SUNFORCE 1600334 Соларни жичени светла со лого на далечински управувач

SUNFORCE 1600334 соларни жичени светла со далечински управувач

SUNFORCE 1600334 Соларни жичени светла со далечински управувач про

ОДГОВОРVIEW

SUNFORCE 1600334 соларни жичени светла со далечински управувач 1

ВАORTНО, ОДНЕСЕТЕ СЕ ЗА ИДНИОТ УПРАВА: ПРОЧИТАЈТЕ ВНИМАТЕЛНО

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: 
Пред да ги закачите светилките, погрижете се да не се потпираат на некоја топла површина или каде што може да се оштетат. Ако ги полните батериите без прицврстување на светилките, чувајте ги светилките во малопродажната кутија или безбедно чувајте ги во затворен простор за да спречите потенцијално оштетување.

ВНИМАНИЕ: БЕЗБЕДНОСНИ ИНФОРМАЦИИ

 •  Вашите соларни жици не се играчка. Чувајте ги подалеку од дофат на мали деца.
 •  Вашите соларни жици и соларни панели се целосно отпорни на временски услови.
 •  Соларниот панел мора да биде монтиран на отворено за да се максимизира изложеноста на сонце.
 •  Пред инсталацијата, распоредете ги сите компоненти и проверете го делот од списокот со делови од овој прирачник.
 •  Никогаш не гледајте директно во соларните жичени светла.
 •  Не закачувајте други предмети на соларните жици.
 •  Не ја сечете жицата и не правете никакви промени во жиците на соларните жици.

ВНИМАНИЕ: ИНСТРУКЦИИ ЗА БАТЕРИЈАТА 

 •  Користете само батерии што се полнат.
 •  Секогаш купувајте правилна големина и степен на батерија што е најпогодна за намената употреба: за ова
 •  Исчистете ги контактите на батеријата, како и оние на уредот пред да ја инсталирате батеријата.
 •  Осигурете се дека батериите се правилно инсталирани во однос на поларитетот (+ и -).
 •  Отстранете ги батериите од опремата што не треба да се користи подолг временски период.
 •  Веднаш отстранете ги сите неисправни или „умрени“ батерии и заменете ги.

За рециклирање и фрлање на батериите за заштита на животната средина, ве молиме проверете го интернетот или вашиот локален ph one директориум за локални центри за рециклирање и/или следете ги прописите на локалната власт. За повеќе информации за куќиштето и локацијата на батеријата, погледнете во Чекор 7 на страница 4.

КАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРОИЗВОДОТ

 • ВиноtagEdison LED светло со изглед
 • Интегрирани јамки за монтирање
 •  Полнење на соларна батерија
 •  Вклучена е далечинска контрола
 • 10.67 m / 35 ft вкупна должина на кабел
 • 3V, 0.3W LED заменливи светилки
 1.  Соларните жичени светла се испорачуваат со претходно инсталирани батерии. Пред да започнете каква било инсталација, тестирајте ги светилките за осветлување.SUNFORCE 1600334 соларни жичени светла со далечински управувач 2
  1. Поврзете го соларниот панел со конекторот на жичените светла.
  2. Превртете го соларниот панел така што стаклениот сончев колектор е свртен надолу на рамна површина. Најдобро е да користите крпа за ова за да спречите гребење на сончевото стакло. Не треба да се открие светлина на сончевото стакло.
  3. Изберете ВКЛУЧЕНО на задната страна на соларниот панел.
  4. Сијалиците сега треба да светат. Штом сите светилки ќе светат, свртете го прекинувачот на OFF и продолжете со инсталацијата.
 2.  Проверете дали вашиот соларен панел е поставен така што неговата изложеност на сончева светлина е оптимизирана. Внимавајте на предмети како што се дрвја или настрешници на имот што може да ја попречат способноста на панелот да генерира полнење.SUNFORCE 1600334 соларни жичени светла со далечински управувач 3
 3.  Пред да ги користите вашите соларни жичени светла, на соларниот панел му е потребна сончева светлина во период од три дена. Ова почетно полнење треба да се направи без приклучени жици или со соларниот панел во положба OFF. По третиот ден, вклучените батерии ќе бидат целосно наполнети.

забелешка:Соларниот панел треба да се монтира на место каде што е лесно достапен прекинувачот за ON/OFF.

МОНТИРАЊЕ НА СОЛАРНИОТ ПАНЕЛ: СОЛАРНИОТ ПАНЕЛ ИМА ДВЕ ОПЦИИ ЗА МОНТАЖА 

МОНТИРАЕ НА РЕК

SUNFORCE 1600334 соларни жичени светла со далечински управувач 4

 1.  Доколку е потребно, користете ги двата ѕидни приклучоци (H) заедно со двете големи завртки (G). Монтирајте ги завртките користејќи ги двете надворешни отвори на држачот за монтирање за да го прицврстите држачот на избраната површина.
 2. Вметнете ја монтажната основа (D) на задната страна на соларниот панел (B). Користете ја вклучената мала завртка (F) за да ја затегнете врската.
 3. Лизгајте го соларниот панел надолу на држачот за монтирање (E) додека не почувствувате и слушнете како врската кликнува на своето место.
 4. Прилагодете го соларниот панел до саканиот агол за да ја оптимизирате изложеноста на сонце.
 5. Аголот на соларниот панел може да се прилагоди за да се зголеми изложеноста на сонце со олабавување, прилагодување на испакнатата рака на соларниот панел.

SUNFORCE 1600334 соларни жичени светла со далечински управувач 5SUNFORCE 1600334 соларни жичени светла со далечински управувач 6

забелешка: За да го исклучите соларниот панел од држачот за монтирање, притиснете го надолу јазичето за ослободување на дното на држачот за монтирање. Со цврсто притиснато јазичето, лизгајте го соларниот панел нагоре и ослободете се од држачот. Можеби ќе биде потребна одредена сила за да се отстрани панелот од држачот.

ЗЕМЈЕ КОЛЦА
За да го користите заземјувачкиот столб (C), поврзете ги двата дела на столбот заедно. Потоа, жлебниот дел се вклопува во испакнатиот крак на соларниот панел. Колецот потоа може да се користи за монтирање на панелот во земја.

ПОСТАВУВАЊЕ НА СОЛАРНИТЕ СВЕТЛИ

Соларните жичени светла имаат различни можни начини за монтирање. Следниве се прampНајчестите начини:

SUNFORCE 1600334 соларни жичени светла со далечински управувач 7

 

 1. Привремено монтирање: Со стандардни S куки (не се вклучени) или куки за завртки (не се вклучени) соларните жичени светла може да се монтираат користејќи ги интегрираните јамки за монтирање.
 2. Постојана монтажа: Со користење на обвивки за кабелски врски или „патенти“ (не се вклучени) или со помош на клинци или завртки на површината, соларните жици светла може да се монтираат потрајно.
 3. Инсталација на водилка: со помош на куки S (не се вклучени) прикачете ги жичните светла на претходно инсталирана жица за водич (не е вклучена).
 4. Структурна инсталација: За да се создаде ефект на завеса за соларните жици, прикачете ја првата сијалица на структурата, а потоа монтирајте ја само секоја 3-4-та сијалица за да го создадете саканиот ефект. Завршете го ефектот со монтирање на последната сијалица на структура.
 5. Последниот чекор од инсталацијата е поврзување на соларниот панел со жичените светла. Едноставно вметнете го приклучокот кој се наоѓа по последната сијалица во жицата што доаѓа од соларниот панел. Затегнете го приклучокот со навртување на заптивката над точката за поврзување.

SUNFORCE 1600334 соларни жичени светла со далечински управувач 8

забелешка: Соларните жици светла ќе светат 4-5 часа во зависност од нивото на полнење на батериите.

РАБОТЕЊЕ

SUNFORCE 1600334 соларни жичени светла со далечински управувач 9

По првичното полнење од 3 дена во положбата ИСКЛУЧЕНО, соларните жичени светла се спремни за употреба. Извлечете го вклученото пластично јазиче за да го активирате соларниот панел на далечинскиот управувач е во положбата ВКЛУЧЕНА сијалиците треба да светат. Едноставно притиснете го копчето на далечинскиот управувач за да ги исклучите светилките. Слично на тоа, кога светилките се исклучени, притиснете го копчето на далечинскиот управувач за да ги осветлат сијалиците. Препорачливо е да го оставите соларниот панел во положба ON за редовна употреба. Со вртење на соларниот панел во положба OFF, се исклучува далечинскиот управувач и може да се користи при складирање или за долги периоди на планирана неактивност.

ЗАБЕЛЕШКА: Користењето на сончевата жичана светлина во текот на дневните часови ќе има негативен ефект врз должината на времето додека светлата ќе светат навечер. Кога не е потребно, секогаш користете го далечинскиот управувач за да ги исклучите светилките за да го зачувате полнењето на батеријата.

ЗАМЕНА НА БАТЕРИЈА

SUNFORCE 1600334 соларни жичени светла со далечински управувач 10

Батериите на сончевата жичка светилка (I) се инсталирани на задниот дел од соларниот панел. Секогаш отворајте ја преградата за батерии со прекинувачот ON/OFF во положбата OFF. Отшрафете го задниот дел од преградата за батерии и извадете го задниот дел. Внатре ќе ги видите батериите. Кога ги заменувате батериите, внимавајте на правилниот поларитет и усогласете ги спецификациите на батериите со батериите што сте ги извадиле.

SUNFORCE 1600334 соларни жичени светла со далечински управувач 11

КАКО ДА СЕ ЗАМЕНИ сијалицата

SUNFORCE 1600334 соларни жичени светла со далечински управувач 12

Користете само LED светилки од 3V, 0.3W. За повеќе информации за заменетите светилки, контактирајте со Sunforce Products Inc. на [заштитена по е-пошта] или јавете се на 1-888-478-6435.

ОВОЈ УРЕД СОСТАВУВА СО ДЕЛ 15 ОД ПРАВИЛАТА НА FCC. 

Операцијата е предмет на следниве два услови:

 1. Овој уред може да не предизвика штетни пречки и
 2. овој уред мора да прифати какви било примени пречки, вклучително и мешање што може да предизвика несакана работа.

ЗАБЕЛЕШКА: Оваа опрема е тестирана и откриено е дека е во согласност со ограничувањата за дигиталниот уред од Класа Б, согласно дел 15 од Правилата на FCC. Овие граници се дизајнирани да обезбедат разумна заштита од штетно мешање во станбена инсталација. Оваа опрема генерира, користи и може да зрачи енергија со радиофреквенција и, доколку не е инсталирана и употребена во согласност со упатствата, може да предизвика штетни пречки на радио или телевизиски прием, што може да се утврди со исклучување и вклучување на опремата, корисникот се охрабрува да се обиде да го поправи мешањето со една или повеќе од следниве мерки:

 • Преориентирајте ја или преместете ја антената за прием.
 • Зголемете ја поделбата помеѓу опремата и приемникот.
 • Поврзете ја опремата во штекер на коло различно од оној на кој е поврзан приемникот.

Внимание: Какви било измени или измени на овој уред што не се експлицитно одобрени од производителот, може да го поништи вашиот овластување за управување со оваа опрема.

Изјава за ИСЕД
Македонски: Овој уред е во согласност со RSS-стандардите, ослободени од лиценца од Industry Canada. Работата е предмет на следниве два услови:

 1. Овој уред може да не предизвика пречки и
 2. Овој уред мора да прифати какви било пречки, вклучително и пречки што може да предизвикаат несакано работење на уредот. Дигиталниот апарат е во согласност со Canadian CAN ICES‐ 3 (B)/NMB‐ 3(B)

Овој радио предавател (ISED сертификациски број: 26663-101015) е одобрен од Industry Canada да работи со типовите на антени наведени со наведеното максимално дозволено засилување. Видовите антени кои не се вклучени во оваа листа, а имаат засилување поголемо од максималното засилување наведено за тој тип, се строго забранети за употреба со овој уред.

ГРИА И ОДРУВАЕ

 •  Погрижете се соларниот панел да остане во положба што ја оптимизира изложеноста на сонце, особено во зимските месеци.
 •  Сончевиот панел треба да се исчисти со рекламаamp памучна ткаенина на редовна основа. Ова ќе обезбеди оптимални перформанси и полнење на батеријата.
 •  Користете ја истата техника за чистење на светилките од соларните светилки за проветрување.
 •  Никогаш не дозволувајте абразивен материјал да дојде во контакт со соларниот панел или сијалиците.

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

 1.  Може ли жицата да се продолжи?
 2.  Дали сончевите жици бараат директно сонце за да работат?
 3.  Дали светилките се заменливи?
 4.  Зошто сончевите жичени светла изгледаат како строб или трепкаат?
 5.  Дали може да се користат соларни жичени светла во текот на денот?
 6.  Каков тип на батерија бараат моите соларни светла за проветрување за да работат?
 7.  Каков тип на батерија бара мојот далечински управувач за да работи?

Колку долго светат светлата 

 1.  Не, жиците на соларната жичка светилка не можат да се продолжат.
 2.  Соларните жичени светла ќе се полнат на директна и индиректна сончева светлина За оптимални перформанси обидете се да се осигурате дека соларниот панел е ориентиран за да ја максимизирате изложеноста на сонце.
 3.  Да, 0.3WI ED светилките се заменливи. Ве молиме контактирајте го нашиот тим за услуги на клиентите и погледнете на страница 10 за дополнителни информации за замена на сијалицата.
 4.  Трепкачкото светло обично е предизвикано од недоволно наполнета батерија. Свртете ги соларните жичени светла во положбата „ИСКЛУЧЕНО“ и полнете ги цели два дена на силно сонце. По овие два дена од полнењето, префрлете се на позицијата „ON“ и користете го нормално.
 5.  Да, светилките можат да работат во текот на денот.
 6.  Секој сет на соларни жици светла бара употреба на две 3. 7V Li-Ion батерии на полнење.
 7.  Овој далечински управувач бара употреба на 3V литиумска (CR2025) батерија со копче.
 8.  Во зависност од полнењето и здравјето на поставените батерии, светлото треба да свети помеѓу 4-5 часа.

Документи / ресурси

SUNFORCE 1600334 соларни жичени светла со далечински управувач [pdf] Водич за инсталација
101015, 2AX4R-101015, 2AX4R101015, 1600334, Соларни жичени светла со далечински управувач

Референци

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена