ROLANSTAR Инструкции за работна маса што се прилагодуваат на висина
ROLANSTAR Инструкции за работна маса што се прилагодуваат на висина

Општи упатства

 • Ве молиме внимателно прочитајте ги следните упатства и соодветно користете го производот.
 • Чувајте го овој прирачник и предадете го кога ќе го пренесете производот.
 • Ова резиме може да не ги вклучува сите детали за сите варијации и разгледани чекори. Ве молиме контактирајте не кога се потребни дополнителни информации и помош.

забелешки

 • Производот е наменет само за внатрешна употреба. Мора да се состави и да се користи според упатствата. Продавачот не прифаќа никаква одговорност за штета или повреда што произлегува од неправилно склопување или употреба.
 • Ве молиме, избегнувајте долгорочно изложување на влажна средина за да спречите појава на мувла.
 • За време на склопувањето, порамнете ги сите завртки со соодветните претходно дупчат дупки и потоа затегнете ги еден по еден.
 • Редовно проверувајте ги завртките. Завртките може да се олабават за време на долготрајната употреба. Доколку е потребно, затегнете ги повторно за да обезбедите стабилност и безбедност.

Вниманието

 • На децата не им е дозволено да го соберат производот. За време на собранието, чувајте го секој мал дел подалеку од дофатот на децата, бидејќи тие можат да бидат фатални ако се проголтаат или вдишат.
 • Децата не смеат да стојат, да се качуваат или да играат на производот за да избегнат сериозни телесни повреди од ударот.
 • Чувајте ги пластичните кеси за пакување подалеку од дофат на деца за да избегнете каква било потенцијална опасност, како што е задушување.
 • Избегнувајте остри предмети и корозивни хемикалии за да спречите оштетување на производот или телесни повреди.

ЛИСТА ЗА ДОДАТОЦИ


ЕКСПЛОДИРААТ

дијаграм

ЧЕКОР 1

дијаграм, инженерски цртеж

ЧЕКОР 2

дијаграм

ЧЕКОР 3

дијаграм

ЧЕКОР 4

одблизу на уредот

ЧЕКОР 5

дијаграм, инженерски цртеж

ЧЕКОР 6

дијаграм

ЧЕКОР 7

дијаграм, инженерски цртеж

ЧЕКОР 8

дијаграм, инженерски цртеж

ЧЕКОР 9

дијаграм

ЧЕКОР 10

дијаграм, инженерски цртеж

ЧЕКОР 11

 

дијаграм, инженерски цртеж

ЧЕКОР 12

дијаграм

ЧЕКОР 13

дијаграм, инженерски цртеж

УПАТСТВО ЗА РАБОТА

дијаграм

Копче горе / долу

Притиснете ∧ за да го подигнете бирото, кога ќе го отпуштите копчето ќе престане. Притиснете ∨ за да го спуштите работното биро, кога ќе го отпуштите копчето ќе престане. При притискање на ∧ / ∨, на
бирото поминува многу кратко растојание, така што корисниците можат фино да ја прилагодат висината на бирото според желбите

Поставување меморија за висина на работната површина

ПОСТАВУВАЕ НА ПОЗИЦИЈА: Може да постави две мемории. Прилагодете ја работната површина на соодветна висина со копчињата ∧ или. И потоа притиснете го копчето „1 или 2“, околу 4 секунди до
дисплејот трепка „S -1 или S -2“, што покажува дека поставката на меморијата е успешна. ПРАШАЕ ЗА ЛОКАЦИЈА: Во режим на работа, притиснете кое било од копчињата 1 /2 за да трепка висината на меморијата на копчињата.
ПОСТАПУВАЕ НА ПОЗИЦИЈА: Во режим на работа, кога работната површина ќе престане, притиснете кое било од копчињата 1 /2 двапати за да се прилагодите на висината на работната површина на меморијата на клучевите. Кога работната површина се движи,
притискање на кое било копче може да го запре.

Поставка за најниска висина

ПОСТАВУВАЕ НА ПОЗИЦИЈА: Ве молиме прилагодете ја работната површина на соодветна висина; и потоа држете ги копчињата „2“ и „∨“ 5 секунди; кога екранот ќе се појави „- направи“, најниската висина успешно се меморира. Откако работната површина ќе се спушти на најниската висинска позиција, екранот покажува „- L o“.
ОТКАУВАЕ НА ПОЗИЦИЈА:
Опција 1 - Погледнете го првичниот процес на поставување.
Опција 2- Прилагодете ја работната површина на најниската височина каде што екранот покажува „- L o“, држете ги и „2“ и копчето надолу 5 секунди; во тоа време, екранот ќе
покажете „- направи“ што покажува дека поставената положба за најниска висина е успешно откажана

Поставување на највисоката висинска позиција

ПОСТАВУВАЕ НА ПОЗИЦИЈА: Ве молиме прилагодете ја работната површина на соодветна висина; а потоа држете ги и „1“ и копчето за горење 5 секунди; кога екранот се појавува „- горе“, највисок
успешно се меморира висината. Откако работната површина ќе се подигне на највисока позиција, екранот покажува „- h I“.
ОТКАУВАЕ НА ПОЗИЦИЈА:
Опција 1 - Погледнете го првичниот процес на поставување.
Опција 2- Прилагодете ја работната површина на највисока висина каде што екранот покажува „- h I“, држете ги и „1“ и копчето нагоре 5 секунди; во тоа време, на екранот ќе се покаже „- нагоре“ што покажува
поставената позиција за највисока висина е успешно откажана ..

Почетни поставки

(Во нормална состојба, може да се управува во секое време; Или заменете го контролорот за прв пат) Притиснете и држете ги и ∧ и ∨ додека не се појави екранот ” - - -“, отпуштете ги копчињата,
тогаш масичката автоматски ќе се движи нагоре и надолу. Кога горниот дел престанува да се движи, првичниот процес на поставување успева.

Вратете ги фабричките поставки

Кога на екранот ќе се појави код за грешка „rST“ или „E16 ″, притиснете и држете го копчето„ V “5 секунди додека не трепка екранот - - - -„; ослободете го клучот, потоа прилагодливите ногарки на бирото
автоматски ќе се спушти до неговата механичка најниска точка и ќе се помести нагоре и ќе застане на фабрички поставената позиција. Конечно, бирото може да работи нормално.

Потсетување за автоматско вежбање

Откако работната површина ќе остане на иста висинска позиција над 45 минути, на екранот се појавува „Chr“. Блесокот на „Chr“ ќе исчезне кога ќе притиснете кое било копче или по 1 минута без никаква операција. Потсетувањето ќе работи 3 пати по ред.

КОД ЗАЕДНИЧКА ГРЕШКА (ОПИС И ПРОБЛЕМ И РЕШЕНИЕ)

 

Е01 、 Е02

Поврзување на кабелот помеѓу ногарките на бирото и контролната кутија е лабава

(притиснете го копчето нагоре или надолу; ако не работи, ве молиме проверете ја кабелската врска)

 

Е03 、 Е04

 

Нозете (ите) на бирото се преоптоварени

(притиснете го копчето нагоре или надолу; ако не работи, намалете го оптоварувањето на бирото или контактирајте со продавачот)

 

Е05 、 Е06

 

Елементот за насетување во ногата (ите) на бирото не успее

(притиснете го копчето нагоре или надолу; ако не работи, ве молиме проверете ја конекцијата со кабел или контактирајте со продавачот)

 

E07

 

Се распаѓа контролната кутија

(прекинете го напојувањето за некое време и повторно стартувајте ја работната маса; ако не работи, контактирајте со продавачот)

 

Е08 、 Е09

 

Ногата (ите) на бирото се распаѓа

(прекинете го напојувањето за некое време и повторно стартувајте ја работната маса; ако не работи, контактирајте со продавачот)

 

Е10 、 Е11

 

Се распаѓаат компонентите на контролорот

(прекинете го напојувањето некое време и рестартирајте го работното биро; ако не работи, ве молиме контактирајте со продавачот) т

E12 Малпозиција на работната маса (погледнете го првичниот процес на поставување)
 

E13

 

Заштита од термичко исклучување (почекајте пад на температурата)

 

Е14 、 Е15

 

Нозете (ите) на бирото се заглавени и или тие не функционираат правилно

(притиснете го копчето нагоре или надолу; ако не работи, намалете го оптоварувањето на бирото или контактирајте со продавачот)

 

E16

 

Дебаланс на работната површина (вратете ги фабричките поставки)

 

E17

 

Клучните податоци зачувани во контролната кутија се изгубени (контактирајте го директно продавачот)

 

rST

 

Абнормално снабдување со струја

(проверете ја кабелската врска, а потоа вратете ги фабричките поставки)

 

 

Прочитајте повеќе за овој прирачник и преземете PDF:

Документи / ресурси

ROLANSTAR биро со прилагодлива висина [pdf] Инструкции
Биро за прилагодување на висина, CPT007-YW120-RR, CPT007-BK120-RR, CPT007-BO120-RR

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена