Честитки за купувањето на производите на Sunforce. Овој производ е дизајниран според највисоките технички спецификации и стандарди. Willе обезбеди долгогодишна употреба без одржување. Ве молиме, темелно прочитајте ги овие упатства пред инсталацијата, а потоа чувајте ги на безбедно место за понатамошна референца. Ако некогаш сте нејасни за овој производ или ви е потребна дополнителна помош, не двоумете се да контактирате со нашите обучени професионалци кои работат на линијата за поддршка на клиенти на 1-888-478-6435. Од понеделник до петок, од 8:30 наутро до 5:00 часот (источно стандардно време), Монтреал Канада или испратете ни е -пошта [заштитена по е-пошта].

Вашата соларна виси светлина со далечински управувач е идеално решение за дворови, летниковци и тремови. Мулти-функционалниот дизајн овозможува операција „самрак до зори“, две седмициtagд интензитет на осветлување и целосен далечински управувач. Полнете ја вклучената внатрешна батерија преку ден со соларен панел и користете ја светлината за да го осветлите просторот без комплицирани жици.

Делови листа:

  • LED соларна виси светлина со вграден кабел за поврзување со ланец
  • Далечински управувач
  • Соларен панел со приклучок
  • 3 батерии АА 1500 mAh 1.2V (претходно инсталирани)

Сончевиот панел

Соларниот панел полни батерија со помош на сончевата енергија. Ова значи дека не ви се потребни врски со електричното напојување на домаќинството. Sunforce користи најсовремена соларна технологија за да ви донесе панел што може да се полни дури и во услови на индиректна светлина. Сепак треба да го направите секој обид да го лоцирате панелот за да добиете максимална изложеност на сонце.

SUNFORCE Сончева виси светлина

Инсталирање и прилагодување на сончевиот панел
Користејќи го испорачаниот хардвер за монтирање, прикачете го соларниот панел на избраната површина.
Аголот на соларниот панел може да се прилагоди користејќи ја стожерната точка каде што панелот се прикачува на држачот. Ова ви овозможува да ја зголемите изложеноста на сонце

SUNFORCE Соларна виси светлина - соседна

Инсталирање на дијаграмот за монтирање на таванот
Зашрафете го таванскиот држач со интегриран синџир на избраната површина користејќи ги предвидените завртки за монтирање. Осигурајте се дека овој дел е непречен бидејќи може да ја ограничи способноста за работа на далечинскиот управувач. Проверете дали ланецот и кабелот слободно паѓаат надолу

SUNFORCE Соларна виси светлина - монтирање

Поврзување на дијаграмот за соларен панел

SUNFORCE Сончева висечка светлина - поврзете
Вашиот соларен панел се поврзува со малиот „приклучок за приклучок“ сместен на страната на држачот за таванот. Осигурајте се дека оваа врска е цврста и безбедна.

Управување со вашата соларна виси светлина
Одвртете ја стаклената купола што ги покрива LED светилките. Треба да забележите прекинувач. Овој прекинувач во врска со вашиот далечински управувач ќе ви даде контрола на висечката светлина. Прекинувачот има 3 позиции:
ВКЛУЧЕНО, Оваа функција го вклучува светлото, сега можете да го контролирате интензитетот и работата на светлото со вашиот далечински управувач.
ИСКЛУЧЕНО, Ова го поништува далечинскиот управувач. Оваа функција треба да се користи за да се заврши почетниот период на полнење од 2 дена.
AUTO, оваа функција ќе овозможи интегрираниот сензор да ја вклучи светлината ноќе. Во оваа поставка, можете да го контролирате интензитетот на светлината, но не можете да го исклучите светлото со далечинскиот управувач.

SUNFORCE Соларна виси светлина - светлина

Замена на батеријата

SUNFORCE Соларна виси светилка - батерија
Доколку треба да ја замените батеријата, едноставно одвртете ја стаклената купола. Потоа ќе имате пристап до 4 завртки околу работ на светлото. Откако ќе го одвртите и подигнете фитингот за LED светло, ќе ги видите батериите.
ЗАПАМЕТЕ СЕКОГА SE ИЗБЕРЕТЕ ГИ ЗАМЕНИТЕ БАТЕРИИ СО СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА СЛУЧУВАЕ.

Одржување

Периодично проверувајте ги врските, помеѓу држачот за таванот и соларниот панел. Проверете дали приклучокот е правилно вметнат.
Можеби ќе бидат потребни некои сезонски прилагодувања на соларниот панел за да се надоместат пократките денови на полнење во зима. Исчистете го вашиот соларен панел со рекламаamp крпа. Никогаш не користете абразивни хемикалии или површини за ова одржување. Осигурајте се дека соларниот панел е без пречки, како што се дрвја или згради.
Често поставувани прашања
Прашање: Зошто мојата светлина не се пали ноќе? Одговор: проверете дали сте избрале AUTO на малиот прекинувач во стаклената купола.
Прашање: Светлото на далечинскиот управувач не свети кога ќе го притиснам копчето. Што е проблемот? Одговор: Нема светло на далечинскиот управувач. Малата сијалица едноставно емитува сигнал.
Прашање: Зошто има мало јазиче од хартија што ми излегува од далечинскиот управувач? Одговор: Ова јазиче треба целосно да се извади од далечинскиот управувач за да се овозможи да функционира далечинскиот управувач.
Овој производ е опфатен со едногодишна ограничена гаранција. Sunforce Products Inc. му гарантира на оригиналниот купувач дека овој производ е без недостатоци во материјалите и изработката за период од една година гаранција од датумот на купување. Вклучената батерија не е опфатена со оваа гаранција.
За да добиете гарантна услуга, контактирајте со производите на Sunforce за дополнителни инструкции испратете ни е -пошта на инфо (@sunforceoroducts.comНа Потребен е доказ за купување, вклучително и датум и објаснување на жалбата за гарантна услуга.

Документи / ресурси

SUNFORCE Сончева виси светлина [pdf] Упатство за употреба
Сончева висечка светлина, SUNFORCE

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена