GPS тракер ST-901
Упатство за користење

SinoTrack GPS Tracker ST-901 2

Статус на ЛЕР

 Сина LED - GPS статус

Статус Што значи
Трепка Не започнува GPS сигнал или GPS
ON GPS е во ред

 Портокалова LED - GSM статус

Статус Што значи
Трепка Не започнува SIM-картичка или GSM
ON ГСМ е во ред

Стандардната лозинка е: 0000
Стандардниот режим работи нормално (режим ACC).
GPS статус: А е да се добие локација, V е неважечка локација.
Режимот за аларм е вклучен.
Алармот ќе се испрати до контролниот број 3.
Батеријата 5 е 100%, 1 е 20%; батеријата е од 1 до 5.

Инсталација:

1. ГПС -антената треба да биде насочена кон чисто небо.
(Не може да се стави под метал, но стаклото и пластиката се во ред)
SinoTrack GPS Tracker ST-901- 12. Поврзете ги жиците:

SinoTrack GPS Tracker ST-901- Поврзете ги жиците

Функции:

1. Поставете контролен број :
Команда: Број + пас + празно + сериски
Sampле: 139504434650000 1
13950443465 е мобилен број, 0000 е лозинката, 1 е сериски значи првиот број.
Кога тракерот одговори „SET OK“ значи поставката е во ред.
Може да ги поставите и вториот и третиот контролен број.

2. Режим на работа:
ST-901 има режим на работа и со SMS и со GPRS.
1. Ако сакате да го контролирате преку мобилен телефон и да користите само СМС, можете да ја добиете локацијата на Google од вашиот мобилен, а потоа вие
може да избере СМС -режим.
2. Ако сакате да го следите тракерот преку Интернет во реално време и сакате да ги инсталирате податоците за тракерот со години, треба да
изберете го режимот GPRS.
Можете да испратите СМС за да го изберете режимот.
Режим на СМС: (стандардно)
Команда: 700 + Лозинка
SampЛе: 7000000
Одговор: ПОСТАВИ ОК
Кога ST-901 ја добие командата, таа ќе се смени во СМС-режим.
Режим GPRS:
Команда: 710 + Лозинка
Sampле: 7100000
Одговор: ПОСТАВИ ОК
Кога ST-901 ќе ја добие командата, таа ќе се смени во режим GPRS.
3. Променете ја лозинката
Команда: 777+Нова лозинка+Стара лозинка
Sampле: 77712340000
1234 е новата лозинка, а 0000 е старата лозинка.
Кога ST-901 ќе ја добие командата, тој ќе одговори СЕТ ОК
4. Добијте локација со врската на Google
Команда: 669 + лозинка
Sampле: 6690000
Кога СТ-901 ќе ја прими командата, ќе ги прочита ГПС-податоците и ќе ја испрати локацијата назад со линк на Гугл; можете да ја отворите врската за да ја проверите локацијата на тракерот на мапите.SinoTrack GPS Tracker ST-901

SinoTrack GPS Tracker ST-901-е-пошта

http://maps.google.com/maps?=+22.64207+114.18829

5На Добијте локација по телефонски повик.
Можете да користите кој било мобилен телефон за да ја повикате SIM -картичката во тракерот, таа ќе одговори на локацијата со линк на Google; можете да ја отворите врската за да ја проверите локацијата на тракерот на мапите.
SinoTrack GPS Tracker ST-901-е-поштаhttp://maps.google.com/maps?=+22.64207+114.18829

Кога ќе го повикате тракерот кога е на неважечка локација, ќе ви одговори на последната валидна локација, откако повторно ќе ја добие новата локација, ќе ви испрати СМС -секунди со нова локација.

6. Промена на временска зона
Команда: 896+лозинка+Празно+E/W+HH
Sampле: 8960000E00 (стандардно)
Е значи исток, W значи запад, 00 меѓувреме зона.
Одговор: ПОСТАВИ ОК
0-временската зона е 8960000 00

7. Испраќајте локација во одредено време секој ден.
Е се испрати до првиот контролен број.
Команда: 665 + лозинка + HHMM
HH значи час, тој од 00 до 23,
ММ значи минути, тоа од 00 до 59.
Sampле: 66500001219
Одговор: ПОСТАВИ ОК
Затворете ја командата за функции: 665 + лозинка + ИСКЛУЧЕН (стандардно)
Sampле: 6650000 од
Одговор: ПОСТАВИ ОК

SinoTrack GPS Tracker ST-901-е-пошта

http://maps.google.com/maps?=+22.64207+114.18829

8. Гео-ограда (испрати аларм само на првиот број)
Отворена гео-ограда: 211 + лозинка
Sampле: 2110000
Одговор: ПОСТАВИ ОК
Затвори гео-ограда: 210 + лозинка
Sampле: 2100000
Одговор: ПОСТАВИ ОК
Поставете ја гео-оградата
Sampле: 0050000 1000 (гео-оградата е 1000 метри)
Одговори ПОСТАВИ ОК
Ние ја предлагаме Гео-оградата повеќе од 1000 метри.

SinoTrack GPS Tracker ST-901-е-пошта

http://maps.google.com/maps?=+22.64207+114.18829

9. Аларм за преголема брзина (испрати аларм за контролни броеви)
Команда: 122 + Празно+XXX
Sampле: 1220000 120
Одговор: ПОСТАВИ ОК
ХХХ е брзината, од 0 до 999, единицата е KM / H.
Ако XXX е 0, тоа значи затворање на алармот за преголема брзина.

SinoTrack GPS Tracker ST-901-е-поштаhttp://maps.google.com/maps?=+22.64207+114.18829
10. Километри
Поставете ја почетната километража
Команда: 142+Лозинка <+M+X>
X е почетната километража, единицата е метар.
Sampле: 1420000
Одговор: ОБРААЕ ОКОЛНО ИЗВРШУВАЕ
Sampле: 1420000M1000
Одговор: ПОСТАВИ ОК, ТЕКОВНО: 1000
Црвена тековната километража
Команда: 143 + лозинка
Sampле: 1430000
Одговори АКТУЕЛНО ВКУПНО КОЛЕМИНА: XX.
XX е километражата, единицата е метар.

11. Аларм за шок (испратете СМС -аларм до првиот број)
Аларм за отворен удар: 181 + лозинка + Т.
Sampле: 1810000T10
Одговори: ПОСТАВИ ОК
Т значи шокантно време, единицата е втора,
Тоа е од 0 до 120 секунди.
Затвори аларм за удари: 180 + лозинка
Sampле: 1800000
Одговор: ПОСТАВИ ОК

SinoTrack GPS Tracker ST-901-е-пошта

http://maps.google.com/maps?=+22.64207+114.18829

12. Аларм за слаба батерија (испратете СМС порака до првиот број)
Кога батеријата е слаба, тракерот ќе испрати СМС -порака за аларм со мала моќност до првиот бројSinoTrack GPS Tracker ST-901-е-пошта

http://maps.google.com/maps?=+22.64207+114.18829

Кога батеријата е полна, Bat: 5, значи 100%; Лилјак: 4 значи 80%, лилјак: 3 значи 60%, лилјак: 2 значи 40%, лилјак: 1 значи
20%. Кога лилјакот е 1, ќе испрати аларм за слаба батерија.

13. Режим на повик
Режим на повик вклучен:
Команда: 150 + лозинка
Sampле: 1500000
Одговори: ПОСТАВИ ОК

Режимот на повик е исклучен
Команда: 151 + лозинка
Sampле: 1510000
Одговори: ПОСТАВИ ОК
Кога режимот за повик е вклучен, алармите ќе се јават и ќе испраќаат СМС на контролниот број,
Кога режимот за повик е исклучен, испратете само SMS.

14. Поставете APN
Команда 1: 803 + лозинка + празно + APN
Sampле: 8030000 CMNET
Одговори: ПОСТАВИ ОК

Ако на вашиот APN ви треба корисник и пропусница:
Команда 2: 803+лозинка+Празно+АПН+Празно+корисничко име на АПН+Празно+АПН пропусница
Sampле: 8030000 CMNET CMNET CMNET
Одговор: ПОСТАВИ ОК
15. Поставете IP и порта
Команда: 804+лозинка+празно+IP+празно+порта
Sampле: 8040000 103.243.182.54 8090
Одговор: ПОСТАВИ ОК

16. Поставете го временскиот интервал
ACC на временски интервал (стандардно е 20 секунди)
Команда: 805+лозинка+Празно+Т
Sampле: 8050000 20
Одговор: ПОСТАВИ ОК
Т значи временски интервал, единицата е втора,
Тоа е од 0 до 18000 секунди,
Кога Т = 0 значи близок GPRS.

Временски интервал за исклучување ACC (стандардно е 300 секунди)
Команда: 809 + лозинка + празно + Т
Sampле: 8090000 300
Одговор: ПОСТАВИ ОК
Т значи временски интервал, единицата е втора,
Тоа е од 0 до 18000 секунди,
Кога Т = 0 значи близок GPRS.

Минималниот временски интервал е 5 секунди.

Интернет песна:

Ве молиме најавете се од www.sinotrack.com or http://103.243.182.54

SinoTrack GPS Tracker ST-901- Онлајн песна

Можете исто така да ја преземете нашата АППС на webстраница за следење на вашиот мобилен:

SinoTrack GPS Tracker ST-901- Онлајн песна 1

Други функции:

1. РЕСТАРТ
Следбеникот ќе се рестартира.
2. РКОНФ
Прочитајте ја конфигурацијата на тракерот
Тракерот ќе одговори:
AU08,ID: 8160528336,UP:0000,U1:,U2:,U3:,MODE:GPRS
ДНЕВНО: ИСКЛУЧЕН, ГЕО ОБЕЛЕНИЕ: ИСКЛУЧЕН, ПОГОЛЕМА БРЗИНА: ИСКЛУЧЕН
ГЛАС: Вклучено, тресете се
АЛАРМ: ИСКЛУЧЕН, СПИЕТ: ИСКЛУЧЕН, АПН: CMNET ,,, ИП: 103.243.182.54: 8090, ВРЕМЕ НА ПРЕДВРЗУВАЕ: 20
ВРЕМЕН ЗОНА: E00
AU08: верзија на софтвер
ID: 8160528336 (ID на Тракер)
ГОРЕ: 0000 (лозинка, стандардно е 0000)
U1: првиот контролен број,
U2: вториот контролен број,
U3: трет контролен број.
Режим: GPRS (режим на работа, стандарден е GPRS)
ДНЕВНО: ИСКЛУЧЕНО (Дневно време за пријавување, стандардно исклучено)
GEO FENCE: ИСКЛУЧЕН (Гео ограда, стандардно исклучено)
ПРЕД БРЗИНА: ИСКЛУЧЕН (преку брзина, стандардно исклучено)
ГЛАС: ВКЛУЧЕН (режим на повик, стандардно вклучен)
ТРЕНЕТ АЛАРМ: ИСКЛУЧЕН (Аларм за шок, стандардно исклучен)
РЕDИМ НА СПИЈ: ИСКЛУЧЕН (режим на мирување, стандардно исклучен)
АПН: CMNET ,,, (APN, стандардно е CMNET)
IP: 103.243.182.54: 8090 (IP и пристаниште)
ВРЕМЕ НА ПРЕКЛУЧУВАЕ НА GPRS: 20 (временски интервал)
ВРЕМЕН ЗОНА: E00 (Временска зона, стандардно е +0)

Документи / ресурси

SinoTrack GPS Tracker ST-901 [pdf] Упатство за употреба
Сино, GPS Tracker, ST-901

Референци

Приклучи се на разговор

1 коментар

  1. Купив GPS tracker st-901 на приложениот прирачник c и напишав (st-901 w 3g / 4g) внесов 4g картичка и не работи.
    Ho comprato GPS tracker st-901 sul manuale in dotazione ce scritto (st-901 w 3g/4g) ho inserito scheda 4g e non funziona.

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена