема мера ја намалува нивната моќност за држење.
  • Овој производ е наменет само за внатрешна употреба. Користењето на овој производ на отворено може да доведе до откажување на производот и лични повреди.

Гаранција и регистрација на производ

5-годишна ограничена гаранција
Продавачот гарантира дека овој производ, доколку се користи во согласност со сите применливи упатства, да биде ослободен од оригинални дефекти во материјалот и изработката за период од 5 години од датумот на првичното купување. Доколку производот во тој период се покаже како неисправен во материјалот или изработката, Продавачот ќе го поправи или замени производот, по сопствено дискреционо право.
ОВАА ГАРАНЦИЈА НЕ СЕ АПЛИЦИРА ВО НОРМАЛНА ОБЛЕКА ИЛИ ЗА ШТЕТА РЕЗУЛТАТИ ОД НЕСРЕА, ПРОПУШТАЕ, ЗЛУБИВАЕ ИЛИ ЗАГЛЕДУВАЕ. ПРОДАВАЧОТ НЕ ПРАВИ ЕКСПРЕСНИ ГАРАНЦИИ ОД ГАРАНЦИЈАТА ЕКСПРЕСНО ПОСТАВЕНА ЗАВОД ОВДЕ. ОСВЕН НА ЗАБЕЛЕШКИОТ ЗАБРАНИ СО ПРИМЕНИОТ ЗАКОН, СИТЕ ВКЛУЧЕНИ ГАРАНЦИИ, ВКЛУЧУВАЕ СИТЕ ГАРАНЦИИ ЗА ТРГОВОДНОСТ И ОДГОВОРНОСТ, СЕ ОГРАНИЧУВААТ ВО ВРЕМЕТРАЕ TOЕ НА ПЕРИОДОТ НА ГАРАНЦИЈА ПОВТОРНО ЗАВРШЕН; И ОВАА ГАРАНЦИЈА ЕКСПРЕСНО ГИ ГИ ИСКЛУЧУВА СИТЕ ИНЦИДЕНТАЛНИ И ПОСЛЕДНИ ШТЕТИ. (Некои држави не дозволуваат ограничувања за тоа колку долго трае имплицитна гаранција, а некои држави не дозволуваат исклучување или ограничување на случајни или последователни штети, така што горните ограничувања или исклучувања можеби нема да важат за вас. Оваа гаранција ви дава специфични законски права , и може да имате други права кои се разликуваат од јурисдикција до јурисдикција.)
ПРЕДУПРЕДУВАЕ: Индивидуалниот корисник треба да се грижи да утврди пред употреба дали овој уред е соодветен, соодветен или безбеден за наменетата употреба. Бидејќи индивидуалните апликации подлежат на голема варијација, производителот не дава никаква изјава или гаранција за соодветноста или соодветноста на овие уреди за која било специфична апликација.

регистрација на производ
Посетете tripplite.com/ гаранција денес да го регистрирате вашиот нов производ Tripp Lite. Automaticallyе бидете автоматски внесени во цртеж за шанса да освоите БЕСПЛАТЕН производ на Tripp Lite! *
Не е потребно купување. Празнина каде што е забрането. Се применуваат некои ограничувања. Види webсајт за детали.
Tripp Lite има политика на постојано подобрување. Спецификациите може да се променат без претходна најава. Фотографиите и илустрациите може малку да се разликуваат од вистинските производи.

Список за проверка на компонентите

ВАЖНО: Осигурете се дека сте ги добиле сите делови според списокот за проверка на компонентите пред да го инсталирате. Ако некој дел недостасува или е неисправен, посетете го tripplite.com/support за сервис.

Пакет W – F до HTRIPP-LITE-DMPDS4970-Portable-Digital-SignageStand-for-49-Inch-to-70-Inch-Screens-FIG-1
Пакет ПTRIPP-LITE-DMPDS4970-Portable-Digital-SignageStand-for-49-Inch-to-70-Inch-Screens-FIG-2
Пакет М.TRIPP-LITE-DMPDS4970-Portable-Digital-SignageStand-for-49-Inch-to-70-Inch-Screens-FIG-3

Составување на штандотTRIPP-LITE-DMPDS4970-Portable-Digital-SignageStand-for-49-Inch-to-70-Inch-Screens-FIG-4
Прицврстување на заградите на екранотTRIPP-LITE-DMPDS4970-Portable-Digital-SignageStand-for-49-Inch-to-70-Inch-Screens-FIG-5

Проверете дали клиповите за кабел (PB) се прикачени на горниот држач за следните безбедносни инсталации:TRIPP-LITE-DMPDS4970-Portable-Digital-SignageStand-for-49-Inch-to-70-Inch-Screens-FIG-6

Прицврстување на екранот на штандотTRIPP-LITE-DMPDS4970-Portable-Digital-SignageStand-for-49-Inch-to-70-Inch-Screens-FIG-7

За да се спречи превртување на екранот, треба да се постави жичано јаже против паѓање.

ОДРЖУВАЊЕ

Проверувајте во редовни интервали (најмалку на секои 3 месеци) за да бидете сигурни дека екранот е безбеден и безбеден за употреба.

Документи / ресурси

TRIPP-LITE DMPDS4970 пренослив држач за дигитални знаци за екрани од 49 инчи до 70 инчи [pdf] Сопственик прирачник
DMPDS4970, пренослив дигитален држач за знаци за екрани од 49 инчи до 70 инчи

Референци

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *