tedee TLV1.0 - логоTLV1.0
Упатство за инсталацијаtedee TLV1.0

Прочитајте го упатството за инсталација и упатството за употреба
и научете како да го користите вашиот уред на безбеден и правилен начин.

брз почеток со теди брава

tedee TLV1.0 - слика 31

Теди бравата е паметна брава за врата која може да се постави на модуларен цилиндар GERDA или кој било друг евро-професионаленfile цилиндар со помош на специјален адаптер.
Паметната брава Teddie ви овозможува да ја отклучите вратата, да споделувате пристап и да ги проверувате сите активности од далечина.
Оваа брошура ќе ви даде повеќеview од основните карактеристики на Tedee бравата и ќе ви помогне да го поминете поставувањето во три лесни чекори.

поставување на бравата – одете на страница 9

3 лесни чекориtedee TLV1.0 - слика 32

безбедносни информации

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Прочитајте ги сите безбедносни упатства и предупредувања. Непочитувањето на упатствата и предупредувањата може да резултира со електричен удар, пожар и/или сериозни повреди.
безбедносни упатства/предупредувања

BOSS FS 6 Двоен прекинувач за нозе - симбол 2Не

 • Не отворајте, менувајте или расклопувајте го вашиот уред.
 • Не самопослужувајте ниту еден дел од уредот.
 • Не го потопувајте уредот во каква било течност и не го изложувајте на влага.
 • Не користете го уредот во близина на екстремен извор на топлина или отворен оган.
 • Не користете го уредот во средина со висока влажност или прашина, како и со степен II на загадување.
 • Не ставајте никакви спроводливи предмети во отворите и празнините на уредот.
 • Уредот не треба да го користат деца без надзор од возрасен.
 • Уредот не може да се користи како единствено средство за контрола на пристап до соби или простории кои бараат зголемена контрола на пристапот.

tedee TLV1.0 - икона 12Do

 • Доколку се потребни поправки, ве молиме контактирајте со техничката поддршка.
 • Користете само уреди за напојување обезбедени или препорачани од.
 • Прочитајте го упатството за инсталација и научете како да започнете да работите со вашиот уред, како да го додадете во вашата бесплатна апликација и како да го спарите со други уреди на дрво. Можете исто така да ја следите врската: www.tedee.com/installation-guide

tedee TLV1.0 - иконаПодвижни делови

 • Уредот содржи подвижни делови. Кога работите со уредот од далечина, не се препорачува да ги држите рацете на куќиштето.

Други информации

 • Овој уред е безбеден за употреба при нормален и разумно предвидлив оперативен код на однесување за злоупотреба. Ако забележите какви било знаци на грешки или дефект на хардверот, контактирајте со техничката поддршка за помош. Во таков случај, овој уред треба да се врати на потребните поправки под гарантните услови. Сите промени или модификации на хардверот или софтверот на уредот што не се одобрени, препорачани или обезбедени од страна на гаранцијата може да ја поништат вашата гаранција.

cнасоки/предупредувања за полнење и одржување

Батерија – прочитајте ги сите мерки на претпазливост пред употреба

 • Вашиот производ се напојува со LiPo батерија што се полни.
 • LiPo батериите што се користат во овој производ може да претставуваат ризик од пожар или хемиски изгореници доколку се погрешно третирани.
 • LiPo батериите може да експлодираат доколку се оштетат.
 • Топлото или ладното опкружување може да го намали капацитетот и животниот век на батеријата.
 • Целосно наполнетата батерија ќе го изгуби полнењето со текот на времето кога ќе остане неискористена.
 • За најдобри перформанси, батеријата треба да се полни најмалку на секои 3 месеци.
 • Не фрлајте како домашен отпад или во оган бидејќи може да експлодираат.
 • Ако, од која било причина, батеријата е оштетена и електролитот (истекување на течност од уредот) истекува, изложеноста на супстанцијата мора да се сведе на минимум и:
 • Доколку се проголта, исплакнете ја устата и побарајте лекарска помош што е можно поскоро.
 • Во случај на контакт со кожа, измијте се со многу вода. Ако се појави иритација или осип на кожата, консултирајте се со лекар.
 • Во случај на контакт со очи, внимателно исплакнете ги очите со вода неколку минути. Контактирајте со лекар.
 • Не оставајте ги уредите со LiPo батерија без надзор за време на полнењето.
 • Избегнувајте директен контакт со истекување/оштетена батерија. Ова е особено точно ако дојде до истекување на течност од уредот. Избегнувајте контакт со течност, обезбедете проток на воздух во просторијата и пријавете ја дефектот во одделот за услуги на клиентите на Tedee за понатамошно безбедно ракување.
 • Не ставајте никакви спроводливи предмети во отворите и празнините на уредот - тоа може да предизвика краток спој.
 • Фрлете ги батериите според вашите локални прописи. Ве молиме рециклирајте кога е можно.
 • Информациите за нивото на батеријата се достапни во тендерската апликација. Не оставајте целосно наполнета батерија поврзана со полнач – преполнувањето може да го скрати нејзиниот животен век.
 • Ниту Tree Sp. z oo ниту нашите трговци на мало не преземаат каква било одговорност за неусогласеност со овие предупредувања и безбедносни упатства. Со купување на овој уред, купувачот ги презема сите ризици поврзани со LiPo батериите. Ако не се согласувате со овие услови, вратете го уредот веднаш пред употреба.
 • Батериите во бравата не се заменливи. Не отстранувајте или заменувајте ја батеријата во вашиот уред. Секој обид да се направи тоа е ризичен и може да резултира со оштетување и/или повреда на производот.
 • Дополнителни инструкции за професионални објекти кои се занимаваат со рециклирање на батерии и акумулатори: (1) за да ја извадите батеријата, отстранете го капакот со логото од предната страна на бравата, (2) со помош на шрафцигер T6 извадете ги двете завртки за монтирање, ( 3)обидете се и извадете ја ПХБ, (4 ) користејќи рачка за лемење, загрејте ги двете влошки за да ги ослободите жиците на моторот поврзани со ПХБ, (5) по одлемувањето, можете да го исклучите CB од моторот, (6) вие сега може рачно да ја отстрани батеријата.

Полнење и одржување

 • Полнете го вашиот уред само со обезбедените одобрени додатоци назначени за овој производ.
 • Користете само извори кои се во согласност со спецификациите на производителот и ги имаат безбедносните одобренија што се бараат во вашата земја.
 • Исклучете го производот од напојувањето пред да го чистите. Треба да се избрише само со сува крпа.
 • Додека го исклучувате кабелот за напојување или кој било додаток, фатете го и извлечете го приклучокот, а не самиот кабел. Никогаш не користете оштетен кабел.
 • Не обидувајте се да го расклопите кабелот бидејќи тоа може да ве изложи на електричен удар.
 • Степен на затегнатост Теде бравата располага со класа на заштита IP20.

сет на предмети - што има во кутијата?

tedee TLV1.0 - слика 2

код за активирање

Кодот за активирање (AC) на вашата брава за теди е отпечатен на:

 • последна страница од ова упатство за инсталација (1)
 • задната страна на вашиот уред (2)

Додека го додавате вашиот уред во апликацијата tedee, можете или:

 • скенирајте го QR-кодот
 • рачно внесете AC (14 знаци)

tedee TLV1.0 - слика 3

Корисен совет
Пред да ја поставите бравата на цилиндерот, фотографирајте го вашиот код за активирање и чувајте го.

поставување - 3 лесни чекори

чекор 1: инсталирајте брава за теде

 1. Порамнете ја бравата за теди со оската на цилиндерот и турнете ја напред. ВАЖНО: завртката за монтирање што се протега од отворот за монтирање на бравата мора да се вклопи во жлебот на вратилото на цилиндерот.
  tedee TLV1.0 - слика 4Забелешка: Не ја започнувајте инсталацијата на бравата пред да се постави цилиндерот за бравата во бравата на вратата. Погрижете се цилиндерот да се држи надвор најмалку 3 mm од бравата (од внатрешноста на вашиот стан).
  tedee TLV1.0 - слика 5
 2. Цврсто фиксирајте ја бравата на цилиндерот со помош на клучот Ален.
  tedee TLV1.0 - слика 6Забелешка: за да ја поправите бравата на цилиндерот, продолжете да го ротирате клучот додека не застане (најмалку два целосни вртења).
 3. Вклучете ја бравата.
  tedee TLV1.0 - слика 7
 4. Проверете го светлосниот сигнал (LED).
  tedee TLV1.0 - слика 8

Забелешка: по сигналот ЦРВЕНО-СИНО-ЗЕЛЕНО-БЕЛО секвенцијално светло, вашата брава за тедее е подготвена да се додаде и калибрира во апликацијата.

чекор 2: преземете ја апликацијата tedee, креирајте нова сметка и најавете се (прескокнете го овој чекор ако веќе имате сметка)

 1. Преземете ја апликацијата Tedee.tedee TLV1.0 - слика 9
  Андроид iOS
  верзија 6.0 или повисок 11.2 или повисок
  врска Интернет и Bluetooth® 4.0 или понова верзија Интернет и Bluetooth® 4.0 или понова верзија
 2. Направете сметка и најавете се.
  tedee TLV1.0 - слика 10

Ќе се отвори страницата за регистрација

tedee TLV1.0 - qrhttps://play.google.com/store/apps/details?id=tedee.mobile
https://apps.apple.com/us/app/tedee/id1481874162

чекор 3: користете ја апликацијата tedee за да ја активирате и калибрирате вашата брава за теди

 1. Овозможете интернет конекција, Bluetooth® и локација на вашиот паметен телефон.
  tedee TLV1.0 - слика 11
 2. Најавете се во апликацијата tedee и изберете ја опцијата „Додај нов уред“ од менито.
  tedee TLV1.0 - слика 12
 3. Изберете „Додај уред“ во делот за заклучување.
  tedee TLV1.0 - слика 13
 4. Наведете го кодот за активирање (AC) на вашата брава за теди.
  tedee TLV1.0 - слика 14

Забелешка: Откако ќе го скенирате QR-кодот или ќе го внесете AC рачно следете ги упатствата во апликацијата.

полнење теди брава

 1. Приклучете го магнетниот адаптер за микро USB во приклучокот за полнење на Tedee lock и поврзете го кабелот.
  tedee TLV1.0 - слика 15
 2. Приклучете го USB-кабелот на напојување.
  tedee TLV1.0 - слика 16

деинсталирање на бравата од теди

tedee TLV1.0 - слика 17

Забелешка: за да ја демонтирате бравата за теди: прво употребете клуч Ален за да ја олабавите завртката (три целосни вртења спротивно од стрелките на часовникот), а потоа извлечете ја за да се откачи од цилиндерот.

фабрички ресетирање

 • извадете ја бравата од цилиндерот и поставете ја во вертикална положба (копче нагоре)
 • Притиснете го и држете го копчето додека не светне ЛЕР
 • ослободете го копчето
 • по отпуштање на копчето, бравата на теди ќе го потврди фабричкото ресетирање со три брзи црвени трепкања
 • Tedee lock ќе се рестартира (може да потрае и до една минута)

tedee TLV1.0 - слика 18

Забелешка: Не заборавајте да ја поставите бравата за тедее во вертикална положба (копче нагоре).

дополнителни и технички информации

технички спецификации

Модели TLV1.0, TLV1.1 Напојување 3000 mAh
LiPo батерија
Тежина прибл. 196гр Bluetooth®
Комуникација
BLE 5.0 2,4 GHz Се однесува на:
TLV1.0 и TLV1.1
димензии Φ 45mm x 55mm
Оперативни
температура
10-40 ° C
(само во затворен простор)
безбедност TLS 1.3
Оперативни
влажност
максимум 65% Може да се спари
со
теди мостот
Потекло Полска, ЕУ Може да биде
инсталиран на
Евро-проfile
цилиндри
Препорачано:
GERDA SLR
модуларен цилиндар
производство
број на серија
Дополнителни информации: Бројот на производната серија на вашиот уред е првите осум знаци од „Серискиот број на уредот (S/N)“ што се гледаат на етикетата на пакувањето и на етикетата на самиот уред. За прampле, бројот на производната серија на уредот со „Сериски број на уредот (S/N)“ 10101010-000001 е 10101010.
Обележување на боја
варијанти
Варијантата на боја на производот е означена со буква на крајот од името на моделот, на етикетата и на плочката со спецификации на производот. За прampле, уред со модел TLV1.0 во варијанта на боја А е означен како „TLV1.0A“.

радио фреквенција

Tedee lock TLV1.0 е опремен со Bluetooth® BLE 5.0 радио интерфејс од 2,4 GHz. Bluetooth® интерфејсот се користи во комуникацијата помеѓу теди бравата, теди мостот и паметните телефони.

радио фреквенција

Интерфејс: Фреквентен опсег: Се однесува на модели:
Bluetooth® BLE 5.0 2,4 GHz од 2.4 GHz до 2.483 GHz TLV1.0, TLV1.1

tedee TLV1.0 - икона 2Микро-USB кабел

Производ Микро-USB кабел
Тежина прибл. 30гр
Должина на 1.5м или 2.0м

tedee TLV1.0 - слика 19

tedee TLV1.0 - икона 3напојување, батерија и полнење

Бравата е опремена со незаменлива LiPo батерија од 3000 mAh. Може да се полни со помош на микро USB-кабел поврзан со извор на енергија како што е напојување или лаптоп. Траењето на батеријата и времето на полнење може да се разликуваат во зависност од употребата, видот на напојување и условите на околината. А предview статусот на полнење на батеријата е прикажан директно во апликацијата tedee. Апликацијата tedee ве известува кога батеријата е целосно наполнета, по што се препорачува да го исклучите уредот од изворот на енергија. За да го продолжите животниот век на батеријата, не се препорачува да ја користите на температури над опсегот 10-40°C.
Се препорачува полнење на батеријата на секои три месеци доколку бравата не се користи редовно.

tedee TLV1.0 - икона 4софтвер

Тековната верзија на софтверот е видлива во апликацијата tedee: уред/поставки/општа/софтверска верзија.
Софтверот за заклучување Tedee може да се ажурира на два начина: автоматски или рачно. Автоматските ажурирања се достапни само кога бравата е поврзана со теди мостот кој е поврзан на интернет преку локална Wi-Fi мрежа.
Ако бравата не е поврзана со tedee bridge, може рачно да го ажурирате софтверот користејќи ја апликацијата tedee: поставки на уредот/општа/верзија на фирмверот.
Ве молиме пријавете ги сите проблеми со апликацијата што може да се појават за време на употребата (како што се грешки при најава или виси на апликацијата) на техничка поддршка преку е-пошта на  [заштитена по е-пошта], во www.tedee.com/support, или по телефон на (+48) 884 088 011 од понеделник до петок за време на работното време од 8:00 до 16:00 часот (CET).

LED сигнали

Што значи
(акција)

ЛЕР
(боја)
Сигнал
(тип)

Дополнителни информации

Иницијализација зелена Трепка
(брзо)
LED трепка по вклучувањето на уредот.
Го потврдува процесот на иницијализација и завршувањето на проверката на системот.
Подготвен Црвено - Сино -
Зелено - бело
Трепка
(секвенцијално)
LED трепка по успешната иницијализација на уредот. Потврдува дека вашата брава за теди е подготвена за употреба.
Отклучување зелена Постојана Зелената ЛЕД се вклучува додека се отклучува.
(ИСКЛУЧЕН ако нивото на батеријата е ниско)
Заклучување Црвена Постојана Црвената LED диода се вклучи за време на фазата на заклучување.
(ИСКЛУЧЕН ако нивото на батеријата е ниско)
Medамед Црвена 5 XNUMX трепкања LED трепка црвено кога бравата за теди е заглавена и бара внимание. Ве молиме проверете дали вашиот уред е правилно калибриран - ако проблемот продолжи, контактирајте го тимот за поддршка на tedee.
Уред
исклучување
Црвена Пулсирачка светлина LED трепка по 5 секунди од притискање на копчето и продолжува да пулсира додека уредот не се исклучи.
Го потврдува процесот на исклучување.
Фабрички ресетирање Црвена Пулсирачка светлина ЛЕР трепка со три брзи црвени трепкања кога ќе се ослободи копчето. Ова потврдува дека фабричките поставки се вратени.
Слаба батерија Црвена 3 трепкања x 3
пати
LED трепка кога батеријата паѓа под 15%.
Трепкањето се појавува по секоја операција за заклучување/отклучување.
Вашата брава за тедее бара полнење.
Полнење на батеријата Сина Постојана LED свети сино, а потоа згаснува по 10 секунди.
Одложен
заклучување
Сина Трепка LED брзо трепка по притискање и задржување на копчето најмалку 1 секунда (и не подолго од 5 секунди). Достапно само ако опцијата за одложено заклучување е ВКЛУЧЕНА во апликацијата Tedee.
Калибрација Сина Трепка LED трепка сино за време на фазата на калибрација.
грешка Црвена Трепка
(брзо / бавно)
Ве молиме контактирајте го тимот за поддршка на Tedee.

правни/еколошки белешки

tedee TLV1.0 - икона 6

Декларација за сообразност на ЕУ
Теди Сп. z oo со ова изјавува дека радио уредот Tedee Lock TLV1.0 е во согласност со Директивата 2014/53/EU. Целосниот текст на Декларацијата за усогласеност на ЕУ е достапен на следната интернет адреса:www.tedee.com/compliance ОЕЕО / RoHS
За да спречите потенцијално негативно влијание врз животната средина, консултирајте се со вашите локални закони и регулативи за правилно отстранување на електронските уреди и батериите во вашата земја. Отстранување на батериите – ако вашиот теди уред содржи батерии, не фрлајте ги со обичен отпад од домаќинството. Предадете ги на соодветно место за рециклирање или собирање. Батериите што се користат во уредите на tedee не содржат жива, кадмиум или олово над нивоата наведени во Директивата 2006/66/EC. Отстранување на електрониката – не фрлајте го вашиот теди уред со обичен отпад од домаќинството. Предадете го на соодветно место за рециклирање или собирање.
Bluetooth®Зборовниот знак и логоата Bluetooth® се во сопственост на Bluetooth SIG, Inc. и секоја употреба на такви ознаки од страна на Tedee Sp. z oo е под лиценца. Другите трговски марки и трговски имиња се оние на нивните соодветни сопственици.
Google, Android и Google Play се заштитни знаци на Google LLC.
Apple и App Store се заштитни знаци на Apple Inc. IOS е заштитен знак или регистриран заштитен знак на Cisco во САД и други земји и се користи под лиценца.

tedee TLV1.0 - икона 7гаранција

Tedee ограничена хардверска гаранција – Tedee Sp. z oo гарантира дека Tedee уредите немаат хардверски дефекти во материјалите и изработката за период не помал од 2 години од датумот на првото мало купување. Теди Сп. z oo не презема одговорност за злоупотреба на уредите (вклучувајќи ги и методите на полнење различни од опишаните во оваа брошура), особено ако какви било промени или модификации на хардверот или софтверот на уредот што не се одобрени, препорачани или обезбедени од tedee, се преземени од страна на корисникот. Целосните информации за гаранцијата се достапни на следниот линк: www.tedee.com/warranty 

tedee TLV1.0 - икона 8техничка поддршка

За техничка поддршка, ве молиме контактирајте го нашиот тим за поддршка

tedee TLV1.0 - икона 9 tedee TLV1.0 - икона 10 tedee TLV1.0 - икона 11
[заштитена по е-пошта] www.tedee.com/support (+ 48) 884 088 011
Пон-пет 8:4 - XNUMX:XNUMX (CET)

tedee TLV1.0 - логоТеди Сп. z oo | ул. Алтова 2, 02-386 Варшава, ПОЛСКА
www.tedee.com | [заштитена по е-пошта]
вашиот код за активирање (AC)
Забелешка: кодот за активирање е осетлив на букви. Кога го пишувате, ве молиме обрнете внимание на големи / мали букви.

Документи / ресурси

tedee TLV1.0 [pdf] Водич за инсталација
TLV1.0, TLV1.1, Вградена паметна брава на вратата

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена