содржина Скриј

логото на трања

Паметен часовник Tranya S2

Tranya-S2-Smart-Watch-product-image

ПОЧНИ

Листа пакет

Tranya-S2-Smart-Watch-01

Заменете го бендот

Tranya-S2-Smart-Watch-02

 1. Странично копче: Вклучување/исклучување; Назад на последниот интерфејс
 2. Странично копче: Вклучување; Префрлете се на интерфејс за обука

Ако купите нови ленти и сакате да ги замените, прво превртете го прекинувачот и извадете ја лентата за зглобот, потоа земете ја лентата што ја сакате и превртете го прекинувачот на крајот од часовникот додека не слушнете клик и потоа се закачи на своето место .
Забелешка: Обрнете внимание на положбата на долгата и кратката лента и екранот за прикажување, не ги поставувајте наопаку.

Наполнете го вашиот часовник

 • Поврзете го USB-кабелот за полнење со часовникот според сликата.
 • Кога уредот е поврзан со напојување, тој ќе вибрира.

Tranya-S2-Smart-Watch-04

Носење

Носете го уредот на растојание од прстот од коската на рачниот зглоб и прилагодете ја затегнатоста на лентата за зглоб на удобна положба.

Вклучено / исклучено

 1. Долго притиснете го копчето во горниот десен агол 4-5 секунди за да се вклучи. Или наполнете го за да се вклучи.
 2. Префрлете се на интерфејсот Исклучено и притиснете го за да го исклучите. Или притиснете го копчето во горниот десен агол 4-5 секунди во главниот интерфејс за да се исклучи.

Инсталирајте ја апликацијата

 1. Отворете ја продавницата за апликации и побарајте „GloryFit“ за да инсталирате.
 2. Или скенирајте ги следните QR-кодови за да го инсталирате „GloryFit“. QR-кодот може да се најде во Поставката.
  Tranya-S2-Smart-Watch-05

Барање уред iOS 9.0 и погоре, Android 4.4 погоре за поддршка на Bluetooth 4.0..

Лични информации и цели за вежбање

Tranya-S2-Smart-Watch-06

 1. Отворете ја апликацијата GloryFit за да ги поставите вашите лични податоци.
 2. Поставување на вашиот аватар, име, пол, возраст. висина и тежина, што може да помогне да се зголеми точноста на податоците од мониторингот.
 3. Поставете ги вашите дневни цели за вежбање.

Поврзување на уредот

Tranya-S2-Smart-Watch-07

Пред да се поврзете, проверете ги следниве работи.
 1. Часовникот не е директно поврзан со Bluetooth на мобилниот телефон. Ако е така, ве молиме избришете го „S2“ од списокот со Bluetooth на вашиот мобилен телефон.
 2. Часовникот не е поврзан со други мобилни телефони. Ако е така, откачете го часовникот од други мобилни телефони. Ако оригиналниот телефон е iOS систем, исто така треба да го избришете „S2“ од списокот Bluetooth на телефонот).
 3.  Растојанието помеѓу мобилниот телефон и часовникот треба да биде помало од 1 m.

Потоа следете ги чекорите подолу за да го поврзете вашиот паметен часовник

Tranya-S2-Smart-Watch-08

Чекор 1: Вклучете го Bluetooth во вашиот телефон:
Чекор 2: Отворете го „GloryFit во вашиот телефон;
Чекор 3: Кликнете на „Уред“; Чекор 4: Кликнете на „Додај нов уред“;
Чекор 5: Кликнете на „Избери уред“;
Чекор 6: Изберете го моделот на производот – S2
Чекор 7: Кликнете на „Спарирај за да ја завршите врската
Забелешка: Ако не можете да го најдете „S2 во чекори“, проверете дали уредот е избран во списокот со Bluetooth на вашиот мобилен телефон. Ако е така, кликнете „Игнорирај го S2“ и побарајте повторно.

Операција

 1. Подигнете ја раката или копчето во горниот десен агол за да го осветлите екранот.
 2. Стандардно, екранот ќе се исклучи без операции за 10 секунди. Оваа стандардна вредност може да ја измените во паметниот часовник.
 3. Функцијата за следење на отчукувањата на срцето е стандардно вклучена. Можете да го исклучите во GloryFit.
 4. Функцијата за кислород во крвта е стандардно исклучена. Можете да го вклучите во GloryFit.
 5. Притиснете го копчето во горниот десен агол во секое време за да се вратите назад.
Синхронизација на податоци

Часовникот може да складира 7 дена офлајн податоци и можете рачно да ги синхронизирате податоците на почетната страница на апликацијата. Колку повеќе податоци, толку е подолго времето на синхронизација, а најдолгото време е околу 2 минути.

Функции и поставки на апликацијата GloryFit

Известување

Tranya-S2-Smart-Watch-09

 1. Потсетник за повик
  Можете да кликнете со еден клик на розовата икона за да го прекинете повикот.
 2. Потсетник за СМС
 3. Потсетник за апликација
  Можете да додавате потсетници за пораките од апликациите во GloryFit, како што се Twitter, Facebook, WhatsApp. Инсtagрам и други пораки од апликацијата.
  Tranya-S2-Smart-Watch-10

Забелешка:

 1. Не заборавајте да ги вклучите и двете функции и нивните дозволи во GloryFit
 2. Само часовникот може да прикажува 80 знаци за IOS и Android по порака.
 3. Ако вашиот часовник не прими порака, ве молиме погледнете ги Најчесто поставуваните прашања на крајот од прирачникот.
  Tranya-S2-Smart-Watch-11

Физичко здравје

 1. Следење на срцевиот ритам
  Функцијата за следење на отчукувањата на срцето е стандардно вклучена. Можете да го исклучите во GloryFit.
  Tranya-S2-Smart-Watch-12
 2. Поставување на кислород во крвта
  Функцијата за кислород во крвта е стандардно исклучена. Можете да го вклучите во GloryFit. Можете да го поставите времето и периодот на следење на кислородот во крвта според вашите потреби. 1-H е препорачаниот циклус за следење на кислородот во крвта.
  Забелешка: Следењето на отчукувањата на срцето ќе биде прекинато при следење на кислородот во крвта и обратно.
 3. Потсетник за седење
  Можете да го поставите времето на започнување, времето на завршување и интервалот на потсетување на седентарен потсетник според вашите потреби.
  Tranya-S2-Smart-Watch-13
 4. Физиолошки циклус
  Женската функција е достапна само откако ќе ги завршите следните чекори во GloryFit.
  Физиолошки циклус-Пополнете информации за вашиот период-Почеток
  Tranya-S2-Smart-Watch-14

Општа функција

Забелешка: За следните операции, изразите на зборовите на системите iOS и Android ќе бидат малку поинакви.

 1. Ралсе рака за активирање на екранот
  Функцијата кренете ја раката за активирање на екранот е стандардно вклучена. Можете да го исклучите во GloryFit. Можете исто така да го поставите времето за светлиот екран на 5s/10/15s на паметниот часовник,
  Мени-Поставки-Време на екранот.
  Tranya-S2-Smart-Watch-15
 2. Не вознемирувај
  Можете да го поставите времето на започнување и завршување на режимот „Не вознемирувај според вашите потреби.
  Забелешка: Кога ќе го вклучите режимот „Не вознемирувај“, функцијата „кренете ја раката за да го активирате екранот“ и функцијата за известување за пораки не се достапни.
  Tranya-S2-Smart-Watch-16
 3. Временски систем
  Андроид: Уред -Универзални поставки-Временски систем-Изберете 12-часовен систем или 24-часовен систем
  IOS Уред-Повеќе поставки 24 часа-Вклучено/исклучено време)
 4. единица
  Андроид
  Уред – Универзални поставки-Единица-Изберете метрички систем или британски систем
  на наfile-Поставување единица
  Tranya-S2-Smart-Watch-18
 5. Конверзии на температурни единици *C/°F
  Чекор 1:
  Кликнете на иконата за времето во горниот лев агол на „Домашниот интерфејс: Чекор 2: Изберете C/°F што е во горниот десен агол на интерфејсот за временска прогноза.

Tranya-S2-Smart-Watch-19

Повеќе

 1. Потсетник за постигнување чекори
  Tranya-S2-Smart-Watch-20
  Може да поставите цел број на чекор во GloryFit. Кога ќе ја достигнете оваа цел, паметниот часовник ќе се тресе три пати за да ве потсети дека сте ја постигнале целта,
 2. Надградба на фирмверот
  Ако ви биде побарано да го надградите софтверот, ве молиме надградете го навреме.
  Забелешка: Целосно наполнете го часовникот пред да го ажурирате. Ако батеријата е помала од 30%, надградбата може да не успее.

Основна навигација

Почетниот екран е часовникот

 1. Повлечете надолу за да ги видите брзите поставки, како што е „Не вознемирувај“. Осветленост, пронајдете ја поставката за телефонот.
 2. Повлечете нагоре за да ги видите известувањата,
 3. Повлечете надесно за да го видите менито на вашиот часовник
 4. Повлечете налево за да ги видите интерфејсите за кратенки, како што се статус, отчукување на срцето, спиење, време
 5. Притиснете го копчето во горниот десен агол за да се вратите.

Tranya-S2-Smart-Watch-21

Функција на главната страница

Tranya-S2-Smart-Watch-22

 • Времето и температурата
 • Калори
 • Ден, Датум - Време
 • Чекори – Време на спиење на далечина
 • Пулс
 • Ниво на батерија
Променете ги страниците на часовникот

Tranya-S2-Smart-Watch-23

 1. Долго притиснете го главниот интерфејс 4-5 секунди за да се префрлите.
 2. Или (Поставување -Dial) за да се префрлите.
  Забелешка: Може да изберете и повеќе лица во Dash Board на GloryFit.
Интерфејс за статус

Префрлете се на интерфејсот за статус за да ги проверите чекорите, растојанијата и калориите. Растојанието и калориите се пресметуваат врз основа на тековните чекори на одење, висината и тежината поставени во апликацијата поединечно.

Интерфејс за обука

Префрлете се на интерфејсот за обука, притиснете го екранот за да влезете во конкретниот интерфејс за обука. Притиснете го копчето во горниот десен агол за да паузирате, можете да изберете дали да продолжите или да излезете.
Tranya-S2-Smart-Watch-24

Срцев интерфејс

Префрлете се на интерфејсот Heart, кликнете на екранот за да view податоците за отчукувањата на срцето.

Забелешка:

 1. Следењето на срцевиот ритам е стандардно овозможено. Ако не ја сакате оваа функција, можете да ја исклучите во „Апликацијата GloryFit.
 2. Ако функцијата за следење на отчукувањата на срцето е вклучена, зеленото светло на задната страна на часовникот ќе продолжи да трепка.
 3. Ако откриете дека податоците за отчукувањата на срцето се неточни, обрнете внимание на следниве работи: 111 Носете го часовникот со умерено затегнатост, а сензорот зад часовникот треба да биде блиску до кожата 21 Префрлете се на соодветниот спортски режим кога вежбате: ( 31 Ако сè уште е неточен, рестартирајте го часовникот.
Интерфејс за кислород во крвта

Префрлете се на интерфејсот за кислород во крвта и измерете го нивото на кислород во крвта во секое време.

Забелешка:

 1. Следењето на отчукувањата на срцето ќе биде прекинато кога се следи кислородот во крвта и обратно.
 2. За да ги направите податоците за кислородот во крвта попрецизни, ве молиме проверете ги следниве работи за време на мониторингот:
  1. Амбиенталната температура е над 25*C, 12)
  2. Држете ги вашите зглобови фит на масата без да се движите.
Интерфејс за стапка на дишење

Префрлете се на интерфејсот за стапка на дишење и тестирајте ја стапката на дишење во секое време.

Интерфејс за обука за дишење

Префрлете се на интерфејсот за обука за дишење и изведувајте обука за дишење според упатствата на часовникот. Можете да го прилагодите времето и брзината на тренингот според вашите потреби.

Интерфејс за притисок

Префрлете се на интерфејсот за притисок и потребни се само три минути за да се следи вашиот притисок.

Музички интерфејс

Можете да ги репродуцирате, паузирате или менувате песните што се репродуцираат во вашиот мобилен телефон.

Интерфејс за спиење

Префрлете се на интерфејсот Sleeping и проверете го статусот на спиење, податоците за спиење главно се засноваат на отчукувањата на срцето и опсегот на движење на зглобот. Кога спиете, пулсот значително ќе се намали
Забелешка:

 1. Заспивањето помеѓу 6 и 6 часот не е снимено.
 2. Кога лежите во кревет и си играте со телефонот долго време, пулсот и движењата на зглобот се слични на состојбата на спиење. Часовникот може да утврди дека спиете.
Временски интерфејс

Префрлете се на интерфејсот Weather, можете view времето и температурата.
Забелешка: Временската функција е достапна само откако ќе ја вклучите „Локација на мобилниот телефон.

Интерфејс за порака

Во интерфејсот за пораки, кликнете на главниот екран за да view пораката, лизгајте го екранот за да ги свртите страниците, притиснете го копчето во горниот десен агол за да излезете.

Забелешка: Потсетување порака е само функција за потсетување да ја примите пораката. Неговиот интерфејс за приказ ќе има ограничувања на знаци од 80 знаци за iOS и Android по порака.

Интерфејс за женско здравје
Преку апликацијата можете да го снимите вашиот личен менструален циклус и да го предвидите безбедносниот период, периодот на бременост и овулација, што може да им помогне на жените.
Tranya-S2-Smart-Watch-25

Повеќе
 • Стоперка.
  Префрлете се на интерфејсот на Стоперката, кликнете за да влезете во интерфејсот за тајминг.
 • Тајмер:
  Префрлете се на интерфејсот на Тајмер и кликнете за да го изберете времето на страницата. Кога ќе истече времето, часовникот ќе вибрира.
 • Најди ме:
  Префрлете се на интерфејсот Најдете ме и допрете ја иконата, а потоа телефонот ќе заѕвони,
 • Светло:
  Префрлете се на интерфејсот на фенерче и притиснете го екранот за да ја вклучите фенерчето.

Подесувања

Tranya-S2-Smart-Watch-26

Преземање на апликација: скенирајте го Qr код за инсталирање на апликацијата „Gloryfit“.

Мерки на претпазливост

 1. Избегнувајте силен удар, екстремна топлина и изложување на часовникот.
 2. Ве молиме не го расклопувајте, поправајте или трансформирајте го уредот сам.
 3. Употребата на околината е 0 степени -45 степени, а забрането е да се фрла во оган за да не дојде до експлозија.
 4. Ве молиме избришете ја водата со мека крпа и потоа часовникот може да се користи за полнење, инаку ќе предизвика корозија на допирната точка на полнење и може да дојде до инцидент на полнење.
 5. Не допирајте ги хемиските супстанции како што се бензин, чист растворувач, пропанол, алкохол или средства за отстранување на инсекти.
 6. Ве молиме, не го користете овој производ во висок притисок и висока магнетна средина
 7. Ако имате чувствителна кожа или ја затегнете нараквицата, може да почувствувате непријатност.
 8. Ве молиме исушете ја капката пот на зглобот на време. Лентата има долг контакт со сапун, пот, алергии или состојки за загадување, што може да предизвика чешање на алергија на кожата.
 9. често се користи, се препорачува да се чисти нараквицата секоја недела. Избришете го со влажна крпа и отстранете го маслото или прашината со благ сапун. Тоа не е
  соодветно да се носи топла бања со нараквица. По пливањето, избришете ја нараквицата навреме за да остане сува.

основен параметар

03

Често поставувани прашања

П: Што да правам кога часовникот не може нормално да се поврзе со телефонот?
A: Ве молиме следете ги упатствата:

 1. Инсталирајте ја „Апликацијата GloryFit во Google Play или App Store и дозволете ги сите овластувања што ги бара GloryFit.
 2. Проверете дали и на вашиот часовник и на мобилниот телефон Bluetooth се вклучени. И подобро би било растојанието помеѓу мобилниот телефон и часовникот да биде помало од 1м.
 3. Ако часовникот не е поврзан со мобилниот телефон преку апликацијата GloryFit, туку директно преку пребарувањето Bluetooth, избришете го часовникот „S2“ од списокот со Bluetooth на вашиот мобилен телефон.
 4. Доколку сакате да се поврзете со друг нов телефон, откачете го часовникот на оригиналниот телефон преку апликацијата GloryFit, прво ако оригиналниот телефон е систем 105, треба да го избришете и часовникот S2 од списокот Bluetooth на телефонот).

П: Зошто часовникот не може да прима SMS/информации за апликацијата?
A: Ве молиме следете ги упатствата:

 1. Проверете дали сте го овластиле известувањето SMS/Apo за апликацијата Gloryfit
 2. Проверете дали часовникот е поврзан со мобилниот телефон преку апликацијата GloryFit.
 3. Проверете дали „Режимот Не вознемирувај на часовникот е исклучен,
 4. Уверете се дека потсетникот за SMS и потсетникот за апликација на апликацијата GloryFit се вклучени.
 5. Проверете дали вашата апликација GloryFit секогаш работи во заднина.
  Забелешка: Некои телефони со Android автоматски го затвораат Apso што работи во заднина на секои 10-15 минути. Ако апликацијата GlaryFit е запрена од системот, часовникот нема да добие известување за информации. Апликацијата GloryFit може да продолжи да работи во заднина преку „Поставување во вашиот телефон. Ако не знаете како да го поставите, можете да ја пребарувате марката на вашиот мобилен телефон како да ја одржувате апликацијата да работи во заднина? на Google.

П: Зошто времето и времето на часовникот се неточни?
A: Времето и времето на часовникот се синхронизираат со вашиот паметен телефон.

 1. Проверете дали вашиот часовник е поврзан со телефонот преку апликацијата GloryFit и продолжете да работи GloryFit.
 2. Во исто време, вклучена е „Локацијата на вашиот мобилен телефон.

П. Дали податоците за спиењето се точни?
A- Податоците за спиење се точни, податоците за спиење главно се засноваат на отчукувањата на срцето и опсегот на движење на зглобот. Кога спиете, пулсот значително ќе се намали. Кога лежите во кревет и си играте со телефонот долго време, а пулсот и движењата на зглобот се слични на состојбата на спиење, часовникот може да утврди дека спиете. Сепак, третата генерација на алгоритам на нашиот часовник го реши овој проблем. Забелешка: Заспивањето помеѓу 6 и 6 часот не е снимено.

П: Како можам да го направам пулсот попрецизен?
A: (1) Носење на часовникот со умерена затегнатост, а сензорот зад часовникот треба да биде блиску до кожата. 12) Префрлете се на соодветниот спортски режим кога вежбате.

П: Дали часовникот е водоотпорен?
A: Поддржува 3ATM водоотпорен и отпорен на прашина Нивото 3ATM е 30 метри под вода. Вообичаено, можете да ги миете рацете со паметниот часовник. Забелешка: Но, внимавајте да не влегувате во просторијата за пареа со вашиот часовник. Како што се сауна, топли извори, топла бања итн.

За повеќе информации, посетете: tranya.com
За каква било помош, испратете ни е-пошта: support@tranya.com

Произведено во Кина
FC CE ROHS

EU REP SkyLimit Service GmbH Rowdingsmarki 20 20457 Хамбург
UK AR HUA TENG LIMITED 3 Glass Street, Hanley Stoke On Trent ST12ET Обединетото Кралство

Производство:

име: Huizhou Xiansheng Technology Co., LTD
адреса: 3-ти кат, работилница бр. 2. Парк за висока технологија Јунхао, патот Јухе, град Санхе, економска развојна зона Хулјанг, Хуижоу, Кина

Изјава на FCC

ACC
Пречки што може да предизвикаат несакано работење. Промените или модификациите на оваа единица кои не се изрично одобрени од страната одговорна за усогласеноста може да го поништат овластувањето на корисникот да работи со опремата.
ЗАБЕЛЕШКА: Оваа опрема е тестирана и откриено е дека е во согласност со ограничувањата за дигитален уред од класа Б, во согласност со Дел 15 од правилата на FCC. Овие граници се дизајнирани да обезбедат разумна заштита од штетно мешање во станбена инсталација. Оваа опрема генерира, користи и може да зрачи енергија со радиофреквенција и, доколку не е инсталирана и употребена во согласност со упатствата, може да предизвика штетни пречки во радио комуникациите. Сепак, нема гаранција дека нема да се појават пречки во одредена инсталација. Ако оваа опрема навистина предизвика штетни пречки во радио или телевизиски прием, што може да се утврди со исклучување и вклучување на опремата, корисникот се охрабрува да се обиде да го поправи мешањето со една или повеќе од следниве мерки:

 • Преориентирајте ја или преместете ја антената за прием.
 • Зголемете ја поделбата помеѓу опремата и приемникот.
 • Поврзете ја опремата во штекер на коло различно од оној на кој е поврзан приемникот.
 • Консултирајте се со продавачот или искусен радио / ТВ техничар за помош.

Овој уред и неговата антена (и) не смеат да бидат ко-лоцирани или да работат заедно со која било друга антена или предавател.

Изјава за изложеност на зрачење
Уредот е оценет дека ги исполнува општите барања за изложеност на RF во состојба на преносна експозиција без ограничувања.

Изјава ИСЕД
Овој уред содржи предавател (и) / приемник (и приемници) без лиценца кои се во согласност со RSS (и) ослободени од лиценца за иновации, наука и економски развој. Операцијата е предмет на следниве два услови:

 1. Овој уред може да не предизвика пречки.
 2. Овој уред мора да прифати какво било мешање, вклучително и мешање што може да предизвика непосакувано работење на уредот.

Овој уред го исполнува исклучокот од рутинските ограничувања за евалуација во делот 2.5 од RSS 102 и усогласеноста со RSS 102 RF изложеноста, корисниците можат да добијат канадски информации за изложеност и усогласеност со RF.

Оваа опрема е во согласност со канадските ограничувања за изложеност на радијација утврдени за неконтролирана средина.
Уредот е оценет за да ги исполни општите барања за изложеност на RF. Оваа опрема треба да се инсталира и работи на минимално растојание од 0mm помеѓу радијаторот и вашето тело.

Документи / ресурси

Паметен часовник Tranya S2 [pdf] Упатство за употреба
S2, 2A4AX-S2, 2A4AXS2, паметен часовник, S2 паметен часовник

Приклучи се на разговор

2 Коментари

 1. Сè уште имам проблеми со пристапот до иконите за времето на мојот Tranya s2 и мојот Tranya разочарувачки (2).

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *