Yamaha-700-Ténéré-Rear-ABS-Sensor-Protection-LOGO

Заштита на заден ABS сензор TOURATECH Yamaha 700 Ténéré

Yamaha-700-Ténéré-Rear-ABS-Sensor-Protection-PRODUCT

Оригинален дел за мотоцикл

 • Овие упатства се напишани врз основа на нашата моментална состојба на знаење. Информациите се обезбедени без никаква гаранција за нивната точност. Предмет на технички измени.
 • Мора да се следи редоследот на чекорите на склопување.
 • Touratech не прифаќа никаква одговорност за неправилно монтирани делови и предизвикана материјална штета или лична повреда!
 • Ве молиме почитувајте ги важечките регулативи за патни возила (изградба и употреба), како и EC/ECE директивите и важечките закони во вашата земја. Ако се вградени делови за кои е потребна проверка и/или
 • одобрение по монтирањето, веднаш однесете го вашето возило на станица за тестирање и ажурирајте ги документите за возилото.
 • Проверете и доколку е потребно затегнете ги сите завртки приклучоци по 50 km.
 • Стандардни вртежи на затегнување во Nm за приклучоци со завртки со класа на јачина 8.8.
 • За посебните вртежи на затегнување, обратете се во вашата специјализирана работилница!
 • Ве молиме имајте предвид дека монтирањето на панталони, шипки за судар, комплети за спуштање на штипки за нозе (возач и пилон), зголемување на плочата на столчето, предните спојлери и штитниците на моторот може да го ограничат аголот на потпирање на велосипедот!
 • Доколку се направат модификации на облогата, стеблото, рачката, деловите за облекање итн., проверете дали електричните жици, водовите на сопирачките, каблите за гас и спојката се повторно правилно монтирани. Проверете го клиренсот од двете страни
 • со целосна брава на воланот.
 • Секогаш исклучувајте ја батеријата кога работите на струја!
 • Препорачуваме да ја исечете заштитната фолија до големина и да ја нанесете на ударни места кои најверојатно ќе бидат исечени од камења.
 • Работата на системот за сопирање и суспензијата секогаш треба да се изведуваат со a
 • специјалистичка работилница.
 • Максималното оптоварување на решетките за багаж е 5 кг! Носачите за багаж Zega Pro TC се 10 кг!
 • Ако се користат други оригинални додатоци или дополнителна опрема, обезбедете ја монтажата1 и не доаѓајте во контакт со други делови!
 • Нанесете обичен лубрикант на завртките од нерѓосувачки челик пред склопувањето.
 • Инструкциите за поставување на PDF може да се преземат и од Touratech webпродавница.

Инструкции за монтирањеYamaha-700-Ténéré-Rear-ABS-Sensor-Protection-FIG-1

Документи / ресурси

Заштита на заден ABS сензор TOURATECH Yamaha 700 Ténéré [pdf] Упатство за употреба
Yamaha 700 T nr Заштита на задниот ABS сензор, Заштита на задниот ABS сензор, Заштита на сензорот, Yamaha 700 T nr, Заштита

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *