Упатство за корисник Swann Wi-Fi овозможен DVR систем

Водич за брз почеток на волшебникот за стартување

  1. Заврши го „Водичот за брз почеток на хардверот“ (водич во сина боја).
  2. Во можност лесно да пристапите до вашиот модем или Wi-Fi.
  3. Вашиот DVR е поврзан со вашиот телевизор и обајцата се вклучени и видливи.
  4. Пристап до компјутер за да креирате нова сметка за е-пошта за вашиот DVR. И Gmail и Outlook се поддржани.

Своно лого

Чекор 1

Swann Wi-Fi овозможен DVR систем - Чекор 1

  1. Првото нешто што ќе го видите на вашиот телевизор е екранот за избор на јазик. Кликнете на паѓачкото мени за да го изберете вашиот префериран јазик, потоа кликнете на „Следно“ за да продолжите.
  2. Ако вашиот DVR е поврзан на вашиот телевизор со помош на HDMI кабел, на екранот ќе се појави известување дека е откриен екран што поддржува максимална резолуција на вашиот телевизор. Кликнете на „OK“ за да продолжите (ако не ја гледате оваа порака, можете да изберете резолуција на екранот во чекор три).
  3. По краток момент, резолуцијата ќе се смени. Кликнете на „OK“ за да потврдите. Appearе се појави екран за добредојде што ги објаснува опциите што можете да ги поставите волшебникот за стартување.

Кликнете на „Следно“ за да продолжите.

Чекор 2

Swann Wi-Fi овозможен DVR систем - Чекор 2

Лозинка: Овој чекор е прилично исправен, само треба да му дадете лозинка на вашиот DVR. Лозинката треба да биде минимум шест карактери и може да содржи мешавина од броеви и букви.

Користете лозинка што ви е позната, но на другите не им е позната лесно. Запишете ја вашата лозинка во просторот даден подолу за безбедно чување.

Означено е „Покажи лозинка“ за да ја откриете вашата лозинка.

Потврди: Внесете ја вашата лозинка повторно за да потврдите.

Не заборавајте да ја запишете вашата лозинка: ________________________

Е-пошта: Внесете адреса за е-пошта што може да се користи за примање на сигнали за е-пошта и код за ресетирање во случај да сте ја изгубиле или заборавиле лозинката на вашиот DVR. Кликнете на „Следно“ за да продолжите.

Чекор 3

Swann Wi-Fi овозможен DVR систем - Чекор 3

Јазик: Повеќе јазици се достапни, потврдете го вашиот избор.

Видео формат: Изберете го правилниот видео стандард за вашата земја. САД и Канада се NTSC. Велика Британија, Австралија и Нов Зеланд се ПАЛ.

резолуцијата: Изберете резолуција на екран што е соодветна за вашиот телевизор.

Временска зона: Изберете временска зона релевантна за вашиот регион или град.

формат на датум: Изберете претпочитан формат на приказ.

Формат на време: Изберете формат на време од 12 часа или 24 часа за прикажување.

Име на уред: Дајте му на вашиот DVR соодветно име или оставете го името прикажано.

P2P ID & QR-код: Ова е уникатен личен код за вашиот DVR. Може да го скенирате QR-кодот (на екранот или налепницата на вашиот DVR) кога ја конфигурирате апликацијата Swann Security на вашиот мобилен уред.

Кликнете на „Следно“ за да продолжите.

Чекор 4

Swann Wi-Fi овозможен DVR систем - Чекор 4

Е-пошта: Оставете го ова овозможено за да добивате предупредувања за е-пошта.

Подесување: Оставете го ова на зададената поставка (ве молиме, консултирајте се со упатството за употреба како да ја конфигурирате поставката „Рачно“).

Испраќачот: Внесете име на испраќач или оставете го името прикажано.

Приемник 1/2/3: Е-адресата што ја внесовте во чекор 1 ќе се прикаже тука. Може да внесете дополнителни две адреси за е-пошта за да испраќате сигнали за е-пошта до е-пошта за работа или член на семејството.

Интервал: Должината на времето што мора да помине откако вашиот DVR ќе испрати е-пошта со предупредување пред да испрати друга. Прилагодете соодветно.

Тест-пошта: Кликнете за да потврдите дека е-поштата што ја внесовте е / е точна.

Кликнете на „Следно“ за да продолжите.

Чекор 5

Swann Wi-Fi овозможен DVR систем - Чекор 5

Функцијата NTP (Протокол за мрежно време) му дава на вашиот DVR можност автоматски да го синхронизира својот часовник со временски сервер. Ова гарантира дека датумот и времето се секогаш точни (вашиот DVR периодично автоматски ќе го синхронизира времето). Очигледно, ова е многу важно за безбедносниот систем и е интегрална функција на вашиот DVR.

  1. Кликнете на копчето „Ажурирај сега“ за автоматски да го синхронизирате внатрешниот часовник на вашиот DVR со серверот за време веднаш.
  2. На екранот ќе се појави порака во која се вели дека времето е успешно ажурирано. Кликнете на „Во ред“ за да продолжите.

Кликнете на „Следно“ за да продолжите.

Чекор 6

Swann Wi-Fi овозможен DVR систем - Чекор 6

Ако Летното зачувување не се однесува на вашата локација, кликнете на копчето „Заврши“, потоа кликнете „ОК“ за да го завршите Волшебникот за стартување.

СПБ: Кликнете на „Овозможи“ за да го примените летното заштедување на вашата локација.

Офсет на време: Изберете го времето за кое се зачувува летното време во вашата временска зона. Ова се однесува на разликата во минути, помеѓу координираното универзално време (UTC) и локалното време.

Режим DST: Оставете го ова на зададената поставка (ве молиме, консултирајте се со упатството за информации за режимот „Датум“).

Време на започнување / време на завршување: Поставете кога започнува и завршува летното сметање, за прampво 2 часот наутро во првата недела од одреден месец.

Кликнете на „Заврши“, потоа кликни на „ОК“ за да го завршиш Волшебникот за стартување.

Главно мени

Swann Wi-Fi овозможен DVR систем - Главно мени

Поддршка.swann.com

Документи / ресурси

Swann Wi-Fi овозможен DVR систем [pdf] Упатство за употреба
490 NVR, QW_OS5_GLOBAL_REV2

Референци

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена