логото на Новопал

novopal Pure Sine Wave 2000 Watt Конвертор за автомобилски инвертер за напојување DC 12V до 120V AC

novopal Pure Sine Wave 2000 Watt Конвертор за автомобилски инвертер за напојување DC 12V до 120V AC

Како да се заземји инвертер?

заземјување

Инвертерот за напојување има терминал на задната плоча со ознака „Заземјување“ или „“.
Ова се користи за поврзување на шасијата на инверторот за напојување со земјата.
Приклучокот за заземјување веќе е поврзан со жица за заземјување на излезниот приклучок за наизменична струја преку внатрешната жица за поврзување. Приклучокот за заземјување мора да биде поврзан со жица за заземјување, што ќе се разликува во зависност од тоа каде е инсталиран инвертерот за напојување.

1 、 Во некоја фиксна достапна позиција Поврзете го приклучокот за заземјување со земјата
2, Внатрешни услови A. Поврзете се со метални водоводни цевки за домаќинство, метални рамки (рамки на врати, прозорски рамки) поврзани со земја

B. Поврзете се со клинците на ѕидот или земјата кои се во контакт со земјата

В. Поврзете се со системот за заземјување на мрежната мрежа што е поврзана со жица за заземјување на штекерот (Забелешка: ова

поврзувањето мора да биде управувано од професионален електричар)

3, Надворешни услови Поврзете го едниот крај на жицата за заземјување на приклучокот за заземјување на инвертерот, на

другиот крај на ноктот и вметнете го на земјата.

4, Во возило, чамец или

брод

Поврзете се со шасијата на возилото или системот за заземјување на бродот, бродот.

Предупредување:

  • За да се уверите во цврстината на врската. Жицата за заземјување мора да биде 14AWG (2.08mm2) или уште поголема
  • Не ракувајте со инвертерот за напојување без да се поврзете со земјата. Може да дојде до опасност од електричен удар.

Документи / ресурси

novopal Pure Sine Wave 2000 Watt Конвертор за автомобилски инвертер за напојување DC 12V до 120V AC [pdf] Инструкции
Конвертор со чист синусен бран од 2000 вати за автомобилски инвертер за напојување со наизменична струја од 12V до 120V

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена