Лого THETFORD

Лого на THETFORD 2

Честитки и благодарам што купивте производ на Тетфорд.

Прирачник за сопственик

Во текотview

Ви честитаме за купувањето на системот Sani-Con Turbo-најчистиот, најсанитарен и удобен начин за празнење на резервоарот за држење РВ!

икона за предупредување
Прочитајте ги и разберете ги предупредувањата наведени во овој документ пред да работите или да го сервисирате овој систем. Ако не ги почитувате овие предупредувања, постои ризик од загуба на имот, повреда или струен удар. Не правете никакви промени во оваа единица бидејќи тоа може да резултира со материјална штета, повреда или струен удар.

Корпорацијата Тетфорд не прифаќа никаква одговорност или одговорност за оштетување на опремата, повреда или смрт што може да произлезе од неправилна инсталација, сервис или работа на системот.

Корпорацијата Тетфорд препорачува водоводните и електричните работи да ги изведува лиценциран трговец. Потребна е локална дозвола и усогласеност со кодот.

Предупредувања и предупредувања
Прочитајте и разберете ги предупредувањата и предупредувањата наведени во овој документ пред да работите или да го сервисирате овој уред.

икона за предупредување
Носете соодветна лична заштитна опрема кога го користите системот Sani-Con.

каунтион
Не правете никакви промени во оваа единица, бидејќи тоа може да резултира со материјална штета или повреда.

 • Исплакнете само органски човечки отпад и тоалетно ткиво. Не измивајте предмети што не се раствораат, како што се производи за женска хигиена, хартиени крпи или влажни крпи, бидејќи тоа ќе го оштети рацерот и поништи ја гаранцијата.
 • За да избегнете дефект на пумпата, ако користите дополнително градинарско црево на крајот на млазницата, проверете дали внатрешниот дијаметар на цревото е 3/4 инчи (1.9 см) или поголем.

каунтион
Не дозволувајте пумпата да се исуши, бидејќи тоа може да го оштети процесорот.

Прашања?

Ако имате какви било прашања или ви е потребна помош, ве молиме контактирајте со Службата за корисници на 1-800-543-1219, достапна од понеделник до петок од 8 до 6 часот, источно стандардно време.

Собрание на резервоари

THETFORD SANICON Turbo 700 -

 

најава Вистинските инсталации може да се разликуваат.

Собрание А. Сансон ТурбоТенк.
B. 3 “Влезни порти (4x).
C. 5 ”Порт за празнење.
D. Wичен излез.
Е. Покривка за пристап на коло на пумпа.
F. 5 “Црево за празнење.
G. Универзална млазница.
H. Голем капак на млазницата.
I. Мал капак на млазницата.
Ј. Црево Складиште.
K. Bayonet RV Drain (рачно отфрлање).
L. Тешко водоводно црево за празнење.
М. Порта вентил (црна, сива, рачно возење преку возење); бројот на вентили варира според поставката на тренер.
N. Греј резервоар.
О. Црна резервоар.

Операција

ПРИЛОЗ НА ПОМПАЦИСКА СТАНИЦА

најаваПогледнете во Сл. 1.

 1. Отворете го просторот за складирање на цревото (J); извлечете го цревото (F) и млазницата (G) со капачиња; не се исклучувајте од тренерот.

најава Отстранете го капачето (H) за целосно продолжување на цревото.

 1. Одвртете го големото капаче на млазницата (H).
 2. Прикачете универзална млазница (G) до депонија.

 ТАНКАР НА ЦРНА ВОДА

најава Погледнете во Сл. 1

 1. Осигурајте се универзална млазница (G) е безбедно прицврстено на депонијата! Погледнете ја постапката „Прикачи на депонија“.

најава СОВЕТ За почисто складирање: Празнење на резервоарот за црна вода прво, овозможува сивата вода да го исчисти системот.

 1. Отворен вентил на портата на резервоарот за црна вода (M).
 2. Вклучете ја пумпата.
 3. Не оставајте единица без надзор; на целиот резервоар од 40 галони му треба приближно една минута за да се исфрли.

најава СОВЕТ: Цревото се шири додека течноста се движи кон депонијата и се стега кога резервоарот е празен.

 1. Исклучете ја пумпата.
 2. Затворете го вентилот на портата на резервоарот за црна вода (M).

ПРАЗЕН СИВ САНК ЗА ВОДА

најава Погледнете во Сл. 1

 1. Осигурајте се универзална млазница (G) е безбедно прицврстено на депонијата! Погледнете ја постапката „Прикачи на депонија“.
  најава СОВЕТ За почисто складирање: Празнење на резервоарот за црна вода прво, овозможува сивата вода да го исчисти системот.
 2. Отворен сив вентил на портата на резервоарот за вода (M).
 3. Вклучете ја пумпата.
 4. Не оставајте ја единицата без надзор; на целиот резервоар од 40 галони му треба приближно една минута за да го исфрли.
  најава СОВЕТ: Цревото се шири додека течноста се преместува во депонијата и се стеснува кога резервоарот е празен.
 5. Исклучете ја пумпата.
 6. Затворете го вентилот на портата на резервоарот за сива вода (М).
 7. Повторете ги чекорите 2-6 за секундарни сиви резервоари.

најава Сив бајпас на вода е можен ако водоводот за празнење не тече нагоре.

Подгответе црево за чување

најава Се однесува на Сл. 1.

 1. Осигурајте се дека пумпата е исклучена.
 2. Црево за одвод (F) со држење под наклонет агол за насочување на вишокот вода во депонијата.
  најаваСОВЕТ За побрзо одводнување: Оставете сив вентил на портата (М) отворете го цревото за проветрување и забрзување на процесот.
 3. Исклучете ја млазницата (G) од dum станица.
 4. Инсталирајте капачиња (а) (Х, јас).
 5. Вратете го цревото во одделот за црево за тренери (J); оставете го цревото поврзано со тренер.

Корисни совети

 • Прво испразнете ја црната вода. Користете сива вода за да го исплакнете цревото по евакуација на црната вода.
 • Дополнителни црева може да се купат од Тетфорд и да се користат за продолжување на должината на цревото за евакуација. Поврзете ги цревата со помош на бодликава спојка од 1.5 инчи (3.8 см) со клamp.
 • Ако сакате да го продолжите цревото за евакуација, поврзете градинарско црево со внатрешен дијаметар од 3/4 во (1.9 см) до крајот на млазницата. Не го продолжувајте цревото над 150 (45 m).

најава Подолго црево за евакуација ја намалува брзината на проток.

 • Пред да го складирате цревото, проверете дали целата течност е исцедена од цревото.

најава Сив бајпас на вода е можен ако водоводот за празнење не тече нагоре.

Отстранување на пречки

најаваДемонтажата на системот потенцијално може да предизвика потреба од нов О-прстен. Бидете сигурни дека имате при рака прстен #238 Buna N (1x) пред да ги следите чекорите подолу. Комплетите за услуги се достапни за купување директно од Службата за корисници.

 1. Осигурете се дека целата содржина е исцедена од системот. Ако рачно превози (K) е инсталиран, отстранете го капачето од бајонет и отворете го вентилот на портата (M) да се исцеди системот Содржини.
  најава Бидете сигурни дека имате достапен сад за фаќање на системската течност.
 2. Лоцирајте капаче за пристап на колоE); отстранете ги завртките (6x).
 3. Отстранете ја опструкцијата од куќиштето на работното коло (не е прикажано - се наоѓа погоре)E).
  каунтион НЕ отстранувајте го долното куќиште на пумпата. Пречката МОРА да се отстрани преку влезот на работното коло.
 4. Заменете ги прстенот О, капачето за пристап и завртките. Сервис комплет доаѓа со сите нови делови потребни за повторно составување.
  каунтион Инсталирајте завртки во шема на starвезда. НЕ надминувајте вртежен момент од 20 инчи.
 5. Обезбедете рачен вентил за бајпас на превоз при превоз (M) е затворено; повторно закачете капаче од бајонет.
 6. Работете со системот користејќи сива вода; проверете дали има протекување.

Рачно прелетување (по избор)

најава Факултативна инсталација. Можеби не е инсталиран на вашиот уред.

 1. Лоцирајте рачна врска за преку возење (K); отстранете го капачето од бајонет.
 2. Поврзете канализационо црево 3 ”(не е испорачано): едниот крај до (K), уште еден крај на депонијата.
 3. Отворете го рачниот вентил на портата за возење.
 4. Отворен вентил на портата Црна вода; оставете содржината да се исцеди.
 5. Затворете ја портата на црната вода.
 6. Отворете го вентилот на портата за сива вода; оставете содржината да се исцеди.
 7. Затворете го вентилот на портата за сива вода.
 8. Затворете го рачниот вентил на портата за возење.
 9. Исклучете го и исчистете го канализационото црево.
 10. Инсталирајте рачно бајнонет капа за возење (K).

Зимање
единицата Сани-Кон

 1. Осигурајте се дека сите резервоари се празни.
 2. Истурете антифриз RV во празниот резервоар за црна вода (O).
  најава Бидете сигурни дека имате достапен сад за фаќање на системската течност.
 3. Вклучете ја пумпата.
 4. Вклучете ја пумпата додека антифризот не почне да се испушта од универзалната млазница (G).
 5. Свртете го прекинувачот на пумпата во положба Исклучено.
 6. Црево за одвод (F) со држење под наклонет агол за да се отстрани вишокот вода; вратете го цревото во положба за складирање.

Смена на проблеми

Смена на проблеми

Проблем Решение
Притисокот на испуштање отпад запира или драстично се намалува.
 • Дали резервоарите за држење се празни?
 • Со вклучена пумпа, побарајте локација каде што се разликува проширувањето на цревото; проверете дали постои опструкција во тој момент.
 • Свртете го прекинувачот на пумпата во положба Исклучено:
 • ЗА ПРОВЕРУВАЕ ЗА ОБСТРУКЦИЈА ВО ЦРЕВО ( F): Визуелно проверете дали има туѓи супстанции сместени во цревото, тргнувајќи со раката заедно со цревото.
 • ЗА ПРОВЕРУВАЕ ЗА ОПСТРУКЦИЈА ВО ИМПЕЛЕНР: Погледнете преку јасна капа за пристап (E) на пумпа за опструкција. Забелешка: Содржината на течности во системот може да спречи визуелна инспекција.
 • Неуспехот да се расчисти затнувањето може да предизвика оштетување на пумпата, што ќе ја поништи гаранцијата.
Пумпата работи, но течноста не се исфрла.
 • Дали резервоарите за држење се празни?
 • Проверете дали вентилите на портата RV се отворени.
 • Пумпата може да биде запушена.
Моторот нема да работи. Осигурај се:
 • Пумпата е вклучена. РВ батеријата се полни.
 • Автоматски прекинувач/осигурувач функционира.
 • Пумпата прима волtage.
 • Странски објект не ја спречува работата на работното коло
Како да го расклопите системот за да проверам дали има објект сместен во пумпата? Погледнете во „Отстранување пречки“ на страница 7

Гаранција

За дефинирани услови за гаранција, повторноview изјава за гаранција од една страница-видете www.thetford.com.

најава Ве молиме, дајте сериски број (се наоѓа на налепницата на резервоарот) за повици до услуги на клиентите и проблеми со гаранцијата.

Комплети за услуги

THETFORD SANICON Turbo 700 - THETFORD SANICON Turbo 700

 Реф Бр N ° Н. °  Опис
SK1 97518 Собрание на резервоари
SK2 97514 Капак на млазницата, капаче за градинарско црево, заптивка за млазница
SK3 97517 Капак за пристап, прстен со прстени, завртки (6x)
SK4 97520 Млазница, Клamp
SK5 97521 Црево, Клamp, и спојка

Прашања?

Посетете го вашиот дилер за повеќе информации за производите на Тетфорд.
Или, пишете или јавете се:

THETFORD SANICON Turbo 700 - 2

Ставете ја налепницата за сериски број во ова поле.

www.thetford.com

Печатено во САД
Сани-Кон Турбо

Документи / ресурси

THETFORD SANICON Turbo 700 [pdf] Сопственик прирачник
ТЕТФОРД, САНИКОН, ТУРБО 700

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена