Свон
Рефлектор на надворешна безбедносна камера
Упатство за корисникот

SWIFI-SPOTCAM

КАМЕРА ЗАВРШЕНАVIEW

КАМЕРА ЗАВРШЕНАVIEW

Напојувајте ја камерата

Поврзете го фотоапаратот со адаптерот за напојување користејќи кабел за напојување и етернет, а потоа приклучете го адаптерот за напојување во штекер, како што е прикажано подолу. Проверете дали фотоапаратот е во рамките на мрежата Wi-Fi на која сакате да се поврзете.

Напојувајте ја камерата

ПОБЕТЕТЕ АПЛЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА ЛЕБОТ

  1. Преземете ја најновата верзија на Swann Security апликацијата апликација од Apple App Store® или Google Play ™ Store на вашиот iOS или Android уред. Едноставно побарајте „Swann Security“.
  2. Отворете ја апликацијата и креирајте ја вашата Swann Security сметка. Needе треба да ја активирате вашата сметка со потврдување на е -поштата испратена до регистрираната сметка за е -пошта пред да можете да се најавите.

АПЛИКАЦИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА ЛИВА

ПОСТАВИ КАМЕРА

Стартувајте ја апликацијата Swann Security и најавете се. Допрете го копчето За спарување уред на екранот (или отворете Мени мени и изберете Спарување уред) и следете ги инструкциите во апликацијата за да ја поставите вашата нова камера. Пред да започнете, бидете близу до вашиот рутер или пристапна точка и користете ги информациите за вашата Wi-Fi мрежа (вклучително и лозинката). Забележете дека камерата може да се поврзе само со Wi-Fi мрежа од 2.4 GHz.

ПОСТАВИ КАМЕРА

Монтирајте ја камерата

Камерата може да се монтира на рамна површина со помош на вклучените завртки (и wallидни приклучоци). За најдобри перформанси, проверете дали локацијата на фотоапаратот има добар, сигурен Wi-Fi прием на располагање. Користете ја апликацијата, пробајте да пренесувате видео во живо од камерата таму. Ако не доживеете проблеми со преносот (баферирање и сл.), Најдовте добро место за вашиот уред. Како општо правило, колку е поблизу вашиот фотоапарат до вашиот рутер Wi-Fi, толку е подобар квалитетот на безжичната врска. Можете да ја зголемите покриеноста со Wi-Fi на вашата постоечка мрежа со инсталирање на продолжувач на опсег Wi-Fi.

дијаграм ПОВИД НА КАМЕРАТА

СОВЕТИ

детекција на движење

Сензорот за движење PIR на фотоапаратот открива потписи на топлина на предмети што се движат. Обично ќе добиете добри резултати за откривање со насочување на фотоапаратот надолу под агол каде луѓето ќе се движат низ областа за покривање пред да се упатат директно кон фотоапаратот.

Водич за LED индикатори

LED светлото на предната страна на камерата помага да ве информира за она што се случува со уредот.

  • Цврсто црвено:  Пренос во живо / Снимање на движење
  • Бавно трепка сино:  Режим на спарување Wi-Fi
  • Брзо трепкање сино:  Поврзување со Wi-Fi

Имате прашања?
Тука сме да помогнеме! Посетете го нашиот Центар за поддршка на support.swann.com. Можете да го регистрирате вашиот производ за специјална техничка поддршка, да најдете одговори на најчесто поставуваните прашања и многу повеќе. Можете исто така да ни испратите е -пошта во секое време преку: [заштитена по е-пошта]

Документи / ресурси

Безбедносна камера на отворено на Swann Spotlight [pdf] Упатство за употреба
Безбедносна камера на отворено во центарот на вниманието, SWIFI-SPOTCAM

Референци

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена