ТЕЛТОНИКА-ЛОГО

TELTONIKA TRB142 Индустриски солиден LTE RS232 Gateway

TELTONIKA-TR-142-Industrial-Rugge-dLTE-RS232-Gateway-PRODUCT

ОДГОВОРVIEW

TELTONIKA-TR-142-Industrial-Rugge-dLTE-RS232-Gateway-FIG-1

ПИНОУТ ЗА КОНЕКТОР DB9

 1. TELTONIKA-TR-142-Industrial-Rugge-dLTE-RS232-Gateway-FIG-2 Не се користи.
 2. Примени податоци (RX) - излез.
 3. Пренесени податоци (TX) - внесување.
 4. Не се користи.
 5. Терен (GND).
 6. Не се користи.
 7. Побарајте податоци за испраќање (RTS) - влез.
 8. Исчисти податоци за испраќање (CTS) - излез.
 9. Не се користи.

ПИНОУТ НА СОКЕТ НА ЕЛЕКТЕРИСТИКА

TELTONIKA-TR-142-Industrial-Rugge-dLTE-RS232-Gateway-FIG-3

ИНСТАЛАЦИЈА НА ХАРДВЕР

TELTONIKA-TR-142-Industrial-Rugge-dLTE-RS232-Gateway-FIG-4

 1. Отшрафете ги двата шестоаголни завртки на задниот панел и извадете го задниот панел.
 2. Вметнете ја SIM -картичката во SIM -приклучокот.
 3. Прикачете го панелот и затегнете ги шестоаголните завртки.
 4. Прикачете ја мобилната антена (максимален вртежен момент 0.4 N · m / 3.5 lbf · in) и поврзете го USB -кабелот.

КОНФИГУРАЦИЈА НА УРЕДОТ

 1. Вклучете го уредот и поврзете го USB -кабелот со компјутерот.
 2. Дозволете портата да се подигне. Ова може да потрае и до 30 секунди.
 3. ОС на вашиот компјутер треба да го открие USB -уредот и да го инсталира двигателот.
 4. За да влезете во портата Web интерфејс (WebUI), внесете http://192.168.2.1 во URL поле на вашиот интернет прелистувач.
 5. Користете ги информациите за најавување прикажани на сликата А кога ќе биде побарано за проверка.
 6. Откако ќе се најавите, обрнете внимание на индикацијата Јачина на сигналот прикажана во графичката контрола Мобилен (слика Б). За да ги максимизирате перформансите на мобилната мрежа, обидете се да ги прилагодите антените или да ја смените локацијата на вашиот уред за да ги постигнете најдобрите услови за сигнал.

TELTONIKA-TR-142-Industrial-Rugge-dLTE-RS232-Gateway-FIG-5

ТЕХНИЧКА ИНФОРМАЦИЈА

TELTONIKA-TR-142-Industrial-Rugge-dLTE-RS232-Gateway-FIG-6

 • Зависно од кодот за нарачка.
 • Може да се поврзе антена со поголемо засилување за да се компензира слабеењето на кабелот кога се користи кабел. Корисникот е одговорен за усогласеност со законските прописи.

ИНФОРМАЦИИ ЗА БЕЗБЕДНОСТ

Портата TRB142 мора да се користи во согласност со сите важечки национални и меѓународни закони и со какви било посебни ограничувања што го регулираат користењето на комуникацискиот модул во пропишаните апликации и средини. Со ова, TELTONIKA NETWORKS изјавува дека овој TRB142 е во согласност со суштинските барања и другите релевантни одредби од Директивата 2014/53/EU.

Упатство за употреба:
Поврзете го адаптерот за напојување за да го вклучите уредот. Отворете 192.168.2.1 во вашиот web прелистувач за да го конфигурирате. Повеќе информации на https://wiki.teltonika-networks.com/

Целосниот текст на декларацијата за сообразност на ЕУ е достапен на следната Интернет адреса: https://wiki.teltonika-networks.com/view/TRB142_CE/RED

Документи / ресурси

TELTONIKA TRB142 Индустриски солиден LTE RS232 Gateway [pdf] Упатство за употреба
TRB142, Индустриски солиден LTE RS232 Gateway, Rugged LTE RS232 Gateway, LTE RS232 Gateway, TRB142, RS232 Gateway

Референци

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *