SISIGAD B02B Електричен ховерборд за самобалансирање

Не заборавајте да бидете безбедни и што е најважно, да се забавувате!

Пред да ракувате со ова возило, прочитајте ги сите упатства за безбедно склопување и ракување. Упатството за употреба може да ве води низ функциите и користењето на ховербордот. Пред да го користите овој ховерборд, запознајте се со начинот на ракување, за да можете да го одржувате ховербордот во најдобра можна состојба. Овој апарат се предлага да го користат деца на возраст од 8 години па нагоре и лица со намалени физички, сетилни или ментални способности или недостаток на искуство и знаење, доколку им е даден надзор или упатство за користење на апаратот на безбеден начин и разберете ги опфатените опасности. Децата не смеат да си играат со апаратот. Чистењето и одржувањето на корисникот не смеат да го вршат деца без надзор.

Предупредување: Литиумска батерија внатре

ГЛАВА 1 ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ

Ги повикуваме сопствениците на овој модел на ховерборд да ги наплатат и чуваат ховербордите на безбедно место. За да се зголеми безбедноста и животниот век на батериите поврзани со овој модел, важно е да не се полни овој модел ако температурата е под 5 ° C или над 45 ° C. Покрај тоа, полначот мора да се исклучи кога батеријата е целосно наполнета. Користете го само полначот што е спакуван со моделот на ховерборд.

Ризик од возење

ПРЕДУПРЕДУВАЕ!

 • Научете како да возите безбедно пред да возите брзо на ховерборд.
 • Неуспех, губење контрола, уривање, вклучително и прекршување на правилата во упатството за корисникот може да доведе до повреда.
 • Брзината и опсегот може да се разликуваат врз основа на тежината на возачот, теренот, температурата и стилот на возење.
 • Погрижете се да носите кацига и заштитна облека пред да го користите ховербордот.
 • Осигурајте се внимателно да го прочитате упатството пред да го користите ховербордот.
 • Само за употреба во суво време.
 • Не препорачуваме употреба на какви било скутери за рамнотежа на јавни патишта. Само за домашна употреба.
Подготовката пред операцијата

Пред да ја користите, батеријата треба да биде целосно наполнета. Проверете го Поглавје 6.

Ограничување на тежината на операторот

причината за ограничувањето на тежината: 1. гарантира безбедност на операторот; 2. намалување на штетата од преоптоварување.

ПОГЛАВЈЕ 2 РАКУВАЊЕ СО БАЛАНСОТ СКУТЕР

Калибрација

Ако вашиот ховерборд се повлекува налево или надесно, можеби ќе треба да ги калибрирате неговите сензори. Чекор како подолу:
Чекор 1: Исклучете го/израмнете го скутерот.
Чекор 2: Притиснете го копчето за вклучување повеќе од 10 секунди додека не видите како светлото трепка 5 пати.
Чекор 3: Повторно исклучување скутер.

ЗАБЕЛЕШКА:
Вградена во функцијата Self-Balance, лесна е за возење.

ПРЕДУПРЕДУВАЕ!
Никогаш не треба да вртите насилно кога возите брзо. Никогаш не треба да возите настрана или да вртите на падина. Тоа ќе доведе до пад и повреда.

Оперативен директор
 • Ховербордот користи динамичка рамнотежа, користејќи внатрешен жироскоп и сензори за забрзување. Статусот на ховербордот е контролиран од центарот на гравитација. Се прилагодува со мотор, кој е контролиран од системот за серво контрола. Кога се наведнувате напред, ќе почувствува дека вашите постапки се забрзуваат. Кога треба да се свртите, забавете го и движете го стапалото нанапред или наназад, тогаш тежиштето на телото се движи лево или десно, па ховербордот може да почувствува дека се движи лево или десно.
 • Ховербордот има инертен динамички систем за стабилизација, така што може да одржува рамнотежа предно-задна, но не може да гарантира лево и десно. Така, при вртење, скутерот треба да се ракува со забавување, инаку може да се повредите.
Научете како да го користите

Чекор 1: Притиснете го копчето за вклучување за да го вклучите ховербордот.
Чекор 2: Ставете го ховербордот на рамна земја и проверете дали се преземени сите безбедносни мерки. Ставете ја едната нога на подлогата што ќе го активира прекинувачот за педали за да го вклучи индикаторот за работа, откако системот ќе влезе во режим на самоизбалансирање, ставете ја другата нога на подлогата.
Чекор 3: Преземете ја контролата врз ховербордите напред или назад, запомнете дека движењето на вашето тело не треба да биде нагло.

ЗАБЕЛЕШКА:
Ако не сте во урамнотежена состојба кога ќе го активирате прекинувачот за стапала, зуењето ќе се алармира и ќе се запали предупредувачката ЛЕР. Системот не е во самоизбалансирана состојба. Без балансирана состојба, не треба да управувате со ховербордот. Потоа треба да ги калибрирате сензорите, видете точка 2.2.
Чекор 4: Контролирајте ја левата и десната насока на ховербордот.
Чекор 5: Пред да се симнете, проверете дали ховербордот е сеуште во урамнотежена состојба и запрен, потоа тргнете од едната, потоа другата нога.

ПРЕДУПРЕДУВАЕ!
Никогаш не треба да вртите насилно кога возите брзо.
Никогаш не треба да возите настрана или да вртите на падина. Тоа ќе доведе до пад и повреда.

Секогаш реагирајте на аларми

Ховербордот нема да работи во следниве ситуации:

 • За време на работата, ако системот работи со грешка, ховербордот ќе ги поттикне операторите на различни начини, како што се забрана за возење, сијалички за аларм, аларм за звучен сигнал наизменично системот не може да влезе во режим на самоизбалансирање.
 • Кога стапнувате на ховербордот, платформата се движи напред или назад повеќе од 10 степени, уредот нема да работи.
 • Волtage од батеријата е премногу ниско.
 • За време на полнењето.
 • За време на работата, платформата наопаку ќе забрани работа.
 • Преголема брзина.
 • Батеријата не е доволно наполнета.
 • Застој во гумите, две секунди подоцна скутерот влегува во режим на исклучување.
 • Батеријата волtage е помала од заштитната вредност, 15 секунди подоцна ховербордот влегува во режим на исклучување.
 • Продолжување на големо тековно празнење (како што е долгогодишно качување по многу стрмни падини)

ПРЕДУПРЕДУВАЕ!
Кога ховербордот ќе влезе во состојба на исклучување (кога батеријата е празна), системот автоматски ќе ја заклучи машината. Може да се отклучи кога ќе го притиснете копчето за вклучување. Кога батеријата е испразнета или системот дава информации со безбедносно исклучување, не продолжувајте да го возите ховербордот, во спротивно, ховербордот не може да балансира поради недостаток на батерија. Во оваа состојба, најверојатно возачот ќе биде повреден. Ако батеријата го достигне минимумот, континуираното возење на ховербордот негативно ќе влијае на животниот век на батеријата. Производот треба да се користи само на температури помеѓу -10°C – +45°C.

Вежба за возење

Пред да возите ховерборд, проверете дали сте запознаени со вештините за возење. Секогаш вежбајте со некој подготвен да ве држи/фати.

 • Користете обична (но не и широка) облека и рамни чевли со цел да ја задржите флексибилноста на вашето тело.
 • Ве молиме, одете на отворени простори за да вежбате возење на ховербордот додека не можете лесно да се качите/симнете
 • Осигурајте се дека површината е рамна.
 • Кога возите на различен терен, мора да забавите.
 • Ховерборд е алатка за возење дизајнирана за мазен пат. Намалете ја брзината ако возите ховерборд на груба површина.
 • Пред возење: Темелно прочитајте го Поглавје 4 за максимална брзина и Поглавје 5 за безбедно возење

ПОГЛАВЈЕ 3 РАБОТА НА СЕНЗОРОТ НА ПЕДАЛОТ И ИНДИКАТОРОТ

Сензор за педали

Ховербордот има 4 сензори под педалата, кога операторот стапнува на педалата, ховербордот автоматски ќе се прилагоди на шемата за балансирање. Кога го возите, мора да бидете сигурни дека педалот е целосно зачекорен, ве молиме не стапнувајте на деловите надвор од педалата. Не ставајте работи на педалите за да го направите ховербордот да работи самостојно и да ја зголемите можноста за удар, па дури и да предизвикате лична повреда и оштетување на самиот ховерборд.

Индикатори за батерија и работа
 • Индикаторот се наоѓа во средината на ховербордот. Се користи за информации за работа.
 • Индикаторот за батерија на ховербордот ќе покаже зелена боја се додека има доволно енергија на батеријата за возење.
 • Индикаторот за батеријата на ховербардот ќе покаже црвена боја кога батеријата е намалена (15-20% остануваат) и ќе треба да престанете да возите и да почнете да ја полните ховербордот.
 • Индикаторот за батерија на ховербордот ќе прикаже ЦРВЕНО и ќе има ПРЕДУПРЕДУВАЧКИ АЛАРМ ЗВУК кога ќе се потроши батеријата и мора веднаш да престанете да возите. Ховербордот сега ќе се исклучи без дополнителна најава и ховербордот потоа ќе изгуби рамнотежа. Може да имате ризик да се повредите доколку се обидете да продолжите да возите.
 • Индикатор за работа: кога ќе се активира педалата, индикаторот за работа ќе светне, а потоа системот ќе дојде во работна состојба; кога системот работи грешка, индикаторот ќе стане црвено.

ПОГЛАВЈЕ 4 Опсег И БРЗИНА

Опсег по полнење

Опсегот по полнење е поврзан со многу фактори, на прampле:

 • Топографија: На рамномерни патишта опсегот по полнење ќе се зголеми, на нерамни терени, ќе се намали.
 • Тежина: Тежината на операторот може да влијае на возењето.
 • Температура: Екстремната температура ќе го намали растојанието за возење.
 • Одржување: Ако ховербордот е правилно наполнет и батеријата се одржува во добра состојба, ова ќе го зголеми растојанието за возење.
 • Брзина и стил на возење: Одржувањето стабилна брзина ќе го зголеми растојанието за возење, напротив, честото стартување, запирање, забрзување, забавување ќе го намали растојанието.
Макс. Брзина
 • Максималната брзина на ховербордот е оценета на 14 километри на час, но зависи од состојбата на полнење на батеријата, состојбата/аголот на површината, правецот на ветерот и тежината на возачот. Ако батеријата е целосно наполнета, површината е многу рамна, па дури и наведната надолу, има заден ветар, а возачот не е многу тежок, максималната брзина може да надмине 15 километри на час.
 • Приближувајќи се до својата максимална брзина, ховербордот емитува предупредувачки сигнал и брзината треба да се намали. Препорачуваме да го возите ховербордот со брзини што ви се удобни и да не го возите ховербордот со брзина поголема од 12 км/ч.
 • Во дозволената брзина, ховербордот може добро да се балансира.

ГЛАВА 5 БЕЗБЕДНО ВОЗЕЊЕ

Ова поглавје ќе се фокусира на безбедноста, знаењето и предупредувањата. Пред да ракувате со ова возило, прочитајте ги сите упатства за безбедно склопување и работа.

ПРЕДУПРЕДУВАЕ!

 • Пред да започнете, запознајте се како да работите, за да можете да го одржувате ховербордот во најдобра состојба.
 • Кога возите ховерборд, проверете дали се преземени сите безбедносни мерки. Треба да носите шлем, подлошки за колена, влошки за лактите и друга заштитна опрема.
 • Возачот не треба да носи широка или обесена облека, врвки за чевли и сл. Кои можат да се фатат во тркалата на лебдечката плоча.
 • Ховербордот е само за лична забава. Не смеете да го возите по јавни улици.
 • Ховерборд не е дозволен на патеките за моторни возила.
 • На децата, постарите лица, бремените жени не им е дозволено да возат.
 • Лицата со намален капацитет за балансирање не треба да возат ховерборд.
 • Не возете го ховербордот под дејство на алкохол или било која друга супстанција.
 • Не носете предмети кога возите.
 • Ве молиме, внимавајте на работите пред вас, одржувањето на добра визија ќе ви помогне безбедно да возите ховерборд.
 • Опуштете ги нозете додека возите, колената се малку свиткани, може да помогне во одржувањето рамнотежа кога наидувате на нерамна земја.
 • Во процесот на возење, бидете сигурни дека вашите стапала се секогаш стрмни на педалите.
 • Ховерборд може да носи само едно лице.
 • Не започнувајте или не запирајте одеднаш.
 • Избегнувајте возење по стрмни падини.
 • Не возете го ховербордот нагоре кон фиксен предмет (прв. ѕид или друга структура) и продолжете да го возите ховербордот.
 • Не возете на слабо осветлени или темни места.
 • Возењето со ховерборд е на ваш сопствен ризик и компанијата не е одговорна за какви било несреќи или оштетувања што може да ги предизвикате.
 • Уверете се дека брзината на возилото е безбедна за вас и за другите и бидете подготвени да застанете во секое време кога работите. Кога возите ховерборд, ве молиме држете одредено растојание еден од друг за да избегнете судири.
 • Кога управувате, треба да го користите центарот на гравитација на вашето тело, насилното поместување на центарот на гравитација може да предизвика да го уништите или паднете од ховербордот.
 • Не возете наназад за долги растојанија, возите наназад со голема брзина, свртувајте со голема брзина и возите премногу брзо.
 • Не возете кога врне или изложувајте го ховербордот на други влажни услови. Само да се вози во суво време.
 • Избегнувајте возење по пречки и избегнувајте снег, мраз и лизгави површини.
 • Избегнувајте возење по предмети од ткаенина, мали гранки и камења.
 • Избегнувајте возење во тесни простории или каде што има пречка.
  Скокањето на или исклучувањето од ховербордот може и ќе предизвика штета што не е покриена со гаранција. Ризик од лична повреда. Личната штета или злоупотреба поврзана со „возење со трикови“ не е покриена со компанијата и гаранцијата за ништовно.

ГЛАВА 6 ПОЛНЕЊЕ НА HOVERBOARD

Ова поглавје главно дискутира за методите на полнење, како да ја одржувате батеријата, безбедносните прашања на кои треба да обрнете внимание и спецификациите на батеријата. За да се заштитите себеси и другите, и да го продолжите животниот век на батеријата и да ги подобрите перформансите на батеријата, проверете дали ги следите следните операции.

Слаба батерија

Кога ќе откриете дека индикаторот за батеријата е црвен и трепка, тоа покажува слаба батерија. Се препорачува да престанете да возите. Кога моќноста е ниска, нема доволно енергија за вообичаено возење, тогаш системот автоматски ќе ја навали основата на платформата за да забрани употреба на операторот. Многу е лесно да паднете ако инсистирате на возење во овој момент и негативно влијаете на животниот век на батеријата.

Не користете ја батеријата во следниве случаи.

 • Испуштање мирис или прекумерна топлина
 • Истекување на која било материја.
 • Забрането е расклопување на батеријата.
 • Не допирајте никаква материја што излегува од батеријата.
 • Не дозволувајте децата и животните да ја допираат батеријата.
 • Батериите содржат опасни супстанции внатре. Забрането е отворање на батеријата и вметнување предмети во батеријата.
 • Користете го само испорачаниот полнач.
 • Не полнете премногу литиумски батерии. Батеријата се состои од литиумски батерии.

ЗАБЕЛЕШКА:
Кога ќе откриете дека индикаторот за батеријата е зелен и трепка, по некое време ќе се смени во црвено и алармот ќе звучи. Сега веќе не ви дозволува да возите. Тоа укажува на слаба батерија. Се препорачува да престанете да возите и да го наполните ховербордот. Кога батеријата е слаба, нема доволно енергија за нормално возење. Оперативниот систем на ховербордот автоматски ќе ја навали платформата напред за да забрани употреба. Ова може да предизвика возачот да падне од лебдечката плоча и да се повреди.

ВНИМАНИЕ
 • Кога се полни. Не возете на ховерборд!
 • Кога полнењето е во тек, LED светлото на полначот на батеријата е црвено.
 • Кога ќе заврши полнењето, LED светлото на полначот на батеријата се претвора во зелена боја.
 • Кога ќе заврши полнењето, исклучете го полначот од батеријата од електричната мрежа и од лебдечката плоча.
Чекори за полнење
 • Проверете дали ховербордот, полначот и DC приклучокот за напојување на ховербордот се чуваат суви.
 • Користењето друг полнач може да го оштети производот или да создаде други потенцијални ризици.
 • Вклучете го адаптерот за напојување во портата за напојување DC на задната страна на ховербордот и стандарден штекер.
 • Проверете дали свети зелениот индикатор на адаптерот.
 • Кога црвеното показно светло на полначот означува својство за полнење, инаку проверете дали линијата е поврзана сопственост.
 • Кога индикаторското светло на полначот се менува од црвено во зелено, ова покажува дека батеријата е целосно наполнета.
 • Во овој случај, прекинете со полнењето. Прекумерното полнење ќе влијае на траењето на батеријата.
 • Прекумерното полнење ќе го намали животниот век на батеријата. Ве молиме погледнете го времето на полнење во листот со спецификации. Производот не треба да се полни на подолги периоди.
 • Никогаш не го полните производот без надзор.
 • Производот треба да се полни само на температури помеѓу 0 ° C - +45 ° C.
 • Ако се полни на пониски или повисоки температури, постои ризик перформансите на батеријата да се намалат и потенцијален ризик од оштетување на производот и лични повреди.
 • Полнете го и чувајте го производот на отворено, суво место и подалеку од запаливи материјали (т.е. материјали што може да избувнат во пламен).
 • Не полнете на сончева светлина или во близина на отворен оган.
 • Не полнете го производот веднаш по употреба. Оставете го производот да се олади еден час пред полнењето.
 • Ако производот е оставен кај други лица за прample за време на годишниот одмор, треба да се наплати делумно (се наплатува 20 - 50%). Не е целосно наполнет.
 • Не го отстранувајте производот од пакувањето, наполнете го целосно и потоа вратете го во пакувањето. Кога се испраќа од фабриката, производот често е делумно наполнет. Чувајте го производот во делумно наполнета состојба додека не се користи.

ПРЕДУПРЕДУВАЕ!

 • Користете го само DC конекторот за да се поврзете со DC кабелот од полначот што доаѓа со ховербордот.
 • Не вметнувајте странски објекти во DC конектор.
 • Ризик од лак! Никогаш не премостувајте го DC полнењето со метални предмети!

ГЛАВА 7 ОДРЖУВАЊЕ НА ХОВЕРБОРДОТ

Ховербордот треба да се одржува. Ова поглавје главно ги опишува релевантните чекори и важни потсетници за работа за да се одржува. Проверете дали серпентина за напојување и полнење е исклучена пред да ја направите следната операција. Не треба да работите кога батеријата се полни.

чистење

Проверете дали напојувањето и намотката за полнење се исклучени. Избришете ја лушпата од ховербордот со мека крпа

ПРЕДУПРЕДУВАЕ!
Осигурајте се дека водата и другите течности не влегуваат во внатрешните делови на скутерот за рамнотежа, бидејќи тоа може трајно да ја оштети електрониката/батериите на скутерот. Постои ризик од лична повреда.

Складирање
 • Ако температурата на складирање е под 0 ° C, не наплаќајте ја ховербордот. Можете да го ставите во топла средина (5-30 ° C) за полнење.
 • Можете да го покриете ховербордот, со цел да спречите прашина.
 • Чувајте го ховербордот во затворен простор ставете го на место со сува и соодветна средина.
 • Доколку се користи на пониски или повисоки температури, постои ризик перформансите на батеријата да се намалат и потенцијален ризик од оштетување на производот и лична повреда.
 • Чувајте го производот на температура помеѓу 5 ° C - 30 ° C. (оптимална температура за складирање е 25 ° C)
 • Полнете го и чувајте го производот на отворено, суво место и подалеку од запаливи материјали (т.е. материјали што може да избувнат во пламен).
 • Не чувајте го производот на сончева светлина или близу оган.
 • Ако производот е оставен кај други лица за прample за време на годишниот одмор, треба да се наплати делумно (се наплатува 20-50%). Не е целосно наполнет.
 • Кога се испраќа од фабриката, производот честопати се наплатува делумно. Чувајте го производот во делумно наполнета состојба, сè додека не се користи.
 • Ховербордот мора да се излади најмалку 1 час пред да се спакува.
 • Не смее да се остава внатре во топол автомобил што седи на сонце.

ПРЕДУПРЕДУВАЕ!
За да се заштити безбедноста на корисниците, на корисниците им е забрането да го отвораат ховербордот или ќе се откажете од вашите гарантни права.

ПОТОПЛУВАЕ
Ве молиме прочитајте го целосно упатството и упатствата подолу пред да го користите производот

 • Користењето друг полнач може да го оштети производот или да создаде други потенцијални ризици.
 • Никогаш не го полните производот без надзор.
 • Периодот на полнење на производот не треба да надминува три часа. Престанете со полнење по три часа.
 • Производот треба да се полни само на температури од 0°C и 45″C,
  Ако се полни на пониски или повисоки температури, постои ризик перформансите на батеријата да се намалат и потенцијален ризик од оштетување на производот и лични повреди.
 • Производот треба да се користи само на температури помеѓу -10°C и +45″C. Доколку се користи на пониски или повисоки температури, постои ризик да се намалат перформансите на батеријата и потенцијален ризик од оштетување на производот и лична повреда.
 • Чувајте го производот на температури помеѓу 0°C и 35°C. (оптималната температура за складирање е 25°C)
 • Полнете го и чувајте го производот на отворено, суво место и подалеку од запаливи материјали (т.е. материјали што може да избувнат во пламен).
 • Не полнете на сончева светлина или во близина на отворен оган.
 • Не наполнувајте го производот веднаш по употреба. Оставете го производот да се излади еден час пред полнењето,
 • Ако производот е оставен кај други лица за прample за време на годишниот одмор, треба да се наплати делумно (се наплатува 20-50%). Не е целосно наполнет.
 • Не вадете го производот од пакувањето, наполнете го целосно и потоа вратете го во пакувањето,
 • Кога се испраќа од фабриката, производот честопати бил делумно наполнет. Чувајте го производот во делумно наполнета состојба, додека не се користи.

СПЕЦИФИКАЦИИ – B02B

Големина на тркалото 8.5 инчен
Моторни Двојна 250W
Макс опсег 13 км
Моќност на батеријата DC 24V/4AH
Време на полнење 2.5-3 часа
Опсег на тежина на возачот 20-100 kg (44-200 LBS)
Опсег на тежина за најдобро искуство 20-90 kg (44-200 LBS)
Работна температура -10-40 ° C
Температура на полнење 0 - 65 ° С.
Зачувана релативна влажност 5% - 85%

Производител
Shenzhen Uni-chic Technology Co., Ltd.
адреса: Дом зграда 101, бр. 50, Xingqiao Road, Longxin
Заедница, округ Лонганг, Шенжен, Гуангдонг КИНА

Направено во Кина

Документи / ресурси

SISIGAD B02B Електричен ховерборд за самобалансирање [pdf] Упатство за употреба
B02B, Електричен самобалансирачки ховерборд, B02B Електричен самобалансирачки ховерборд, Самобалансирачки ховерборд, Ховерборд

Приклучи се на разговор

1 коментар

 1. How do you connect your Jetson hoverboard to the Jetson app?
  Using the power button, turn on your Jetson product. Open the Ride Jetson App on your handheld device. Tap the Bluetooth symbol in the top left corner of the app. Look for your Jetson product in the list of detected devices and select it.
  Лебдечки стапала

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена