Здраво! Ајде да почнеме.
Корица на ТВ TCL Roku

Вашиот најлесен начин до бесконечна забава

Поврзете се сега за да го извлечете максимумот од вашиот TCL · Roku® TV

Вашиот најлесниот начин за бесконечна забава Изберете и персонализирајте
Изберете и персонализирајте
Персонализирајте го вашиот Почетен екран со емитуван ТВ, вашите омилени 1500+ канали за пренос, вашата конзола за игри и други уреди.

Вашиот најлесен начин до бесконечна забава Скар
Барај
Пронајдете филмови и ТВ-емисии низ врвните канали за пренос, ** подредени за да можете да ја изберете најдобрата опција или вредност.

Вашиот најлесен начин до бесконечна забава_Контролирајте со леснотија
Контрола со леснотија
Контролирајте го вашиот TCL · Roku TV со супер едноставниот далечински управувач, паметниот телефон или таблетот.

Вашиот најлесен начин до бесконечна забава_Cast Media
Cast media
Испратете видео, музика и фотографии од вашиот паметен телефон или таблет на големиот екран.

** Roku®Search е за филмови и ТВ-емисии и не работи со сите канали.

Што има во кутијата

Вашиот најлесен начин до бесконечна забава_Што има во кутијатаШто ви треба
Вашиот најлесен начин до бесконечна забава_Она што ви треба

За дополнителна поддршка, видете во Упатството за употреба на: www.TCLUSA.com/support
*Може да се бараат претплати или други плаќања за пристап до содржина на одредени канали. За прampно, Netflix бара платена претплата, што ви дава пристап до наслови за филмови и ТВ емисии во каталогот за стриминг Netflix. Некои канали може да не се достапни за сите домаќинства на секој пазар или во сите земји каде што се продаваат играчи на Року или други производи со платформата Року.

Чекор 1 Поставете го вашиот телевизор

Подготвени сте чекор по чекор? Само неколку минути сте од ТВ блаженството!

Извадете го вашиот телевизор од кутијата
Бидете внимателни, тешко е!

Да се ​​качи на ид
Следете ги упатствата што доаѓаат со mountидниот ид.

Да го користам штандот

За да спречите оштетување на екранот, внимателно поставете го вашиот телевизор на мека, перничеста површина.

Прицврстете го основниот држач на столбот на држачот за ТВ со помош на метална мијалник и три (3) завртки.
Поставете го вашиот ТВ АБ

ST5X15mm само за моделите 48 ”/ 55”
ST4X15mm за 40 ”модели


Порамнете го основниот држач со дупките за завртки што се наоѓаат на колоната на држачот за ТВ.

Обезбедете столб за стоење на ТВ со четири (4) завртки.
Поставете го вашето ТВ-ЦД

M5X12mm само за моделите 48 ”/ 55”
M4X12mm за 40 ”модели


Обезбедете 100N поддршка на ТВ со два (2) завртка. (Не е потребно за модели од 55)
Поставете го вашиот ТВ Е.

За да избегнете повреди предизвикани од превртување на овој производ,
ве молиме прикачете ги поддржувачите 100N на ТВ и осигурете ја основата
стојат и потпорите 100N се потпираат на површината на масата.

Чекор 2 Напојување

Напојувај
Во овој чекор, ќе се осигураме дека сите системи се ОДИ!
Напојувајте го далечинскиот управувач на вашиот телевизор со вметнување на вклучените батерии.
Поврзете се вашиот кабел за напојување со телевизорот, а потоа приклучете го на theидниот штекер.

Совет за напојување! Секогаш заменувајте ги мртвите батерии со две сосема нови батерии од истиот производител. Никогаш не користете оштетени батерии. Ако вашиот далечински управувач се загрее / загрее за време на употребата, прекинете ја употребата и веднаш контактирајте ја поддршката за клиенти на www.TCLUSA.com/support.

Чекор 3 Фатете го далечинскиот управувач

Далечинскиот управувач на телевизорот треба да се чувствува како дома во вашата рака. Ние го дизајниравме да биде неверојатно интуитивен за гледање телевизија и навигација на менијата на екранот.

Еве неколку копчиња за кои треба да знаете.
Фатете го далечинскиот управувач
МОЌНОСТ Вклучете и исклучете го телевизорот
НАзад Вратете се на претходниот екран
ДОМА Враќање на почетниот екран на Року
ВОЛУМ Зголемете и намалете ја јачината на звукот
ИНСТАНТНО ПРЕДГОВОР Повторување на последните 7 секунди на видео запис
ОПЦИИ View повеќе опции
RWD SCAN Премотајте го видеото за проследување, движете лево по една страница
FWD SCAN Брзо проследување на видео напред, движете се надесно по една страница

Совет! Копчето ви овозможува лесен пристап до поставките на сликата, опциите за прикажување и многу повеќе. Пробајте го на секој екран!

Чекор 4 Целосно водено поставување

Воспоставете ја вашата мрежна врска и изнесете го вашиот внатрешен гик. Го можеш тоа!

Тоа е последното истегнување – ура!
Да се ​​поврземе
Вашиот телевизор автоматски ќе открие безжични мрежи во вашата област. Користете го името и лозинката за мрежата и следете го лесното поставување на екранот. Откако ќе се поврзете, вашиот телевизор автоматски ќе се ажурира со најновиот софтвер - плус може да започнете да ја пренесувате забавата што ја познавате и ја сакате. За разлика од другите телевизори, вашиот нов TCL · Roku TV автоматски добива редовни ажурирања на софтверот во позадина кога е поврзан на Интернет. Ова му овозможува да ви овозможи подобро и подобро искуство.

Ако не сте подготвени да го поврзете вашиот телевизор со безжична мрежа, сепак може да го користите како обичен телевизор.

И поставувањето е готово ... честитки!
Продолжете со користење на далечинскиот управувач за персонализирање на почетниот екран и поставата на канали, емитување филмови и многу повеќе. Ако имате поврзана антена или кабел, само кликнете на плочката за приемник за да гледате емитувани ТВ-канали. Забавата штотуку започна!

цртеж на лице
Вашата сметка на Року:
За време на водената поставка, ќе биде побарано да ја креирате вашата сметка Року на Интернет на roku.com/link. Вашиот телевизор ќе генерира уникатен код што го поврзува вашиот телевизор со вашата нова сметка. Сметките на Року се бесплатни и додека е потребен валиден број на кредитна картичка за да ја креирате вашата сметка, бидете сигурни дека ќе ви се наплати само доколку одобрите купувања апликации и игри од продавницата на каналите Року.

Запознајте го вашиот телевизор

Запознајте се со вашиот ТВ фронтСТАТУСНА СВЕТЛИНА Свети кога ТВ е во мирување, трепка кога ТВ е зафатен, трепка еднаш со секое притискање на копчето на далечинскиот управувач.
ИР РЕЦИВЕР Прима сигнал од далечинскиот управувач на ТВ.

Запознајте го вашиот ТВ назад
КОМПОЗИТЕ АВ ВО Ако вашиот уред не е во можност да се поврзе користејќи HDMI®, поврзете се на вашиот телевизор користејќи стандардни црвено / бели / жолти кабли.
ПОР НА ЕЛЕКТЕР Поврзете го вашиот телевизор со изворот на напојување со вклучениот кабел за напојување.
Запознајте го вашиот ТВ слајд

КОПЧЕ ЗА РЕСЕТИ Притиснете и задржете за ресетирање на фабриката. Внимателно, ќе ги изгубите сите поставки!
3 HDMI ПОРТИ Поврзете кабелска кутија, плеер Bluray, конзола за игри или други уреди на вашиот телевизор користејќи HDMI кабли.
HDMI ARC PORT Поврзете HDMI ARC (аудио канал за враќање) способен аудио уреди како звучни ленти или приемници AV.
  HEADPHONE OUT Поврзете слушалки или други надворешни звучници.
USB ПОРТ Поврзете USB-уред за прелистување фотографии, музика и филмови.
АНТЕНА / КАБЕЛ ВО Поврзете надворешна антена VHF / UHF или напојување на кабелска телевизија.
SPDIF (DIGITAL AUDIO OUT) Поврзете оптички кабел со надворешен дигитален аудио систем.

Поврзувањето го вади вашиот телевизорПоврзувањето го покажува целиот потенцијал на вашиот телевизор!

Секоја ноќ направете филмска вечер
Повеќе од 35,000 филмови за избор, од сите поголеми филмски канали за пренос, како што се Netflix, Amazon Instant Video, Redbox Instant, VUDU и повеќе. *

Влезете во жлебот
Пренесувајте музика од еден од 85 музички канали како Пандора, ВЕВО и Спотифај. Пристапете до целата колекција MP3 веднаш со Amazon Cloud Player или Roku Media Player.

Владејте со водениот ладилник
Бингејм на емисиите што звучат највисоко на каналите како FOXNOW, HBO GO, Hulu Plus и Netflix. Во живо пренесувајте го вашиот спортски тим со најголем избор на спортски пакети за пренос таму.

Уживајте во $ 100 + во БЕСПЛАТНИ проби
Вашата TCL · Roku TV е опремена со специјални понуди, вклучително и 30-дневни бесплатни проби од популарни канали за проследување како што се Amazon Instant Video, Netflix, Redbox Instant, Spotify и повеќе.

Смена на проблеми

Имате проблем со завршување на водената поставка? Не грижете се, тоа е обично лесна поправка.

Ако не можете да видите слика на вашиот телевизор

 • Осигурете се дека ТВ-уредот и уредот што сакате да го гледате (кабелска кутија, Blu-ray плеер, конзола за игри, итн.) Се вклучени и вклучени во работен wallиден штекер.
 • Проверете дали е поврзан кабелот за напојување.

Ако не можете да се поврзете на вашата безжична домашна мрежа при водење при поставување

 • Проверете дали е избрано точното име на безжична мрежа.
 • Осигурете се дека лозинката за безжична мрежа е правилно внесена (лозинката е чувствителна на големи букви).
 • Подобрете го безжичниот сигнал со малку ротирање на рутерот (дури и неколку инчи можат да помогнат).

Ако не можете да слушнете звук

 • Осигурете се дека јачината на звукот на ТВ е вклучена и не е на нечујно.
 • Обидете се само со звучниците на ТВ со исклучување на каква било врска со аудио уреди (како слушалки или аудио-видео приемници).

Ако далечинскиот управувач на ТВ не работи

 • Отстранете ги сите пречки и насочете го далечинскиот управувач кон IR приемникот на ТВ (видете Запознајте го вашиот телевизор).
 • Пробајте нов пакет батерии.
 • Ако светлото за статус на предниот дел од вашиот телевизор
  трепка еднаш кога ќе притиснете далечинско копче, проблемот не е во далечинскиот управувач. Исклучете го телевизорот и вклучете го повторно.

Потребна ви е поголема помош?

www.TCLUSA.com/support
(САД) 877-300-8837 (АК, ХИ, ПР) 877-800-1269

Лого на TCL Roku TV
Авторски права © 2014 од Року, АД. Сите права се задржани. Року ТВ и логото Року се во сопственост на Року, АД ТЦЛ, а логото на ТЦЛ се во сопственост на ТТЕ Технологија, АД. Други имиња на брендови и производи се трговски марки или регистрирани трговски марки на нивните соодветни сопственици.

Документи / ресурси

ТЦЛ Року ТВ [pdf] Упатство за употреба
Року ТВ
ТЦЛ Року ТВ [pdf] Упатство за употреба
Roku TV, TCL, 3-Series, 32S331, S335

Референци

Приклучи се на разговор

5 Коментари

 1. Како да ги сменам каналите кога сакам да одам на многу повисок канал без мачната задача постојано да го притискам копчето за нагоре? Каде се нумеричките копчиња на далечинскиот управувач?

 2. Одам да ја зголемам јачината на звукот и има микрофон на него и немам звук како да го вратам звукот

 3. Добро утро, екранот ми се поцрни и нема слика, има ли решение?
  Buen día, mi pantalla se puso negra y no se ve imagen, hay alguna solución?

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена