TOZO-NC9-Hybrid-Active-Noise-Cancelling-Wireless-Earbuds-in-Ear-Headphones-IPX6-Waterproof-Bluetooth-logo

TOZO NC9 Хибридни безжични слушалки за активно поништување шум, слушалки за во уво IPX6 водоотпорни Bluetooth

TOZO-NC9-Hybrid-Active-Noise-Cancelling-Wireless-Earbuds-in-Ear-Headphones-IPX6-Waterproof-Bluetooth-imggспецификации

 • Димензии на производот
  X x 1 0.7 1 инчи
 • точка Тежина 
  1.73 Ounce
 • Батерии 
  Потребни се 1 литиум метални батерии
 • Посебна карактеристика 
  Хибридно активно поништување шум, режим на транспарентност, микрофон, спорт и вежбање, поништување шум, безжични слушалки
 • Технологија за поврзување 
  Безжичен
 • Бренд 
  ТОЗО

Вовед

Целосно безжични слушалки TOZO NC2 се добро направени. Имаат батерија од над 10 часа и доаѓаат со футрола што може да содржи уште три полнења. Поради неговиот професионален звук во форма на Vfile, вашата музика ќе има повеќе татнеж и удар, додека инструментите и вокалите ќе изгледаат поприсутни и побрилијантни. Тие немаат еквилајзер, така што не можете да го промените звукот. Тие имаат лоша и несоодветна функција за активно поништување шум (ANC), особено кога станува збор за блокирање на бучавата од опсегот на бас, како што се татнежните мотори, за разлика од TOZO NC9 Truly Wireless.

Опис на производот

TOZO-NC9-Hybrid-Active-Noise-Cancelling-Wireless-Earbuds-in-Ear-Headphones-IPX6-Waterproof-Bluetooth-fig-1

Носење чекори

 • Чекор 1: Осигурете се дека звуците се отвораат надолу, а потоа ставете ги слушалките во увото.
 • Чекор 2: Завртете ја слушалката назад кон страната на ушите за да се вклопи цврсто.

TOZO-NC9-Hybrid-Active-Noise-Cancelling-Wireless-Earbuds-in-Ear-Headphones-IPX6-Waterproof-Bluetooth-fig-3

Работа на слушалки за уши

Како да се спарите

 1.  Извадете ги 2-те слушалки од кутијата за полнење, тие автоматски ќе се вклучат и автоматски ќе се поврзат една со друга во рок од 10 секунди.
 2.  Двете слушалки трепкаат црвено и сино наизменично. (Режим на спарување)
 3.  Пребарајте го името на спарувањето [ToZO- NC9] и изберете го.

TOZO-NC9-Hybrid-Active-Noise-Cancelling-Wireless-Earbuds-in-Ear-Headphones-IPX6-Waterproof-Bluetooth-fig-4

 Друг метод за вклучување и исклучување
Вклучете
Допрете и задржете ја контролата на допир на двете слушалки за повеќе од 3 секунди

Исклучи

 1. Допрете го контролното копче 5 секунди ќе се исклучи кога слушалките се во статус без репродукција.
 2.  Слушалките ќе се исклучат автоматски откако ќе се исклучат повеќе од 5 минути

 Ресетирање

Ако случајно ви работи само една слушалка или не успеете да се спарите, ресетирајте ја

 1. Избришете ги сите записи TOZO-NC9 на телефонот, а потоа исклучете го Bluetooth-от.
 2. Држете го копчето за двете слушалки 5 секунди додека не светнат црвените светла за да ги исклучите слушалките.
 3. Држете ја таблата на допир MFB на секоја од слушалките уште 5 секунди додека не се вклучи и исклучи сината светлина, а потоа двапати брзо кликнувајќи ја таблата на допир MFB на секоја од слушалките, процесот на ресетирање ќе се изврши кога ќе се вклучи виолетовото светло. 1 секунда, а потоа две слушалки трепкаат црвено и сино наизменично.

ЗАБЕЛЕШКА
Во случај да има неуспешна врска во вашите уреди, размислете за бришење на сите историски записи на ITOZO-NC9] и обидете се повторно со процесот на спарување.

 Префрлување помеѓу режимите за контрола на бучавата

Кликнете на левата слушалка за да го префрлите режимот за активно поништување шум/проѕирност. Функцијата за активно поништување шум не е достапна кога користите едно заземјување

ЗАБЕЛЕШКА
Ако електромагнетниот сигнал за пречки е силен во вашата област, може да влијае на Bluetooth конекцијата, а слушалките ќе бидат тивки или исклучени, ве молиме повторно поврзете го или сменете го местото на употреба.

 Режим за активно поништување шум

Со активно поништување на шум, микрофонот свртен кон надвор детектира надворешни звуци, коишто вашите ушни слушалки TOZ0 NC9 потоа се спротивставуваат со анти-шум, поништувајќи ги надворешните звуци пред да ги слушнете. Микрофонот свртен навнатре слуша внатре во вашето уво и ги слуша несаканите внатрешни звуци, на кои вашите ушни пупки TOzo NC9 исто така се спротивставуваат со шум од мравја.

TOZO-NC9-Hybrid-Active-Noise-Cancelling-Wireless-Earbuds-in-Ear-Headphones-IPX6-Waterproof-Bluetooth-fig-6

Режим на транспарентност
Режимот на транспарентност може да го подобри опсегот на гласовна фреквенција и да ја подобри перцепцијата на околниот звук, така што ќе можете да слушате што се случува околу вас, без да ги извадите ушите на ушите. Режимот за активна поништување на бучавата и транспарентноста најдобро функционира кога вашиот TOZO NC9 добро се вклопува и носи правилно.

TOZO-NC9-Hybrid-Active-Noise-Cancelling-Wireless-Earbuds-in-Ear-Headphones-IPX6-Waterproof-Bluetooth-fig-7

Режим за активно поништување шум
Режимот за исклучување на активно поништување шум е стандардниот режим.

BOX безжично полнење
Дизајниран за модерен живот, никогаш не задушувајте го со кабли за слушалки.

TOZO-NC9-Hybrid-Active-Noise-Cancelling-Wireless-Earbuds-in-Ear-Headphones-IPX6-Waterproof-Bluetooth-fig-8

Уживајте во удобноста на безжичното полнење и бесплатните уреди за полнење обезбедени од аеродроми, хотели и продавници за кафе низ целиот свет. (Безжична рампа за полнење не е вклучена)

Детален список со функции

TOZO-NC9-Hybrid-Active-Noise-Cancelling-Wireless-Earbuds-in-Ear-Headphones-IPX6-Waterproof-Bluetooth-fig-9

TOZO-NC9-Hybrid-Active-Noise-Cancelling-Wireless-Earbuds-in-Ear-Headphones-IPX6-Waterproof-Bluetooth-fig-10

TOZO-NC9-Hybrid-Active-Noise-Cancelling-Wireless-Earbuds-in-Ear-Headphones-IPX6-Waterproof-Bluetooth-fig-11

Список на функции

Лева слушалка:

TOZO-NC9-Hybrid-Active-Noise-Cancelling-Wireless-Earbuds-in-Ear-Headphones-IPX6-Waterproof-Bluetooth-fig-12

TOZO-NC9-Hybrid-Active-Noise-Cancelling-Wireless-Earbuds-in-Ear-Headphones-IPX6-Waterproof-Bluetooth-fig-13

ПОСЕБНО ПОТСЕТУВАЊЕ
Избришете ги хардверските контакти на слушалките и кутијата за полнење кога слушалките не се полни.

забелешка
Ако вашиот проблем не е одговорен погоре, контактирајте не преку е-пошта, ние ќе одговориме во рок од 24 часа.

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Предупредување за батеријата!
Овој производ има вградена литиумска батерија. Не го изложувајте производот на силна сончева светлина или оган и не фрлајте го во оган за да избегнете експлозија.

Најчесто поставувани прашања

 • Сакам да бидам како девојката на сликата. Ако ги носам овие додека поминувам пруга, дали овие ќе го блокираат досадниот звук на возот? 
  Ако сте во Њујорк и седите слушајќи музика и го јадете вашиот ручек, тогаш да, сакате да го блокирате. Но, кога трчате и сакате да ја преминете пругата, тогаш веројатно не сакате да се блокира бучавата од возот. Мислам дека оваа технологија не постои освен во вештачката интелигенција. Царство.
 • Дали ја слушате вилицата кога јадете? Како да го минимизирате тоа? 
  Секоја бучава што ја слушате додека јадете или од зглобовите на вилицата се пренесува директно низ вашата глава. Тие само ќе го филтрираат акустичниот шум.
 • Зошто слушалката во случај да ја изгуби батеријата? Ако го користам само левиот, десниот ќе каже слаба батерија иако не е користен и има полна ch
  Истото ми се случува и мене. Штотуку ги купив моите слушалки Tozo и кога ги ставам во куќиштето, левата слушалка се вклучува и почнува да се обидува да се спарува. Изгледа како хардверски проблем бидејќи ако го преместам полначот, левата слушалка почнува да се вклучува и исклучува.
 • Дали постои начин да се исклучи режимот на анц без да се вклучи проѕирниот режим, или проѕирниот режим е само негово отсуство? 
  Кога ќе ги извадите од куќиштето, не се вклучени ниту режимот на транспарентност ниту режимот ANC, според нивното упатство за употреба. Допрете ја левата слушалка еднаш за да отидете во режимот на транспарентност, а потоа повторно за да отидете во режимот ANC. После тоа, допирањето се префрла помеѓу ANC и режимот на транспарентност. Не можете да ги исклучите двата режима без да ги вратите слушалките во куќиштето.
 • Колку часа ќе игра ова пред да мора да се наполни? 
  Ги користев 4-6 часа непрекинато, а потоа ги ставам во нивното куќиште кое ги полни слушалките барем еднаш или двапати до целосно полнење. Ги користев на работа повеќе од еден месец и никогаш не ја испразнив батеријата. Но, обично на секои 3 до 4 часа, на моите уши им треба одмор и ги враќам во нивната кутија за полнење додека сум на паузи и ручек. Имам еднаш или двапати заборавив да ги наполнам преку ноќ и издржаа 2-ри ден на работа. Резиме. 1 месец и сеуште одлично траење на батеријата.
 • Дали овој комплет ќе се поврзе со други уреди освен мобилни телефони?
  Тоа е Bluetooth, така што очекувам дека секој Bluetooth уред ќе комуницира.

https://m.media-amazon.com/images/I/C1-aPIr+CQL.pdf