УПАТСТВО ЗА КОРИСТЕЊЕ

Поостри слики Вистински безжични слушалки за уши

Поостри слики Вистински безжични слушалки за уши
Модел: XO-9656-2

Пред да почнеш…

Претпазливост
За да обезбедите безбедна и правилна употреба, прочитајте ги сите безбедносни информации пред да го користите уредот. Користете само со батерии, полначи, додатоци и материјали, одобрени од производителот.

 • ОВОЈ УРЕД не е играчки, НЕ дозволувајте деца или домашни миленици да го користат или играат со овој уред.
 • Не расклопувајте, менувајте или поправајте го уредот.
 • Не потопувајте во вода.
 • Ниската батерија може да предизвика слаба врска со Bluetooth или изобличување на звукот.
 • Не преполнувајте ја батеријата.
 • Не изложувајте го уредот на екстремни температури (топлина или студ), отворен пламен, влажни или влажни услови.
 • Не дозволувајте USB-портите, приклучокот за напојување или другите влезови на уредот да бидат изложени на прашина или вода или да стапат во контакт со какви било проводни материјали, како што се течности, метални прав, итн.

Информации за траење на батеријата
Тестирањето спроведено од „Саут телеком“ во февруари 2019 година покажа дека овие слушалки, спарени со повеќето телефони, со волумен поставен на 50%, траеле приближно 3 часа музика и 2 часа време за разговор. Ова тестирање е спроведено со целосно наполнет сет на слушалки , се користи за целосно испразнување на батеријата. Траењето на батеријата ќе се разликува од поставките на уредот, од околината и од други фактори.

Прашања и поддршка на клиенти
За прашања, смена на проблеми или каква било друга помош, посетете ја нашата веб-страница на SouthernTelecom.com и кликнете на Поддршка на производот.

Во кутија

 • STBT303 - Вистински безжични слушалки плус (xl)
 • Кутија за полнење (x1)
 • USB кабел за полнење (xl)
 • Упатство за корисник (x1)

Локација на контролите

Локација на контролите
Локација на контролите

Почнување
Полнење на случајот Вклучете го малиот конектор на испорачаниот USB кабел за полнење во приклучокот за приклучување на USB на долниот дел од куќиштето. Приклучете го големиот конектор во USB-портата на компјутер, УСБ-уред за полнење или 5V-USB адаптер (не е вклучен) и приклучете се на intoиден штекер.

ЛЕД-индикаторот на дното на футролата ќе трепка RED додека случајот се полни, и ќе се претвори во цврст RED кога случајот е целосно наполнет.

Полнење на ушите
Отворете го капакот на куќиштето за полнење и лизгајте ги слушалките во портите за полнење на ушите на случајот. Ушните слушалки автоматски ќе започнат да се полнат. LED индикаторите на слушалките ќе станат ЦРВЕН кога се полнат и ќе се ИСКЛУЧУВААТ кога се целосно наполнети.

ЗАБЕЛЕШКА: Кога ушите не се напојуваат, ќе се слушне глас што покажува дека треба да се полнат.

Вклучување / исклучување

 • Отстранете ги слушалките од случајот за полнење за да ги вклучите слушалките.
 • Притиснете ги и држете ги двете копчиња за слушалки1Multh копчиња за-34 секунди за рачно вклучување на слушалките.
 • Вметнете ги слушалките во случајот за полнење за автоматски да ги исклучите и да започнете со полнење.

Спарување на ушите

 1. Вклучете ги слушалките со отстранување од случајот со полнење или со притискање и држење на копчето [Мулти].
 2. После еден момент, ќе се слушне глас, што укажува на тоа дека 2-те слушалки се поврзани едни со други. Едната слушалка ќе трепка ЦРВЕНА и СИНА, другата ќе трепка СИНА.
 3. Овозможете Bluetooth на вашиот уред и одете во менито Bluetooth на вашиот уред, изберете STBT303 кога ќе се појави.
 4. Штом успешно се спои со вашиот уред, ќе се слушне глас и обете слушалки наизменично ќе трепкаат сино.

Прилагодување на репродукцијата
Откако ќе се спарите со слушалките, можете да ја прилагодите репродукцијата и јачината на звукот со контролите на вашиот спарен уред или со контролите за слушалки подолу.

 • Притиснете кое било копче [Мулти] за пауза. Притиснете повторно за да продолжите.
 • Двојно притиснете го копчето [Мулти] на десната слушалка за да прескокнете на следната песна.
 • Двојно притиснете го копчето [Мулти] на левата слушалка за да прескокнете на претходната песна.

Активирање на гласовен асистент
За да го активирате гласовниот асистент, слушалките TW5 мора да бидат спарени M уред кој има говорен асистент, како што се SW или Google Assistant. За мама да користите гласовен асистент, ве молиме консултирајте се со наставните материјали за нив преку Интернет. • Притиснете го и држете го копчето [Мулти] 3 секунди за да ја активирате функцијата гласовен асистент на Вашиот уред.

Телефонски повици

 • Притиснете кое било копче [Мулти] за да одговорите на дојдовен повик
 • Притиснете го копчето [Мулти] повторно за да го завршите повикот.
 • Кликнете двапати или [Мулти] за да одбиете дојдовен повик.

FCC ПРЕДУПРЕДУВАЕ
Какви било измени или модификации кои не се изречно одобрени од одговорната страна
бидејќи усогласеноста може да го поништи овластувањето на корисникот да работи со опремата. Овој уред е во согласност со делот 15 од Правилата на FCC. Операцијата е предмет на следниве два услови:

(1) Овој уред може да не предизвика штетни пречки и

(2) овој уред мора да прифати какво било примено мешање, вклучително и мешање што може да предизвика непосакувана работа.

Заштитени трговски марки во сопственост на Sharper Image

Прашања за вашиот прирачник? Објави во коментари!

Приклучи се на разговор

13 Коментари

 1. Не можам да се спарам со мојот iPhone 7
  Ушните слушалки не се појавуваат во мојот список со уреди со Bluetooth

  1. Во „Поставки“, обидете се да го исклучите Bluetooth неколку секунди и повторно вклучете го. треба да се појави на дното на наведените спарени уреди со Bluetooth.

  2. И мене ми се случи тоа. Така, ги вратив ушите во случајот. Кога повторно ги извадив, тие се појавија во моето мени со Bluetooth. Убав квалитет на звук!

 2. Пупките се спарени и можам да слушам музика и YouTube на мојот телефон, но не можам да ги слушам моите телефонски повици на мојот Samsung Galaxy S7. Апликацијата за телефон вели дека Bluetooth е прикачен, но ништо преку пупките. Мисли?

 3. Пупката за уши случајно се исклучува и започнува музика без јас да ги допирам. Не е и @ 1 пат, туку десно или лево. Вистинскиот е најлош. Имате размислувања зошто?

 4. Имам чувство дека моите уши беа лошо купување и никогаш повеќе нема да купат ништо од поостра слика. Тие работеле можеби три пати.

 5. Што се случува ако преплатите ??? Затоа што го напуштив моето полнење цел ден и сега тие нема да се вклучат

 6. Овие слушалки не се многу добри. Можам да ги наполнам, да се поврзам со мојот лаптоп и да работат добро 10 минути. Потоа, вистинскиот ќе се исклучи. Притиснувам / задржувам на десната слушалка, тој ќе се вклучи за 3 секунди… добро за 1 минута, а потоа повторно ќе се исклучи. Индикаторот за батерија ми покажува полнење од 90%.

 7. Како ја намалувате јачината на звукот? Не, контролите на мојата телевизија или фирестик не работат. Благодарам однапред

Постави прашање

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена