TOORUN-лого

TOORUN M26 Bluetooth слушалки со поништување шум

TOORUN-M26-Bluetooth-Headset-with-Noise-Cancelling-Product

Производ вовед

TOORUN-M26-Bluetooth-Headset-with-Noise-Cancelling-fig-1

Поврзете се

 • Вклучување на: пресTOORUN-M26-Bluetooth-Headset-with-Noise-Cancelling-fig-23 секунди, а синото светло трепка.
 • Исклучено: пресTOORUN-M26-Bluetooth-Headset-with-Noise-Cancelling-fig-2 5 секунди, а црвеното светло трепка.
 • Паринг: Прво користете, автоматски подигнете го во режим на спарување. Не-прва употреба, притиснетеTOORUN-M26-Bluetooth-Headset-with-Noise-Cancelling-fig-2 8 секунди, црвените и сините светла трепкаат наизменично, тогаш е време за спарување.
 • Поврзете се со телефонот: Вклучете го Bluetooth-от на телефонот и побарајте нови Bluetooth уреди, изберете ги слушалките за поврзување.
  TOORUN-M26-Bluetooth-Headset-with-Noise-Cancelling-fig-3

Главни функции

TOORUN-M26-Bluetooth-Headset-with-Noise-Cancelling-fig-4

 • Одговорете на повикот
  КликнетеTOORUN-M26-Bluetooth-Headset-with-Noise-Cancelling-fig-2.
 • Одбијте го повикот
  пресTOORUN-M26-Bluetooth-Headset-with-Noise-Cancelling-fig-23 секунди.
 • Повторно бирање на последното бирање
  Двоен кликTOORUN-M26-Bluetooth-Headset-with-Noise-Cancelling-fig-2.
 • Префрлете го режимот за повик помеѓу телефонот и слушалките
  пресTOORUN-M26-Bluetooth-Headset-with-Noise-Cancelling-fig-2 3 секунди за време на разговорот.  

Музичка игра

TOORUN-M26-Bluetooth-Headset-with-Noise-Cancelling-fig-5

 • Play / Pause
  КликнетеTOORUN-M26-Bluetooth-Headset-with-Noise-Cancelling-fig-2.
 • Контроли на песна
  Претходна песна ПритиснетеTOORUN-M26-Bluetooth-Headset-with-Noise-Cancelling-fig-6 3 секунди. Следна песна ПритиснетеTOORUN-M26-Bluetooth-Headset-with-Noise-Cancelling-fig-7 3 секунди.
 • Јачина на звук нагоре
  КликнетеTOORUN-M26-Bluetooth-Headset-with-Noise-Cancelling-fig-6.
 • Волумен надолу
  КликнетеTOORUN-M26-Bluetooth-Headset-with-Noise-Cancelling-fig-7.

Префрлување помеѓу повици

TOORUN-M26-Bluetooth-Headset-with-Noise-Cancelling-fig-4

Двоен кликTOORUN-M26-Bluetooth-Headset-with-Noise-Cancelling-fig-2 ќе го задржи сегашниот повик и ќе се сврти кон новиот повик. Двоен клик повторно ќе се врати назад.

Поврзете два телефони

 1. Спарете се со првиот мобилен телефон, а потоа исклучете ги слушалките BlueTooth и Bluetooth на првиот мобилен телефон.
 2. Повторно вклучете ги слушалките и спарете ги со вториот мобилен телефон како и обично.
 3. Повторно вклучете го Bluetooth на првиот мобилен телефон, сега слушалките ќе се поврзат со два телефони истовремено.
  TOORUN-M26-Bluetooth-Headset-with-Noise-Cancelling-fig-8

Полнење

Погрижете се да го наполните целосно пред да го ставите во употреба. Наполнете го целосно кога црвеното светло ќе се претвори во сино. Кога светлото ќе се претвори во црвено, тоа значи дека батеријата е намалена и ќе има гласовно известување.
Приказ на статусот на батеријата на IOS. 

TOORUN-M26-Bluetooth-Headset-with-Noise-Cancelling-fig-9

Ресетирајте ги стандардните вредности

Во состојба на вклучување, притиснетеTOORUN-M26-Bluetooth-Headset-with-Noise-Cancelling-fig-2 TOORUN-M26-Bluetooth-Headset-with-Noise-Cancelling-fig-7 истовремено додека не треперат црвените и сините светла.

TOORUN-M26-Bluetooth-Headset-with-Noise-Cancelling-fig-10

Предупредување

 1. Немојте да ги демонтирате или менувате слушалките поради која било причина, во спротивно, тоа може да предизвика пожар или целосно да го оштети производот.
 2. Ве молиме не го ставајте производот во околина на премногу висока или премногу ниска (под 0 ℃ или над 45 ℃) температура.
 3. Ве молиме држете се подалеку од очите на децата или животните кога светлината трепери.
 4. Ве молиме не го користете производот кога има невреме со грмотевици, или производот може да биде ненормален и да го зголеми ризикот од електричен удар.
 5. Ве молиме не бришете го производот со масло или друга испарлива течност.
 6. Ве молиме не носете го овој производ за пливање или туширање, не натопувајте го производот.

ЗАБЕЛЕШКА
Оваа опрема е тестирана и откриено е дека е во согласност со ограничувањата за дигитален уред од класа Б, согласно дел 15 од правилата на FCC. Овие граници се дизајнирани да обезбедат разумна заштита од штетно мешање во станбена инсталација. Оваа опрема генерира употреба и може да зрачи енергија со радиофреквенција и, доколку не е инсталирана и употребена во согласност со упатствата, може да предизвика штетни пречки во радио комуникациите.
Сепак, нема гаранција дека нема да се појават пречки во одредена инсталација. Ако оваа опрема навистина предизвика штетни пречки во радио или телевизиски прием, што може да се утврди со исклучување и вклучување на опремата, корисникот се охрабрува да се обиде да го поправи мешањето со една или повеќе од следниве мерки:

 • Преориентирајте ја или преместете ја антената за прием.
 • Зголемете ја поделбата помеѓу опремата и приемникот.
 • Поврзете ја опремата со излез на коло различно од оној на кој е поврзан приемникот.
 • Консултирајте се со продавачот или искусен радио / ТВ техничар за помош

Промените или модификациите кои не се изречно одобрени од страната одговорна за усогласеност, може да го поништат овластувањето на корисникот да работи со опремата.
Овој уред е во согласност со Дел 15 од правилата на FCC. Операцијата е предмет на следниве два услови:

 1. овој уред може да не предизвика штетни пречки и
 2. овој уред мора да прифати какви било примени пречки, вклучително и мешање што може да предизвика несакана работа.

Најчесто поставувани прашања

Добивам отчитување од 32% на дрво што е на мојот поткровје веќе две години. Знам дека е суво, но зошто отчитувањето на мерачот е толку високо?

Дрвото можеби ја апсорбирало влагата од воздухот во вашиот таван. Ова може да предизвика дрвото да изгледа влажно иако е суво. Ако сте загрижени за содржината на влага во вашето дрво, треба да користите поинаков метод за да одредите дали е доволно суво за употреба. За прampможе да користите мерач на влага што ја мери содржината на влага во дрвото со помош на сонда што е вметната во дрвото (видете „Метри за влага за дрво“ на страница 2).

Како функционира Bluetooth handsfree?

Bluetooth® gadget се поврзува со вашиот мобилен телефон, паметен телефон или компјутер користејќи радио бранови наместо жици или кабли. Милиони стоки што ги користиме на дневна основа го користат стандардот за безжична технологија за комуникација со краток домет Bluetooth, вклучувајќи слушалки, паметни телефони, лаптопи и преносни звучници.

Што се случува ако постојано користите Bluetooth слушалки?

Нејонизирачкото зрачење се произведува на ниски нивоа од уредите со Bluetooth. На луѓето не им штетат скромните дози на овој вид изложеност на радијација. Рутинската изложеност на нејонизирачко зрачење „обично се смета за безопасна за луѓето“, тврди Управата за храна и лекови (ФДА).

Може ли Bluetooth без раце да репродуцира музика?

Репродукцијата на медиуми на Android нема да испраќа аудио до поврзан уред со Bluetooth со помош на Hands-Free Profile бидејќи овој Проfile обично се користи за телефонски повици од вашиот телефон.

Колку часа можеме да користиме Bluetooth слушалки?

Само еден час дневно советува Светската здравствена организација (СЗО) за користење Bluetooth слушалки.

Колку долго траат Bluetooth слушалките?

Вистинските безжични слушалки обично имаат траење на батеријата од 3 часа или помалку пред да останат без сок. Куќиштата за полначи ни се добро во оваа ситуација. Добрата футрола за полнење може да го продолжи периодот на слушање на вашите слушалки за најмалку 5 до 6 часа.

Дали слушалките со Bluetooth се водоотпорни?

Не, производот е сертифициран да преживее потопување во свежа вода 30 минути на длабочина од 1 метар според стандардот IPX7. Сепак, сигналите на Bluetooth не можат да поминат низ вода, што го оневозможува остварувањето или примањето повици кога сте под вода и емитувањето музика.

Можете ли да слушате музика со Bluetooth слушалки?

Дури и ако вашиот телефон веќе не ја има вградено функцијата, сепак можете да се вклучите и да слушате радио со Bluetooth слушалки.

Што е звук без раце со Bluetooth?

Bluetooth е безжична технологија која овозможува комуникација помеѓу два компатибилни уреди. Може да користите мобилен телефон „без раце“ во автомобил, што значи дека не мора да го држите кога користите функции како адресарот или кога поставувате или примате повици.

Дали слушалките со Bluetooth се безбедни за спиење?

Филис Зи, шеф на медицината за спиење на Медицинскиот факултет Фајнберг при Универзитетот Нортвестерн, верува дека иако ефектите од спиењето додека користите слушалки не се добро истражени, тие обично се сметаат за безбедни.

Дали на Bluetooth слушалките им требаат батерии?

Слушалките со Bluetooth вклучуваат батерија што се полни што е вградена токму во нив. Големите батерии кои може да се полнат преку USB конекција се вградени во слушалките со Bluetooth преку уво. Траењето на батеријата треба да биде помеѓу 20 и 30 часа; ЈБЛ Еверест, на прampле, дава гаранција за траење на батеријата од 25 часа.

Може ли да се замени батеријата на Bluetooth слушалките?

Во слушалките со Bluetooth, батериите обично не се заменливи; сепак, ова зависи од конкретната слушалка што ја користите.

video

Референци

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *