SloanLED 100L1 24 VDC Напојување - лого100L1 24 VDC Напојување
Упатство за инсталација

Напојување SloanLED 100L1 24 VDC - слика 1 Напојување SloanLED 100L1 24 VDC - слика 2
1. Потребни алатки: стриптизери за жица, вежба и шрафцигер. 2. Потребни материјали: цевковод и електрично куќиште за напојување (ако не е поставено на знак направен од материјал со ознака на куќиштето), завртки со глава за тавче #8, PLTC кабел со листа на UL, приклучоци за електрична жица на списокот UL (на пр., жичани навртки), силикон . Европа: Електрично куќиште за напојување, завртки за глава на тавата M4, PLTC кабел, силикон, 3M™ Scotchlok™ конектори.
Напојување SloanLED 100L1 24 VDC - слика 3 Напојување SloanLED 100L1 24 VDC - слика 4
3. Напојување: Идентификувајте ги примарните жици, секундарните жици и локацијата на јазичињата за монтирање. 4. Монтирајте го напојувањето: користете ја јазичето за монтирање во аголот за да обезбедите напојување.
Напојување SloanLED 100L1 24 VDC - слика 5
5. Поврзете го основното: ВНИМАНИЕ: Обезбедете лиценциран електричар да се поврзе со примарната.

ЗАБЕЛЕШКА: Обезбедете соодветна вентилација. Работната амбиентална температура на напојувањето е -40º до 55º C. Напојувањето мора да се монтира во затворен простор (т.е. трансформаторската конзерва/возјачка патека). Растојанието за напојување со термопластични, дрво, влакна или други запаливи материјали за куќиште треба да биде 1″ (25 mm). Две или повеќе соседни напојувања не смеат да се монтираат поблиску од 1″ (25 mm) крај до крај или 4″ (102 mm) странично.
Ако е монтиран во кабинет за знаци, UL бара кабинетот да биде направен од материјал со оцена за куќиштето. Осигурајте се дека напојувањето не е преоптоварено така што ќе потврдите дека излезната струја е помала од 4.15 DC Ampс. Се препорачува да се користат фотоелементи или светлосни сензори за да се продолжи животниот век на напојувањето и да се одржи единицата на максимална работна ефикасност.

ПРОБЛЕМИ

Ако знакот не функционира правилно, проверете го следново:

  • Основно волtage е помеѓу 120-277 VAC
  • Секундарна кнtage е 24 VDC
  • Излезна струја е 4.15 Amps или помалку
  • Напојувањето не е преоптоварено (видете ја табелата за капацитет на напојување во упатството за инсталација на производот или SloanLED.com)
  • Во секундарните жици нема шорцеви
  • Сите секундарни врски се ЦРВЕНО-ДО-ЦРВЕНО и ЦРНО-ДО-ЦРНО

Производите на SloanLED имаат ограничена гаранција.
За целосни детали погледнете ја политиката за гаранција што се наоѓа на SloanLED.comSloanLED 100L1 24 VDC Напојување - иконаНекои или сите прикажани производи се покриени со американски и странски патенти кои чекаат и се покриени со еден од следните издадени американски патенти:
6776504, 6969179, 7192157, 6932495, 7241031

SloanLED 100L1 24 VDC Напојување - логоУслуга за клиенти и техничка поддршка
Седиштето на SloanLED
5725 Olivas Park Drive, Вентура, Калифорнија, САД
888.747.4 LED (888.747.4533) • [заштитена по е-пошта]
SloanLED.com
P/N 402794 Rev A 2021-03-24
SloanLED Europe bv
Argonstraat 110, 2718 SN Zoetermeer, NL
+31 88 12 44 900 • [заштитена по е-пошта]

Документи / ресурси

SloanLED 100L1 24 VDC Напојување [pdf] Водич за инсталација
701895-100L1, 100L1 24 VDC Напојување, 100L1, 24 VDC Напојување

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена