ПОТРЕСНО

SOAR NCAA Mississippi Old Miss Rebels Shockbox LED безжичен Bluetooth звучник

SOAR-NCAA-Mississippi-Old-Miss-Rebels-Shockbox-LED-Wireless-Bluetooth-Speaker

спецификации

 • ТЕХНОЛОГИЈА НА КОНЕКТИВНОСТ: Bluetooth, USB
 • ТИП ЗВУЧНИК: Bluetooth
 • Бренд: ПОТРЕСНО
 • ИМЕ НА МОДЕЛ: Шокбокс LED Bluetooth звучник
 • ПРЕПОРАЧАНИ УПОТРЕБИ ЗА ПРОИЗВОДОТ: Музика, ЦampИНГ
 • BLUETOOTH: 5.0
 • БЕЗЖИЧЕН опсег: 30 стапки.
 • ВРЕМЕ ЗА РАЗГОВОР: 5 часа
 • БОЈА: Боја на тимот
 • ДИМЕНЗИИ НА ПАКЕТ НА СТАВКИ LXWXH: 7.01 х 5.04 х 3.15 инчи
 • ТЕЖИНА НА ПАКЕТОТ: 0.25 килограм
 • СТИЛ: Безжичен Bluetooth звучник Shockbox LED
 • ВКЛУЧЕНИ КОМПОНЕНТИ: Звучник, микро-USB кабел за полнење, прирачник
 • ГОЛЕМИНА: Една големина

Вовед

За вашата претстојна задна врата или вampна одмор, SOAR Shockbox LED звучникот е идеалниот звучник. Лесен за едноставно складирање и транспорт. Удобна горна рачка. Изграден да трае, со материјали кои се непропустливи за вода и шок. Безжичен опсег од 30 стапки со технологија Bluetooth 5.0. Два може лесно да се синхронизираат за стерео звук. Вклучен е микро-USB кабел; траење на батеријата повеќе од 5 часа. Одличен метод за прикажување на гордоста на вашиот тим кога и каде сакате е со официјален производ NCAA.

Како да се вклучи

Изберете опции за Bluetooth од менито за поставки на вашиот телефон (и Android и iOS). Под поставките за Bluetooth, одете до областа за други уреди. Проверете дали е избран режим за откривање на вашиот телефон. Изберете го звучникот што сакате да го спарите со кликнување на него под „други уреди“.

КАКО ДА СПАРИТЕ

Изберете опции за Bluetooth од менито за поставки на вашиот телефон (и Android и iOS). Под поставките за Bluetooth, одете до областа за други уреди. Проверете дали е избран режим за откривање на вашиот телефон. Изберете го звучникот што сакате да го спарите со кликнување на него под „други уреди“.

КАКО ДА СЕ ПОВРЗАТЕ СО ТЕЛЕФОН

 • Од горниот дел на екранот, повлечете надолу.
 • Допрете Bluetooth и задржете го.
 • За да спарите нов уред, допрете. Ако Спарете го новиот уред не е таму, одете во „Достапни уреди“ или притиснете Повеќе. Освежи.
 • Изберете го уредот со Bluetooth што сакате да го поврзете со вашиот уред со допирање на неговото име.
 • Внимавајте на сите насоки прикажани на екранот.

КАКО СЕ НАПОРУВААТ БЕЗЖИЧНИТЕ ЗВУЧНИЦИ

Поголемиот дел од безжични звучници се поврзуваат со стандардни штекери или ленти за напојување со помош на адаптери за наизменична струја. За да станат „вистински безжични“, некои системи користат батерии што се полнат, иако оваа функција бара репозиционирање и полнење како рутински задачи за да се користи овој тип на опкружувачки систем за звук.

КАКО ДА СЕ РЕСЕТИРА

Треба да го направите ова само накратко со повеќето Bluetooth звучници. Копчињата за вклучување и Bluetooth мора да се притиснат и држат истовремено за да може да се ресетира речиси секој Bluetooth звучник.

Најчесто поставувани прашања

Дали Bluetooth звучникот бара WIFI?

Наместо интернет конекција, Bluetooth-брановите се со краток домет. Ова значи дека не ви треба план за податоци или дури и мобилна врска за Bluetooth да функционира насекаде каде што имате два компатибилни уреди.

Можете ли да слушате музика со Bluetooth звучник?

Можете едноставно да се поврзете со малиот безжичен звучник од компјутер што има Bluetooth функционалност ако има микрофон. Не постои метод за пренос на аудио ако малиот безжичен звучник веќе нема микрофон и неопходен хардвер за додавање.

Дали е можно да се користи Bluetooth звучник со телефон?

Преку апликацијата SoundWire, сопствениците на паметни телефони со Android може да ги користат своите уреди како Bluetooth звучници за лаптопи. Можете да пренесувате аудио на вашиот телефон користејќи ја бесплатната верзија од компјутер со Windows или Linux.

Зошто Bluetooth не може да ги лоцира уредите?

Одете во Поставки > Систем > Напредно > Опции за ресетирање > Ресетирај Wi-Fi, мобилен и Bluetooth на уредите со Android. За уредите со iOS и iPadOS, прво ќе треба да го прекинете спарувањето на секој уред, а потоа да го рестартирате телефонот или таблетот со одење до Поставки > Bluetooth, избирајќи ја иконата за информации, а потоа изберете Заборави го овој уред за секој уред.

Дали е потребна наизменична струја за безжични звучници?

Кабелот за напојување со наизменична струја (жица) што секогаш го имаат „безжичните“ звучници треба да се приклучи на ѕидот. Вообичаените „жични“ звучници ја преземаат својата енергија од ampлајфикатори во вашиот AV приемник преку истата жица што ја пренесува музиката.

Дали се потребни извори на енергија за Bluetooth звучниците?

Bluetooth звучниците и паметните домашни звучници се секогаш вклучени бидејќи овие дополнителни функционалности бараат напојување. Ако имате активни звучници, можете само да го поврзете вашиот извор на музика, да ги ставите во штекер (или да ги користите внатрешните батерии) и да престанете да читате овде - освен ако не сте љубопитни, т.е.

Како безжичните звучници се поврзуваат со телевизорите?

Предавателот емитува аудио сигнали до безжичниот уред со кој е поврзан од аудио изворот (вашиот ТВ). Двата уреди често се поврзани заедно со помош на Bluetooth или Wi-Fi. Безжичните звучници потоа ги слушаат радио брановите со помош на ресивер.

Зошто трепка синото светло на мојот Bluetooth звучник?

Силна врска може да биде означена со сино светло што трепка постојано. Слушалките може да се во режим на спарување ако имаат бавно сино светло што пулсира. Црвените и сините светла што трепкаат се најтипична шема на светло за режим на спарување.

Зошто мојот Bluetooth звучник постојано се исклучува сам?

Рачно вклучување на Bluetooth во поставките на вашиот Android треба да го спречи неговото автоматско вклучување и исклучување. Можно е да треба да ги приспособите поставките за заштеда на енергија ако вашата Bluetooth врска се прекинува поради слаба батерија.

Дали Bluetooth може да работи офлајн?

Со еден збор, да. WIFI не е неопходен за Bluetooth слушалки и тие функционираат совршено без него.

Видео

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена