РЕКОНЕНКТ DTWS101 Вистинска безжична слушалка - ЛОГОСлушалка TWS
Повторно поврзете го Floatz DTWS101

ПРЕПОВИСКИ DTWS101 Вистински безжични слушалкиПРЕПОВИСКИ DTWS101 Вистински безжични слушалки - СЛИКА 1Ви благодариме што избравте Безжична слушалка Reconnect DTWS101. Еве неколку чекори што ќе ви помогнат да започнете.

Карактеристики и спецификација

Безжични слушалки Ture
ВТ верзија: 5.0 + EDR
Оперативен опсег: 10 метар
Време на подготвеност: 1 0 часа
Време на играње: до 4 часа
Време на полнење: до 1.5 часа
Оперативна фреквенција: 2402MHz-2480MHz
Поврзете се со два уреди во режим на една слушалка
Приказ на статусот на батеријата на iOS
Отпорен на пот: Стандарди IPX4
Глас асистент
Пакет Содржина
1 x TWS слушалки - 1 x Прирачник за корисник
1 x USB кабел за полнење - 2 пар во голема мера
1 x Гарантен лист

Работење и функции

функција

Операција

Одговори /
Закачи телефонски повик
Притиснете го копчето за контрола на левата / десната слушалка 1 пат за да одговорите / прекинете телефонски повици.
Одбиј го дојдовниот повик Притиснете двапати на контролното копче на левата/десната слушалка
Претходна песна Притиснете го контролното копче на десната слушалка 3 пати континуирано
Следна песна Притиснете го контролното копче на десната слушалка 2 пати континуирано
Играј / Пауза Проверете го копчето за контрола на кое било време од слушалките
Волумен - Притиснете го контролното копче на левата слушалка 3 пати континуирано
Волумен + Притиснете го контролното копче на левата слушалка 2 пати континуирано
Вклучи /исклучи говорен асистент Притиснете и држете го контролното копче на која било од слушалките 2 секунди и ослободете го за да го активирате гласовниот асистент.
За да ја користите функцијата за гласовен асистент, телефонот мора да има инсталирано google/Alexa/Siri.

Спарување

Режим на двојни слушалки
Извадете ги двете слушалки од кутијата за полнење, и тие брзо ќе трепкаат во сина и виолетова боја, а потоа автоматски ќе се поврзат едни со други (ако слушалките не се поврзат едни со други, притиснете и држете го контролното копче 2 секунди). Откако ќе се поврзете едни со други, LED индикаторот на левата / десната слушалка се гаси, а синиот LED индикатор на правилната / левата слушалка трепка 3 пати во секунда. (Ако е претходно поврзан со кој било уред.) Потоа црвената и сината боја ЛЕР полека ќе трепка покажувајќи режим на спарување. - Вклучете ја функцијата BT на уредот и побарајте уреди во близина. Пронајдете „Поврзете повторно DTWS101“ во резултатите од пребарувањето Кликнете на името за да се поврзете. Откако ќе се поврзете, LED индикаторите на двете слушалки ќе бидат исклучени.

Ако спарувањето не успеа, синото светло ќе трепка бавно, а слушалките автоматски ќе се исклучат по 5 минути. Вратете ги слушалките во кутијата за полнење и тие автоматски ќе се исклучат и ќе почнат да се полнат. Ако мобилниот телефон е исклучен или надвор од опсегот на БТ, ќе се изврши ново спарување.
Забелешка: Ако се најдат два уреди со име „Повторно поврзете DTWS101“, избришете ги двете имиња и повторно пребарувајте. Ефективното растојание помеѓу двете слушалки треба да биде максимум 3 метри.

Режим на единствена слушалка
За да ги поврзете слушалките од левата страна

 • Извадете една од слушалките од кутијата за полнење и LED индикаторот ќе трепка сино и виолетово. Долго притиснете го контролното копче 4 ~ 5 секунди додека црвено -синото светло наизменично трепка, и ова ја доведува слушалката во режим на спарување.
 • Вклучете ја функцијата BT на вашиот уред, побарајте уреди во близина. Најдете „Повторно поврзете DTWS101“ во резултатите од пребарувањето и кликнете на името за да се поврзете. За да ја поврзете слушалката од десната страна, извадете ја слушалката од кутијата за полнење, индикаторот Led ќе трепка сино и виолетово. Вклучете го BT на телефонот и побарајте „Повторно поврзете DTWS101“ и поврзете се со него.

Забелешка:
Ако сакате да се смените од режим за единечни слушалки во режим на двојка, само треба да ги вратите двете слушалки истовремено во кутијата за полнење и да го затворите капакот, а потоа можете да ги користите слушалките според горниот режим „Парови за слушалки“.

Забелешка:

 1. Ако вашите слушалки не можат да се спарат едни со други, следете ги упатствата за да ги вратите фабричките поставки. Осигурајте се дека двете ушни слушалки се исклучени. Притиснете и држете ги контролните копчиња на двете слушалки 10 секунди додека двете LED диоди не добијат виолетова боја. После ова, слушалките ќе се исклучат автоматски. Вклучете ги двете слушалки за да ги спарите едни со други.
 2. Јачината на звукот не може да се прилагоди во режим на една слушалка.
 3. Ако ресетирате една слушалка, забележете дека треба да се ресетира друга, инаку двете слушалки не можат да се поврзат едни со други.
 4. Кутија за полнење: Кога батеријата на кутијата за слушалки е ниска, црвениот LED индикатор ќе трепка три пати на секои 10 минути. Кога моќноста е многу ниска, црвениот LED индикатор ќе трепка три пати на секои 2 минути. Кога кутијата за полнење се полни со слушалки, LED индикаторот ќе стане виолетово, инаку ќе има црвена боја. 5. Кога полнењето на батеријата на слушалките е ниско, ќе бидете известени дека батеријата треба да се наполни. Beе ве потсетуваат на секои 5 минути. Корисникот треба да ги стави слушалките за полнење. Кога кутијата за полнење ги полни слушалките, сината ЛЕД ќе се вклучи. Willе се исклучи кога ќе заврши полнењето. ЦРВЕНото светло на слушалките ќе биде вклучено за време на полнењето.

Полнење

Полнење на ушите
Ставете ги слушалките правилно во кутијата за полнење и полнењето ќе започне автоматски. LED индикаторот ќе остане сино за време на полнењето и ќе падне откако ќе се наполни целосно. Кутијата може да ги полни слушалките 3 пати.

Полнење на случајот за полнење
Поврзете го Micro USB конекторот со портата за полнење на кутијата за слушалки и друг крај со адаптер, и полнењето ќе започне автоматски. Индикаторите за полнење постепено ќе светнат. Потребни се до 1.5 часа за полнење на батеријата. Светлото ќе биде сино кога батеријата е полна.
Забелешка:
Никогаш не користете прекумерна сила врз компонентите за полнење. „Пополнете ги слушалките и кутијата за полнење пред првата употреба или по долго време во мирување.

Информации за животната средина
(Правилно отстранување на овој производ според Управување и ракување со е-отпад)

Ова обележување на производот, додатоците или литературата покажува дека a4 производот и неговите додатоци за електроника (на пр. Полнење, батерија, кабли, итн.) Не треба да се фрлаат со друг отпад од домаќинството на крајот од работниот век.
Електронските типови на опрема содржат многу опасни метални загадувачи како што се олово, кадмиум и берилиум, како и броминирани пламен-retardants. Неправилното ракување и/или неправилното рециклирање на електронскиот отпад резултира со ослободување на овие опасни метали/супстанции во нашиот еко -биолошки систем, што доведува до разни здравствени опасности. Значи, за да спречите евентуална штета врз животната средина или здравјето на луѓето од неконтролирано отстранување на отпадот, ве молиме одделете ги овие предмети од друг вид отпад и рециклирајте ги одговорно за да промовирате одржлива повторна употреба на материјалните ресурси.

Дали е

 • Секогаш испуштајте ги користените електронски производи, батерии и додатоци после
  крајот на нивниот живот во најблиската овластена точка/центар за собирање или предавање
  до овластениот рециклатор за отстранување.
 • Фрлете ја отфрлената електронска опрема само во кантите наменети за
  Електронски отпад.

Не прашувај

 • Производот и неговите додатоци не се наменети за мешање во струи за отпад од домаќинството или во обични канти за ѓубре.
 • Не фрлајте оштетени или протекувачки литиум-јонски батерии (Li-ion) батерии со нормален отпад од домаќинството. Информации за неправилно отстранување и ракување
 • Секое отстранување преку неовластени агенции/лица ќе привлече акција според Законот за заштита на животната средина (1986).
 • Ако батериите не се фрлат правилно, може да наштетат на здравјето на луѓето или животната средина. За повеќе информации за безбедно отстранување и рециклирање, ве молиме јавете се на бесплатниот број 1800-103-7392 или посетете го нашиот webсајт
  http://www.reliancedigital.in/ewastepolicy.html
  Овој производ е усогласен со ROHS (ПРЕПОВИСКИ DTWS101 Вистински безжични слушалки - ИКОНАRoHS)

Документи / ресурси

ПРЕПОВИСКИ DTWS101 Вистински безжични слушалки [pdf] Упатство за употреба
DTWS101, Вистинска безжична слушалка

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена