Логото на SunForce

SUNFORCE 80033 соларни жичени светла со далечински управувач

SUNFORCE 80033 соларни жичени светла со далечински управувач

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ:
Пред да ги закачите светилките, погрижете се да не се потпираат на некоја топла површина или каде што може да се оштетат. Ако ги полните батериите без прицврстување на светилките, чувајте ги светилките во малопродажната кутија или безбедно чувајте ги во затворен простор за да спречите потенцијално оштетување.

ВНИМАНИЕ: БЕЗБЕДНОСНИ ИНФОРМАЦИИ

 • Вашите соларни жици не се играчка. Чувајте ги подалеку од дофат на мали деца.
 • Вашите соларни жици и соларни панели се целосно отпорни на временски услови.
 • Соларниот панел мора да биде монтиран на отворено за да се максимизира изложеноста на сонце.
 • Пред инсталацијата, распоредете ги сите компоненти и проверете го делот од списокот со делови од овој прирачник.
 • Никогаш не гледајте директно во соларните жичени светла.
 • Не закачувајте други предмети на соларните жици.
 • Не ја сечете жицата и не правете никакви промени во жиците на соларните жици.

ВНИМАНИЕ: ИНСТРУКЦИИ ЗА БАТЕРИЈАТА

 • ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ – ЧУВАЈТЕ ГИ БАТЕРИИТЕ ДА НЕ ДОСТАПУВААТ ДЕЦА.
 • Секогаш купувајте точна големина и одделение на батеријата најсоодветна за наменетата употреба.
 • Секогаш заменувајте го целиот сет на батерии истовремено, внимавајќи да не мешате стари и нови, или батерии од различен тип.
 • Исчистете ги контактите на батеријата, како и оние на уредот пред да ја инсталирате батеријата.
 • Проверете дали батериите се правилно инсталирани во однос на поларитетот (+ и -).
 • Отстранете ги батериите од опремата што не треба да се користи подолг временски период.
 • Веднаш отстранете ги сите неисправни или „мртви“ батерии и заменете ги.
  За рециклирање и отстранување на батериите за заштита на животната средина, ве молиме проверете го интернетот или вашиот локален телефонски именик за локални центри за рециклирање и/или следете ги прописите на локалната власт.

КАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРОУКТ

 • ВиноtagEdison LED светилки со изглед (основа E26)
 • Интегрирани јамки за монтирање
 • Полнење на соларна батерија
 • Вклучена е далечинска контрола
 • 10.67 m / 35 ft вкупна должина на кабел
 • 3V, 0.3W LED заменливи светилки

ПРЕНСТАЛИРАЕ

 1. Соларните жичени светла се испорачуваат со претходно инсталирани батерии. Пред да започнете каква било инсталација, тестирајте ги светилките за осветлување.
  Пред-инсталација 01
  • Поврзете го соларниот панел со конекторот на жичените светла.
  • Изберете ВКЛУЧЕНО на задната страна на соларниот панел.
  • Сијалиците сега треба да светат.
   Штом сите светилки ќе светат, свртете го прекинувачот на OFF и продолжете со инсталацијата.
 2. Проверете дали вашиот соларен панел е поставен така што неговата изложеност на сончева светлина е оптимизирана. Внимавајте на предмети како што се дрвја или настрешници на имот што може да ја попречат способноста на панелот да генерира полнење.
  Пред-инсталација 02
 3. Пред да ги користите вашите соларни жичени светла, на соларниот панел му е потребна сончева светлина во период од три дена. Ова почетно полнење треба да се направи без приклучени жици или со соларниот панел во положба OFF. По третиот ден, вклучените батерии ќе бидат целосно наполнети.

Забелешка: Соларниот панел треба да се монтира на место каде што прекинувачот за ON/OFF е лесно достапен.

МОНТИРАЊЕ НА СОЛАРНИОТ ПАНЕЛ: СОЛАРНИОТ ПАНЕЛ ИМА ДВЕ ОПЦИИ ЗА МОНТАЖА

МОНТИРАЕ НА РЕК
 1. Доколку е потребно, користете ги двата ѕидни приклучоци (H) заедно со двете големи завртки (G). Монтирајте ги завртките користејќи ги двете надворешни отвори на држачот за монтирање за да го прицврстите држачот на избраната површина.
  Држач за монтирање 01
 2. Вметнете ја монтажната основа (D) на задната страна на соларниот панел (B). Користете ја вклучената мала завртка (F) за да ја затегнете врската.
  Држач за монтирање 02
 3. Лизгајте го соларниот панел надолу на држачот за монтирање (E) додека не почувствувате и слушнете како врската кликнува на своето место.
  Држач за монтирање 03
 4. Прилагодете го соларниот панел до саканиот агол за да ја оптимизирате изложеноста на сонце.
  Држач за монтирање 04
 5. Аголот на соларниот панел може да се прилагоди за да се зголеми изложеноста на сонце со олабавување, прилагодување и потоа повторно затегнување на страничната завртка што се наоѓа на испакнатата рака на соларниот панел.
  Држач за монтирање 05

Забелешка: За да го исклучите соларниот панел од држачот за монтирање, притиснете го надолу јазичето за ослободување на дното на држачот за монтирање. Со цврсто притиснато јазичето, лизгајте го соларниот панел нагоре и ослободете се од држачот. Можеби ќе биде потребна одредена сила за да се отстрани панелот од држачот.

Исклучете го соларниот панел

ЗЕМЈЕ КОЛЦА

За да го користите заземјувачкиот столб (C), поврзете ги двата дела на столбот заедно.
Потоа, жлебниот дел се вклопува во испакнатиот крак на соларниот панел.
Колецот потоа може да се користи за монтирање на панелот во земја.

Заземјен влог

ПОСТАВУВАЊЕ НА СОЛАРНИТЕ СВЕТЛИ

Соларните жичени светла имаат различни можни начини за монтирање. Следниве се прampНајчестите начини:

 1. Привремено монтирање: Со стандардни S куки (не се вклучени) или куки за завртки (не се вклучени) соларните жичени светла може да се монтираат користејќи ги интегрираните јамки за монтирање.
  Инсталирање стринг светла 01
 2. Трајно монтирање: Со користење на обвивки за кабелски врски или „патент“ (не се вклучени) или со користење клинци или завртки на површината, соларните жици светла може да се монтираат потрајно.
  Инсталирање стринг светла 02
 3. Инсталација на водилка: со помош на куки S (не се вклучени) прикачете ги жичните светла на претходно инсталирана жица за водич (не е вклучена).
  Инсталирање стринг светла 03
 4. Структурна инсталација: За да се создаде ефект на завеса за соларните жици, прикачете ја првата сијалица на структурата, а потоа монтирајте ја само секоја 3-4-та сијалица за да го создадете саканиот ефект. Завршете го ефектот со монтирање на последната сијалица на структура.
  Инсталирање стринг светла 04
 5. Последниот чекор од инсталацијата е поврзување на соларниот панел со жичените светла. Едноставно вметнете го приклучокот кој се наоѓа по последната сијалица во жицата што доаѓа од соларниот панел. Затегнете го приклучокот со навртување на заптивката над точката за поврзување.
  Инсталирање стринг светла 05
  Забелешка: Соларните жици светла ќе светат 4-5 часа во зависност од нивото на полнење на батериите.

РАБОТА:

Инсталирање стринг светла 06

По првичното полнење од 3 дена во положбата ИСКЛУЧЕНО, соларните жичени светла се спремни за употреба.
Извлечете го вклученото пластично јазиче за да ја активирате батеријата (J) на далечинскиот управувач.

Кога соларниот панел е во позиција ВКЛУЧЕНО, сијалиците треба да светат. Едноставно притиснете го копчето на далечинскиот управувач за да ги исклучите светилките. Слично на тоа, кога светилките се исклучени, притиснете го копчето на далечинскиот управувач за да ги осветлат сијалиците. Препорачливо е да го оставите соларниот панел во положба ON за редовна употреба. Со вртење на соларниот панел во положба OFF, се исклучува далечинскиот управувач и може да се користи при складирање или за долги периоди на планирана неактивност.

ЗАБЕЛЕШКА: Користењето на сончевата жичана светлина во текот на дневните часови ќе има негативен ефект врз должината на времето додека светлата ќе светат навечер. Кога не е потребно, секогаш користете го далечинскиот управувач за да ги исклучите светилките за да помогнете во зачувувањето на полнењето на батеријата.

Инсталирање стринг светла 07

Батериите на сончевата жичка светилка (I) се инсталирани на задниот дел од соларниот панел. Секогаш отворајте ја преградата за батерии со прекинувачот ON/OFF во положбата OFF. Отшрафете го задниот дел од преградата за батерии и извадете го задниот дел. Внатре ќе ги видите батериите.
Кога ги заменувате батериите, внимавајте на правилниот поларитет и усогласете ги спецификациите на батериите со батериите што сте ги извадиле.
Користете само батерии што се полнат.
За овој производ користете две литиум-јонски батерии од 18650 3.7V на полнење.
Заменете го задниот дел од преградата за батерии и продолжете да ги користите соларните жичени светла по потреба.

ОВОЈ УРЕД СОСТАВУВА СО ДЕЛ 15 ОД ПРАВИЛАТА НА FCC.
Операцијата е предмет на следниве два услови:
(1) овој уред може да не предизвика штетни пречки и (2) овој уред мора да прифати какво било примено мешање, вклучително и пречки што можат да предизвикаат непосакувана работа.
Промените или модификациите кои не се изречно одобрени од страната одговорна за усогласеност, може да го поништат овластувањето на корисникот да работи со опремата.
ЗАБЕЛЕШКА: Оваа опрема е тестирана и утврдено е дека е во согласност со ограничувањата за дигитален уред од класа 8, во согласност со дел 15 од Правилата на FCC. Овие ограничувања се дизајнирани да обезбедат разумна заштита од штетни пречки во станбена инсталација. Оваа опрема генерира, користи и може да зрачи енергија на радиофреквенција и, доколку не е инсталирана и употребена во согласност со упатствата, може да предизвика штетни пречки во радио комуникациите. Сепак, не постои гаранција дека нема да има пречки во одредена инсталација. Ако оваа опрема навистина предизвикува штетни пречки за радио или телевизиски прием, што може да се утврди со исклучување и вклучување на опремата, корисникот се охрабрува да се обиде да ги поправи пречките со една или повеќе од следниве мерки:

 • Преориентирајте ја или преместете ја антената за прием.
 • Зголемете ја поделбата помеѓу опремата и приемникот.
 • Поврзете ја опремата во штекер на коло различно од оној на кој е поврзан приемникот.
 • Консултирајте се со продавачот или искусен радио / ТВ техничар за помош.

Уредот е оценет за да ги исполни општите услови за изложеност на RF. Уредот може да се користи во состојба на пренослива експозиција без ограничување.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Овој производ содржи батерија со копче. Доколку се проголта, може да предизвика тешка повреда или смрт за само 2 часа. Веднаш побарајте лекарска помош.

Батерија

Доколку треба да ја замените вклучената батерија во далечинскиот управувач, лоцирајте ја преградата за батерии на работ на далечинскиот управувач.
Турнете го јазичето надесно (1) и извлечете го просторот за батерии (2).
Заменете ја батеријата уверувајќи се дека е запазен правилниот поларитет и погрижете се заменливата батерија да ги има истите карактеристики како онаа што е отстранета.

 1. ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: ЧУВАЈТЕ ГИ БАТЕРИИТЕ НЕДОСТАП НА ДЕЦА
 2. Голтањето може да доведе до сериозни повреди за само 2 часа или смрт, како резултат на хемиски изгореници и потенцијална перфорација на хранопроводот.
 3. Ако се сомневате дека вашето дете проголтало или вметнало батерија со копче, веднаш побарајте итна медицинска помош.
 4. Испитајте ги уредите и проверете дали купето на батеријата е правилно заштитено, на пр., Завртката или другиот механички прицврстувач се затегнати. Не користете ако одделот не е безбеден.
 5. Фрлете ги користените батерии на копчињата веднаш и безбедно. Рамните батерии сè уште можат да бидат опасни.
 6. Кажете им на другите за ризикот поврзан со батериите на копчињата и како да ги чуваат своите деца безбедни.

ОВОЈ УРЕД Е СОГЛАСНО СО ЛИЦЕНЦАТА НА ИНДУСТРИ КАНАДА ОД ЛИЦЕНЦАТА ОСЛОБЕНИ ОД РСС СТАНДАРД(И).
Операцијата е предмет на следниве два услови:
(1) Овој уред може да не предизвика пречки и (2) Овој уред мора да прифати какво било мешање, вклучително и пречки што можат да предизвикаат несакано работење на уредот.
Дигиталниот апарат е во согласност со канадскиот CAN ICES-005 (8) / NM8-005 (8).
Овој радио предавател (ISED сертификациски број: 26663-101015) е одобрен од Industry Canada да работи со типовите на антени наведени со наведеното максимално дозволено засилување. Видовите антени кои не се вклучени во оваа листа, а имаат засилување поголемо од максималното засилување наведено за тој тип, се строго забранети за употреба со овој уред.

Логото на SunForce

Документи / ресурси

SUNFORCE 80033 соларни жичени светла со далечински управувач [pdf] Упатство за употреба
80033, Соларни жичени светла со далечински управувач, светла за далечински управувач, соларни жичени светла

Приклучи се на разговор

4 Коментари

 1. Same issue as others. Remote will not turn off bulbs. All items stored inside for the winter. Replaced battery in remote, still no luck. Purchased early fall and remote worked great for the short time it was used. Any suggestions besides having to return the set??

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена