Логото на ПинолиноПинолино 110032 Кревет за креветче ФлоријанPinolino 110032 Кревет за креветче Florian производ

ВАЖНО

ВЕ МОЛИМЕ ПРОЧИТАЈТЕ ВНИМАТЕЛНО!
ПРОДОЛУВАЈТЕ ЗА ИДНИОТ РЕФЕРЕНЦИЈА

Почитувани клиенти,
Драго ни е што го избравте овој премиум производ. Ние, персоналот на Пинолино, го изработивме овој предмет со најголемо внимание. Користените материјали се еколошки и се во согласност со строгите европски безбедносни стандарди.
За да ги поштедите непотребните напори, прво внимателно прочитајте ги упатствата за склопување. Проверете дали ги имате сите делови и внимателно проучете ги илустрациите пред да започнете со склопувањето. Неправилното ракување или склопување, а особено конструктивните измени ќе ги поништат сите барања за гаранција.
Отстранливи шипки:
Еден од креветите има три отстранливи шипки, кои може да се откачат. За да ги извлечете отстранливите шипки, прво турнете ги нагоре, а потоа извадете ги на страна. Монтажата се врши во обратен редослед. За да се избегнат недозволени димензии на отворање, сите отстранливи шипки мора да се отстранат кога ќе се отстрани отстранливата шипка.

Барања за безбедност

Ве молиме редовно проверувајте дали завртките се добро затегнати. Завртките може да се олабават, што доведува до заглавување на точки или предмети. Потпирачот за душекот има три висински позиции. Ве молиме проверете дали потпирачот за душек е поставен во вистинската положба, за да не падне детето. Најниската позиција е најбезбедната позиција. Штом детето може да седне, основата на душекот треба да се користи само во оваа положба.
Користете го само приложениот хексаген клуч и шрафцигер за склопот. За да избегнете оштетување на производот, не користете електричен шрафцигер за затегнување на завртките!

Те молам забележи:
Користете само оригинални додатоци и резервни делови од производителот или од добавувачите. Пластичните кеси и другите пластични елементи / обвивки треба веднаш да се отстранат и да се чуваат подалеку од дофат на деца!

Упатства за собрание
Поставете ги деловите на рамна, рамна површина. Осигурајте се дека статијата не е наклонета.
Препорачуваме да ја користите амбалажата на артиклот како подлога за да ја заштитите и неговата долна страна.

Предупредување
Не користете го креветчето ако недостасуваат поединечни делови, скршени или искинати. Користете само оригинални резервни делови препорачани од Pinolino.
За да се спречи детето да испадне, креветчето повеќе не треба да се користи ако детето може да се искачи од креветчето.

Предупредување
Предметите што можат да послужат како потпори или оние што претставуваат опасност од задушување или давење, на пр. врвки, драперии или акорди за завеси итн., не смеат да се оставаат во креветчето.
Душекот мора да биде избран така што длабочината на креветчето (горната површина на душекот до горниот раб на рамката на креветот) ќе биде најмалку 50 cm во најниската положба на носачот на душекот и најмалку 20 cm во неговата највисока положба. Големината на душекот треба да биде 140 cm x 70 cm или најмалку 139 cm x 68 cm. Максималната дебелина на душекот за овој кревет мора да биде 10 см.Пинолино 110032 Кревет за креветче Флоријан сл 1Предупредување
Никогаш не користете повеќе од еден душек во креветчето.

Предупредување
Големината на душекот мора да осигури дека јазот помеѓу душекот и страничните краеви не е поголем од 30 mm, како и да е поставен душекот.

Предупредување
Погрижете се креветот да не е во близина на отворени пожари или силни извори на топлина, на пр. електрични греалки, шпорети на гас.
Чувајте го планот за склопување и шестоаголниот клуч за идно расклопување или склопување.

Одржување

Избришете со чиста, влажна крпа. Исто така најдете детали за www.pinolino.de.

Што друго треба да знаете
При производството на нашиот мебел и играчки користиме само материјали, масла, лакови и глазури кои не претставуваат опасност по здравјето и се соодветни за детски мебел. Како резултат на процесот на производство, новиот мебел понекогаш може да задржи специфичен мирис. За да се спротивставиме на оваа безопасна непријатност, препорачуваме повторно проветрување.Пинолино 110032 Кревет за креветче Флоријан сл 2

БЕЗ ПРЕПОСТАВУВАЊЕ НА ОВОЈ ПЛАН ЗА СОБРАНИЕ И НА ПРИМЕНА, МОЖНИТЕ ЖАЛБИ НЕМА ДА СЕ ЗЕМААТ ВО СРЕДСТВА.

Ви посакуваме многу радост со вашето креветче Pinolino.
Произведено од:
pinolino
Kinderträume GmbH
Sprakeler Str. 397
D-48159 Münster
Fax +49-(0)251-23929-88
service@pinolino.de
www.pinolino.de

Документи / ресурси

Пинолино 110032 Кревет за креветче Флоријан [pdf] Упатство за употреба
110032, Кревет за креветче Флоријан, 110032 Кревет за креветче Флоријан

Референци

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *