содржина Скриј
2 Пржење без вина и повеќе

POWER-LOGOПрирачник за корисник Power AirFryer XL

Моќ AirFryer XL

Прирачник за корисник Power AirFryer XL

Важно: Power AirFryer XLTM Информации за гаранцијата внатре

САМО ЗА ДОМАШНИ УПОТРЕБИ

Пржење без вина и повеќе

Сите сакаме пржена храна

Крцкаво пржено пилешко, помфрит, кокосови ракчиња, пилешки пармезан, крцкави врели крилја списокот продолжува и продолжува. Тие вкусни задоволства станаа дел од нашата секојдневна исхрана. Досега беше невозможно да се добие одлична криза и вкус поврзан со таа храна без пржење во длабоки маснотии или масло.

Добри вести!

Новиот Power AirFryer XLTM промени сè. Нашиот тим за кулинарски дизајн го усоврши системот за готвење што виртуелно го елиминира маслото од процесот и го заменува со топол циркулирачки воздух што ја опкружува храната, готвајќи ја до остра и сочна совршеност.

Power AirFryer XLTM

Не само што ќе ја зготвите вашата омилена пржена храна, туку исто така ќе зготви и пече многу други омилени како „пржени во воздух“ хамбургери, калзони и крофни. Не може да биде полесно! „OneTouch Presets“ ги поставува времето и температурата за некои од вашите омилени како крцкави ракчиња, помфрит и пилешко од јужен стил. Вие и вашето семејство ќе уживате во многу години одлична дегустација на храна и закуски со Power AirFryer XLTM.

Пред да започнете

Многу е важно да го прочитате целиот овој прирачник, осигурувајќи дека сте целосно запознаени со неговото работење и мерки на претпазливост.

Пред да започнете

Важно

Кога користите електрични апарати, секогаш треба да се следат основните безбедносни мерки на претпазливост, вклучително и:

 • ПРОЧИТАЈТЕ И СЛЕДЕТЕ ги сите упатства внимателно.
 • НИКОГАШ не потопувајте го куќиштето, кое содржи електрични компоненти и грејни елементи, во вода. Не исплакнете под чешмата.
 • За да избегнете електричен удар, не ставајте течност од кој било вид во главното куќиште на единицата што ги содржи електричните компоненти.
 • ОВОЈ АПАРАТ ИМА ПОЛАРИЗИРАН СТЕГ (едното сечило е пошироко од другото). За да се намали ризикот од електричен удар, овој приклучок е наменет да се вклопи во поларизиран излез само на еден начин. Ако приклучокот не се вклопува целосно во штекерот, свртете го приклучокот. Ако сè уште не одговара, контактирајте квалификуван електричар. Не обидувајте се да го измените приклучокот на кој било начин.
 • ОБЕДЕЛЕТЕ УВЕР дека апаратот е вклучен во aиден штекер. Секогаш проверувајте дали приклучокот е правилно вметнат во theидниот штекер.
 • ЗА СПРЕЧУВАЕ НА КОНТАКТ ОД ХРАНА со грејните елементи, не преполнувајте корпа за пржење.
 • НЕ покривајте ги отворите на влезот и излезот на воздухот додека работи Power AirFryer XLTM. Со тоа ќе се спречи рамномерно готвење и може да го оштети единицата или да предизвика прегревање.
 • НИКОГАШ НЕ ИСПИРУВАЈТЕ масла во надворешната корпа. Пожар и лична повреда може да резултираат.
 • ДОД ГОТВЕЕ, внатрешната температура на единицата достигнува неколку стотици степени Ф. За да избегнете лична повреда, никогаш не ставајте ги рацете во единицата освен ако не е темелно оладено.
 • ОВОЈ АПАРАТ не е наменет за употреба од лица со намалени физички, сензорни или ментални способности или недостаток на искуство и знаење, освен ако не се под надзор на одговорно лице или не им се дадени соодветни упатства за употреба на апаратот. Овој апарат не е наменет за употреба од деца.
 • НЕ користете ја оваа единица ако приклучокот, кабелот за напојување или самиот апарат се оштетени на кој било начин.
 • АКО Е КОМУНИРАНО Е CЕНИЕ, мора да го замените производителот, неговиот сервисен агент или слично квалификувано лице за да избегнете опасност.
 • ЧЕСТЕТЕ го АПАРАТОТ и неговиот кабел за напојување подалеку од дофат на деца кога е во функција или е во процес на „ладење“.
 • Чувајте го кабелот за напојување подалеку од жешки површини. Не вклучувајте кабел за напојување или ракувајте со контролните единици со влажни раце.
 • НИКОГАШ НЕ ПОВРЗУВАЈТЕ ГО ОВОЈ АПАРАТ со надворешен тајмер или посебен далечински управувачки систем.
 • НИКОГАШ КОРИСТЕТЕ ГО ОВОЈ АПАРАТ со продолжен кабел од каков било вид.
 • НЕ УПРАВУВАЈТЕ СЕ АПАРАТОТ со или во близина на запаливи материјали, како што се чаршафи и завеси.
 • КОГА ГОТВАТЕ, не ставајте го апаратот на aид или на други апарати. Оставете најмалку 5 ”слободен простор од задната страна и од страните и над апаратот. Не ставајте ништо на врвот на апаратот.
 • НЕ КОРИСТЕТЕ го Power AirFryer XLTM за која било друга цел освен што е опишано во овој прирачник.
 • НИКОГАШ не управувајте со апаратот без надзор.
 • КОГА ВО РАБОТА, топла пареа се ослободува низ отворите на излезот на воздухот. Држете ги рацете и лицето на безбедно растојание од отворите на излезот на воздухот. Исто така избегнувајте ја врелата пареа и воздухот додека ги вадите надворешната корпа и корпата за пржење од апаратот.
 • Надворешните површини на единицата може да станат жешки за време на употребата. Надворешната корпа и корпата за пржење ќе бидат белезници за топла облека при ракување со топла компонента или допирање на жешки површини.
 • ТРЕБА ДА ЕДИНИЦАТА ЕМИТИРА ЦРНО ЧУМО, веднаш исклучете го од струја и почекајте да престане пушењето пред да ги отстраните корпите за надворешни и пржени.

Заштитни мерки

ВНИМАНИЕ

 • Работете го апаратот секогаш на хоризонтална површина која е рамна, стабилна и незапалива.
 • Овој апарат е наменет само за нормална употреба во домаќинството. Не е наменет за употреба во комерцијални или малопродажни средини.
 • Ако Power AirFryer XLTM се користи неправилно или за професионални или полупрофесионални цели или ако не се користи според упатствата во упатството за употреба, гаранцијата станува неважечка и нема да бидеме одговорни за штети.
 • Секогаш исклучувајте го апаратот од употреба по употреба.
 • Оставете го апаратот да се олади приближно 30 минути пред да ракувате, чистите или чувате.
 • Проверете дали состојките подготвени во оваа единица излегуваат зготвени во златно-жолта боја отколку во темна или кафеава боја. Отстранете ги изгорените остатоци.
 • Power AirFryer XLTM е опремен со внатрешен микро прекинувач кој автоматски ги исклучува вентилаторот и грејниот елемент кога ќе се отстрани Надворешната корпа.

АВТОМАТСКО ИСКЛУЧУВАЕ

Апаратот има вграден тајмер и автоматски ќе се исклучи кога одбројувањето ќе достигне нула. Можете рачно да го исклучите апаратот со притискање на копчињата на тајмерот додека не покаже нула или со еднократно притискање на копчето за откажување. Во двата случаи, апаратот автоматски ќе се исклучи во рок од 20 секунди.

ЕЛЕКТРИЧНА СТРУЈА

Ако електричното коло е преоптоварено со други апарати, вашата нова единица може да не работи правилно. Треба да се работи на наменско електрично коло.

СИСТЕМ за заштита на прегревање

Доколку системот на контрола на внатрешната температура не успее, системот за заштита од прегревање ќе се активира и Единицата нема да работи. Доколку се случи ова, исклучете го кабелот од струја, оставете време единицата да се олади целосно пред да се рестартира или складира.

ЕЛЕКТРОМАГНЕТСКИ ОБЛАСТИ (ЕМП)

Овој апарат е во согласност со сите стандарди во врска со електромагнетните полиња (ЕМП). Ако ракувате правилно и во согласност со упатствата во ова упатство за употреба, апаратот е безбеден за употреба врз основа на научни докази достапни денес.

СПАСИТЕ ОВИЕ УПАТСТВА. САМО ЗА ДОМАШНИ УПОТРЕБИ.

Делови за напојување AirFryerTM XL

ВАЖНО: Вашиот Power AirFryer XLTM е испратен со компонентите прикажани подолу. Проверете сè внимателно пред употреба. Ако некој дел недостасува или е оштетен, не користете го овој производ и контактирајте го испраќачот користејќи го бројот на услугата за клиенти сместен во задниот дел на упатството за овој сопственик.

 1. Кошница за пржење
 2. Копче за ослободување корпа
 3. Рачка за корпи
 4. Надворешна корпа
 5. Надворешно и пржено собрание на корпи
 6. Вметнете разделувач на храна
 7. Вентил за внесување воздух8. Дигитална контрола
 8. Пропустлив отвор за воздух
 9. Куќиште на главната единица

Делови за напојување AirFryerTM XL

ВНИМАНИЕ: Никогаш не притискајте го копчето за ослободување корпа, освен ако Фрај корпата и надворешната корпа не се потпираат на рамна, отпорна на топлина површина. Кога отстранувате корпа за надворешно пржење, внимавајте да не го притискате копчето Рачка на корпата. Надворешната корпа ќе се оддели од Фрај баскет.

Делови за напојување AirFryer TM XL 2

Користење на дигиталниот контролен панел

Користење на дигиталниот контролен панел

Копче 1 - Копче за напојување

Откако надворешната корпа и корпата за пржење се правилно поставени во главното куќиште на единицата, копчето за напојување ќе се осветли. Со избор на копчето за напојување еднократно, единицата ќе се постави на зададена температура од 370 ° F, а времето за готвење ќе се постави на 15 минути. Избирање на копчето за напојување по втор пат, ќе започне процесот на готвење. Со притискање на копчето за вклучување за време на циклусот на готвење, единицата ќе се исклучи. Црвеното светло ќе се исклучи, синото светло на вентилаторот ќе продолжи да се врти, 20 секунди.

Копчиња 2 и 3 - Копчиња за контрола на тајмерот

Симболите + и - ви овозможуваат да додавате или намалувате време на готвење, по една минута. Со задржување на копчето, брзо ќе се промени времето.

Копчиња 4 и 5 - Копчиња за контрола на температурата

Симболите + и - ви овозможуваат да ја додадете или намалите температурата за готвење 10 ° F истовремено. Со задржување на копчето, брзо ќе се промени температурата. Опсег на контрола на температурата: 180 ° F - 400 ° F.

6. Копче 6 - претходно поставено копче

Избирање на копчето „M“ однапред, ви овозможува да прелистате низ седумте популарни избори за храна. Откако ќе се избере, започнува претходно одредената функција и температурата на готвењето. Белешка: Може да ја замените претходно поставената функција со рачно зголемување или намалување на времето и температурата.

7 - 13. Копчиња 7 до 13 - Претходно поставени избори

Седум мемории за избор може да се изберат вклучувајќи: помфрит, рифови и други помали парчиња месо, ракчиња, печива, пилешко, стек и риба.

14. Време и температура

Овој екран ќе ги следи температурата и преостанатото време за готвење.

15. Вратен екран на вентилаторот

Екранот на вентилаторот што се врти ќе се појави кога единицата е вклучена и до 20 секунди откако ќе се исклучи. Црвена ЛЕД-форма во форма на starвезда ќе се појави во центарот на вентилаторот кога Единицата е во режим „готви“ или „загревајте“.

Вртење на екранот на вентилаторот

Готвење со Power AirFryer XLTM без претходно поставени поставки

Откако ќе се запознаете со Power AirFryer XLTM, можеби ќе сакате да експериментирате со вашите сопствени рецепти. Не треба да изберете претходно поставена функција. Едноставно изберете време и температура што одговараат на вашиот личен вкус.

Загревање на напојувањето AirFryer XLTM

Може да ја загреете единицата за поефикасно готвење едноставно со избирање време за готвење од 2 или 3 минути и варење на зададена или повисока температура. За претходно загревање, треба да ги вметнете празните корпи за пржење и надворешната корпа во куќиштето на единицата.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ:

Никогаш не ја исполнувајте надворешната корпа со масло за јадење или со која било друга течност! Може да се појави опасност од пожар или лична повреда.

Општи упатства за работа

Пред да го користите Power AirWave Fryer XLTM за прв пат

Отстранете ги сите материјали за пакување, етикети и налепници, а потоа измијте ја Надворешната и Фрај корпата со топла вода и сапуница. Надворешната и Фрај корпата се исто така безбедни за миење садови. Избришете ја внатрешноста и надворешноста на единицата за готвење со чиста влажна крпа. Никогаш не ја мијте или потопувајте единицата за готвење во вода. Никогаш не ја исполнувајте надворешната корпа со масло… оваа единица готви само со топол воздух.

Подготовка за употреба

Општи упатства за работа

Разновиден апарат

Power AirWave Fryer XLTM е дизајниран да готви широк спектар на вашата омилена храна. Графиконите и табелите дадени во овој прирачник и Водичот за рецепти ќе ви помогнат да добиете одлични резултати. Погледнете ги овие информации за правилно поставување на времето / температурата и соодветни количини на храна.

Време е да се пржи стилот „топол воздух“

Кога ја отстранувате надворешната корпа, може да почувствувате мал отпор. Ставете ја раката на врвот на единицата и нежно повлечете ја надворешната корпа.

Време е да се пржи стилот „топол воздух“

ВНИМАНИЕ: КОГА ЈА ОТСТРАНУВАТЕ КУПАТА НА НАДВОР,
ВНИМАВАЈТЕ да не го притискате копчето за рачката на корпата. КОШАРАТА НА НАДВОРЕШНАТА ILLЕ ИЗДЕЛИ ОД КОШАРОТ СРЈ.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ:

Носете ракавица за рерна на раката што ја користите за да ја држите единицата на место. Ставете ги состојките во корпата за пржење (слика А)

Забелешка: Никогаш не ја наполнувајте корпата за пржење над препорачаната количина бидејќи тоа може да влијае на квалитетот на крајниот резултат или да се меша со електричните намотки за греење.

Лизгајте ја корпата за пржење назад во "додека не" кликне "на место, (слика Б). Никогаш не користете надворешна корпа без корпа за пржење.

Внимание: За време на процесот на готвење, Надворешната корпа ќе стане многу жешка. Кога ќе го отстраните за да проверите како напредува, проверете дали имате површина отпорна на топлина во близина за да ја вклучите.

 • Кога Фрај корпата и храната се безбедно поставени, еднаш притиснете го копчето за напојување (страница 5 сл. 1).
 • Изберете претходно поставена функција користејќи го копчето „M“ (страница 5 сл. 6) или рачно поставете ја температурата и потоа времето
  (страница 5 сл. 2,3,4,5).
 • Притиснете го копчето за напојување (страница 5 сл. 1) еднаш и Power AirWave Fryer XLTM ќе помине низ процесот на готвење.

Забелешка: Може да ја отстраните корпата за пржење во секое време од процесот, за да го проверите напредокот. Ако сакате да ја загреете единицата, видете ги упатствата на страница 6.

Бидејќи брзата технологија за топол воздух веднаш го загрева воздухот во внатрешноста на апаратот, извлекувајќи ја Надворешната корпа накратко од апаратот за време на пржењето на топол воздух, едвај го нарушува процесот.

Консултирајте се со графиконите во овој прирачник или со Водичот за рецепти за да ги одредите точните поставки.

Тресење

За да се обезбеди дури и готвење, некои јадења бараат „тресење“ за време на процесот на готвење. За да го направите ова, едноставно отстранете ја Надворешната корпа и Корпата за пржење од Единицата sha нежно протресете ја содржината колку што е потребно и ставете ја повторно во Единицата за да продолжите со готвењето. За потешка храна, можеби ќе сакате да ја одделите корпата за пржење од надворешната корпа пред да се тресат. За да го направите ова, поставете ги собраните Надворешна корпа и Фрај корпа на површина отпорна на топлина. Притиснете го копчето за ослободување (слика 2) и нежно подигнете ја корпата за пржење. Протресете состојки, ставете ја корпата за пржење во надворешната корпа и вратете ја на единицата за да го завршите готвењето.

тресење

Внимание: Надворешната корпа ќе биде топла… носете ракавица за рерна во текот на оваа постапка.

Совет: Поставете го Тајмерот на 1/2 од времето потребно за рецептот и theвоното на Тајмерот ќе ве предупреди кога е време да се „тресете“.

Кога ќе го слушнете bвончето на тајмерот, помина времето однапред подготвено. Извлечете ја надворешната корпа од апаратот и ставете ја на површина отпорна на топлина.

За да ги отстраните состојките (т.е. помфрит), ставете ја Корпата за пржење на површина отпорна на топлина, притиснете го Копчето за ослободување (слика 2) и подигнете ја Корпата за пржење од надворешната корпа. Превртете ја корпата за пржење и оставете состојките да паднат на чинија. Користете неабразивни прибор за да отстраните поголема храна.

Не свртувајте ја корпата за пржење наопаку со надворешната корпа која е сè уште прицврстена… вишокот масло што се собрало на дното на надворешната корпа ќе истекува на храната.

Кога ќе се зготви количество храна, Единицата е веднаш подготвена за подготвување друга група.

Подесувања

 • Табелата десно ќе ви помогне да ја изберете точната температура и време за најдобри резултати. Како што станувате повеќе запознаени со процесот на готвење Power AirWave Fryer XLTM, може да ги прилагодите овие поставки според вашите лични вкусови.
 • Бидејќи брзата технологија за топол воздух веднаш го загрева воздухот во внатрешноста на апаратот, извлекувајќи ја Фрај корпата за кратко од апаратот за време на пржењето на топол воздух, едвај го нарушува процесот.

совети

 • Храната што е помала по големина обично бара малку пократко време на готвење од поголемата.
 • За големи количини на храна е потребно само малку подолго време на готвење од помалите количини.
 • „Тресејќи“ храна со помала големина на половина од процесот на готвење, уверува дека сите парчиња се рамномерно пржени.
 • Додавање малку растително масло на свеж компир се предлага за појасен резултат. Кога додавате малку масло, направете го тоа непосредно пред да готвите.
 • Закуски што обично се готват во рерна, исто така, може да се готват во Power AirWave Fryer XLTM.
 • Користете претходно подготвено тесто за да подготвите исполнети закуски брзо и лесно. Пред-подготвеното тесто бара и пократко време на готвење од домашното тесто.
 • Ставете плех за печење или сад за рерна во Фрај корпата кога печете торта или кики. Калај или сад се предлага и при готвење кревка или исполнета храна.
 • Можете да го користите Power AirWave Fryer XLTM за повторно загревање на храната. Едноставно поставете ја температурата на 300 ° F до 10 минути.

Табела за општи упатства за работа

Табелата погоре ќе ви помогне да ги изберете основните поставки за избраните состојки.

Додадете 3 минути на времето за готвење кога започнувате со ладен апарат.

Забелешка: Имајте на ум дека овие поставки се индикации. Бидејќи состојките се разликуваат по потекло, големина, форма и бренд, не можеме да гарантираме најдобри поставки за вашите состојки.

Смена на проблеми

Смена на проблеми

Споредување на единиците

Споредување на единиците

 

Дигитален контролен панел

чистење

чистење

Исчистете го Power AirWave Fryer XLTM по секоја употреба. Надворешната корпа и Фрај корпата се обложени со специјална нелеплива површина. Никогаш не користете абразивни материјали или прибор за чистење на овие површини.

 

 • Извадете го кабелот за напојување од wallидниот штекер и бидете сигурни дека апаратот е темелно ладен пред чистење.
  Забелешка: Одвојувањето на Надворешната корпа од Фрај корпата ќе им овозможи побрзо да се ладат.
 • Избришете го надворешниот дел од апаратот со топла влажна крпа и благ детергент.
 • Исчистете ја надворешната корпа и корпата за пржење со топла вода, благ детергент и неабразивен сунѓер.
  Забелешка: Надворешната корпа и Фрај корпата се безбедни за миење садови.
  Совет: Доколку надворешната корпа и корпата за пржење содржат тешко отстранливи честички од храна, оставете ги Фрај корпата и Надворешната корпа собрани, наполнете со топла вода и сапуница и впијте 10 минути. Исчистете ја внатрешноста на апаратот со топла вода, благ детергент и неабразивен сунѓер.4. Доколку е потребно, отстранете ги несаканите остатоци од храна од грејниот елемент со четка за чистење.

Складирање

 •  Исклучете го апаратот и оставете го темелно да се олади.
 • Бидете сигурни дека сите компоненти се чисти и суви.
 • Ставете го апаратот на чисто и суво место.

животната средина

Фрлете ги сите несакани апарати според локалните еколошки прописи. Зачувајте ја планетата.

Ограничена гаранција за шеесет дена на производителот

Производителот гарантира дека сите делови и компоненти немаат дефекти во материјалите и изработката за 60 дена од датумот на прием на производот. Оваа гаранција важи само во согласност со условите утврдени подолу:

 1. Нормалното абење и солза не се опфатени со оваа гаранција. Оваа гаранција се однесува само на потрошувачите и е неважечка кога производот се користи во комерцијален или институционален амбиент.
 2. Гаранцијата се однесува само на оригиналниот купувач на потрошувачи и не може да се пренесе. Покрај тоа, мора да се докаже доказ за набавка. Оваа гаранција е неважечка ако производот бил предмет на несреќа, злоупотреба, злоупотреба, неправилно одржување или поправка или неовластено менување.
 3. Оваа ограничена гаранција е единствената писмена или експресна гаранција дадена од производителот. Секоја имплицитна гаранција за продажба или подготвеност за одредена намена за овој производ е ограничена на времетраењето на траењето на оваа гаранција. Некои држави не дозволуваат ограничувања за тоа колку долго
  имплицитната гаранција трае, па горенаведеното ограничување може да не важи за вас.
 4. Поправка или замена на производот (или, ако поправката или замената не е изводлива, враќање на набавната цена) е ексклузивен лек за потрошувачот според оваа гаранција. Производителот не одговара за каква било случајна или последователна штета за кршење на оваа гаранција или која било друга
  имплицитна гаранција за овој производ. Некои држави не дозволуваат исклучување или ограничување на случајни или последични штети, па затоа горенаведеното ограничување или исклучување може да не важи за вас.
 5. Оваа гаранција ви дава специфични законски права, а исто така може да имате и други права кои варираат од држава до држава.

Постапка за поправки или замена на гаранцијата:

Доколку е неопходна гарантна услуга, оригиналниот купувач мора безбедно да го спакува производот и да го испратиtagсе плаќа со опис на дефектот, доказ за купување и чек или паричен налог за 19.99 американски долари на следната адреса:

Tristar Products Inc.
500 се враќа патот
Валингфорд, КТ 06495.

Овој производ е произведен според највисоките стандарди. Доколку имате некаков проблем, нашиот пријателски персонал за услуги на клиентите е тука да ви помогне. 1-973-287-5129

Најчесто поставувани прашања

Може ли да подготвам храна освен пржени јадења со мојот Power AirWave Fryer XLTM?

Може да подготвите различни јадења, вклучително стекови, рифови, хамбургери и печива. Погледнете го Водичот за рецепти на Power AirWave Fryer XLTM.

Дали Power AirWave Fryer XLTM е добар за правење или загревање супи и сосови?
Никогаш не гответе или загревајте течности во Power AirWave Fryer XLTM.

Дали е можно да се исклучи единицата во кое било време?
Притиснете го копчето за напојување еднаш или извадете ја надворешната корпа.

Што да направам ако Единицата се исклучи додека готви?
Како карактеристика за безбедност, Power AirWave Fryer XLTM има уред за автоматско исклучување што спречува оштетување од прегревање. Извадете ја Надворешната корпа и поставете ја на површина отпорна на топлина. Оставете ја единицата да се олади. Извадете го кабелот за напојување од штекерот. Рестартирајте со копчето за напојување.

Дали на единицата и треба време да се загрее?
Ако готвите од „ладен почеток“, додадете 3 минути до времето за готвење за да го надоместите.

Може ли да ја проверам храната за време на процесот на готвење?
Можете да ја отстраните Надворешната корпа во секое време додека готвењето е во тек. За тоа време, можете да ја „тресете“ содржината во Фрај корпата доколку е потребно за да осигурате дури и готвење.

Дали е безбедна машината за миење садови Power AirWave Fryer XLTM?
Само Фрај корпата и надворешната корпа се безбедни за миење садови. Самата единица што содржи калем за греење и електроника никогаш не треба да се потопува во течност од каков било вид или да се чисти со нешто повеќе од врела влажна крпа или неабразивен сунѓер со мала количина благ детергент.

Што се случува ако единицата сè уште не работи откако ќе ги испробам сите
предлозите за смена на проблеми?
Никогаш не обидувајте се да направите поправка во домот. Контактирајте го производителот и следете ги постапките утврдени со гаранцијата. Доколку не го сторите тоа, гаранцијата може да стане ништовна.

Мојот powerfryer xl дојде со преграда за корпи со четири гумени столпчиња на страна (секој агол) дали ги оставам гумените запирачки кога готвам?

12?29/18 Се јавив во фирмата. Плочата е „разделник на корпи“ и ги оставате ливчињата и тие се вклопуваат во отворите на страните на корпата за пржење. Гответе различни јадења на секоја страна од кошницата во исто време на овој начин. Тие можеа да ги вклучат овие информации во пакувањето и да го спасат стресот на сите.

Дали ова ги има бакарната корпа и разделувачот

Мојата дојде со тркалезната бакарна корпа, тавче за пица, делител и маша за храна. Исто така насоки, готвач и купони.

Црвеното копче нема да ја ослободи корпата. Некој поправка за ова?

Мора да ослободите дел од тежината за да ја извадите корпата. Поставете го на шанкот, потоа држете ја нежно рачката и притиснете го копчето и повлечете го нагоре додека ја држите основата. Ова треба да излезе.

Каде е направено ова?

Рудникот за кутии беше јасно изразен на дното Произведено во Кина - дистрибуирано од Tristar Products Fairfield NJ

Може ли да го користам Power AirFryer XLTM за пржење храна што содржи јаткасти плодови?

Да. Power AirFryer XLTM е безбеден за употреба со храна која содржи јаткасти плодови.

Може ли да го користам Power AirFryer XLTM за пржење храна што содржи млечни производи?

Да. Power AirFryer XLTM е безбеден за употреба со храна која содржи млечни производи.

Може ли да го користам Power AirFryer XLTM за пржење храна што содржи глутен?

Да. Power AirFryer XLTM е безбеден за употреба со храна која содржи глутен.

Колку пилешки гради без коски можете да готвите одеднаш во 5.3 qt?

3-4 лесно

Дали е безбедно да се користи на шалтер?

Да, не се вжештува и има мал штит да се стави под него исто така! Има и мали ногарки и самата тава не го допира пултот бидејќи се лизга во преграда

Каде можете да најдете замена „нозе“ за садот за пржење?

Немам идеја

Зошто некои рецепти бараат маринирање пред готвење?

Маринирањето пред готвењето им овозможува на вкусовите полесно да навлезат во храната, а исто така ги омекнува поцврстите парчиња месо (на пример, пилешки гради). Кога маринирате месо, секогаш внимавајте да има минимум ¼“ простор помеѓу храната и капакот на вашиот апарат, за да може топлината да циркулира околу вашата храна додека се готви. За најдобри резултати, маринирајте во стаклен сад или пластична кеса за да следите колку течност се апсорбира во вашата храна. Секогаш фрлајте ја неискористената маринада по готвењето; никогаш повеќе не го употребувајте бидејќи можеше да собере штетни бактерии од контакт со сокови од сирово месо за време на готвењето (видете „Важни безбедносни информации“ на страница 5). Ако имате какви било прашања во врска со маринирањето, ве молиме контактирајте не на 1-800-788-7267 или посетете не на нашата webстраница на www.powerairfryer.com. Со задоволство ќе ви помогнеме дополнително и ќе ви помогнеме да добиете одлични резултати од дегустацијата од вашиот нов Power AirFryer XL TM. П: Како да го исчистам мојот апарат? О: Секогаш исклучувајте го вашиот

Што значи e2 на екранот?

Не знам сигурно, но веројатно е некој вид код за грешка.

Дали е нормално пареата да се испушта од страните на корпата додека готвите?

Не, не е нормално. Тоа се случува кога има премногу маснотии во фритезата за воздух. Маснотијата се вжештува и фритезата за воздух почнува да пуши.

Добив еден за Божиќ и нема да дојде. Некои идеи зошто?

Проверете дали корпата е туркана на исто ниво со предната страна, притиснете го копчето за вклучување. Ако сте ги прочитале упатствата и сте ги направиле претходните работи и тоа не функционира, би рекол дека е расипан.

дали доаѓа со додатоци?

AirFryer доаѓа со сите потребни додатоци за готвење на храната со воздух, како што е корпата за лесно полнење. Не се вклучени други додатоци.

Колкав простор за кутер зафаќа

Околу 18 квадратни инчи. Сепак, лесно се поместува, така што просторот не е многу проблем. Оваа машина е толку добра што, ако треба, ќе ставам церада над неа и ќе ја чувам во задниот двор додека не сакам да готвам. Земи го!!!! Нема да ви биде жал! Имам направено: батаци, свински рифови, цело пилешко, замрзнат помфрит, замрзнати бисквити, свежи, компири на коцки, крилца. НЕ правете пржени јајца таму!!!!

Може ли да направам замрзнат помфрит во него?

Да, можете да пржете од замрзнатите сtagд. Одлична ставка.

ВИДЕО

Прочитајте повеќе за ова упатство за употреба

Power-AirFryer-XL-Рачно-оптимизирано.pdf

Power-AirFryer-XL-Manual-Orginal.pdf

POWER-LOGO

www.powerxlproducts.com

Приклучи се на разговор

10 Коментари

 1. Здраво, би сакал да знам дали е можно да нарачате рачка? Мојот е скршен?

  Bonjour j'aimerais savoir si c'est հնարավոր де командант une poignée? La mienne est cassée?

 2. Добро попладне. Јас би сакал да го потиснам пискавиот ingвонење на струјниот пржер за воздух? Непомошлив. Ви благодарам што ми кажа како да го сторам тоа. Ви благодарам
  Бонсоар. J'aimerai supprimer la sonnerie stridente du four power fryer air? Непомошлив. Мерси де ме ужасен коментар faire. Je vous remercie

 3. Само што купивме една и помфритот останува заедно кога ќе биде подготвен и недоволно варен
  On vient d'en acheter une et les frites restent toutes pris ansambl lorsqu'elles sont prêtes et ne sont pas assez cuites

  1. Зошто практично да не се пече под долната страна на пити, колачи и сл., Без разлика дали решетката е на врвот или на дното, со или без тава за капење.
   Ти благодарам

   Pourquoi pratiquement pas de cuisson sous le dessous des tartes, гато и сл. До ладилница со решетки, авек и сан лекефрити.
   Ви благодарам

 4. Не се загрева доволно, иако ставам повеќе од времето што ми треба, работите не завршуваат со готвење, помфрит повеќе од еден час и со температура од 370 ° и не го завршуваат готвењето

  No calienta lo suficiente, por más que le pongo más que el tiempo que necesito, las cosas no llegan terminarse de cocinar, papas fritas más de una hora y con temperaturas de 370 ° y no se terminal de cocinar

 5. Купив моќност xl класичен фрижидер за воздух 5qt кога ќе го вклучам контролната табла се исклучува многу брзо и немам време да го изберам логото на она што ќе го подготвам за ексample цртежот на пилешко или риба итн. Како можам да направам панелот да не се исклучува толку брзо благодарение
  compre una power xl classic air fryer 5qt cuando la prendoel panel de control se apaga muy Rapido no me da tiempo de escoger el logo de lo que voy a preparar por ej el dibujo del pollo o del pescado итн. como puedo lograr que el panel no se apague tan quicko gracias

 6. Во текот на ноќта мојот XL Air Fryer го запре вентилаторот. Како е можно купувањето неколку месеци што го користам само еднаш неделно да престана да работи?
  De la noche a la mañana a mi XL Air Fryer se le detuvo el ventilador. Дали е возможно да се споменат де парчиња и да се користат само кога ќе се користат, се приближуваат, дали се работи за функцијата?

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *