Упатство за корисничка NEXTECH Надворешна WiFi PTZ камера QC3859
NEXTECH Надворешна WiFi PTZ камера QC3859

Лого на компанијата NEXTECH

производ вовед

Список на пакувања: Паметна камера x 1, рачно x 1, USB кабел за напојување x 1, адаптер за напојување x 1, пакет додатоци за завртки x 1

 • Паметна камера
  Паметна камера
 • Пакет за додатоци со завртки
  Пакет за додатоци со завртки
 • USB кабел за напојување
  USB кабел за напојување
 • Рачен
  Рачен
 • Моќ адаптер
  Моќ адаптер

Основни параметри

 • Име на производ: Паметна камера
 • Пиксел: 1.0MP/2.0MP
 • Компресија на видео: H.264 High Profile
 • Подобрување на сликата: Дигитално широко динамично 3D намалување на бучавата
 • Локално складирање: MicroTF картичка
 • Безжично шифрирање: Енкрипција WEP/WPA/WPA2
 • Влезен напон: 5V 1A (мин)
 • Вкупна потрошувачка на енергија: 5W (Макс)
 • Стандардно безжично: 2.4G 802.11 b/g/n
 • Платформа за поддршка: Андроид / iOS

Опис на компонентата:
Копче за ресетирање: Долго притискање „Ресетирај“ држете 5 секунди.

Препорачливо е да се користи Micro SD картичка со голема брзина од 8-64 GB, во спротивно ќе биде тешко за камерата да се складира и view минати видео снимки. поддршка Важно

Инсталирајте АПЛ

Преземете АПП: скенирајте го QR -кодот подолу за да преземете и инсталирате. Регистрирајте се и најавете се: отворете ја апликацијата „Паметен живот“ за да се регистрирате и најавите според инструкциите.

QR код

Додадете режим на скенирање уред со QR-код

 • Осигурајте се дека Wi-Fi е достапен и поврзан на Интернет.
 • Поврзете ја камерата со струја, а потоа стартувањето на системот е завршено.
 • Отворете ја апликацијата „Паметен живот“, притиснете „+“ во горниот десен агол на главниот екран (Слика 01); изберете „Безбедност и сензор“, кликнете на „Паметна камера“ (слика 02) за да додадете камера; а потоа кликнете на „Следен чекор“ (Слика 03);
  Додадете режим на скенирање уред со QR-код
 • Ако мобилниот телефон не е поврзан со Wi-Fi, кликнете на „Поврзи се на Wi-Fi“ (Слика 04);
 • Willе се префрли на интерфејсот WLAN и поврзува Wi-Fi (слика 05). Забележете дека е поддржана само 2.4 GH Wi-Fi мрежа;
 • Ако телефонот е поврзан со Wi-Fi (слика 06);
  Додадете режим на скенирање уред со QR-код
 • кликнете на „Потврди“. Willе се префрли на интерфејсот за да побара да се скенира QR -кодот со камера и кликнете „Продолжи“ (Слика. 07);
 • QR -код ќе се појави на вашиот екран и треба да го скенирате со паметна камера. (камерата е оддалечена околу 20-30 см од објективот на мобилниот телефон). Потоа кликнете на "слушнете го звукот на правото" (Слика. 08).
 • „Поврзување“ (Слика. 09);
  Додадете режим на скенирање уред со QR-код
 • Кога напредокот ќе достигне 100%, конекцијата е завршена(Слика 13), и кликнете на „Заврши“;
 • Потоа скокнете на предview интерфејс (Слика 11)
 • По затворање на уредот преview интерфејс, интерфејсот се враќа на почетната страница на АПП. Во тоа време, поврзаниот уред ќе се појави на почетната страница на APP (Слика 14). Потоа можете да кликнете директно на интерфејсот на уредот за да ја видите ситуацијата за следење без повторно да додадете потоа.
  Додадете режим на скенирање уред со QR-код

Додадете режим на уред-АП

Ако сакате да користите АП режим, притиснете го копчето за ресетирање на машината

 • Осигурајте се дека Wi-Fi е достапен и поврзан на Интернет.
 • Поврзете ја камерата со струја, стартувањето на системот е завршено.
 • Отворете ја апликацијата „Паметен живот“, притиснете „+“ во горниот десен агол на главниот екран (Слика 13); изберете „Безбедност и сензор“, кликнете на „Паметна камера“ (Слика 14) да додадете камера; Алтернативно, изберете „други начини“ за додавање (како што е прикажано на Слика 15);
  Додадете режим на уред-АП
  забелешка : Пред да го користите „АП режим“, треба да се префрлите на „АП режим“ со лесно притискање на копчето „Ресетирај“ на уредот.
 • Потоа кликнете на „Конфигурација на жешка точка“ (Слика 16);
 • Потоа кликнете на „режим на компатибилност“, кликнете на „Следно“ (Слика 17);
 • Потоа кликнете на „Промени мрежа“ (Слика 18);
  Додадете режим на уред-АП
 • Потоа внесете ја лозинката за да ја завршите конекцијата (Слика 19);
 • Кликнете назад и вратете се на интерфејсот за компатибилен режим APP, каде што се прикажува името на Wi-Fi и името на поврзаниот Wi-Fi Лозинка, кликнете на копчето „Потврди“ (Слика 20);
 • Страницата скокнува таму каде што интерфејсот бара „Wi-fi“ да се поврзе со жариштето на уредот и кликнува на „Поврзи се“ (Слика 21)
  Додадете режим на уред-АП
 • Интерфејсот се префрла на интерфејсот за поврзување WALN, го наоѓа Wi-Fi на почетокот на „Smart Lifi“ и кликнува на конекцијата (Слика 22);
 • Кога конекцијата е завршена, кликнете назад и вратете се на интерфејсот АПП, во тоа време е поврзан уредот за прикажување АПП (Слика 23).
 • Во тоа време, уредот е успешно поврзан; интерфејсот скокнува на „Додај уред успешен“ (Слика 24);
  Додадете режим на уред-АП
 • Потоа кликнете „поврзано“, ќе скокне на Предview Интерфејс на уредот (Слика 25)
 • Затворете го уредот претходноview интерфејс и интерфејсот се враќа на почетната страница на АПП, и во тој момент поврзаниот уред ќе се појави на почетната страница на АПП.(Слика 26), По внесување на интерфејсот на уредот до view, нема потреба повторно да додавате, кликнете директно во интерфејсот на уредот до view .
  Додадете режим на уред-АП

поддршка на корисниците на

Дистрибуирано од: Electus Distribution
ООД 320 Victoria Rd, Rydalmere NSW 2116 Австралија

www.electusdistribution.com.au

Произведено во Кина

Лого на компанијата NEXTECH

 

Документи / ресурси

NEXTECH Надворешна WiFi PTZ камера QC3859 [pdf] Упатство за употреба
NEXTECH, надворешна WiFi PTZ камера, QC3859

Приклучи се на разговор

2 Коментари

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена