TOURATECH 09-050-0793-0 Внатрешна торба за ZEGA Pro или EVO капак

Препорачуваме додатоците да ги постави специјализирана работилница.

Симболи за безбедност

Претпазливост
забелешка
Предупредување
Течни
Вртежен момент
Шаблон
2 Лица
Оригинален дел за мотоцикл

Инструкции за производот

Овие упатства се напишани врз основа на нашата моментална состојба на знаење. Информациите се
обезбедени без никаква гаранција за неговата точност. Предмет на технички измени.

Мора да се следи редоследот на чекорите на склопување.

Touratech не прифаќа никаква одговорност за неправилно монтирани делови и предизвикана материјална штета или
лична повреда!

Ве молиме почитувајте ги важечките регулативи за патни возила (изградба и употреба), како и EC/ECE директивите и важечките закони во вашата земја. Ако се поставени делови за кои е потребна проверка и/или одобрение по монтирањето, веднаш однесете го вашето возило на станица за тестирање и ажурирајте ги документите за возилото.

Проверете и доколку е потребно затегнете ги сите завртки приклучоци по 50 km.
Стандардни вртежи на затегнување во Nm за приклучоци со завртки со класа на јачина 8.8.
За посебните вртежи на затегнување, обратете се во вашата специјализирана работилница!

Ве молиме имајте предвид дека монтирањето на панталони, шипки за судар, комплети за спуштање на штипки за нозе (возач и пилон), зголемување на плочата на столчето, предните спојлери и штитниците на моторот може да го ограничат аголот на потпирање на велосипедот!

Ако се направат модификации на облогата, стеблото, рачката, деловите за облекање итн., проверете дали електричните жици, водовите на сопирачките, каблите за гас и куплунгот се повторно правилно монтирани. Проверете го растојанието, двете страни со целосна брава на воланот.

Секогаш исклучувајте ја батеријата кога работите на струја!

Препорачуваме да ја исечете заштитната фолија до големина и да ја нанесете на ударни места кои најверојатно ќе бидат исечени од камења.

Работата на системот за сопирање и суспензијата секогаш треба да ги врши специјализирана работилница.

Максималното оптоварување на решетките за багаж е 5 кг! Носачите за багаж Zega Pro TC се 10 кг!

Ако се користат други оригинални додатоци или дополнителна опрема, погрижете се да го поставите и не доаѓајте во контакт со други делови!

Нанесете обичен лубрикант на завртките од нерѓосувачки челик пред склопувањето.

Инструкциите за поставување на PDF може да се преземат и од Touratech webкупуваат

Инструкции за монтирање

© октомври, 2021 година од:
Touratech GmbH, Германија

Документи / ресурси

TOURATECH 09-050-0793-0 Внатрешна торба за ZEGA Pro или EVO капак [pdf] Упатство за употреба
09-050-0793-0, Внатрешна чанта за ZEGA Pro или EVO Topcase Lid, 09-050-0793-0 Внатрешна торба за ZEGA Pro или EVO Topcase Lid

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *